E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

superkeri Előzmény | 2006.01.12. 18:17 - #2175

Szia Margit! Ismét sikerekről számolhatok be. Már 2-szer megsütöttem Joli Napocskáját, mindenki örömére. Igen finom, foszlós lett ez a péksüti is. A munkából későn hazaérő barátoknak is igen ízlik. Az Ír burg. kenyérre nem jutott idő. Holnap vendégek jönnek, már elkészült Judig Hústortája. Nagyon jól néz ki, bízom benne, az íze is jó lesz. A Mindmegettéről vettem egy kuglóf recit, hát ilyen gyönyörű, szinte "habosnak" tűnő kelt tésztát még életemben nem készítettem.Gépben dagasztottam, kelesztettem, az üstből majdnem kifolyt, és egy közepes méretű kuglóf és köz. méretű őzgerincformában sült ki. Ezt már megkóstoltuk, hát mondhatom, mennyei ízek. A vendégeskedés után ha ürül a "kamra" mostmár a barna kenyerek sütése köv.

Ma kaptam kb.20dkg amaránt magot, tanácsot kérnék, mire tudom használni. További szép estét, és sok sikert  Superkeri


Batka Előzmény | 2006.01.12. 18:05 - #2174

Sziasztok! Sajtos csigákat szerettem volna sütni egy bevált recept alapján, de egy árva mackósajt sincs itthon, úgyhogy gondoltam, teszek egy próbát a kipróbálásra váró receptek között Sajtos tekercsek néven szereplő dologgal. --- A hozzávalókat pontosan kimértem, és a tészta már a dagasztás hetedik percére nagyon szépen összeállt. Így bátorkodtam kísérletezni, és a 20 deka tölteléknek szánt sajtból (én 5 deka füstöltet és 15 deka trappistát használtam) öt deka vegyes reszelt sajtot a tésztába dolgoztatni. Gyönyörűen felvette az extra zsiradékot! Aztán fél órát pihentettem, majd téglalapot nyújtottam, azt három téglalapra vágtam, rányomkodtam a sajtot, felcsavartam és ujjnyi vastagra vagdostam. Így nagyon kicsik lettek a csigák, de elképesztően megkeltek. Két nagy tepsivel lett. --- A kész mű semleges fogadtatásra talált, ilyeneket mondtak, hogy "jó, de semmi különleges", "olyan, mint a sajtos pogácsa". A legjobb valóban az a része volt, ahová a sajt rápirult - tehát ha a töltelékbe kevés is jut, a tetejét érdemes alaposan megszórni sajttal. És míg nem felejtem, egyértelműen sótlan! Ezzel együtt a tésztát mindenképpen javaslom általános használatra, pl. kiflinek, ugyanis a készre sült "végtermék" rendkívül puha és könnyű! A fentiek alapján valami jellegzetesebb ízű töltelékkel azért jobb lenne.

teerika Előzmény | 2006.01.12. 16:23 - #2173

Kedves Margit!
Tegnap este újra megsütöttem a Malátás,rozsos,amarántos kenyeret.Most állagra kinézetre sokkal jobb lett, de így sem olyan mint a Tiéd ,nem olyan magas,pedig ahogy ma láttam a gépeink más típusúak de egyforma programúak,én azon sütöttem ami Nálad klasszik .A táblázatodon a Franciához írtad hogy fehér ,Te ezt használod a kenyerekhez ha gépben sütöd meg ?Lehet hogy az enyémbe több folyadék kellene,vagy több élesztő az ilyen "barna" kenyerekhez ? Tegnap vettem észre a fotók közt hogy Nálad a maláta az szirup ? Sajnos én nálunk csak maláta kávét kaptam ,gondoltam ha szirup kell bele az édes lehet úgyhogy a malátakávé port egy kanálnyi folyékony édesítővel tettem bele ,így sajnos eléggé édeskés lett az íze az előző sikertelen ízéhez képest , meg sajnos most nem kaptam BL80-as csak BL65-ös lisztet,így azzal készült.Ha van valami ötleted arra hogy mitől lehetne az én kenyerem is olyan magas és laza, kérlek írd meg.
Üdv.  Erika


EmMargit Előzmény | 2006.01.12. 15:59 - #2172

Szia Orsi!

Várom a képet, kíváncsi vagyok rá. A tömörre sikerült kenyereknek, főleg, ha nylonban tartja az ember, akkor szokott élesztőszaga lenni, meg még valami fura meghatározhatatlan szaga is. Olyan, mintha befülledt volna.

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.12. 15:50 - #2171

Szia Nelly!

A társalgóban sajnos időről, időre beír valaki ilyen önreklámot. A G-Portálon van oldala és gondolom a látogatottab oldalakat végigjárják és vagy az üzenőfalon, vagy a vendégkönyvben hagynak ilyen önreklámot. A vendégkönyvbe már beírtam, hogy ne tegyék, mert kitörlöm úgyis, ennek ellenér oda is írnak a mai napig. A társalgó viszont az egyetlen olyan hely, amihez nekem sincs szerkesztési jogom, tehát onnan nem tudom kitörölni. Nem is kell ezekkel a nem nekünk szóló dolgokkal törődni!
A képes mappádnak kellett valami nevet adnom, így gondoltam a többieknél beváltnál maradok. Hátha Neked is lesz benne előbb-utóbb sok, szép, sütési képed :-))
Mit sütsz a hétvégén?
Kíváncsi vagyok, milyen lesz a Kardamom, kár hogy egy kis illatmintát nem tudsz küldeni :-)

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.12. 15:38 - #2170

Szia Móni!

Nagyon ügyeset találtál ki, gratulálok hozzá.
A sütőpapírral egyszer én is jártam így. Természetesen vendégeim voltak, így együtt vakargattuk a ráégett papírt a a Bugaci batyuk aljáról. CSak szilikonos sütőpapírt szabad venni. Ez egy kicsit drágább, mint a sima, viszont nem ragad rá semmi és egy-egy darabot többször is fel lehet használni.
Én is valami sós-túrós muffindolgon töröm a fejemet, mert van egy kis főtt, füstölt hús összekockázva a hűtőben, ezt el kellene valamibe sütni.
A zabkorpa, mint sűrítőanyag külön nagyon tetszik!!

További szép napot, üdv, Margit


VKOrsi Előzmény | 2006.01.12. 15:00 - #2169

Sziasztok :) na, majd megint túlesetem egy kenyéren. Ez lényegesen magasabb lett, mint a tegnapi. Most hűl, így meg nem vágtam, de a teteje ennek is beesett egy kicsit. Mi lehet a gond? a tegnapi kenyérnek ma élesztőszagát éreztem. Ez mitől lehet? ha kihűlt megvágom és dobok mailban majd egy képet.

nelly52 Előzmény | 2006.01.12. 14:26 - #2168

Szió Mindenkinek! Voltam a Corában, és egy vevő kosarában láttam cardamom-ot. Majd holnap megnézem, hogy mi is az, most csak annyit kérdeztem tőle, hogy merre keressem. A társalgóban vajon nekünk szól az a bizonyos játék dolog? Sütőforma az nincs, de nem adom fel. Margitka! Kitaláltad a gondolatomat, hogy feltetted a kenyérsütőgépekhez a táblázatot! Mondjuk a képeim címszó itt egy kicsit nagyképűnek hangzik, mert ha csak Jégkása képeiben gyönyörködhetünk, az jelent valamit. De én nem nagyon dicsekedhetek olyan sok szép sütivel. Igaz, hétköznap nem is nagyon van időm. De holnap már péntek!!Üdv. Nelly

Moni Előzmény | 2006.01.12. 07:54 - #2167

Szia Margit!

Tegnap este dagasztattam a géppel kifli tésztát, és csináltam belőle 8 db közepes nagyságú kiflit, és12 db muffin formát.A következő tölteléket raktam bele: 1/4 kg túró, tejföl, só. bors, szárított petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, és zabkorpa, hogy ne legyen folyós. Tegnap este formáztam meg, és ma reggel sütöttem ki. A kifli egy tragédia lett, oldalt kirepedt, és rásült a sütőpapírra. Szerintem a sütőpapír nem volt a megfelelő. A lányaim a hasukat fogták a röhögéstől, mikor látták, hogy hogy műtöm le a papírt a kiflik aljáról. A muffinok viszont gyönyörűek, és nagyon finomak.Őket már nem felejtettem el villával megböködni-mint a kifliket- tojássárgával megkenve, és szezámmaggal megszórva igazi reggeli csemege lett.

Üdv: Moni


EmMargit Előzmény | 2006.01.11. 23:08 - #2166

Szia Nelly!

Jó éjszakát, álmodj valami finom kenyérkével, amit holnap megsüthetsz, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.01.11. 23:01 - #2165

Jó éjt mindenkinek! Elálmosodtam, megyek álmodni. Aki még sütöget, sok sikert és jó tanácskozást. Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.01.11. 22:47 - #2164

Szia Zck!

Kíváncsian várom a képeket is.
A dagasztólapátot annak idején, mosogatás után bemártottam olajba, és úgy tettem vissza a tüskére. Az üstöt nem olajoztam ki, csak a legelső kiégetéshez. Ma már legtöbbször csak dagasztok a géppel így leszoktam az olajba mártogatásról. Ha mégis a gépben sütök, sem szokott ebből problémám lenni.

Ha sietős a kenyér felvágása, akkor ki szoktam tenni az ablakpárkányba. Van egy olyan helyem, ahol se kutya, se macska nem érheti el, itt jó hamar kihűl, most télen :-) Ha már csak éppen langyos a külseje, a belseje még akkor is meleg, de talán az első szeletet már akkor le lehet vágni, különösebb károsodás nélkül.

Várom a képeket, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.11. 22:42 - #2163

Szia Tiszavirág!

Hogyne emlékeznék Rád. Nagyon örülök, hogy jelentkeztél, erre bíztatok mindenkit aki az utóbbi időben egy kicsit távolmaradt a fórumtól.
Örülök, hogy sikerrel sütögetsz. A gőzös sütőt űgy érem el, hogy már az előmelegítés ideje alatt beteszek egy, vagy két lapos tálkában vizet a sütő aljába. Ez szépen, folyamatosan párolog.  Az erősen gőzös sütő már nehezebb ügy, ehhez be kell spriccelni vagy önteni egy kevés vizet a forró sütőbe és gyorsan visszacsukni az ajtót. Az alsó, hőszigetelő tepsimet ilyenkor normál állásban tolom be az alsó rácsra és ebbe szoktam vizet önteni, amikor már átforrósodott.

Az aszkorbinsavról Neked is köszönöm a kiegészítést.

Nagyon szép volt az elköszönésed, de remélem most nem olyan hosszú időre szólt, mint utoljára :-)) Várom jelentkezésedet, üdv, Margit


zck Előzmény | 2006.01.11. 22:30 - #2162

Kedves Margit! Egyelőre kép nélkül. Formás lett, habár a tetején van egy kereszirányú forradásszerű valami. Olyan mintha valaki késsel megvágta volna. Még nem kóstoltam, most megvárom a vágással míg csaknem teljesen kihűl. Illatra elsőrangú. Folytattam a teljes kiörlésű lisztekkel való kisérletezést, most a 35 dkg BL 80-hoz 7,5-7,5 dkg rozs és tönkölybúza lisztet használtam. Te a kisülés után mennyi idő után vágod meg a kenyeret? Bekened-e a sütőformát és a keverőlapátot vékonyan margarinnal?

tiszavirag Előzmény | 2006.01.11. 22:22 - #2161

Sziasztok, szia kedves Margit!

Már régóta készültem írni Nektek, nem tudom ki emlékszik rám (talán Margit igen), nálunk karácsony előtt hozta egy kicsivel a a Jézuska a kenyérsütőt és akkor jöttem is kérdezgetni jó sokat:-) Csak szerettem volna hírt adni magunkról, meg arról, hogy azóta is sütök ám rendszeresen, azt lehet mondani, hogy napi rendszereséggel illetve sokszor egy kalács és egy kenyér is elkészül egy nap! A lelkesedésem (és a páromé is) továbbra is töretlen és szinte minden nap felnézek erre az oldalra is és nagyon klassz dolgokat találok itt! Köszönet a sok receptért, hasznos ötletekért!

Tegnap például a joghurtos zsemléket sütöttem meg - finomak lettek - viszont a leírás szerint gőzös sütőben kellene sütni! Az pontosan mit takar??

Több szó is esett az aszkorbinsavról, csak annyit, hogyha felíratjátok a házi orvossal - én a gyerekeim orvosával írattam fel, mondván, hogy teába teszek nekik és különben így is van - akkor lényegen olcsóbb! Én 50 gr-ért kb. 70 Ft-ot fizettem! Szóval hajrá!!

Mindenkinek jó sütögetést, egy lelkes olvasó és kenyérsütő - aki már egy jó hónapja nem vett bolti kenyeret és mai napig minden alkalommal újra átéli a kenyérsütés csodáját :-)

Üdvözlettel: Tiszavirág

 

 

 


EmMargit Előzmény | 2006.01.11. 21:51 - #2160

Szia Zck!

Köszönöm az aszkorbinsavról az információt, már teljesen elveszettnek éreztem magam ezügyben.
Burgonypelyhet bioboltokban lehet kapni. Ez minden adalékanyagtól mentes, érdemes onnan beszerezni.

Kíváncsian várom a beszámolódat a mai kenyérről, üdv, Margit


zck Előzmény | 2006.01.11. 21:45 - #2159

Kedves Margit! Kösz a tanácsot a hosszabb prorammal kapcs.-ban. Találtam egy 3:48 perces programot, (ugye előzőleg 3:25-el sütöttem) és ebben hosszabb a dagasztás is, ugyanakkor van előmelegítés. A korábbi hozzászólásomban említett hajnali kenyérsütés du.-ra tolódott, hamarosan kész a következő kenyérkém is. Más: Olvastam egyik-másik receptben a burgonyapelyhet. Azt hol lehet beszerezni? Sikerült szereznem aszkorbinsavat a gyógyszertárban. 9 Ft/gramm + doboz + "kezelési költség, ami azt jelenti, hogy egy 50 grammos kis dobozzal kb 515Ft-ba került. Megyek mert sípolt a gép...Kész van....

EmMargit Előzmény | 2006.01.11. 21:38 - #2158

Szia Jégkása!

Nagyon jó a fázisokról készített képsor, ennek lehet, hogy egy külön mappát fogok csinálni, hogy ne keveredjen a többi képpel. Örülök neki :-)

Várom, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.11. 21:37 - #2157

Szia Nelly!

Szerintem gyakorlatilag ugyanaz, legalábbis amit eddig összehasonlítottam. Én nagyon szeretm a tézta és a csk sütés programját. Minden félét lehet variálni vele.

Még egyszer köszönöm, hogy elküldted. Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.11. 21:35 - #2156

Szia Batka!

Örülök, hogy ízlik. A gratulációt köszönöm. A nevem alatt futó recepteket én találtam ki, amit nem, ahhoz odaírtam, hogy kitől származik.

Milyen sajtos tekercset néztél ki?? Mesélj róla légyszíves! Köszi, Margit


[Későbbi] [2475-2456] [2455-2436] [2435-2416] [2415-2396] [2395-2376] [2375-2356] [2355-2336] [2335-2316] [2315-2296] [2295-2276] [2275-2256] [2255-2236] [2235-2216] [2215-2196] [2195-2176] [2175-2156] [2155-2136] [2135-2116] [2115-2096] [2095-2076] [2075-2056] [2055-2036] [2035-2016] [2015-1996] [1995-1976] [1975-1956] [1955-1936] [1935-1916] [1915-1896] [1895-1876] [1875-1856] [1855-1836] [1835-1816] [1815-1796] [1795-1776] [1775-1756] [1755-1736] [1735-1716] [1715-1696] [1695-1676] [1675-1656] [1655-1636] [1635-1616] [1615-1596] [1595-1576] [1575-1556] [1555-1536] [1535-1516] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints