Rég jártam erre, kicsit még mindig sűrű a program, de azért nem hagyagolom el kedvenc hobbimat. :) Rendületlenül sütögetek. :)Olvasgatlak benneteket folyamatosan, csak sajnos időm nincs mindig, hogy írjak is. Lassan újra elkezdek kovászos kenyereket sütni, de majd lehet, hogy csak karácsony után. Azt hiszem lesz dolgom, de szerintem mindenkinek. Nekem kellemes elfoglaltságot jelent, bár néha nagyon sok jön össze egyszerre, de azért nagyon jó! Én már teljesen karácsonyi hangulatban vagyok. :)
Remélem mindenkinek kellemesen telnek majd az ünnepek! Nagyon jó sütögetést és békés karácsonyt kívánok mindenkinek!
El tudom képzelni az arcodat, amikor a férjed a bolti kiflit emlegette :-)) A hamburgered nagyon klasszul néz ki, gratulálok hozzá. Áttehetem a képeket ide is? A hozzájárulásod nélkül nem teszem fel, bár gondolom, hogy nem lesz kifogásod ellene.
Üdvözöllek az oldalon. Én nem szoktam édes muffinokat sütni, de van nekem elmentve egy "kincsem", amit most megosztok veled.
Miből mennyi 1 csészényi?
1 csésze = 236,59 ml
Hozzávaló
1 csésze hány dkg
liszt
14
cukor
24
dió/mogyoró (darált)
12
mandula
12
kakaó
9
mazsola
17,5
vaj/margarin
22,7
zabpehely
11,5
méz
35
zsemlemorzsa
5
rizs nyersen
20
szárított gyümölcs
17,5
kókuszreszelék
7,5
barnacukor
17,5
Egyébként a kenyésütőhöz kapott mérőpoharamon is a 230 és a 240 ml közé esik az 1 cup jelölés.
Remélem a közeli jövőben sikerül kenyérsütőgépet is venned és ennek kapcsán is találkozunk még. Sikeres muffinsütést és kenyérsütőgép vásárlást kívánok, üdv, Margit
Láttam már megtaláltad a képeimet az nlc-n.Mondom a páromnak együnk mákos gubát karácsonykor, sütök hozzá guba tésztát, a válasza Nekem inkább vegyél kiflit.Látnod kellett volna, hogy néztem rá.Ezért megsütöttem a tésztát.A hamburger pedig szilveszterre lenne ez egy fél adag kóstoló sütés volt. A képeket én készítettem, nagyon szeretek fotózni.
Megyek mert reggel korán kell mennem.további szép estét!
Az aszaltszilvás pulykatekercs mérete attól függ mekkora szeletet tudok vágni a pulykamellből, lehet egy adagos és több is. Egy sorba teszem a szilvát és ráhajtom a húst,majd tűzöm. Ha rómaiba sütőd nem kell alá zsíradék mert a szalonnából kisül és az edényből is lesz víz.Sajnos hogy mennyi idő nem nagyon tudom mert nem nézem az órát,de kb.:30-45 perc lefedve és még 10-15-20 perc nyitva, hogy piruljon is és persze megforgatva.Remélem tudtam segíteni. Ha valami nem világos akkor még kérdezz, este benézek. Üdv: jégkása
Új olvasótok vagyok. Kenyérsütő gépet szeretnék venni, így találtam Rátok. De ha már itt vagyok, segítsetek!
Muffin sütögető vagyok, fél éve. Leszedtem a netről egy csomó receptet, de sajnos nem vagyok kibékülve a csésze mennyiségekkel. Hol találom meg, mekkora adagot jelent egy csésze mennyisége? Vagy mekkora csészét használjak?
Köszönöm a receptet, majd átteszem az ABC-s részbe is a képpel együtt.
A zsömle készítése pofon egyszerű, leírni hosszadalamasabb és nehezebb lesz, mint megcsinálni. :-)) Tehát, a tésztát kiborítom lisztezett felületre, kicsit formára pofozgatom, majd folyamatosan felezem a tésztadarabokat. Előszőr fél, majd negyed, majd a negyednek is a fele és ennek is a fele. Így lesz a teljes mennyiségből 16 db és méregetés nélkül nagyjából egyforma darabok. Ezután magam előtt egy részt megint belisztezek és úgy kezdem el gyúrni a picike tésztát. A bal kezem középső, mutató és hüvelykujjával támasztom, tartom a tésztát. A jobb kezemnek ugyanezeket az ujjait használom és ezzel a kezemmel mindig a jobb kezem hüvelykujja felé terelem, nyomom a tésztát, addig amíg a külseje egyenletesen lisztes lesz, a belseje pedig nem gyűrődött. Tulajdonképpen a gombócka közepébe fordítom be kívülről a tésztát. Amikor már semmi ragacsos rész nincs kívül, akkor a kicsi gyűrődést, ami maradt, azt összecsippentem és ezt alulra teszem. Ez a kelésnél majdnem teljesen eltűnik. Roppant komplikáltan hangzik, most ahogy visszaolvastam, de nem tudom egyszerűbben leírni. Majd megpróbálok egyszer folyamat-fotókat csináltatni a gyerekemmel róla. Egy zsömlét néhány másodperc alatt a tepsire teszek, tehát megcsinálni nem nehéz. Úgy emlékszem valamelyik zsömlénél van egy olyan képem, amin kicsit látszik a mozdulat lényege, mindjárt utánanézek, melyik is volt az.
Üdvözlet Margitnak és minden dolgos fórumozónak! Csak el szeretném mondani, hogy miután kedvet kaptam a narancsos kalácshoz, el kezdtem keresgélni a narancshéjat a boltokban, mert ugye nekem azonnal kellene. És ötletként írom, hogy nálunk Szegeden a Lidl áruházakban lehet kapni 99.-Ft-ért 10 - 10 dkg-os kiszerelésben narancs és citrom héjat is kandírozott formában. Addig is amíg nem készül el a saját készítésűm, azt fogom használni. Persze ennek készítését is itt olvastam. És nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, meg Margitra, mert már sok hasznos ötletre leltem, aztán majd a tapasztalatokról is be fogok számolni. Bár nekem még sokat kell gyakorolni.. Üdv. Nelly
Láttam az egyszerü zsemlédet,nagyon tetszik.Neked szép formája van a zemlédnek hogy csinálod? Én is sokszor készitettem már zsemlét,de nem sikerül sima tetejüre alakitani azért is nem tudok róla képet küldeni.A legutolsó olyanra sikerült,hogy a fiam elnevezte "zombinak".El is ment a zsemlétől a kedvem.Segits!
A segítségedet szeretném kérni! Tervezem a karácsonyi menüt és arra gondoltam, hogy elkészítem az aszalt szilvás pulykamellet, aminek a recepjét itt találtam meg. Ami még nem teljesen világos - és jó lenne, ha jól sikerülne, lévén karácsony no és nagy vendégség lesz:-) - hogy egy-egy ilyen tekercset felvágsz utána még szeletekre (mint a csigát) vagy az egy adag étel? Ha római tálba készítem bacon szalonnával betekerve, akkor semmilyen zsiradék nem kell alá? Szerinted az is jó, ha vékony madzaggal körbetekerem, hústű sajnos nincs itthon és talán az úgy erősebb is lenne? Mennyi ideig süssem kb.? Az aszalt szilvát egy sorban teszed le vagy beteríted vele az egész hússzeletet?
Nagyon megköszönném, ha válaszolnál, először úgy terveztem, hogy kipróbálom korábban, de valószínűleg erre már nem lesz időm, így élesben karácsonykor lesz elkészítve. Gondolom nem olyan bonyolult ám a dolog, csak tényleg szeretném, ha jól sikerülne!
Köszönöm szépen előre is a válaszodat, üdv és minden jót: Tiszavirág
Ui. ma délután fogom elkészíteni pozsonyi tésztából a gesztenyés bejglit, szintén a Te recepted alapján! Köszi a sok jó ötletet!!
Kartika küldött néhány vendégváró receptet. A receptes fórumban megtaláljátok őket, valamint az ABC-s részbe is áttettem. Köztük van a sütőtökös, mákos rácsos süti is, aminek a képét tegnap tettem fel. Köszönöm a recepteket Kartika.
Gabonak pedig a képeket köszönöm, amiket küldött. Nagyon szépeket sütött, gratulálok hozzájuk.
Tényleg sokan megsütötték a Stollent, nem is gondoltam volna, hogy sikerül ilyen kedvet csinálni hozzá. Örülök, hogy Neked is jól sikerült és ízlett a családnak.
Szia Margitka! Szia Mindenki! Úgy látom, "Stollen sütéstől" hangos a világ. Tegnap elkészült az enyém is. Már sülés közben is igen finom volt az illata, de ha még lehet fokozni, az íze nagyon finom lett. Ezért aztán csak az egyiket kellett fóliába csavarni, a másik az utolsó morzsáig elfogyott. MINDENKINEK nagyon köszönöm ezeket a remek recepteket!! Óriási örömet szereztetek nekem! Tartalmas jövő hetet Mindenkinek superkeri
Hú, hát ez elég kellemetlen. Egyszer én is jártam így egy kaláccsal. Annak nem ártott meg túlságosan, mert megsütöttem készre és ehető is lett. Kíváncsi vagyok azért, hogy sikerült megmentened és milyenre sikerül a következő.
Szia Margitka! Kösz, küldöm a receptet is. Képzeld el hogy jártam! (mint még soha!) én a gyorsporgramot nem használom. Összekevertem a stollent és betettem a gyorsprogiba. Közben tettem vettem és elkezdte a masszát sütni!!!!! hát alig tudtam megmenteni! most abba tettem a tenni valókat, még kelesztem kicsit és várom lesz-e belőle valami. Közben keverem az új adagot, mert azt hiszem ami most a formában van, abból nem sok jó sül ki!! És én szeretném eltenni karácsonyig!! (talán az elrontott??? lesz a kostoló azért is lett igy) Üdv.
Este felé felteszem a képeket, köszönöm szépen. A hatlaposról is csaináltál képet? Beírnád a receptjét a receptes fórumba? Én nagyon-nagyon régen ettem, de akkoriban a kedvenc sütim volt, azóta sem találkoztam vele.
Szia Margit!
Köszönöm a válaszod és hogy megigazítottad a receptet. Ezentúl majd az explorert használom, ha valamit szeretnék a fórumra beírni.
Üdv. Blanka
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit