E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

tnikita Előzmény | 2005.12.20. 21:30 - #1714

Szia Margit!

Sziasztok!

Rég jártam erre, kicsit még mindig sűrű a program, de azért nem hagyagolom el kedvenc hobbimat. :) Rendületlenül sütögetek. :)Olvasgatlak benneteket folyamatosan, csak sajnos időm nincs mindig, hogy írjak is. Lassan újra elkezdek kovászos kenyereket sütni, de majd lehet, hogy csak karácsony után. Azt hiszem lesz dolgom, de szerintem mindenkinek. Nekem kellemes elfoglaltságot jelent, bár néha nagyon sok jön össze egyszerre, de azért nagyon jó! Én már teljesen karácsonyi hangulatban vagyok. :)

Remélem mindenkinek kellemesen telnek majd az ünnepek! Nagyon jó sütögetést és békés karácsonyt kívánok mindenkinek!


EmMargit Előzmény | 2005.12.19. 23:38 - #1713

Szia Jégkása!

El tudom képzelni az arcodat, amikor a férjed a bolti kiflit emlegette :-))
A hamburgered nagyon klasszul néz ki, gratulálok hozzá. Áttehetem a képeket ide is? A hozzájárulásod nélkül nem teszem fel, bár gondolom, hogy nem lesz kifogásod ellene.

Szép napot kívánok holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.19. 23:25 - #1712

Szia Bakony!

Üdvözöllek az oldalon. Én nem szoktam édes muffinokat sütni, de van nekem elmentve egy "kincsem", amit most megosztok veled.

Miből mennyi 1 csészényi?

1 csésze = 236,59 ml

Hozzávaló

1 csésze hány dkg

liszt

14

cukor

24

dió/mogyoró (darált)

12

mandula

12

kakaó

9

mazsola

17,5

vaj/margarin

22,7

zabpehely

11,5

méz

35

zsemlemorzsa

5

rizs nyersen

20

szárított gyümölcs

17,5

kókuszreszelék

7,5

barnacukor

17,5

 

Egyébként a kenyésütőhöz kapott mérőpoharamon is a 230 és a 240 ml közé esik az 1 cup jelölés.

Remélem a közeli jövőben sikerül kenyérsütőgépet is venned és ennek kapcsán is találkozunk még.
Sikeres muffinsütést és kenyérsütőgép vásárlást kívánok, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2005.12.19. 23:03 - #1711

Szia Margitka !

Láttam már megtaláltad a képeimet az nlc-n.Mondom a páromnak együnk mákos gubát karácsonykor, sütök hozzá guba tésztát, a válasza Nekem inkább vegyél kiflit.Látnod kellett volna, hogy néztem rá.Ezért megsütöttem a tésztát.A hamburger pedig szilveszterre lenne ez egy fél adag kóstoló sütés volt. A képeket én készítettem, nagyon szeretek fotózni.

Megyek mert reggel korán kell mennem.további szép estét!

Üdv: jégkása


jegkasa Előzmény | 2005.12.19. 22:55 - #1710

Szia Tiszavirág!

Az aszaltszilvás pulykatekercs mérete attól függ mekkora szeletet tudok vágni a pulykamellből, lehet egy adagos és több is. Egy sorba teszem a szilvát és ráhajtom a húst,majd tűzöm. Ha rómaiba sütőd nem kell alá zsíradék mert a szalonnából kisül és az edényből is lesz víz.Sajnos hogy mennyi idő nem nagyon tudom mert nem nézem az órát,de kb.:30-45 perc lefedve és még 10-15-20 perc nyitva, hogy piruljon is és persze megforgatva.Remélem tudtam segíteni. Ha valami nem világos akkor még kérdezz, este benézek.
Üdv: jégkása


bakony Előzmény | 2005.12.19. 22:49 - #1709

Sziasztok!

Új olvasótok vagyok. Kenyérsütő gépet szeretnék venni, így találtam Rátok. De ha már itt vagyok, segítsetek!

Muffin sütögető vagyok, fél éve. Leszedtem a netről egy csomó receptet, de sajnos nem vagyok kibékülve a csésze mennyiségekkel. Hol találom meg, mekkora adagot jelent egy csésze mennyisége? Vagy mekkora csészét használjak?

Segítségeteket előre is köszönöm


EmMargit Előzmény | 2005.12.19. 20:43 - #1708

Szia Nelly!

Kíváncsian várom a narancsos kalácsról a beszámolódat, biztos jól fog sikerülni. Sok sikert hozzá, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.19. 20:19 - #1707

Szia Gabo ismét!

Sikerült, megtaláltam a képet, íme:

Remélem valamennyit segít a leírás megértésében.

Mesélj, majd, hogy sikerült-e érthetően írnom és, ha kipróbálod a zsömlét, akkor azt is.

Sok sikert és további szép estét, üdv, Margit

Ui.: Ez a zsömle nem lisztezett, hanem olajozott felületen készült, azért nem látsz lisztet a tálcán.


EmMargit Előzmény | 2005.12.19. 20:05 - #1706

Szia Gabo!

Köszönöm a receptet, majd átteszem az ABC-s részbe is a képpel együtt.

A zsömle készítése pofon egyszerű, leírni hosszadalamasabb és nehezebb lesz, mint megcsinálni. :-))
Tehát, a tésztát kiborítom lisztezett felületre, kicsit formára pofozgatom, majd folyamatosan felezem a tésztadarabokat. Előszőr fél, majd negyed, majd a negyednek is a fele és ennek is a fele. Így lesz a teljes mennyiségből 16 db és méregetés nélkül nagyjából egyforma darabok. Ezután magam előtt egy részt megint belisztezek és úgy kezdem el gyúrni a picike tésztát. A bal kezem középső, mutató és hüvelykujjával támasztom, tartom a tésztát. A jobb kezemnek ugyanezeket az ujjait használom és ezzel a kezemmel mindig a jobb kezem hüvelykujja felé terelem, nyomom a tésztát, addig amíg a külseje egyenletesen lisztes lesz, a belseje pedig nem gyűrődött. Tulajdonképpen a gombócka közepébe fordítom be kívülről a tésztát. Amikor már semmi ragacsos rész nincs kívül, akkor a kicsi gyűrődést, ami maradt, azt összecsippentem és ezt alulra teszem. Ez a kelésnél majdnem teljesen eltűnik. Roppant komplikáltan hangzik, most ahogy visszaolvastam, de nem tudom egyszerűbben leírni. Majd megpróbálok egyszer folyamat-fotókat csináltatni a gyerekemmel róla. Egy zsömlét néhány másodperc alatt a tepsire teszek, tehát megcsinálni nem nehéz.
Úgy emlékszem valamelyik zsömlénél van egy olyan képem, amin kicsit látszik a mozdulat lényege, mindjárt utánanézek, melyik is volt az.

Rögtön folytatom......


nelly52 Előzmény | 2005.12.19. 19:27 - #1705

Üdvözlet Margitnak és minden dolgos fórumozónak! Csak el szeretném mondani, hogy miután kedvet kaptam a narancsos kalácshoz, el kezdtem keresgélni a narancshéjat a boltokban, mert ugye nekem azonnal kellene. És ötletként írom, hogy nálunk Szegeden a Lidl áruházakban lehet kapni 99.-Ft-ért 10 - 10 dkg-os kiszerelésben narancs és citrom héjat is kandírozott formában. Addig is amíg nem készül el a saját készítésűm, azt fogom használni. Persze ennek készítését is itt olvastam. És nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, meg Margitra, mert már sok hasznos ötletre leltem, aztán majd a tapasztalatokról is be fogok számolni. Bár nekem még sokat kell gyakorolni.. Üdv. Nelly

gabo Előzmény | 2005.12.19. 16:43 - #1704

Szia Margitka!

A hatlapos receptet beirtam a receptek közé.

Láttam az egyszerü zsemlédet,nagyon tetszik.Neked szép formája van a zemlédnek hogy csinálod? Én is sokszor készitettem már zsemlét,de nem sikerül sima tetejüre alakitani azért is nem tudok róla képet küldeni.A legutolsó olyanra sikerült,hogy a fiam elnevezte "zombinak".El is ment a zsemlétől a kedvem.Segits!

Üdv Gabo


tiszavirag Előzmény | 2005.12.19. 13:21 - #1703

Szia kedves Jégkása!

A segítségedet szeretném kérni! Tervezem a karácsonyi menüt és arra gondoltam, hogy elkészítem az aszalt szilvás pulykamellet, aminek a recepjét itt találtam meg. Ami még nem teljesen világos - és jó lenne, ha jól sikerülne, lévén karácsony no és nagy vendégség lesz:-) - hogy egy-egy ilyen tekercset felvágsz utána még szeletekre (mint a csigát) vagy az egy adag étel? Ha római tálba készítem bacon szalonnával betekerve, akkor semmilyen zsiradék nem kell alá? Szerinted az is jó, ha vékony madzaggal körbetekerem, hústű sajnos nincs itthon és talán az úgy erősebb is lenne? Mennyi ideig süssem kb.? Az aszalt szilvát egy sorban teszed le vagy beteríted vele az egész hússzeletet?

Nagyon megköszönném, ha válaszolnál, először úgy terveztem, hogy kipróbálom korábban, de valószínűleg erre már nem lesz időm, így élesben karácsonykor lesz elkészítve. Gondolom nem olyan bonyolult ám a dolog, csak tényleg szeretném, ha jól sikerülne!

Köszönöm szépen előre is a válaszodat, üdv és minden jót: Tiszavirág

Ui. ma délután fogom elkészíteni pozsonyi tésztából a gesztenyés bejglit, szintén a Te recepted alapján! Köszi a sok jó ötletet!!


EmMargit Előzmény | 2005.12.19. 00:05 - #1702

Sziasztok!

Kartika küldött néhány vendégváró receptet. A receptes fórumban megtaláljátok őket, valamint az ABC-s részbe is áttettem. Köztük van a sütőtökös, mákos rácsos süti is, aminek a képét tegnap tettem fel.
Köszönöm a recepteket Kartika.

Gabonak pedig a képeket köszönöm, amiket küldött. Nagyon szépeket sütött, gratulálok hozzájuk.

Hatlapos

Stollen Stollen Stollen

Szép napot holnapra mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.18. 22:53 - #1701

Szia Superkeri!

Tényleg sokan megsütötték a Stollent, nem is gondoltam volna, hogy sikerül ilyen kedvet csinálni hozzá. 
Örülök, hogy Neked is jól sikerült és ízlett a családnak.

További jó Karácsonyi készülődést, üdv, Margit


superkeri Előzmény | 2005.12.18. 22:47 - #1700

Szia Margitka! Szia Mindenki!    Úgy látom, "Stollen sütéstől" hangos a világ. Tegnap elkészült az enyém is. Már sülés közben is igen finom volt az illata, de ha még lehet fokozni, az íze nagyon finom lett. Ezért aztán csak az egyiket kellett fóliába csavarni, a másik az utolsó morzsáig elfogyott. MINDENKINEK nagyon köszönöm ezeket a remek recepteket!! Óriási örömet szereztetek nekem!  Tartalmas jövő hetet Mindenkinek      superkeri

EmMargit Előzmény | 2005.12.18. 19:59 - #1699

Szia Kartika!

Hú, hát ez elég kellemetlen. Egyszer én is jártam így egy kaláccsal. Annak nem ártott meg túlságosan, mert megsütöttem készre és ehető is lett.
Kíváncsi vagyok azért, hogy sikerült megmentened és milyenre sikerül a következő.

Majd mesélj, üdv, Margit


Kartika Előzmény | 2005.12.18. 19:42 - #1698

Szia Margitka! Kösz, küldöm a receptet is. Képzeld el hogy jártam! (mint még soha!) én a gyorsporgramot nem használom. Összekevertem a stollent és betettem a gyorsprogiba. Közben tettem vettem és elkezdte a masszát sütni!!!!! hát alig tudtam megmenteni! most abba tettem a tenni valókat, még kelesztem kicsit és várom lesz-e belőle valami. Közben keverem az új adagot, mert azt hiszem ami most a formában van, abból nem sok jó sül ki!! És én szeretném eltenni karácsonyig!! (talán az elrontott??? lesz a kostoló azért is lett igy) Üdv.

EmMargit Előzmény | 2005.12.18. 17:23 - #1697

Szia Blanka!

Igazán nincs mit, én köszönöm a receptet, áttettem a Karácsonyi receptes ABC-be is. Biztos nagyon finom a gyümölcskenyér, nagyon jónak tűnik a recept.

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.18. 17:20 - #1696

Szia Gabo!

Este felé felteszem a képeket, köszönöm szépen.
A hatlaposról is csaináltál képet? Beírnád a receptjét a receptes fórumba?
Én nagyon-nagyon régen ettem, de akkoriban a kedvenc sütim volt, azóta sem találkoztam vele.

További szép napot, üdv, Margit


Buzablans Előzmény | 2005.12.18. 16:57 - #1695

Szia Margit! Köszönöm a válaszod és hogy megigazítottad a receptet. Ezentúl majd az explorert használom, ha valamit szeretnék a fórumra beírni. Üdv. Blanka

[Későbbi] [2474-2455] [2454-2435] [2434-2415] [2414-2395] [2394-2375] [2374-2355] [2354-2335] [2334-2315] [2314-2295] [2294-2275] [2274-2255] [2254-2235] [2234-2215] [2214-2195] [2194-2175] [2174-2155] [2154-2135] [2134-2115] [2114-2095] [2094-2075] [2074-2055] [2054-2035] [2034-2015] [2014-1995] [1994-1975] [1974-1955] [1954-1935] [1934-1915] [1914-1895] [1894-1875] [1874-1855] [1854-1835] [1834-1815] [1814-1795] [1794-1775] [1774-1755] [1754-1735] [1734-1715] [1714-1695] [1694-1675] [1674-1655] [1654-1635] [1634-1615] [1614-1595] [1594-1575] [1574-1555] [1554-1535] [1534-1515] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!