Mint látod még én is aktív vagyok, de már nem sokáig :-)) Már hallom, hogy sír az ágyam :-) Gyorsan megszereztem a képeket az NLC-ről, köszönöm a felhatalmazást. Nagyon szépeket sütöttél, gratulálok hozzá. A süti receptjét, megköszönöm, ha beírod a receptesbe, onnan aztán elteszem a helyére a képpel együtt. Biztos más is örülne neki. Kíváncsian várom a Stollenről a beszámolódat. Érdemes megcsinálni, mert nem nagyon macerás, viszont nagyon finom.
Szia Margitka! mint látod "aktiv" vagyok, megjöttem a buliból, tényleg jó volt, bár még javában tarott mikor eljöttem. Sütögettem, mint irtam alant, küldjem el neked a képeket, vagy az nlc-ről letöltöd? (azt hiszem igy szoktad)
Holnap remélem meg tudom a stollent csinálni, ma szerettem volna, de annyi mindenbe belekezdtem hogy nem volt rá idő. (igaz holnapra is van bőven dolgom) Jövö héten elég húzos lesz, de nagyon készülök az ünnepekre (bár mindig megfogadom hogy nem vállalom túl magam, aztán mégis, mert olyan jó nézni, hogy örülnek a sok finomságnak)üdv. jó éjt.
Szia Batka! köszi az ötletet, megnézem. (régen néztem a mindmegettét, de már nincs időm ennyi lapot nézegetni, de tényleg vannak jó ötletek) mégegyszer köszi.
Sziasztok mindenki! Margitkám, Jégkása megbolondítjátok az embert mindig valamivel. Holnap neki kell állnom a stollenek kiprobálni.
Tegnap sütöttem egy jó kis krumplipelyhes kenyeret a gépben, finom és jó szerkezetű. (sajnos az elején még nem irtam a recept mellé a neveket, bocs aki, de finom lett) Ma csináltam egy viktória királynő kenyeret, még nincs felvágva, ő most a kedvenc.
Aztán csináltam (sütőtök szezon lévén és látom divatba is jött, rengeteg recept van vele, és a mulkori sütőtökös muffin sikerén felbuzdulva) egy sütötökös-mákos rácsot. (ez is finom már fele elfogyott) képek az nlc-n.(ha rácsos receptje kell Margitka elküldöm!) üdv nektek, jó éjt.
Elfelejtettem megírni, hogy a túrós Stollenhez a Te recepted adta az ihletet. Nagyon megtetszett, de az egy sütőporos változat, ezért én alakítottam belőle egy élesztőset. Köszönöm a receptet, még egyszer, üdv, Margit
Nagyon örülök, hogy így megtetszettek ezek a receptek. Már meg is szereztem a képeket, így itt is megmutathatjuk mindenkinek. Gratulálok hozzájuk, nagyon szépek lettek. Majd mesélj légyszíves, hogy ízlett a családnak!
Várom a további képeket is. Sok hasonló szépet és finomat kívánok, üdv, Margit
Megsütöttem a stollent finom lett. Képeket tettem az ncl-re majd tedd át, köszi.A tricolor kalácsodat is megsütöttem nagyon finom lett és óriási nagy én capuccinoport tettem bele mert tiramisu nem volt itthon. Befejeztem az aprósüteményeimet is majd e-mailban küldök még képeket.
Szerintem egyáltalán nem butákat kérdezel, hanem teljesen jókat. A gépeden nézd meg a programokat és valami olyat keressél, ami nem melegít túl sokat a dagasztás előtt. Ez nekem a gyorsprogram. Ezt elindítom, majd a 20 perc dagaasztás után leállítom. Ezután 20 perc múlva ismét elindítom és a dagasztás végén szoktam kivenni a tésztát. Olyan programod van, ami csak dagaszt és keleszt? Én még ezt szoktam a gépi sütéshez használni.
Mesélj majd, hogy miket sütsz, miket fogsz kipróbálni. További szép estét, üdv, Margit
Köszönöm a gyors választ. Nekem Clatronic 2 keverős gépem van, és tényleg a kelesztés 45 perces fokozat csak a normál programon van, a gyorson csak rising néven(sztem ez is azt jelentheti) 32 perces kelesztés van összesen.Más:a kókuszos kalácsnál azt írod, hogy 20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés, aztán megint 20 perc dagasztás. Ezt vajon én is meg tudom a gépemen csinálni? Miután külön dagasztó, kelesztő programom nincs. Bocs, ha butákat kérdezek, de csak így lennék okosabb...Köszi előre is az oktatást!
Üdvözöllek az oldalamon, remélem sok hasznos dolgot fogsz találni és finomakat fogsz majd sütni. Ehhez sok sikert kívánok.
A gyors programok nem minden esetben, nem minden gépnél alkalmasak kenyérsütésre. Sajnos a kelesztési idő rövidsége szokott probléma lenni, ez jelentősen befolyásolja a kenyér magasságát. Legalább 40 percet kelni kell a kenyérnek a rövid programon is, ez is csak a fehér kenyérnek, kalácsnak elég. A teljes kiőrlésű kenyereknek jóval hosszabb időre van szüksége. Én nem használom a gyorsprogramot, de vannak akik sikerrel sütögetnek ezen is.
Ha bármi kérdésed adódik írjál! További kellemes hétvégét, üdv, Margit
Nagyon örülök a Stollened sikerének, épp az előbb írtam, hogy nálunk már a túrós is jó tempóban fogy. A receptet köszönöm szépen, rövidesen átteszem az ABC-s részbe is. A "Verdana" betűtípus, amit most is olvasol, ezt adja meg automatikusan az oldal. Sajnos a Word-ből másolásnál időnként elvész a megformázás, azt hiszem, hogy ezt a böngésző okozza. Nekem az Explorerrel nem szokott ilyen gondom lenni, a Mozilla szokott furcsa dogokat produkálni. Ilyenkor én megigazítom a formátumot, ezen ne aggódj.
További kellemes karácsonyi készülődést és kellemes hétvégét, üdv, Margit
Szia Margit!Én még új vagyok ezen a portálon, de igyekszem minél többet megtudni a kenyérsütésről, mert szeretnék én is minél szebb kenyeret sütni. A kérdésem csak az, hogy befolyásolhatja a kenyér magasságát az, hogy gyors vagy normál fokozaton sütöm?
Köszönöm a címet, majd estefelé körülnézek, ha lesz egy kis időm. Én a mostani narancsos kalácsomhoz forraltam át a mikróban a kandírozott narancshéjat egy kevés narancslében. Nagyon jól sikerült, háromszor takarítottam ki a mikrót :-)) A narancshéj ettől függetlenül jó lett.
Szia Margit!
Megsütöttem a stollent a recepted alapján, végül is csak egyszer porcukroztam le, mert elég sok cukrot felvett.
Ma már nem birtuk ki, meg kellett kezdeni, és mondhatom isteni finom lett. Egyik rudat azért sikerült megmentenem karácsony estére. A fiaim kézcsókjukat küldik a receptért.
A karácsonyi receptek közé beírtam egy nagyon finom gyümölcskenyeret, már évek óta sütöm, akik eddig kóstólták azok mind elkérték a receptjét.
Margit légyszíves segíts, milyen betűtipussal írjak, hogy a fórumban a recept normálisan formázva jelenjen meg. World-ből másolás-beilessztéssel elveszik a formázás.
További szép estét!
Üdv. Blanka
A túrós is nagyon finom lett, érdemes kipróbálni. Épp most teszteltük a férjemmel :-)) Már írtam, hogy ez egy sokkal lazább sütemény, mint az előző és egészen más jellegű is lett. Nem tudom, hogy a túró miatt ez is eláll-e hetekig, de nálunk nem fogja ezt a kort megérni, abban biztos vagyok.
Köszönöm, hogy Szuszót bemutattad. 1,4 kg-os kenyér lett belőle kisütött állapotban. A kiborítás és a kenyérkendő a tetejét egy kicsit megkezelte, de a szeletek és az íze viszont kifogástalan. Mára már csak néhány szeletke maradt belőle. Holnapra ismét tervbe van véve :-)
Sziasztok! Részben Kartika mézes süti kérésével kapcsolatban hadd ajánljak egy remek oldalt, ha nem baj.
http://195.184.19.155/mindmegette/index.php?apps=rovat&rovat=361
Ez így komplikáltnak tűnhet, de ez a www.mindmegette.hu oldalon futó Morzsáló nevű "gasztroblog", amely néhány naponta újabb receptekkel bőrül. A dec. 14-ei bejegyzésnél találtok kipróbált, puha mézes süti recepteket, most kivételesen nem magában a blogban, hanem a hozzászólások között!
Egyébként is jó néha benézni oda, és megmártózni az idilli hangulatban így a rohanó mindennapokban, pláne a karácsonyi sürgés-forgás közepette.
------------------------------- Gabó! Én sosem áztatom éjszakára rumba a gyümölcsöket, hanem rumostul felforralom - tűzhelyen vagy mikróban -, így mintha jobban belemenne az íze (nemrég tudtam meg, hogy Stahl Judit is így csinálja, ezek szerint valami ismert trükk lehet).
Elkészült a Stollenem.Már az illata is inycsiklandozó volt! Margitka recepje alapján csináltam,de mégis másképpen.Leirom.Kandirozott gyümölcs/citrom,narancs,kiwi/,mivel este elfelejtettem rumba áztatni a gyümölcs tetejére öntöttem a rumot.Tettem még bele darabolt mogyorót is.Holnap küldöm a képeket Margitka.Talán az ünnepet mégéri,ha nem akkor még egy készül az lehet túros lesz.
A töki pompost is megcsináltam,mivel a fiamnak az ilyen ételek nagyon "bejönnek".Az is finom lett.
Örülök hogy Rátok találtam,mert sok jó recepteket olvasok,és mind finom!
Tegnap feltettem Kenyérke legújabb receptjét és képeit Szuszó rozskenyérről. Nagyon szép lett, nekem megint jól esne egy szeletet megkóstolni belőle. Megmutatom itt is a képet, hátha kedvet kap valaki hozzá.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit