E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2005.12.12. 00:33 - #1637

Szia Jégkása!

Nagyon örülök, reméltem, hogy a Karácsony esetleg nálatok is meghozza a fotózás lehetőségét.
Sok sikert a géphez, kíváncsian várom az első képeidet, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2005.12.12. 00:19 - #1636

Szia Margitka!

Nagyon jól néz ki a stollen? örülök, hogy bevált a fűszerkeverék.

Batka!
Nagyon örülök, hogy sikert aratott a narancsdzsem.

Én ma nekifogtam a karácsonyi aprósüteményekhez, ilyen későre még sose hagytam, mert ajándékba szoktam küldeni postán.
Megvettük a fényképezőgépet fogok mostmár képeket küldeni.
További szép estét:-))   Jégkása


EmMargit Előzmény | 2005.12.12. 00:04 - #1635

Sziasztok!

Ma sok receptet kaptam, nagyon örülök nekik.
Joli beírta a Havas háztető sütemény receptjét, Jégkása küldött Stollenrecepteket és Csemi küldött néhány száz muffin receptet. Az első kettőt már a helyén megtaláljátok, a muffinreceptekhez egy kis időre van szükségem, amíg átválogatom őket, hogy dupla ne kerüljön fel.

Köszönöm mindenkinek a fáradozását. Kellemes hetet kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.11. 22:49 - #1634

Sziasztok!

Végre készen lett a Stollenem. Van egy fogadásom, hogy nem fogja megérni a Karácsonyt :-))
Nagyon finom lett, fantasztikusan bevált a mézeskalács fűszerkeverék. Érdemes kipróbálni.

Amikor másodszor akartam leporcukrozni, akkor a férjem mellett hoztam vissza a konyhába, mert a szobaablakban van kívül annyi helyem, hogy a tepsit ki tudjam tenni hűlni. Hát jött velünk a férjem és feltétlen meg kellett kóstolni. Mondta, hogy nem érti minek kellene ennek két hétig állnia, mikor ez most pont jó. Gyanítom, hogy holnap és utána is le fogja tesztelni, ha akkor lesz még belőle valami :-))

További szép estét, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2005.12.11. 21:06 - #1633

Jégkása, kibontottuk az egyik narancsdzsemet, és tök jó lett - a férjem szerint, mert én nem szeretem a lekvárt. Ő sem, csak a kesernyés narancsdzsemet, úgyhogy jó is volt, hogy írtad, csak 70 deka cukor kell egy kiló narancshoz, én két nagy narancshoz (95 dkg) végül 65 dekát tettem, és azt mondta, még épp egy kicsit édesebb a kelleténél (az émelyítőt utálja). Szóval nagyon köszi, ezentúl nem a boltban kell aranyárban beszereznem a kedvencét! A másik, ami elkészült, a Joli neve által jelzett Fantás süti - vendégek jöttek, és hoztak Fantát, de mi nem iszunk ilyesmit, úgyhogy ki kellett találnom valamit a maradék hasznosítására. A süti bevált! Eleinte azt hittem, bizarr valami lesz belőle, de teljesen visszafogott, finom ízek. Annyi, hogy én nem a tepsiben kentem rá a krémet és a narancspudingot, így másnapra kirepedt a teteje, de legközelebb majd abban csinálom - ha megint kapunk Fantát :-) Egyébként a két túróhoz bőven elég volt 10 dkg vaj, 7 ek cukor (max. 15 deka lehetett) és 1 cs. vanillincukor, így is egy kalóriabomba, de legalább nem émelyítően édes, illetve hat tojásból készítettem a tésztáját, és szerintem így voltak jók az arányok. Hasznosításra vár még fél liter ihatatlan (alkoholmentes) sör is, talán majd valamelyik kenyérben végzi életét.

EmMargit Előzmény | 2005.12.11. 19:34 - #1632

Sziasztok!

Most tudtam csak a géphez jönni.
Készül a Stollenem, majd mesélek a végeredményről.

Kenyérke!
Köszönöm a linket, még csak röviden tudtam belepislantani, majd éjjel beleásom magam. Nagyon jó leírásnak tűnik.
A sütiről csináltál képet? Elküldöd a receptjét?

További szép estét, jövök hamarosan, üdv, Margit


kenyerke Előzmény | 2005.12.11. 18:13 - #1631

Szia Margit!

Megsütöttem azt a Buttermilchkuchen-t.

Mandulás-Kókuszos sütemény nevet adtam neki. Nagyon finom lett. Érdekes a tésztája. A torta és a kevert sütemény között van. Jól megdagad, ezért egész tepsis adagot kell belőle csinálni. A mandula és a kókusz mennyiség egy tepsinyi felületre adott.         


kenyerke Előzmény | 2005.12.11. 09:38 - #1630

Sziasztok!

A kardamonnal engem is kíváncsivá tettetek:-)

Utánna néztem a német oldalakon s itt egy jó kis bemutató összefoglalás. Sajnos semmire nincs időm a munkámból eredően. Egész héten úton vagyok, a hétvégén pedig minden a fejemre szakad. Ezért ne vegyétek zokon, hogy nem szoktam fordítani.

A német karácsonyi gyümölcskenyerekkel kapcsolatosan itt érdemes olvasgatni a németül tudóknak:

http://www.chefkoch.de/magazin/artikel/6,0,437,1637,0/Chefkoch/Christ-und-Weihnachtsstollen.html


EmMargit Előzmény | 2005.12.11. 01:32 - #1629

Szia Kartika!

Köszönöm a fűszerről a beszámolót, lehet, hogy mégis ki fogom próbálni.
Nagyon örülök, hogy ezt írtad "Nagyon klasz a lapod, lapunk.... " ez azt mutatja, hogy kicsit magadénak érzed Te is az oldalt. Ez a célom, hogy minél többen így érezzetek, hiszen már nagyon sok közös munkánk van benne :)

Jó éjszakát Neked és szép napot holnapra, üdv, Margit


Kartika Előzmény | 2005.12.11. 01:12 - #1628

Szia. Most tudtam olvasgatni egy kicsit, de megyek mert leragad a szemem. Köszi a gratulációt. Sok jót olvastam megint. Nagyon klasz a lapod, lapunk.... jó hogy ennyi jó ember, ennyi jó receptet ir be. Üdv. Nektek!!

Kartika Előzmény | 2005.12.11. 01:08 - #1627

Szia Margitka! Én használtam már tavaly a fűszerkeveréket a mézes aprósüteményekhez. Nekünk nagyon ízlett! Sokféle kiszurt süteményt csináltam, diszitettem, irokáztam, mázaztam rengeteg munkával de nagyon guszták szépek és jó izűek lettek. Bpen kapható kardamon is. Szia. Üdv. Kartika

EmMargit Előzmény | 2005.12.10. 23:51 - #1626

Szia Jégkása!

Megköszönöm, ha beírod, érdekelne. Az első próbámat már kitaláltam, hogy melyik legyen, ezt most már mindenképpen szeretném megcsinálni, de lehet, hogy másikat is kipróbálok.

Jó éjszakát, szép napot holnapra, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2005.12.10. 23:36 - #1625

Szia Margit!

Most néztem meg egy pár ujságot amibe van Stollen recept van olyan amihez nem kell ez a fűszer.Ha érdekel beirom receptesbe, Túrós stolni a neve.
Szép estét, már megyek aludni. Jégkása


EmMargit Előzmény | 2005.12.10. 23:05 - #1624

Szia Jégkása!

Köszönöm  a választ. Abban bíztam, hogy Te már használtad, mert szoktál csinálni mézeskalácsot.
A karácsonyi Stollent szeretném megcsinálni, és ahhoz nem kapok Kardamomot.

További szép estét, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2005.12.10. 22:42 - #1623

Szia Margit!

Sajnálom de még én sem használtam. :-(( Milyen süteménybe kellene ? Szerintem jó lehet a fűszerkeverék is.

Üdv: jégkása


EmMargit Előzmény | 2005.12.10. 22:37 - #1622

Szia Jégkása!

Nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen. A Netem én is utánanézegettem, csak azt nem tudom eldönteni, hogy mivel lehetne helyettesíteni, vagy próbáljam-e ki a mézeskalács fűszerkeveréket. Reméltem, hogy tudsz ma a géphez jönni, mert Téged szerettelek volna megkérdezni, hogy használtál-e már ilyet? Mármint a fűszerkeveréket?

Várom válaszod, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2005.12.10. 22:05 - #1621

szia  Margit!

A kardamom nemcsak az egyik legősibb, hanem az egyik legértékesebb fűszer is a világon. Például Indiában a fűszerek királya, a bors mellett foglalja el az előkelő trónt, mint a fűszerek királynője. A Közép-Kelet országaiban a kardamommal ízesített kávé a vendégeknek felszolgálva a ház gazdagságát, tekintélyét hivatott kifejezni.
A gyömbérfélékhez tartozó cserje tokterméseiben levő apró, kemény magvak a felhasználhatóak. A valódi kardamom Srí Lanka
és Dél-India esőerdeiben nő... Jól záródó üvegedényben a kardamom hüvelyek gyakorlatilag örökre frissek maradnak. A kibontott, vagy lehántolt kardamom magok nem drágák és nagyon ízletesek, de néha meg kell darálnunk, vagy szét kell dörzsölnünk felhasználás elõtt. Az õrölt kardamom intenzív, erõs ízû és könnyen felhasználható anyag (különösen sütemények esetén, ahol ez a finomra õrölt por a kívánatos). A fekete kardamomot, mely az afrikai szakácsmûvészetnek régóta része, eredetileg Indiában a zöld kardamom olcsó helyettesítõjeként használták. A fekete kardamomot egy tipikus füstös íz jellemez, mely az évek során tovább erõsödik.
REMÉLEM TUDTAM SEGÍTENI. SZIA jÉGKÁSA


EmMargit Előzmény | 2005.12.10. 20:32 - #1620

Sziasztok!

Kenyérke nagyon gyors volt és már meg is sütötte a Görhét. A receptet a szokásos helyeken megtaláljátok, de a képeket azért itt is megmutatom. Gusztusos lett, biztos finom is.

Görhe Görhe

További szép estét, üdv, Margit

EmMargit Előzmény | 2005.12.10. 18:27 - #1619

Sziasztok!

Tnikita elküldte a Sütőben sült kenyér, és a kipróbálásra váró receptek közül a Hagymás, szalonnás gépi kenyér képeit.
Nagyon szépek lettek, gratulálok hozzá.
Megmutatom a képeket:

Hagymás, szalonnás kenyérHagymás, szalonnás kenyérHagymás, szalonnás kenyér

Sütőben sült kenyér Sütőben sült kenyér Sütőben sült kenyér

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.10. 17:29 - #1618

Szia Kenyérke!

Nagyon örülök, hogy sikerült segítenem, kíváncsi vagyok az eredményre.

Sok sikert, üdv, Margit


[Későbbi] [2477-2458] [2457-2438] [2437-2418] [2417-2398] [2397-2378] [2377-2358] [2357-2338] [2337-2318] [2317-2298] [2297-2278] [2277-2258] [2257-2238] [2237-2218] [2217-2198] [2197-2178] [2177-2158] [2157-2138] [2137-2118] [2117-2098] [2097-2078] [2077-2058] [2057-2038] [2037-2018] [2017-1998] [1997-1978] [1977-1958] [1957-1938] [1937-1918] [1917-1898] [1897-1878] [1877-1858] [1857-1838] [1837-1818] [1817-1798] [1797-1778] [1777-1758] [1757-1738] [1737-1718] [1717-1698] [1697-1678] [1677-1658] [1657-1638] [1637-1618] [1617-1598] [1597-1578] [1577-1558] [1557-1538] [1537-1518] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség