E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2005.12.10. 00:37 - #1614

Sziasztok!

Korrigálom amit az imént írtam. Tiszavirág már elküldte nekem a képeket az első kenyeréről. Érdemes közszemlére tenni, mert kiváló kenyér lett.
első kenyér első kenyér első kenyér első kenyér

Gratulálok hozzá, további hasonló sikeres sütögetést kívánok, üdv, Margit

 

Kartikától is kaptam képeket, gyönyörű Viktória királynő kenyeret sütött, ehhez is gratulálok.

Viktória királynő kenyere Viktória királynő kenyere Viktória királynő kenyere

Szép napot holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.10. 00:21 - #1613

Sziasztok!

Sikerült mindennel készen lennem, mire indulni kellett a mai vendégségbe, még egy kis fényképezésre is tudtam időt szakítani. A tegnapi muffinkalácsot sütöttem meg újra és rusztikus zsömlecipókat csináltam még mellé. Sikere volt mindkettőnek.

Rusztikus zsömlecipó és Almás, diós, töltött muffinkalács a háttérben.

Kellemes hétvégét mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.09. 23:57 - #1612

Szia Tiszavirág!

Gratulálok a kenyeredhez, nagyon örülök, hogy elsőre jól sikerült.
Képet nekem e-mailben küldjél légyszíves, mindegy, hogy milyen méretben. Majd én lekicsinyítem akkorára, mint a többit. Itt nincs méretbeli megszabás, de némiképp korlátos a tárhely, ezért nem szoktam nagyon nagy képeket feltenni. Tehát kíváncsian várom a képet.
Látom Kenyérke már segített a képek lekicsinyítésével kapcsolatban, én az ACDSee-t használom, ezzel is nagyon egyszerűen lehet képet átméretezni.

Jó sütögetést holnapra, várom további jelentkezésedet, üdv, Margit


kenyerke Előzmény | 2005.12.09. 20:36 - #1611

Szia!

Ez egy ingyenes jó kis képnézegető program. Segítségével könnyen le tudod kicsinyíteni a képeidet s igy az index.forumba betenni sem lesz többé gond:

http://www.irfanview.com/


tiszavirag Előzmény | 2005.12.09. 18:10 - #1610

Szia kedves Margit!

Jövök gyorsan helyzetjelentés végett! Szóval nagy örömömre és büszkeségemre ma délelőtt egy igazán szép kis kenyérkét sütöttem:-) Mindent pontosan a fehér kenyér recepted szerint tettem bele, aztán hajrá! Egy darabig követtem a kenyér készítésének menetét (láttam, hogy szép kis cipóvá áll össze) de aztán el kellett mennem a fiúkkal sétálni, így már majdnem csak a sütés végére értünk haza! Tiszta izgalomba voltak a fiaim is, amikor kikapcsoltuk a gépet és kivettük a végeredményt! A sütőkar simán kicsúszott belőle, nem is kellett külön kivenni és nagyon szép lett a színe, kinézete, formája! Nem tudom ide milyen nagy képet lehet feltenni (az Indexre nem fér fel, nagyobb mint 500 kB), de küldenék Neked szívesen egy mail-t, mivel le is fényképeztem a remekművet! Talán az íze egy picit édesebb, mint én vártam. Arra gondoltam, hogy vagy azért mert a bolti kenyerek jó sósak és én ahhoz vagyok szokva vagy mert tényleg a tengeri só kicsit kevésbé sós, mint a normál konyhai só. Valszóníleg következő alkalomra veszek sima konyhasót! A belseje is nagyon szép, át van sülve, de nem tömör! Szóval csuda elégedett vagyok!!!

Köszönöm a tegnapi segítségedet, meg a jó receptet, még jelentkezem:-)!

Jó hétvégét, üdvözlettel: Tiszavirág

 


EmMargit Előzmény | 2005.12.09. 11:27 - #1609

Szia Julika!

Nagyon örülök, hogy tetszik a recept, most csinálom azt, amit a vendgéségbe viszek. Valamint sütök még nekik egy adag rusztikus zsömlecipót. Itt drukkolok, hopgy mindennel készen legyek, mire indulni kell.

További szép napot, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2005.12.09. 09:59 - #1608

SziaMargitka ! Nem tudom, hogy lehet-e a gyümölcscukorral leszórni, emrt inkább kristálycukorhoz hasonlít a szemcse nagysága. De gondoltam, hogy egyet nem is szórnék le cukorral. Lehet, hgoy egyet megpróbálok megszórni gyümölcscukorral vagy előtte ledarálom még kávédarélón.Én többet szeretnék sütni, emrt megyünk a 2 ünnep között barátokhoz karácsonyi bulira oda is szeretnék vinni. Anyukámnak is szeretnék sütni. Köszönöm az élesztővel kapcsolatos tanácsodat.

Én már tegnap este kinyomtattam az almás,diós töltött muffinkalácsot, mert mi is szeretjük az ilyen sütiket és van a nyári termésből elegendő alma és dió is. Üdv. Julika


EmMargit Előzmény | 2005.12.09. 01:09 - #1607

Sziasztok!

Mesélek még röviden valamit a kiskutyáról. Láttátok a képen, milyen szépre megfürdettük? Írtam, is, hogy most pont úgy néz ki, mint ha egy nagyon jó kiskutya lenne. Hát ez nem tartott sokáig :?
Egy darabig illegett-billegett a lakásban, majd néhány percre eltünt, majd tetőtől talpig sárosan (!!) előkerült. Felmászott egy nagyon magas virágcserépre, amiben jó vizes volt a föld. Tiszta fekete lett az egész pofija és a lábai a hasáig. Újra kellett fürdetni.
Nos ennyit a kalndról, most már nevettünk rajta. Nagyon aranyosan nézett ki ilyen fekete-fehér kutyaként :-)), de akkor majd a guta ütött meg.

Szép napot mindenkinek holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.09. 01:02 - #1606

Szia Jégkása!

Köszönöm még egyszer a zsúrkenyér receptjét. Áttettem az ABC-s részbe is, valamint az Aszalt szilvás kalácsot is. Nagyon jól hangzik ennek is a receptje, biztos nagyon finom és mutatós rajta ez a máz.

Szép napot holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.09. 00:16 - #1605

Jó éjt Tiszavirág!

Én biztosan drukkolni fogok :-) üdv, Margit


tiszavirag Előzmény | 2005.12.09. 00:10 - #1604

Kedves Margit!

Köszönöm a jó kis tippeket! Most már megyek aludni, mert mindjárt ébrednek a fiúk!

Szép álmokat és minden jót, Tiszavirág

Ui. holnap kéretik egy kicsit drukkolni:-)


EmMargit Előzmény | 2005.12.09. 00:06 - #1603

Kedves Tiszavirág!

Végig nézegetheted a kenyértésztádat a dagasztás ideje alatt. A kelesztés alatt már nem illik kinyitni a gépet, de szerintem ember nincs, aki ezt kibírja. Legalábbis, ha magamból indulok ki, akkor biztos nincs :-))
Tehát, ha a kelesztés alatt is bele szeretnél kukucskálni, akkor hajolj egészen közel a géptetőhöz és csak résnyire nyisd ki, úgy azért beleleshetsz. Az igazán jó tészta egy ilyen pici nyitástól nem fázik meg. A sütéssel ugyanez a helyzet, legalább az első 20 percben. Ott nem is érdemes már nagyon sokat lesni, mert nem tudsz már semmit változtatni, legfeljebb az eseményeket tudod elkönyvelni (visszaesik vagy sem, mikor?). Ennek is van jelentősége a későbbiekben hogy hogyan is kell esetleg korrigálni.

Én is nagyon komoly előtanulmányokat folytattam mielőtt vettem az Etámat. Ez és  a Pana volt az a két gép, amiről semmi rosszat nem olvastam, pedig sok-sok ezer hozzászólást átböngésztem. Így van nekem ez a két gépem.

Szép álmokat, drukkolok Neked, üdv, Margit


tiszavirag Előzmény | 2005.12.08. 23:51 - #1602

Kedves Margit!

Az jutott még eszembe, hogy mivel ennek a gépnek nincsen kémlelő ablaka, így a tészta állagát csak úgy tudom ellenőrizni, követni, hogyha kinyitom - akár többször is - a fedelét! Nem gond ez? Nem esik ettől össze a kenyérkém? Mikor érdemes először bekukkantani, ha végzett a dagasztással vagy már korábban?

Amúgy a gépet a párom választotta, miután alaposan körülnézett a neten és - a főleg külföldi - oldalak tesztjei ezt hozták ki az egyik legjobbra! Az igazság az, hogy ha műszaki terméket veszünk, akkor ő annak a híve, hogy vegyünk egy igazán jót, mert a tapasztalat az, hogy azok jobban is működnek! Persze először megvívjuk a magunk csatáját az árakat illetően, de utólag szinte mindig belátom, hogy neki van/volt igaza:-) Bízom benne, hogy most is így lesz!

Szép álmokat és minden jót, Tiszavirág

 

 

 


EmMargit Előzmény | 2005.12.08. 23:41 - #1601

Szia Tiszavirág!

Elhiszem és meg is értem, hogy izgatott vagy, emlékszem én is erre. A tészta állagára nagyon figyelj majd. Olvasd el a kezdőknek szóló részben, hogy milyennek kell lenni a jó kenyértésztának és hogy lehet korrigálni, ha szükséges. Tudom, hogy elég vegyes érzésekkel fogsz majd az első tészta mellett állni és fogalmad sem lesz, hogy most kell tenni hozzá valamit, vagy sem. Mégis figyeld, mert az eredményből legalább visszamenőleg tudod majd, hogy megfelelő volt-e a tészta.
Biztos, hogy sok örömöd lesz a gépedben, ez az egyik, vagy talán a legjobb gép, az itthoni piacon. Még 1/2 2 - 2 -ig biztos gépközelben leszek, ha kérdésed van, írjál, szívesen válaszolok.

Még egyszer sok sikert kívánok, üdv, Margit


tiszavirag Előzmény | 2005.12.08. 23:09 - #1600

Kedves Margit!

Köszönöm szépen mégegyszer a válaszodat itt is, meg az Indexen is! Tényleg nagyon gyors voltál:-)! Akkor holnap megpróbálom pontosan a Te recepted szerint megsütni a fehér kenyeret, aztán majd jövök és beszámolok!

Komolyan tiszta izgatott vagyok a holnapi első sütés miatt, no meg nagyon bízom benne, hogy jó kis társam lesz ez a masina és finom kenyérkék no meg sütifélék készülnek majd benne!!

Üdv, Tiszavirág

 


EmMargit Előzmény | 2005.12.08. 22:58 - #1599

Szia Tiszavirág!

Üdvözöllek a honlapomon is, mint az Indexen már az imént megtettem :-))
Az első két kérdésedre már ott válaszoltam, ugye nem baj, ha most nem másolom be újra. A sóval kapcsolatban elsőre próbáld meg vagy a megadott mennyiséggel, azaz a 1,5 teáskanállal, vagy legflejebb egy minimálisat emeljél csak rajta, Az első kenyér tapasztalata már megmutatja, hogy mennyivel kell majd emelned a só adagját.

Nagyon sok sikert kívánok, várom további jelentkezésedet ás híreidet a kenyérkéről. Üdv, Margit

Ui.: Ha bármi kérdésed adódna, még 2 órát biztos itt leszek a gépnél.


tiszavirag Előzmény | 2005.12.08. 22:42 - #1598

Kedves Margit!

Eszembe jutott még egy újabb kérdés, ahogy átolvastam újra a receptet. 1,5 kiskanál sót javasolsz a fehér kenyérhez, ennek kapcsán kérdezném, hogyha ez normál só esetén ennyi, akkor növeljem-e ezt meg egy kicsit, mivel mi tengeri sót használunk már régóta és az eddigi tapasztalatom szerint annak kisebb a sózó hatása. Vagy abból is maradhat a másfél kiskanál? (ez megfelel a teáskanálnak ugye?)

Úgy látszik nem is olyan egyszerű a kezdet, pedig még igazán neki se álltam a sütésnek!

Köszönettel és jó éjszakát, Tiszavirág

 


tiszavirag Előzmény | 2005.12.08. 22:30 - #1597

Kedves Margit!

Itt vagy még?? Vagy már csak holnap jössz? Persze nem olyan fontos ám a dolog és ne haragudj, hogy így ismeretlenül "Rád török". Már egy ideje olvaslak ám Benneteket itt is, meg az Indexen is, nagyon klassz remekművek készülnek a kezeitek alatt, gratulálok mindenkinek hozzá! A mi családunk (szülők+ 2*3 éves fiúikreink) a mai napon gyarapodott egy Panasonic SD-253-as kenyérsütő géppel és holnap már szeretnék is egy remekművet összehozni! Ezzel kapcsolatban merült fel bennem egy pár kérdés - az Indexen is feltettem, nem tudom melyiket olvasod korábban - melyekben kérném a segítségedet! Szóval a gép használati útmutatója szerint csak szárított élesztővel lehet benne sütni, kiemeli, hogy frisset ne használjunk! Én pedig a Te kezdő kenyérnek javasolt fehér kenyéredet szeretném megsütni, melyhez normál élesztőt javasolsz! Szerinted gond nélkül használhatom azt is, vagy miért ez a kitétel az útmutatóban? Illetve a 2 dl kefírt ki kell mérni pontosan vagy az megfelel egy pohár kefírnek? Mi az ami még szerinted fontos és tudnom kellene az első sütés előtt?

Nagyon köszönöm a segítségedet előre is, üdvözlettel: Tiszavirág


EmMargit Előzmény | 2005.12.08. 22:25 - #1596

Szia Kartika!

Köszönöm, már lassan jobban vagyok. Mi történt a lábaddal?

Mielőbbi gyógyulást kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.12.08. 22:22 - #1595

Sziasztok!

Most lettünk készen a kiskutya fürdetésével, mutatok róla képet. Tisztára úgy fest, mint egy "jókiskutya" :-))

fürdés utánfürdés utánfürdés után

További szép estét, üdv, Margit


[Későbbi] [2474-2455] [2454-2435] [2434-2415] [2414-2395] [2394-2375] [2374-2355] [2354-2335] [2334-2315] [2314-2295] [2294-2275] [2274-2255] [2254-2235] [2234-2215] [2214-2195] [2194-2175] [2174-2155] [2154-2135] [2134-2115] [2114-2095] [2094-2075] [2074-2055] [2054-2035] [2034-2015] [2014-1995] [1994-1975] [1974-1955] [1954-1935] [1934-1915] [1914-1895] [1894-1875] [1874-1855] [1854-1835] [1834-1815] [1814-1795] [1794-1775] [1774-1755] [1754-1735] [1734-1715] [1714-1695] [1694-1675] [1674-1655] [1654-1635] [1634-1615] [1614-1595] [1594-1575] [1574-1555] [1554-1535] [1534-1515] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!