Szia Niki! Én úgy vettem észre, hogy a tejtől függ minden. Csináltam már kefírt UHT tejből, forralással és forralás nélkül is, zacskós tejből forralással, és a tejek márkáját is változtattam. Én is jártam már úgy, hogy savós lett a teteje, csak az a baj, hogy nem jegyeztem meg, melyik tejtípusnál. De elhatároztam, hogy ezentúl figyelni fogom. Egyébként nekem mindig híg, ha 24 óráig hagyom állni. De így szeretjük. Múltkor turmixoltam bele banánt, nagyon finom lett! Szia! kila
Kedves hpkriszti és jégkása! Előbbi fényképeinek ihletésére, utóbbi receptje alapján megsütöttem a zabpelyhes-meggyes sütit, persze nem én lennék, ha nem módosítottam volna rajta. Édesszájú a család, de a tömény dolgokat nem bírjuk, így ránézésre csak 200 ml barna cukor ment a tésztába, ez bőven elégnek bizonyult, és mivel Mao-n nem írják rá a vajra, mekkora darab egy cup, végül kb. 15 dekától állt össze morzsákká. Sajnos csak 45 deka fagy. meggyem volt (ez persze kevésnek is bizonyult), ebbe 1 ek fahéj és 10 dkg cukor ment csak. Én sokkal tovább - talán vagy 50 percig - sütöttem, mert nem akart pirulni a teteje, aztán inkább feljebb tekertem a gázt, akarom mondani villanyt.
Gyönyörűen összesült, pedig én "kanalas" sütire számítottam. Ropogós, isteni meggyes benne a töltelék, hát, nem fogyókúrás :) de biztos ismétlés lesz belőle, köszönet a receptért! UI. ezerszer felhasználható Kelly fóliát láttam az Intersparban is, meg persze a Tescoban, ezek talán több helyen vannak.
Látszik, hogy mostanában a kelt tészták világában élek :-) Erre nem is gondoltam, bár az az igazság, hogy én nem nagyon szoktam sütni. Ezt most biztos furcsán hangzik, de a kenyér és zsömlefélék sütését nem számítom ide. Édességet, tortát, süteményt szinte sose csinálok, csak az elmúlt évben a kelt tésztákat. A szilikonost én is sajnálnám egy használat után kidobni, sokszor lehet gond nélkül sütni rajta.
Szia Margit! sokszor azért nem tudom megmondani kinek a receptje mert kivan nyomtatva a recept egy füzetbe amiket szoktam sütni vagy tetszik és már nem mindig tudom honnan másoltam.Ha nincs kéznél a füzet akkor meg a neveket is összecserélem, mert gondolkoztam a két kenyér közül melyiket süssem.Igen több cukrot tettem bele ugy 8 dkg -ot. Sütök majd buktát a Te recepted alapján. További szép estét. Üdv: jégkása :-)))
Sziasztok! Ha valakit érdekel, a hétvégén hozott a lányom a Coraból az 1000-szer használható Kelly féle sütőfoliából. Ez nem ragad és úgy tudom sokan használjátok.Ára:990 Ft.
Szia Margitka!
A nem szilikonos sütőpapír kiválóan alkalmas pl. piskóták, kevert sütik alá, amit utána lehúzol a tésztáról és mehet a szemétbe. A szilikonost, amit többször is fel lehet használni, sajnálnám azonnal kidobni. Üdv: Irén
A kovásznak valószínűleg nem lesz semmi baja. Sokáig eláll a hűtőben. Ilyen hűvös időben nyugodtan maradhat a megetetett kovász a konyhában, majd egy hétig ott volt nekem is és nem lett semmi baja, jó savanyúra beért.
Kíváncsi vagyok, hogy mit fogsz sütni, majd mesélj. Nálunk az elronthatatlan és mindig biztos siker a rusztikus zsömlecipó. Nem tudom, hogy nézted-e már a receptjét, ha gondolod olvasd el, hátha megtetszik Neked is.
Én is jártam így egyszer, azóta nem veszek más papírt, csak a szilikonost. Nem igazán tudsz ezzel a papírral mit csinálni. Örülök, hogy sikert aratott a császárzsömle :-)
Ha gondolod, próbáld ki a forrázott zsömlét. Érdekes az elkészítése, de nem bonyolult és nagyon finom. Kovászos zsömlék között több nagyon könnyű is van. Most jut eszembe a tegnapi zsömlém, ennek a mostani és az eredeti változata is nagyon finom és ez nem kovászos. A legújabb 10 recept közül az utolsó előtti.
Köszi a segítséget, de gondolom a pitlicsere is csak szakboltban lehetséges. Majd utánanézek. :) Köszi a dícséretet, örülök a kifli sikerének. Épp most etettem meg a kovászt, hosszút pihent a hűtőbe. Meglátjuk feléled-e. Azt olvastam lentebb, hogy ebben az időben lehet nyugodtan kint hagyni, akár napokig is, mert nem romlik meg. Ez mennyire igaz? Mert bár én fűtök (a kisfiam miatt) a konyhában, azért nincs 20 foknál több. Maximum amikor főzök. :) Valami fincsi kovászos kenyeret vagy cipót fogok sütni, még kitalálom. :) De az is lehet, hogy kovászosat és sima élesztős valamit is sütök. :) Majd beszámolok róla!
Köszi a tapasztalatcserét. :) Az a helyzet, hogy én nem tudom tejben tárolni a hűtőben, mert úgy csak 1-2 napig bírja, úgy tudom, és van amikor én csak 4-5 nap elteltével csinálok újra kefírt. Attól függ, hogy hogyan fogy el. Van amikor a férjem egy este alatt megissza az egészet. :) Neked is szokott olyan lenni, hogy miután a 24 óra letelt egy vízréteg képződik a darabos kefír felett? Ezzel te mit szoktál csinálni? Én egyszerűen leöntöttem róla, de így is azért viszonylag híg maradt a kefírem. Bár így is nagyon szeretjük.
Én éppen tegnap készítettem zsemlét. Eddig sohasem sikerült, de itt a receptes fórumon találtam egy fincsi császárzsölme receptet, nagyon finom lett!!! A kérdésem ezzel kapcsolatban a többiekhez annyi lenne, hogy sütőpapírra tettem (nem kaptam szilikonost) és néhány helyen ráragadt a papír a kész zsemlékre, úgyhogy kb. fél órát töltöttem azzal, hogy lekapargattam róla. Üdv mindenkinek: Mio
Köszönöm még egyszer a receptet, feltettem a muffinos ABC-be. Majd nézd meg, hozzáírtam, hogy Margit2 eredeti receptje, mert nem szeretném, hogy ebből probléma legyen. Ha a képet el tudod küldeni az e-mail címemre, akkor én fel tudom tenni a recepthez és egy neveddel ellátott képmappába is. Nézd meg a fórumozók képei című részt, ott lehet Neked is egy ilyen mappád.
A Dán kenyérnek utánanéztem, a Marions Kochbuch oldalon van egy ilyen. Nem tojásos, csak Dán, de bosszantott, hogy nem tudtam honnan ismerős. A csokis zsömléhez csak hozzátettem a muffinformás variációdat is. Most édesebbre csináltad?
Szia Margit! Elírtam a kenyér nevét nem Dán kenyér csak tojásos kenyér és az indexes receptek között találtam már nem tudom kinek a nevéhez fűződik.A túrós csokoládés zsömle ahhoz már hozzáírtad a módosításomat, most csak annyi hogy 12 golyót formáltam belőle és muffin sütőben sütöttem meg. További szép estét. üdv: jégkása :-))
Köszönöm a receptet, felteszem a muffinok közé. Ez eredtileg Margit2 receptje, ezt alakította valaki először át az Index fórumon muffinformára. Odaírom a recept mellé ezt is, hogy nehogy probléma legyen belőle.
Ha vannak még olyan muffinreceptjeid, amit nem találtál a meglévők között, légyszíves írd meg azokat is. Előre is köszönöm, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit