Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Bevittük ma a szervízbe, holnap kell érdeklődni, hogy mi lesz vele. Megmondom őszintén, én nem kísérleteztem, hogy csinálj-e még egyszer, mert valami borzalmas mennyiségű fekete olajat hagyott a tésztában tegnap :(
Majd meglátjuk...
mindenesetre nagyon üres a konyhapultom a gép nélkül. (nincs valami nagy konyhám, így igen szembetűnő...)
Én is jártam már így egy párszor. De nem csinálta állandóan ezt a gép. Az én gépem már kétszer volt szervízben, egyszer az üstöt cserélték, egyszer pedig nem forgott az egyik lapát , a tengely miatt.
Ha ez segít : nekem azt mondta a szervízben a szerelő,hogy ha egy mód van rá , akkor a folyadékot és a szárazanyagot cseréljem meg mert sok éves tapasztalata, hogy sajnos az üst alján, ahol a lapátok találkoznak az üsttel szivárog a folyadék és így megy hamarabb tönkre a tengely, mert beleszivárog a folyadék. Igaz én csak dagasztásra használom , így nem befolyásolja a tészta állagát a csere.
Régen jelentkeztem, de azért időnként megnézegettem, mi minden készült a pékeknél:) ezek a torták!!! hm, nyamm...
segítséget szeretnék kérni: amikor páran írtátok már, hogy eresztett az üst, akkor azt úgy értettétek, hogy a megdagasztott tészta a lapátnál olajos lett? ez az? csak mert ma ezt vettem észre egy kicsit keményebb tészta dagasztása után, amikor kivettem, hogy pihentetem és kézzel átgyúrom, hogy fekete a lapát helyénél :(
most akkor vuhetem szervízbe? vagy tök fölösleg, mert erre nem érvényes a garancia és vehetek egy újat??? mrcius 14-én kaptam a szülinapomra a gépet :(
Nem győzök gyönyörködni a sok szépségben,amit naponta hoztok Pékecskék!
Én megint egy tortával jövök,már lehet,hogy unjátok,ez a férjem szülinapi tortája volt,ma ünnepel,de tegnap készült,és fogyott,mert így jött a család. Ha nem baj megmutatom.Mostanában sajnos nem sokat sütök,de ha jön a hűvösebb idő,akkor én is szeretnék többször a sütőbe gyújtani.Meg idő is több kellene ,ez a legnagyobb gond.Ha hazaérünk mindjárt este van,csak hétvégén van egy kis sütögetéshez alkalom.
Limara ! Csak egy Ötlet. --- én is jártam hasonló helyzetben egy husdarálóval és felhivtam a szervizet, (igaz én a békéscsabait) s küldtek nekem használati utasitást. Próba szerencse-
De szépeket készitettek ujra,Barbette, lopikáztam egy szedret, nem baj? csodás a tortád, guszti a kenyered és a sajtod is. Megkérdezhetem merre laksz? Tudok beszerzési forrást oltóanyagra, csak át kellene lépni a határt Románia felé bármilyen parányi kis mezőgadasági boltban árulnak 10-es kiszerelésben, s nagyon olcsó is. Hátha arra laksz valamerre, vagy van ismerősötök, aki jár arra felé. Egyébként a Te sajtod (oltóanyag nélkül is) fantasztikus jól néz ki. S hát a kenyeredről, meg a tortácskádról már nem is beszéljek, mert összeszalad a nyál a számba. Fincsi lehetett. Gratulálok a házassági évfordulótokhoz,
Limara, olyan gusztusos a céklás kenyered, hogy csak csudi. Ilyenkor sajnálom, hogy csak a férjem fogyaszt kenyeret (én szinte azt lehet mondani, soha) mert legszivesebben mindent kipróbálnék, de majd megnézem és ha lehet felezni az adagját, akkor egy kiskenyérke erejéig belevágok.
Én is hoztam egy kis hétvégi ujdonságot. Még soha sem próbáltam a hajtoványt. LIMARA hajtoványa, kicsit megspékelve oliva bogyóval. Jaj de fincsi. Nem csodálom Limara, hogy Nálatok is nagy kedevenc, nálunk is az lett. Köszönöm Neked. Egy adagot megsütöttem, de annyira finom volt, hogy be is kevertem a másikat igy aztán tegnap nem is ebédeltünk mást, csak az "Őt" - nagy Ő-vel.
Lenne egy kérésem! Kaptam már több mint egy éve egy Moulinex Exotic párolóedényt, amit eddig még ki sem próbáltam. Ma összevissza kerestem a használati utasítását, de sehol sem találom. Ha valakinek van ilyen, leírná nekem röviden?! Előre is köszönöm!
Viki sajtja láttán az én fantáziám is megindult. Én régen sok sajtot készítettem itthon, de oltóanyaggal. Sajnos mostanában nem jutok hozzá és valahogy elfelejtődött a sajtkészítés. De Viki eszembe juttatta. Megpróbáltam házitejből és egy sós feta jellegű sajtot készítettem, jól morzsolható ideális a grillsalátákhoz:
sütöttem hozzá vajas tejfölös kenyeret is :
Most volt a héten a házassági évfordulónk szedres scharlottét sütöttem:
és ilyen lett megvágva, csupa tajszínhab és túró és szeder a közepe:
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit