Remélem a költözés után gyakrabban találkozhatunk Veled. Költözni borzasztó, legalábbis az én emlékeim szerint. Elég frissen él még bennem, pedig majdnem 6 éve volt már. Igaz egy pótkocsis kamion kétszer fordult, mire két háztartásból mindent idehoztak és vagy egy hónap volt mire minden a helyére került, de nekem még ma is egy rémálomnak tűnik az egész.
A maláta és nádmelasz ügyben nem tudok sajnos segíteni. Én magam sem kaptam, hanem Julika vette nekem Pesten. Folyékony, sűrű szirup mindkettő és a képek között talász mindkettőről egy képet. ( Ha megtalálod, mert ott még mindig nem volt időm rendet csinálni )
Remélem a Keresztes zsömléid jól sikerültek, majd mesélj, ha erre jársz, üdv, Margit
Én köszönöm a receptet és várom a kovászost is ha jó ötletnek tartod feltenni.
A két gép nagyon hasznos tud lenni sokszor. A bajom csak az, hogy a Pana egyáltalán nem bírja a sütőben sütendő tészták dagasztását, "sír" a kemény tészta alatt. Tegnap egy gépi kovászos kenyeret csináltam, hát.... ez sem lett valami kirakati példány :-) Ennek is az elején keményebbnek kellett lenni, hogy a hosszabb kelés alatt ne lágyuljon nagyon el, de még így is lágy maradt. Most lett kész egy élesztős, vegyes lisztes kenyerem szintén a gépben, ez gyönyörű lett. Majd lehet, hogy teszek fel képet róla a Fehér kenyérhez, mert ennek egy vegyes lisztes variációját csináltam.
A gépemet igaziból kicseréltetni szeretném, majd meglátom milyen meccset kell ehhez lejátszanom :-))
Szerintem üresen indítsd el a gépet, és úgy nézd meg, hogy teker-e egyáltalán a lapátja.
Én úgy szoktam csinálni az üst megtöltését, hogy alulra teszek minden folyékonyat (attól függően, hogy mit sütök): vizet, kefírt, tejet; majd rá a liszteket. A liszt közepébe csinálok pici gödröt, abba rakom az élesztőt (akár friss, akár por) így tényleg nem ér hozzá semmi, mert így az üst egyik oldalába kerül a cukor és a másikba a só és ezek mellé az olaj, vagy vaj (margarin) és a tojás (attól függ, hogy éppen mit csinálok). Mielőtt elindítom a gépet, még kb. 2x átolvasom a receptet és ellenőrzöm, hogy mindent beleraktam-e. :) Néha kicsit szivacs az agyam. :)
Remélem megoldódik a gondod. Sok sikert hozzá! Üdv, Niki
Szia Kartika! Köszönöm a segitő szándékod!Korábban kb 1030-nál jeleztem hogy két gép volt nálam egy Hauser és egy Delton,ez utóbbi később került hoz- zám de többször sikerült kenyérszerűt csinálnom vele igy aztán elnyert nehány babért az öreg H-tól,Ő a kezdőt jobban segiti győzött.Hauser- en csak teljes progik vannak nem tud:csak sütni stb,mig delton igen. Ugyan ehhez sincs kezelési de ez ideiglenes mert Kila-nak ugyanilyen gépe és holnap faxon küldi nekem amit ezúton is köszönök Neki! Tehát mégegyszer köszönöm a segitő mailt.
Szia Kartika! Igen, lehet, hogy gépfüggő, mert én már hagytam egy teljes órán át is bent, gond nélkül. Nálam annyiból nem gond, hogy sosem időzítek, csak akkor sütök, ha otthon vagyok és tudok rá figyelni, mert a dagasztás alatt szinte mindig bele kell nyúlnom, vizet vagy lisztet tenni hozzá.
Szia Margit!
Sajna csak ritkán járok erre mert költözés közben vagyunk. A kovászos fehér kenyér így is napi téma nálunk nagyon fini ! Ma krumplis kenyér sült,de kicsit lapos lett mert túl lágy lett a tésztája, az előző szebb lett. Megsütöttem a legyező zsömit is de annak a formája minden volt csak nem, legyező,de így is fini volt. Legklözelebb nem vesződök a formázással.
A maláta meg a nádmelasz az folyékony vagy milyen. Nem tudod innen a netről nem lehetne valahonnan rendelni ? Kerestem de nem igen találtam rá semmit.
Jó sütögetést mindenkinek és szép délutánt no meg estét.Megyek keresztes zsömit sütni az is nagyon fini!
Üdv!!
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. 2 hete folyamatosan sütöm a fehér kenyeret.Este beprogramozom,és reggelre vár a finom friss meleg kenyér. Ma reggel,amikor kimentem a konyhába, nagy meglepetésben volt részem.A kenyerem félig sem volt az üstben,és az egyik oldalon(ahová a kefírt tettem) olyan híg és túrószerű volt a tészta, a másikban meg mint a beton. .Alig bírtam kicibálni az üstből. Darabokra esett, és borzasztó állapotban volt. EHETETLEN. Ugyanúgy csináltam, mint eddig. A fiam azt kérdezte, hogy nem felejtettem ki semmit sem belőle? De nem. Alulra tettem a 2 dl vizet, rá a lisztet, és úgy a többi hozzávalót. A kefírt az egyik felébe, az élesztőt (frisset) a másikba. Az a gyanúm, hogy nem tudta összekeverni (megforgatni) az összes hozzávalót Klotild (így hívom a gépet:-) rendesen. De eddig miért tudta? Ti hogy (hová) teszitek az összetevőket? És milyen sorrendben? Előreis köszönöm a segítségeteket! Szép napot kívánok: Judit
Először is nagyon sajnálom, hogy rossz a géped! :( Szerintem próbáld felvenni a kapcsolatot az ETA magyarországi képviseletével, hogy ha esetleg náluk van raktáron olyan hibás gép, aminek más a hibája mint a tiédnek akkor esetleg alkatrészt lehetne kivenni belőle, ami jó a tiédbe. De ez csak egy ötlet. Remélem, azért sikerrel jársz.
Másodszor pedig nagyon köszönöm a gratulációt és kedves vagy, hogy feltetted a képeket. Tegnap csináltam egy másik kakaós (csíkos) kalácsot, aminek a receptje elvileg a gépemre van szabva, de majd elküldöm Neked, ha esetleg még nem tettem volna meg és felteheted a gép mellé, vagy ahová gondolod. A kovászos kenyér amit 3 napja sütöttem kitűnően egyet áll, puha és finom! Sőt a keresztes zsemle is ma reggel fogyott el, azt 2 napja csináltam, hihetetlenül puha és finom volt.
Köszönöm szépen a sütőtökös zsemle receptjének a feltételét.
Sajnos ezek a szériában gyártott, összevissza klónozott gépek nem hosszú életűek. Mégis sajnálja az ember, amikor kiesnek.
Amíg garanciális, érdemes megcsináltatni, cserélni, de nem árt ha az ember közben nézelődik s ki tud várni egy jó akciót, hogy valami hasonló vagy jobb, igényeket jobban szolgáló gépet időben be tudjon szerezni.
Az én AFK véletlenül korán jött vagy mégsem. A készítményeim lefutási idejei "feleződtek", miután két géppel dolgozhatom, ami borzasztóan nagy segítséget jelent a mindennapjaimban.
Pl. kenyereim fogytán. Mindenképpen ki akartam most próbálni egy teljes mértékben kovásszal készült fehérkenyeret, de kenyér nélkül sem maradhat a háztartás ha a kísérlet valamiképpen félre siklana. Így most 2 kenyeret sütök egyszerre. A szokásosat és az új kovászosat. A kovászos szépen megkelt, de volt rá ideje bőven. Majdnem az egész éjszaka :-) A sütésnél is szép formás maradt. Most már csak az a kérdés, hogy az íze milyen lesz.
Az én gépemnek is 2 év a garanciája és néhány nap múlva lesz csak 1 éves. Tehát javában benne van még a garanciában. Aztán meg nem olyan fából faragtak engem, hogy nagyon sokat hagyjak packázni magammal :-)) Egyébként látszik, hogy csak az egyik lapát alatt jött le a teflon és csak az egyik lapát alja sérült. Tehát nem lehet kérdéses, hogy nem én csináltam vele valami rosszat. Ha olyan magot tettem volna bele, ami karcol, akkor az az egész üstben, de legalábbis mindkét lapát alatt nyomot hagyott volna.
Megyek mindjárt megnézem, hogy a freemailre be tudok-e lépni és akkor megcsinálom a másik receptet is. Üdv, Margit
Örülök, hogy jelentkeztél, gondoltam rád, amikor elromlott a gépem. Elvittem a szervízbe, de nem sok jóval kecsegtetett a szerelő felesége, mert a szerelő otthon sem volt. Van náluk állítólag egy Eta takarítógép már fél éve, de nem kapnak sem alkatrészt, sem cserepapírt. Ennyi ideig biztos nem fogok várni, de egy hetet kénytelen vagyok. Igaziból szeretném kicseréltetni a gépet, de majd meglátom, hogy mit sikerül intéznem. Alkatrész mindenesetre nem nagyon van hozzá. Ez a pizzakő mi tulajdonképpen? Mesélnél róla egy kicsit? Amit eddig írtál, az nagyon jól hangzott.
A gépleírást nem kaptam meg sajnos :-(( Megköszönöm, ha még egyszer elküldöd.
Szia Losi!
Van egy hauser BM660-as használati utasításom, a barátnőmé volt. Mi érdekel belőle? hova tudok faxolni neked? Hosszú távra tartod meg ezt a gépet? Pesti vagy v. vidéki?Ha pesti lemásolom az egészet és odaadom. Irj!
Örülök, hogy ilyen sok finomat sütöttél és tetszenek a receptek. A Mennyei búzakenyérről írtakat már fel is tettem az eredeti recept mellé. Remélem nem baj?
Mesélj majd a sajtos kenyérről is, kíváncsi vagyok hogy sikerül. Üdv, Margit
Kedves Kila!
Az igaz hogy benne lehet hagyni, de gép függő, mert nekem már kicsit nedves az érzete kb. 10 perc után, ahogy a pára csapodik le. Ezt ki kell probálni. üdv.Kartika
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit