E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2005.10.19. 01:13 - #1034

Szia Gabi, aki a vendégkönybe írtál !

Köszönöm a dícséretet.
Ott nem tudok válaszolni, inkább itt levelezzünk :-)

A "Néhány tanács és ötlet kezdőknek" című részben elég sok kérdésedre választ kaphatsz, érdemes elolvasni.

A kakaót a kalácsba a dagasztás vége előtt 1 perccel kell beletenni, akkor pont csíkosra keveredik. A kakaót előzőleg kevés vízzel sűrű (!) péppé szoktam keverni és így teszem a tésztába.

Ha kérdésed van kérlek jelentkezz itt, hamarabb meg is találom. Sok sikert a kalácshoz, örülnék, ha mesélnél róla, hogy sikerült. Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.19. 01:07 - #1033

Szia Losi!

A szómenéssel semmi baj, én örülök neki :-)) Így könnyebb segíteni is.  A száraz élesztőhöz nem tudok hozzászólni, mert én csak frisset használok. A leírt folyadék nem sok a 60 dkg liszhez, az élesztőnek utánanézek.

Idemásolok egy részt az élesztőátváltásból, ami a Dr. Oetkerre vonatkozik:

1 cs. Oetker élesztő 7gr = 25 gr friss élesztőnek felel meg.
1 cs Oetker élesztő 11, 25 ml = 2, 25 TK
1 TK = 5 ml
1 TK Oetker instant élesztő = 11gr friss élesztővel
1 dkg (10gr) friss élesztő = 4, 5 ml Oetkerrel (1 TK szűken mérve)
2 dkg (20gr) friss élesztő = 9 ml Oetkerrel (1, 8 TK)


A 7 g élesztő az 1 teljes csomag, ez nagyon sok. Friss élesztőből én csak 1/4 kockát szoktam ennyi liszthez tenni, az egy fél csomagnak felel meg Neked. Hozzáteszem, hogy nem tudom biztosan, mert sosem használtam ilyen porélesztőt, csak ebből a táblázatból néztem ki.

A túl sok élesztő ugyanúgy okozhatja a kenyér beesését, mint a túl sok folyadék. Nálad az élesztő lesz a ludas.

Próbáld meg csökkenteni, majd meséld el az eredményt. Sok sikert, üdv, Margit


losi Előzmény | 2005.10.19. 00:41 - #1032

Szia Margit!

Mindkét gép használt és egyikhez sincs kezelési ut.Jó kezdőhöz illően az alap fehérrel kisérletezem hihetetlenül sok változat jött össze eddig de biztos nem a gépben a hiba.80-as liszt 60 dkg.350 ml viz vagy kefir amihez/sürünek tartottam/vizet is adtam-eredmény beesett az első szép szinű héj-7 g oetker élesztő,1 ek ecet,2kk só/kevesebbel nem izlik/,2kk cukor,2 ek olaj.

HEURÉKA Deltonban most lett kész az első KENYEREM világos de nem sápadt meg is nőtt ize biztos jó mert azzal meg az állaggal eddig sem volt gond.

Vissza a technikához,mit csinál másként a gép fehér,francia v teljes kiőrlés beállitásnál /ez Hausernél legalább hallatszik és látszik mert csi-pog meg kiirja igaz szótár kell hozzá?De most fel van adva a lecke hi- ába ez a kedvenc a kis kinai most bevágódott.Egyébként csak annyi az eltérés a korábbi sütéstől hogy kinomban két konyharuhát tettem az ablakára.

Most vettem észre már megint szómenésem van,ezért elnézést,kösz a törődést. üdv Losi


EmMargit Előzmény | 2005.10.18. 23:37 - #1031

Szia Losi!

Köszönöm a dícséretet :-)

A gépek között van sajnos olyan, amivel bármit is csinál az ember, nem süt rendesen. Ha hibásnak gondolod a gépet, akkor érdemes visszavinni vagy a szervízbe elvinni és kicserélni, ha lehetséges.
Milyen recepttel és milyen arányokkal sütsz?

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.18. 23:33 - #1030

Szia Eszter!

A zsömle és a kenyértészta nagyon hasonlít, mondhatni ugyanaz is lehet. Foszlósabb tésztát több tejjel és több margarinnal tudsz elérni. Ha gondolod, próbáld ki a Sonkáskenyér nevű receptemet, a gépi receptek közül. Ezt egyszer kiflitésztából csináltam és igen finom lett. Természetesen sonka nélkül is meg lehet csinálni. 

Sok sikert hozzá, ha kipróbálod, üdv, Margit


losi Előzmény | 2005.10.18. 23:17 - #1029

Szia Margit!

2 gép között ingadozok szerencsém hogy van rá mód .Az egyik 1 kinai

delton /mint Kiláé/ 2ik régi Hauser.Utóbbi szimpatikusabb de csak tel-

jes programot futtat,előbbi fiatalabb okosabb de ebben nem kel meg

úgy a tészta mint a Hau-ban csak sütés rá-rá inditással meg csak egy

lapátos bár keverésben én nem látok külömbséget.Kenyérből lassan 

Dunát lehet nálunk rekeszteni de nem állok le amig nem csak ehető

de tetszetős kenyér nem sikeredik.A LAPOD egyébként "TÖK JÓ"!

üdv:losi   ui:a nem kel meg azonos összetétel és feltételek mellett. 


Kartika Előzmény | 2005.10.18. 23:06 - #1028

Losi! lemaradtam valamiről? milyen géped van?

Kartika Előzmény | 2005.10.18. 23:05 - #1027

Szia losi! Én amint sipol kiveszem a kenyeret és a deszkára teszem alá teszek egy fakanalat, hogy minden oldala hüljön rendesen. Konyharuhába tekerem. üdv. irtam a társalgóba olvasd el.

EmMargit Előzmény | 2005.10.18. 22:39 - #1026

Szia Losi!

A sütés végeztével azonnal ki kell venni a gépből a kenyeret, akkor nem tud benedvesedni.

Mit sütöttél? Üdv, Margit


losi Előzmény | 2005.10.18. 21:38 - #1025

Szia Margit szia Kila!

Köszönöm hogy versenyben segitetek.nagyon jól esik.

Kila légyszives ha tudod küldd el emilemre a kezelésit,

meg van egy újabb kérdésem:ha lemegy a program

mit kell csinálni hogy ne legyen nedves a műremek?

ismét milló kösz! ui:23:00-ra készül el a jelenlegi.  

 

 


kila Előzmény | 2005.10.18. 10:01 - #1024

Szia losi!
Nem értem pontosan, mit is szeretnél csinálni. A hhh azt jelenti, hogy magas a gép hőmérséklete, kicsit hűlnie kell, mielőtt új programot indítunk. Ha vége a sütésnek, akkor várni kell, amíg hűlik. Végülis logikus, mert a forró gép elpusztítaná az új tészta élesztőjét.
Megpóbáljam bescannelni és elküldeni Neked az útmutatót?

Szia ! kila


EmMargit Előzmény | 2005.10.17. 23:28 - #1023

Szia Losi!

Üdvözöllek a honlapomon. Elnézést, hogy én válaszolok, de úgy látszik Kila nem járt a kérdésed óta erre. A hhh jelzés azt jelenti, hogy túl meleg a gép ahhoz, hogy újra bekapcsold. Ezen sajnos nem lehet segíteni, meg kell várni, amíg kihűl.

További jó kísérletezgetést, ha bármi kérdésed adódik írjál, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.17. 23:26 - #1022

Szia Niki!

"Azt hiszem, hogy ennek a kovászos sütésnek az a titka, hogy ki kell tapasztalni."

Ez a mondatod tökéletesen megállja a helyét. Tulajdonképpen az egész kenyérsütésre igaz, de a kovászos dolgokra főleg.

Nagyon örülök, hogy végül sikerrel jártál a kovászos kenyér készítésében. Gratulálok hozzá.
Szerintem ne akarjál reggelre friss kovászos kenyeret. Egyrészt, mert akkor éjjel nem fogsz semmit aludni :-)), másrészt - és ez a valós ok - a kovászos kenyérnek szüksége van egy kis állásra. Melegen ragacsosabb és kevésbé finom, mint, ha egy pár órát már áll.

További hasonló szépeket és finomakat kívánok, a képet majd felteszem, ahogy lesz egy kis időm. Köszönöm, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.17. 23:20 - #1021

Szia Jégkása!

Örülök, hogy a rozsos változat sikeres lett.
Pelyhet így is, úgy is tehetsz a kenyérbe. Ha szárazon, a dagasztás vége felé teszed bele, akkor harapható állapotban marad a kenyérben, ha beáztatod, akkor teljesen elkeveredik. Találsz zabpelyhes recepteket a gépi és a sütős részben is és van áztatott és szárazon beletett formában is. Tudod, kedvelem a zabpelyhet ;)
Tegnap vettem zabpehelylisztet, kíváncsi vagyok milyen lesz. 

Szép napot holnapra, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2005.10.17. 21:26 - #1020

Szia Julika!

Elárulom neked én nem olvastam teljesen végig a receptet mikor először sütöttem és én sem tettem rá a cukros narancsos szirupot én a tésztába tettem többet, és szerintem igy is nagyon finom.
Üdv: jégkása


losi Előzmény | 2005.10.17. 20:48 - #1019

Kedves Kila!Delton gép van nálam kipróbáláson de nem tudom a csak sütést bekapcsolása után folytatni a rendes programot hhh-t üzen a jöszág,csak kb félóra multán enged teljesen előről kezdeni.Kezelési ut. nincs ezért kérek segitséget mivel láttam,ilyennel sütögetsz.Előre is kö szönöm.üdv Losi.

tnikita Előzmény | 2005.10.17. 18:04 - #1018

Szia Margit!

Kész lett az új kovászos kenyerem. ISTENI FINOM LETT! :)
Annyit módosítottam az eredeti recepten, hogy 20 dkg BL80 helyett én 40 dkg-t raktam bele és a 15-15 dkg tk búzaliszt és tk tönkölybúzaliszt helyett, csak 5-5 dkg-t. Kellemes világos színe lett, majd a következőt eredeti recept szerint csinálom. Az elkészítésben is annyit módosítottam, hogy a 2. dagasztás után (egyik dagasztás sem volt 25 perces, csak 21 percesek az én gépemen, vagy kevesebb, ami meg több az keveset melegíti elő a gépet) kivettem a gépből a tésztát és beleraktam a enyhén lisztezett szilikonos sütőformámba (miután lisztezett kézzel kicsit átmasszíroztam), beliszteztem picit a tetejét és ott kelesztettem még a tűzhelyem tetején 1 órát konyharuhával letakarva. Miután megkelt, baktam a gőzös sütőbe kb. 230 fokra, ment kb. 5 percet, lekentem a tetejét sós vízzel, majd mérsékeltem a hőmérsékletet kb. 200 fokra. 1 órát sütöttem (lehet hogy bírt volna még egy 20 perces sütést).

Szóval ez a 3. kovászos kenyerem és végre sikerült. Kb. 7 óra telik el, mire kissé kihűl a kenyér és ehetem. De megéri! :)
Már csak azt nem tudom, hogy hogyan csinálom meg azt, hogy ilyen kovászos kenyér reggel illatosan, frissen ott álljon az asztalon. :)
Szerintem sehogy, de majd meglátjuk, hogy holnapra milyen lesz a kenyér. Becsomagoltam folpack-kal és kíváncsi vagyok, hogy mennyire tartja meg frissen a kenyeret. (Valahol azt olvastam, hogy jobb, mint a nylon - talán Nálad)

Szóval köszi mindent, küldöm a képeket a kenyérről. Üdv, Niki


majorkaj Előzmény | 2005.10.17. 16:29 - #1017

Szia Jégkása ! Bocsi, de nem láttam a szememtől a recit. Már megtaláltam, ki is nyomtattam. Én biztos nem teszem rá a narancsos szirupot, mert én sajnos nem ehetek ilyesmit. Köszi még egyszer. Üdv. Julika

tnikita Előzmény | 2005.10.17. 10:05 - #1016

Szia Margit!

Megcsináltam újra a kovászos kenyeret. Egy fokkal jobb lett, de én nagyon sűrűnek találom és egy picit nedves hatású. A kovászos gépi kenyeret csináltam meg, de a leírást követve még a sütés előtt ugyanolyan lett volna (4 lépés után) mint az előző (összeesve felére), így azt csináltam, hogy elindítottam a kenyérsütőmön a normál (3.30) programot és mire annak vége lett, megkelve, megrepedezve és persze kiegészítve még némi liszttel egyfajta kenyér lett belőle. Még este ettünk belőle 1-1 szeletet (végülis ehető volt), de ma reggel már nem szívesen ettem belőle. :(
Úgyhogy most csakazértis csinálok mégegyet, kicsi módosítással és most másik technikával. Azt hiszem, hogy ennek a kovászos sütésnek az a titka, hogy ki kell tapasztalni. Úgyhogy nem adom fel. Bár azért jó lenne, ha elárulnád, hogy hogy lehet kicsit lazább szerkezetű kovászos kenyeret csinálni. Mit kellene módosítani ahhoz. :)

Előre is köszi! Majd jövök beszámolni! :)

Szép napot kívánok mindenkinek! Üdv, Niki


jegkasa Előzmény | 2005.10.17. 09:04 - #1015

Szia Margit!

Megsütöttem a sütöben sült kenyér rozsos változatát ugy, hogy a kb. 25dkg fehérített rozslisztet tettem bele. Mikor a gép megdagasztotta barnakenyér programon indítottam. Kivettem a gépből megfeleztem és kinyujtottam a tésztát és szórtam rá magokat feltekertem és ugy sütöttem, a másik feléből zsemléket formáztam, Sütőben sütöttem kicsit tovább sült de azért nagyon finom lett. Ha pelyhet akarok tenni akkor azt mindig aztassam be előtte, vagy beletehetem csak simán is, emelve gy kicsit a folyadékot?
További szép napot. :-))

Üdv: jégkása


[Későbbi] [1514-1495] [1494-1475] [1474-1455] [1454-1435] [1434-1415] [1414-1395] [1394-1375] [1374-1355] [1354-1335] [1334-1315] [1314-1295] [1294-1275] [1274-1255] [1254-1235] [1234-1215] [1214-1195] [1194-1175] [1174-1155] [1154-1135] [1134-1115] [1114-1095] [1094-1075] [1074-1055] [1054-1035] [1034-1015] [1014-995] [994-975] [974-955] [954-935] [934-915] [914-895] [894-875] [874-855] [854-835] [834-815] [814-795] [794-775] [774-755] [754-735] [734-715] [714-695] [694-675] [674-655] [654-635] [634-615] [614-595] [594-575] [574-555] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?