E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2005.10.17. 01:14 - #1014

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a beírt és elküldött recepteket és képeket. Nagyon örülök, amikor így gazdagszik a gyűjteményünk.

Megkérlek benneteket, hogy nézzétek át, hogy mindent jó helyre tettem-e és rendben van-e így, ahogy feltettem. Kicsit már fáradt vagyok, de remélem nem rontottam el semmit :-))

Mindenkinek szép napot kívánok holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.17. 01:03 - #1013

Sziasztok!

Íme Kartika burgonyás kenyere:

burgonyás kenyér

Ránézésre igazán szép ez a kenyér, nem tudok igazán rájönni, hogy mitől lett lapos.

Kartika! Köszönöm az e-maileket. Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.16. 21:33 - #1012

Szia Judit!

Nagyon örülök a Bugaci batyu sikerének. Lassan nekem is kellene sütni, már nagyon régen csináltam utoljára.

A kenyérsütőgép a sütés vége után, 1 órán keresztül melegen tartja az elkészült kenyeret-kalácsot. Ennek az elején még annyira forró a gép, hogy utánpirításra is lehet használni. Nem igazán tesz jót a kenyérnek, gondolom, teljesen kiszáradt a kalácsod.

Én programozva nem szoktam sütni. Nem szeretem, mert még mindig figyelem a tészta állagát az első dagasztás közben és korrigálom, ha szükséges. Ez nem azt jelenti, hogy ez a  jó megoldás, de nekem így vált be :-))

Várom a további beszámolóidat a "babéraratásról" :-)) Sok sikert kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.16. 21:17 - #1011

Szia Jégkása!

Sajnálom, hogy ezek szerint a családodnál nem aratott teljes sikert a kenyér. Ez pedig tényleg hasonló a boltihoz, csak finomabb szerintem. Hálistennek nekem nincsenek előítélettel az itthoni kenyérrel szemben, sőt már a boltit nem is tudom hyogy enné meg a családom.

A muffin kalácskák nagyon finomak lettek, érdemes kipróbálni.

További jó sütögetést, majd mesélj, hogy miket csinálsz, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.16. 21:13 - #1010

Szia Kartika!

Köszönöm a recepteket, holnap megpróbálon feltenni őket, remélem lesz rá egy kis időm.

A 6 dkg kovász egyáltalán nem sok egy kenyérbe. Ha megnézted esetleg a tegnapi kalácsfélét, amit sütöttem, ebben rengetetg kovász van és egyáltalán nem savanyú. Szerintem a tudat, hogy kovász van benne, az zavarja a férjedet. Kár, pedig szerintem sokkal finomabb kenyereket lehet kovásszal sütni.

Várom a további recepteket, ha gondolod a receptes fórumba Te is beírhatod őket, onnan tovább tudom szerkeszteni az ABC-s részbe én is. Ha így kényelmesebb neked, akkor természetesen nekem így is jó, majd beírom oda is.

További jó sütögetést kívánok, majd mesélj mit sütsz, üdv, Margit


Judig Előzmény | 2005.10.16. 20:49 - #1009

Szia Margit! Megsütöttem a Bugaci batyut. Nagyon-nagyon finom lett!A 10 újjukat megnyalták utánna :-) Én meg büszkén feszítettem.Viszont a kakaós-csíkos kalácsom (amit már harmadszorra sütöttem), kemény lett mint a beton, és sűrű. Talán az volt a baj, hogy amikor készen lett (éjszaka) nem vettem ki a gépből. Lefeküdtem aludni, gondoltam jó helyen lesz benne reggelig, (még szerencse, hogy a fiam netezett éjjel, és furcsállotta,hogy időnként csönget a gép, így kihúzta, és kivette az üstöt. Ezek szerint még melegen tartotta a gép, vagy tovább sült így? Mindenesetre többet így nem sütök kalácsot. Beprogramozni nem akartam a hozzávalók miatt, nehogy megromoljanak.Te hogyan sütöd a kalácsot? Nem programozol? A kenyérnél megszoktam a programozást,és nagyon bevált.Annyi jó recept van itt, szép sorban megsütögetem majd mindet, és learatom a babérokat. Hálás vagyok a segítségért,amit kapok. Jó éjt kívánok!Judit

Kartika Előzmény | 2005.10.16. 19:23 - #1008

Szia Margit! Küldtem egy pár receptet, láttam hogy megkaptad, és olvastam hogy fel is teszed. Küldök még, csak neki kell ülni és irni őket. Kösz a kenyértanácsot. Megállt a saját lábán is, elég kemény is volt, de valamiért lapos lett. Tettem bele a buzakovászból, igaz nem annyit. De a férjem azt mondja hogy "savanykás" és ő ezt nem igazán szereti. Neked is annyira érződik rajta. Vagy túl sok a 6 dkg gramm?

jegkasa Előzmény | 2005.10.16. 14:14 - #1007

Szia Margit!

A véletlen müve, hogy pont én voltam az ezredik. A sütöben sült kenyeredet sütöttem meg amit javasoltál, hogy ez hasonlít legjobban a boltira.Izlett a családnak bár fentartással fogadták. Nekem nagyon izlik finom puha kenyér ill. zsemle és bagett.Most készítem nagyfiam kedvenc kalácsát ezt legalább szereti.
Nagyon tetszik a muffin kalácsod lehet majd én is kipróbálom. még egy hét van a fogyókurámból.:-))
További szép napot. Üdv: jégkása


EmMargit Előzmény | 2005.10.16. 00:44 - #1006

Szia Batka!

Köszönöm szépen a beírt receptet, holnap átteszem az ABC-s részbe is és megigazítom az itteni szerkesztését is. Van amikor nem a szerkesztett változat marad meg, hanem így összemosódik, lehet, hogy tényleg az Operától van. Sebaj :-)

Ha van még ilyen finomságod, akkor remélem majd azzal is jelentkezel. További kellemes hétvégét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.16. 00:39 - #1005

Szia Jégkása!

Először is gratulálok az 1000. hozzászólás megírásához a fórumban. ;)

Másodszor is gratulálok, immár a kenyeredhez. Melyiket csináltad meg végül? Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a családod mit szól hozzá,  majd feltétlenül meséld el légyszíves.

További kellemes hétvégét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.16. 00:33 - #1004

Szia Julika!

Nagyon örülök a beszámolódnak a hagymás kenyérről. Hozzá is fűzöm az eredeti recepthez. Ha legközelebb másképp csinálsz valamit, akkor azt is írd meg légyszíves, hogy mások is élhessenek a Te tapasztalatoddal.
Legközelebb esetleg egy kicsit kevesebb folyadékkal próbáld megcsinálni, vagy amit írtam is, ha a hagymától nagyon ellágyul a tészta, akkor még egy kevés lisztet tegyél a hagyma után is hozzá. (Az ellágyulástól való félelmemet jeleztem is a recept írásakor.)

Örülök, hogy a Gesztenyés kalács finom lett, ez nálunk is igen sikeres volt.

További kellemes hétvégét, mesélj majd a narancsos kalácsról is, ha megsütöd, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.16. 00:20 - #1003

Szia Kartika!

Kíváncsian várom a fotókat.
Ezt a kenyeret nem kell formában sütni, megáll a saját lábán is :-)) Viccen kívül, ha elég keményre dagasztod a tésztát elsőre, akkor tényleg elég a sütőtepsire tenni, mert nem mászik el oldalra.

Biztos sok finomságot csináltál, ha van kedved, írjál be néhány receptet a receptes fórumba, vagy a Karácsonyiba, hagy örüljenek mások is.

Várom jelentkezésedet, további kellemes hétvégét, üdv, Margit

 


EmMargit Előzmény | 2005.10.16. 00:15 - #1002

Szia Niki!

Kíváncsian várom a képeket és a kovásszal kapcsolatos beszámolódat is.
Én is gondolkoztam már ilyen szilikonos formán, nekem egy koszorú forma és esetleg egy kuglófforma kellene. Majd, ha egyszer látok valahol, akkor veszek, biztos nagyon jó sütni benne.

További kellemes hétvégét és jó sütögetést kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.16. 00:11 - #1001

Szia Kinga!

Örülök, hogy jelentkeztél és változatlanul várom az ígért recepteket.

A "Néhány tanács és ötlet kezdőknek" leírás kelesztéssel foglalkozó részében találsz a kétszeri dagasztásról és természetesen a kelesztésről is néhány szót. Annyit azért itt is leírok, hogy kétszer szoktam dagasztani szinte minden tésztát, közben a jellegétől függő ideig kel. A második dagasztás után már formázva kelesztem, ha nem a gépben sütöm meg.

A Kenyérvarázsos kovásszal 1 gépi kenyérreceptemet találsz, ezt még a kezdetek kezdetén sütöttem, de szép és finom lett. Ma már házi készítésű kovásszal sütök minden kenyeret. A kovászról is találsz leírást a receptek között.

További kellemes hétvégét és jó sütögetést kívánok, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2005.10.15. 22:19 - #1000

Szia Margit!
Megsütöttem a kenyeret amit javasoltál de nem kenyérnek, hanem zsemlének és bagettnek nem tettem a tetejére csak tojással kentem meg, Szerintem nagyon finom lett.A család még nem kóstolta meg.
Üdv: jégkása

jegkasa Előzmény | 2005.10.15. 22:13 - #999

Szia Julika!

Itt van az oldalon a kipróbálásra váró receptek között. Annyit hozzátennék, hogy én nem tettem a tetejére a narancsos szirupot mert azt most vettem észre a recept lentebbi részén, de nekem igy is finom.
Üdv: jégkása


majorkaj Előzmény | 2005.10.15. 19:54 - #998

Szia Jégkása ! Most kérdeztem Tőled az NLC fórumon is a narancsos fahéjas kaláccsal kapcsolatban. Milyen reci alapján csinálod és mivel töltötted meg ? Szeretném én is kipróbálni. Köszönöm előre is. Üdv. Julika

majorkaj Előzmény | 2005.10.15. 19:27 - #997

Jaj, most látom, hogy kihagytam a Hagymás kenyérnél, hogy a sütő aljára egy kis lábasba tettem vizet a sütéskor. Jó pihenést és sok sütögetést Mindenkinek. üdv. Julika

majorkaj Előzmény | 2005.10.15. 19:22 - #996

Sziasztok ! Azért jelentkezm még egyszer, hogy beszámoljak a hétvégi sütéseimről. Tegnap este megsütöttem a Kipróbálásra váró recik közül a Hagymás kenyeret. Ugyanis a párom imádja azokat az ételeket, melyben hagyma van és kedveskedni akartam Neki. Sikerült is örömöt szerezni a kenyérrel, igaz a kinézetével nem dicsekszem, emrt igencsak elterült a nagy tepsin a sütőben. (még jó hogy nincs lehetőségem lefényképezni és megmutatni Nektek.)de már azt is kitaláltam, hogy legközelebb kisebb tepsibe és aminek magasabb a pereme abban fogom sütni. Az íze nagyon finom lett, a sok hagymától igencsak karakteres ízű, de felvágottakhoz, kolbászhoz, vajas kenyérnek illetve zsíros kenyérnek isteni finom.

Még annyi lenne a megjegyzésem, hogy én a 70 dkg liszthez még 3 púpos evőkanál lisztet tettem hozzá. És lehet, hgoy azért terült el a tepsin mint a Nagy Alföld, mert én kétszer dagasztattam a gépben egymás után, ugyansi a hagymám nem lett emg az első dagasztásig. A tepsin kb. 45 perc kelesztés után tettem sütöbe, ahogy Margitka írta.
Ma pedig megsütöttem a Gesztenyés kalácsot. Nagyon jól sikerült. Mindenkinek tudom ajánlani. Üdv. Julika


Kartika Előzmény | 2005.10.15. 19:16 - #995

Szia Margitkám! Látom te is jó későig fent voltál az éjjel. Nagyon hálás vagyok és köszönöm a receptet, hogy átalakítottad. Most sül. kiváncsi vagyok milyen lesz. Sajnos semmi akkora gömbölyüt nem találtam amibe bele tettem volna tenni. (később láttam belefért volna) Most a hosszúkás jénay-ba sül. (legközelebb a körben csinálom) Kicsit kemény lett ahogy az elsőnél irtad, és valamiért más az allága mint a gépben sültnek. Hát majd meglátom mi lesz belőle. Majd lefényképezem. Most lettem kész, ma egész nap sütöttem és főztem. (3 féle sütemény, ebből a kelt munkás) + a kaják. Nagyon köszönöm a segítőkészségedet. Üdv. Kartika

[Későbbi] [1514-1495] [1494-1475] [1474-1455] [1454-1435] [1434-1415] [1414-1395] [1394-1375] [1374-1355] [1354-1335] [1334-1315] [1314-1295] [1294-1275] [1274-1255] [1254-1235] [1234-1215] [1214-1195] [1194-1175] [1174-1155] [1154-1135] [1134-1115] [1114-1095] [1094-1075] [1074-1055] [1054-1035] [1034-1015] [1014-995] [994-975] [974-955] [954-935] [934-915] [914-895] [894-875] [874-855] [854-835] [834-815] [814-795] [794-775] [774-755] [754-735] [734-715] [714-695] [694-675] [674-655] [654-635] [634-615] [614-595] [594-575] [574-555] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?