E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Judig Előzmény | 2005.10.08. 10:14 - #896

Szia Margit! Köszi a választ a kaláccsal kapcsolatban, így tényleg egyszerűnek tűnik. Hét végén tuti megpróbálom. És az ígért recept:

Piaci lángos: 1/2 l tej, 2-3 dkg élesztőt pici cukros tejben felfuttatni, 1 kg liszt, 1 tojás, 2 púpos teáskanál só 2 dl tejföl + még tej, hogy jól ki lehessen dagasztani. Ha megkel, lecsípni, kézben széthúzogatni, és olajban kisütni. Ami marad, kiolajozott zacskóban a hűtő felső polcán 1 hétig is eláll. Nagyon finom!

Ui: eddig mindíg kézzel dagasztottam, de most majd megpróbálom a géppel is.

 


EmMargit Előzmény | 2005.10.08. 02:24 - #895

Sziasztok!

Szeretném megint a kéréseimet elmondani.

Ha valaki még nem küldött gépleírást és van egy kis ideje a hétvégén, nagyon szépen kérem írjon nekem. Nagyon leállt ez a dolog és úgy gondolom, hogy nagyon sok gépről nincs még egyáltalán leírás.

A másik kérésem a karácsonyi receptekre vonatkozik. Kérlek küldjetek, írjatok be recepteket, olyan szegényes még ez a rész. Jó lenne minél több recepttel bővíteni.

Előre is köszönöm mindenkinek a segítségét, kellemes hétvégét kívánok, üdv, Margit 


EmMargit Előzmény | 2005.10.07. 23:59 - #894

Szia Niki!

Mi újság a kefirrel? Beletetted már tejbe és ha igen, akkor csinál már valamit?
Kitaláltad már, hogy mi lesz a kovászos sütésed?

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.07. 23:56 - #893

Szia Jégkása!

Örülök, hogy nem vesztél el, tényleg hiányoltalak :-)
A narancsos kalácsot tekercsekben gondoltad megsütni? Biztos finom lenne úgy is. Kíváncsian várom az erdménybeszámolót.

Sajnos nálunk is ugyanaz a járvány dúl, mint amit írtál, de mi már nagyjából túl vagyunk rajta. Nekem szerencsére sikerült kihagyni.

Mielőbbi jobbulást kívánok, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2005.10.07. 23:13 - #892

Szia Margit!

Nem vesztem el csak ha délutános vagyok akkor nincs sok időm se sütni se a géphez jönni, főleg hogy a kicsi fiamat is viszem az oviba.
A narancsos kalácsot igy is ugyis szeretném sütni, ugy is gondoltam mint a kakaóscsigát, fahéjjal megtölteni.Szerinted jó az ötlet.?
Majd beszámolok róla, főleg ha nem ver le jobban ez a betegség mert felénk torokfájásos járvány van.

Üdv:-)) Jégkása


EmMargit Előzmény | 2005.10.07. 22:49 - #891

Szia Judit!

A lapát kiszedéséhez nem kell a tésztát kivenni, csak félrehúzni és a gépet sem kell lekapcsolni. Csak gyorsan belenyúlsz, kikapod a lapátot és egy kicsit eligazítod a tésztát. Ha egyszer más csinálod, akkor rájössz, hogy teljesen egyszerű.

Majd mesélj! Üdv, Margit


Judig Előzmény | 2005.10.07. 22:32 - #890

Szia Margit! Most értetlenkedem kicsit.. Addig értem, hogy a péppé kevert kakaót beleteszem, kever még kicsit, aztán ha leállt, akkor kiszedem a tésztát, kiveszem a lapátot, és visszateszem a tésztát? A gépet közben kikapcsolom, vagy nem? Húúú,nem értem. Lángos receptet holnap beírom. Szép estét! Judit

EmMargit Előzmény | 2005.10.07. 21:02 - #889

Szia Judit!

Minden receptet örömmel fogadok, légyszíves írd be a lángost.

A kalácshoz: az utolsó dagasztás, akkor van, amikor csipog a gép a mazsoláért. Nekem ezután még 5 percet dagaszt. Ebből a 4. perc végén szoktam a kakaót a gépbe tenni. Előzőleg a kakaót egy kevés vízzel sűrű péppé  kikeverem. Ha ezután a gép megáll, akkor kell a dagasztólapátokat a gépből kivenni, akkor biztos nem tudja ejteni a kelés közben a gép a tésztát.

Sok sikert a kalácshoz, üdv, Margit


Judig Előzmény | 2005.10.07. 20:40 - #888

Szia Margit! Ma eltrécseltem az időt a barátnőmmel, úgyhogy a fehér kenyér be lesz programozva reggelre. De a piaci lángos(beírjam a receptejét? nagyon finom!) most kel (kézi dagasztás), és reggel sütöm ki. A csíkos kalácsot terveztem be hét végre, azt hiszem nekiveselkedek. Igaz, nem tudom mikor van az utolsó dagasztás, meg "dobja"-e még a gép a tésztát :-) Úgyhogy lehet, hogy egyszínű kakaós lesz belőle. A fiam azt mondta, hogy neki bármilyen jó, csak már ehesse :-))) Szép estét kívánok! Judit


EmMargit Előzmény | 2005.10.07. 13:54 - #887

Szia Kila!

A kovásznak valószínűleg semmi baja, nyugodtan használhatod.
Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a Bürlid, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.07. 13:51 - #886

Szia Judit!

Szívesen, máskor is, ha küldesz képet.

Mesélj majd, mit sütsz ma, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.07. 13:49 - #885

Szia Niki!

Egy egész picit próbáld meg a folyadékot csökkenteni, akor biztos jó lesz.

Kíváncsi vagyok a kovászos sütésedre, üdv, Margit


kila Előzmény | 2005.10.07. 10:17 - #884

Szia Margitka!
A bürliről lemaradtam! :( Illetve, megcsináltam a kovászt, de nem volt időm tegnap sütni belőle, úgyhogy a 12 óra helyett kb. 40 órát állt szegény! Dobjam ki, vagy még használható, szerinted? Ha még jó, akkor ma bürlizek :-)
Köszönöm a segítséged! kila

tnikita Előzmény | 2005.10.07. 08:19 - #883

Szia Margit!

Az előbb elfelejtettem megköszönni a kelesztéssel adott információkat. Majd én is próbálgatok valami hasonlót. :)

Szia, Niki


tnikita Előzmény | 2005.10.07. 08:17 - #882

Szia Margit!

Megsütöttem a Fehér kenyeret recepttáradból, de sajnos nem lett tökéletes. De csak formára. Picit beesett a teteje, de a belseje isteni finom lett. Mindig így járok, amikor nem kifejezetten az én kenyérsütőmre való receptet sütöm. Valamit mindig elhibázok. :)

Hétvégén sütök majd valami kovászosat. Anyósék jönnek köszönteni a páromat és főzök, majd akkor kiegészítésnek csinálok valami kovászosat is. :)

Majd még beszámolok. Köszi mindent! Üdv, Niki


Judig Előzmény | 2005.10.07. 07:07 - #881

Köszönöm szépen! Annyira fantasztikus reggel a friss kenyérillatra kimenni a konyhába. Ennél csak az boldogítóbb, amikor látom a gyerekeim arcát, ahogy élvezettel reggeliznek :-))) Mindenkinek szép napot! Üdv:Judit

EmMargit Előzmény | 2005.10.07. 00:01 - #880

Szia Niki!

Köszönöm a Sarokház receptjét, feltettem az ABC-s részbe is.

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.06. 23:54 - #879

Sziasztok!

Megmutatom Judit első remekeit.

Gratulálok hozzájuk, üdv, Margit

fehér kenyér fehér kenyér

virslis bucivirslis buci


EmMargit Előzmény | 2005.10.06. 23:33 - #878

Szia Jégkása!

Hiányoltalak már, örülök, hogy jelentkeztél :-))
Gratulálok a kenyeredhez és kíváncsian várom a híreket narancsos kalácsról, ha megcsinálod. A gépi vagy a sütőben sült változatot gondoltad elkészíteni?

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.10.06. 23:24 - #877

Szia Niki!

A tekerés leginkább csak a külsején látszik a kenyérnek, belül egybekel.

A nagy üvegtállal akkor szoktam a kenyeret letakarni, ha nincs alatta begyújtva a sütő. A tálat meg szoktam töletni forró vízzel, majd amikor átmelegedett, akkor teszem a kenyér fölé. Letakarom egy jó vastag ruhával és így sokáig tartja a meleget és jobban kel a kenyér. Ez a módszer az élesztős kenyerekhez nagyon jó.
Én a teljes kelés után már nem nagyon szeretem bolygatni a tésztámat. Olyat már próbáltam, hogy langyos, kilisztezett jénaiban kezdtem a kelesztést, majd kb. félidőben borítottam ki a tésztát óvatosan a tepsire. Így még nem tört össze a tészta és folytatta a tepsin a kelést.
Ha a konyhában hűvösebb van (mint most), akkor begyújtom a sütőt és fölé, a gáz tetejére teszem a tepsit. Ilyenkor egy nagy műanyag tállal takarom le a kenyeret.

Majd mesélj, hogy mit sütsz a kovásszal elsőre és hogy sikerül az első kefired. Sok sikert mindenhez, üdv, Margit


[Későbbi] [1516-1497] [1496-1477] [1476-1457] [1456-1437] [1436-1417] [1416-1397] [1396-1377] [1376-1357] [1356-1337] [1336-1317] [1316-1297] [1296-1277] [1276-1257] [1256-1237] [1236-1217] [1216-1197] [1196-1177] [1176-1157] [1156-1137] [1136-1117] [1116-1097] [1096-1077] [1076-1057] [1056-1037] [1036-1017] [1016-997] [996-977] [976-957] [956-937] [936-917] [916-897] [896-877] [876-857] [856-837] [836-817] [816-797] [796-777] [776-757] [756-737] [736-717] [716-697] [696-677] [676-657] [656-637] [636-617] [616-597] [596-577] [576-557] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG