E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2005.09.27. 19:40 - #754

Szia Kila még egyszer!

Elfelejtettem az előbb írni, hogy a Repedt kenyerem nagyon finom lett. Középszoros állagú, érződik, hogy kovászos és a repedt része ma délben is ropogós maradt. A héja a többi részen megpuhult, így pont jutott a férjemnek is, és nekem is, kedvünkre való rész :-)

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.09.27. 18:52 - #753

Szia Kila!

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez az én tapasztalatom, de mindenesetre elég régi :-) Már a legelső gépem idejében így sütöttem, igaz akkor én még kenyérlisztnek hírét sem hallottam, sőt egy egész csomó mindennek, amiket ma már lehet kapni.

Szerintem biztos lehetne csak rétesliszttel kenyeret sütni, de elképzelhetőnek tartom, hogy az egy kicsit morzsálódósabb kenyér lenne. Úgy képzeld el, hogy a lukacsosabb szerkezetet adja a rétesliszt, a foszlósságot a finomliszt. A BL 80-as állaga majdnem olyan, mint a finomliszté, de a sikértartalma a réteslisztnél is jobb. Ez megvalósítja a "kettő az egyben" mai modern elvét :-))

Nagyon kíváncsi vagyok a kenyeredre, feltétlen meséld el légyszíves, hogy sikerült, üdv, Margit


kila Előzmény | 2005.09.27. 17:05 - #752

Szia Margitka!

A Mindennapi kenyerünk topikban láttam, hogy a rétesliszt és a fehérliszt arányára kérdezett rá valaki. Eddig én sem értettem, miért kell a kenyérbe több rétesliszt. Én mindig a kalácsokba tettem többet, valahogy így éreztem jónak. Fogalmam sem volt róla, hogy pont a fehérliszttől lesz foszlós, nem a rétestől! Sőt, legtöbbször kenyérbe nem is tettem réteslisztet. De most, hogy így kiokosítottál, sütök egy Graham-es, búzakorpás, lenmagos kenyeret, elég sok rétesliszttel. Kíváncsi vagyok rá! :-) Dagasztási fázisban van, és gyönyörű :-)

Lehet, buta kérdés, de csak rétesliszttel is lehet kenyeret sütni?

Mindjárt áttanulmányozom a repedt kenyered recijét :-)

Szép estét, és köszönöm!

 


kenyerke Előzmény | 2005.09.27. 15:03 - #751

Köszi, Margit! :-))

EmMargit Előzmény | 2005.09.27. 12:04 - #750

Szia Kenyérke!

Csemi a receptes fórumban írt, ott találod a kérdését, légyszíves nézd meg.

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.09.27. 12:03 - #749

Szia 6tyu!

Süssél valamit a családnak, amit egyszerűbben el lehet készíteni. Ha látják és kóstolhatják az eredményt, akkor ez biztos ösztönzőleg hatna, hogy kapjál egy kenyérsütőgépet.

Remélem minél hamarabb üdvözölhetünk a házipékek táborában, üdv, Margit


kenyerke Előzmény | 2005.09.27. 12:01 - #748

Szia Margit!

Mi volt az előzménye a válaszodnak? Nem találom, alaposan keresgetni nincs lehetőségem :-(

Üdv. kenyérke


EmMargit Előzmény | 2005.09.27. 11:54 - #747

Szia Csemi!

Lényegesen könnyebb dolgom lenne, ha megírtad volna, hogy melyik receptről is van szó :-))

Gondolom, hogy Kenyérke Zúzott gabonamagvas kenyere a kérdéses, ha nem akkor írd meg légyszíves.

Jobb, ha megvárjuk az Ő válaszát, szokott erre járni minden nap.

Nem foglalok állást, mert számomra sem teljesen egyértelmű a dolog. Egyetlen szó van az elkészítés menetében, ami arra utal nekem, hogy a teljes folyadék kell bele, ez pedig az, hogy "töltöttem" A teljes folyadék mennyiséggel a tészta valószínűleg folyós és akkor lehet tölteni.

Itt nem nevet ki senki, semmilyen kérdésért, azon vagyunk, hogy segítsünk egymásnak :-))

További szép napot, üdv, Margit


kila Előzmény | 2005.09.27. 07:55 - #746

Szia Julika!

Megkérhetlek, hogy írj az e-mail címemre, itt le tudjuk egyeztetni, hogy pontosan hová menjünk és Neked mikor lenne alkalmas.

kyola@freemail.hu

Köszönöm! kila


EmMargit Előzmény | 2005.09.27. 01:56 - #745

Szia Joli!

Nagyon szépen köszönöm, hogy elküldted a gépedről a leírást, nagyon örülök neki.

Üdv, Margit

 

Megragadom az alkalmat és megint kérek mindenkit, aki erre jár és még nem küldött gépleírást, hogy tegye meg. Emlékezzetek, hogy milyen nehéz választani, amikor az ember teljesen tájékozatlanul áll az üzletek választéka előtt és fogalma sincs, hogy mit válasszon. Segítsünk, azoknak, akik ezután szeretnének gépet venni.

Előre is köszönöm, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.09.27. 00:51 - #744

Sziasztok!

Kész lett a kenyerem, ami a Repedt kenyér nevet kapta. Nem véletlenül, mert már a kelés alatt széptrepedt egy kicsit. Gondolkoztam rajta, hogy összegyúrom egy kis liszttel és újrakelesztem, de végül így hagytam, mert általában ez a legfinomabb része a kenyérnek. Ez tényleg ropogós marad még másnapra is. A családomnak ez a kedvence, ha nagy ritkán sikerül kifogniuk egy-egy darabkát. Ezt a receptet ezért fogom megtartani. Egyébként a sok  pehelytől repedt ki szerintem, de ezen lehet segíteni, ha valakinek teszik a recept, de nem szeretne mégsem ilyen repedt kenyeret csinálni.

Szép napot holnapra mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.09.26. 23:33 - #743

Szia Poppi!

Bocsánat, de volt egy kis dolgom közben.

Szóval nem normális amit tapasztaltál. A kelesztés közben nem kell melegnek lenni a gépnek, de langyosnak igen. Nem tudom, hogy milyen hosszú programon sütöttél, de ha nem elég magas a kelesztési idő végére a tésztád, akkor mindenképpen kapcsold ki a gépet és hagyjad tovább kelni a tésztát. Így legalább a végeredmény jó lesz, ha a gépről ez nem is nagyon jó tapasztalat.

Tehát, ha kikapcsoltad, akkor még egy darabig kelesszed, és utána a csak sütés programmal meg tudod sütni. Meg kell várni, amíg a tészta legalább az üst felső szélét eléri vagy nagyon megközelíti.

Ha minden alkalommal ezt csinálja a géped és egy tészta sem kel meg, az nem jelent nagyon jót.

Várom válaszod a programmal kapcsolatban, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.09.26. 22:22 - #742

Szia Jégkása!

Gratulálok a zsömlédhez és várom a kenyeredről a beszámolót. Milyen arányban tettél kukoricalisztet bele?

Az aranygaulskának én a puha belsejét szeretem, ezért gondolkoztam rajta, hogy a gépben, több rétegben megpróbálnám megsütni. A gyerekeim lebeszéltek róla, mert nekik nagyon tetszett az első feléből készült mufinváltozat. Nagyon finom lett. Ennek viszont több ropogós külső része lett, aminek a gyerekeim örültek. Ma ezt adtam nekik reggelire az iskolába, persze öntet nélkül. A kicsinek a fél osztály elkóstolgatta a reggelijét és mindenki dícsérte. Ő persze büszkélkedett, hogy ezt is az Anyukája csinálta :-)

Nekem még most kel a kenyerem, mert nem volt időm egész nap sütni. Tudtam előre, ezért délelőtt a kovászt félig bekevertem liszttel és vízzel és estig hagytam állni. Este tettem bele a többi hozzávalót, de most már formázva kel a tepsin. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz, mert elég sok (20 dkg) pelyhet tettem bele.

Majd még jelentkezem vele, üdv, Margit


kila Előzmény | 2005.09.26. 16:45 - #741

Megtaláltam a zsömlédet Jégkása! :-) Bocs!

kila Előzmény | 2005.09.26. 16:06 - #740

Szia Jégkása!

Sem a Margitka receptjei, sem a fórumos recik között nem találtam császárzsemlét. Leírnád, mi is ez, nagyon guszta hangzású neve van :-) Köszi. Kila


kila Előzmény | 2005.09.26. 16:02 - #739

Szia Julika!

Köszönöm a segítséged! Egyeztetés alatt van a dolog itthon, amint közelebbit tudok, jelentkezem. Köszönöm még egyszer!


jegkasa Előzmény | 2005.09.26. 11:39 - #738

Most nézem nem bécsi zsemle, hanem Császárzsemlét  sütöttem. Jégkása

jegkasa Előzmény | 2005.09.26. 11:34 - #737

Szia Margit és a többi sütögető!

Ma sütöttem bécsi zsemlét, a receptet közre adom a receptek között.Nagyon szépen sikerült. Most raktam a gépbe egy kukoricás kenyeret, majd arról is beszámolok.Gratula az arnygaluskához én maradok a hagyományos módszernél, miért szeretnétek a géppel süttetni? Szép napot mindenkinek.

Jégkása


EmMargit Előzmény | 2005.09.25. 20:44 - #736

Szia Julika!

Húú, most van tele a hasam, megettem két darabot az aranygaluskából. Nagyon finom lett. Én csokiöntetet csináltam hozzá, mert azt jobban szeretjük, mint a vaníliát és ezt is teljesen cukor nélkül. Néha kirúgok a hámból (és a fogyókúrámból) és eszem valami ilyesmit. Ennyi belefér :-)

Gépleírást nagyon megköszönném, ha küldenél. Szeretném - ha egy mód van rá - hogy egy-egy gépről többen is írjanak. Így reálisabb képet kap, aki olvassa. Kenyérke írt röviden az új gépéről is, ez neki beválni látszik. Az eddigi egyetlen vélemény arról a gépről negatív volt. Ha minden gépről több vélemény lenne mellékelve, akkor talán könnyebb lenne a döntés a leendő géptulajdonosoknak.

A kalácskoszorúhoz gratulálok, örülök hogy már volt időd és energiád sütni.

A privit nézem rögtön és válaszolok, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2005.09.25. 19:58 - #735

Szia Joli ! Nagyon örültem mikor a receptek között megtaláltam a Töki pompos recijét. Ugyanis nyáron Párkányban voltunk strandon és ott ettünk, igaz ott kemencében sütötték, de nagyon ízlett. Biztos kipróbálom. csak azt szeretném kérdezni, hogy milyen hőfokon és mennyi ideig sütötted ? Üdv. Julika

[Későbbi] [1514-1495] [1494-1475] [1474-1455] [1454-1435] [1434-1415] [1414-1395] [1394-1375] [1374-1355] [1354-1335] [1334-1315] [1314-1295] [1294-1275] [1274-1255] [1254-1235] [1234-1215] [1214-1195] [1194-1175] [1174-1155] [1154-1135] [1134-1115] [1114-1095] [1094-1075] [1074-1055] [1054-1035] [1034-1015] [1014-995] [994-975] [974-955] [954-935] [934-915] [914-895] [894-875] [874-855] [854-835] [834-815] [814-795] [794-775] [774-755] [754-735] [734-715] [714-695] [694-675] [674-655] [654-635] [634-615] [614-595] [594-575] [574-555] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?