Köszönöm a segítséget az After eight-tel kapcsolatban. Friss mentám volt, most szárítom, de tényleg jó ötlet turmixolni is. Legközelebb kipróbálom. És megpróbálom minél később beletenni a csokit, hogy darabokban maradjon. De így is nagy sikere van :-)
A kovászt kevergetem szorgalmasan, alakul szépen!
A kalácsokkal kapcsolatban eszembe jutott, hogy sütöttem már úgy, hogy 2 marék nyers mákot szórtam a tésztába dagasztás közben. Nagyon mutatós volt és klassz, mikor ráharap az ember a mákszemre. Ha gondoljátok, próbáljátok ki :-)
A hétvégére pizzás csigát tervezek:-)
Egy Enter nyomásával két sort ugrok, azért ilyen szellős :-) Ti hogy tudtok egy sort ugrani?
A fütési szezonban/nyári kánikulában nagyon jól lehet kovászokat készíteni. Ügyelj a melegen tartásra! Aztán a meghagyott kovászt nyugodtan kinn hagyhatod a konyhában napokig, hadd erjedjen tovább. Fontos, hogy naponta átkavargasd és letakarva tartsd, hogy a muslicák ne tudjanak megjelenni.
Az After Eight kalácsnál én a tejet és a friss mentát összeturmixoltam s úgy használtam fel. Igy a menta íze nagyon intenzív maradt, a kalácson belül pedig nagyon jól harmonizált
Ha tehetem naponta többször benézek, de nyugodtan írni sajnos nem sok időm marad.
A gépeken sütni sincs időm. Legtöbbször bedobálom a hozzávalókat egy már bevált kenyérnél és futok tovább.
Most kovász beszárítását próbálom ki mindkét típusnál (rozs, búza) és tökös rozskenyeret sütök a következő alkalommal. - A zúzott magvas rozskenyér nagyon bevált. Nem tudok betelni vele. A felét már bepucoltam, ami nagy szó nálam, hisz a rozsos kenyerek nagyon laktatók. Képzeld, többször hideg birkapörkölthöz ettem körítésnek vegyes natursalátával :-) Fogyókúrázóknak is nagyon tudom javasolni, mert nagyon laktató és az egységnyi kalória értéke is alacsonyabb más kenyerekkel szemben ha az összetevőket nézem. Még van egy nagy előnye: sokáig tárolható, mert ez nem frissen ízletes hanem több naposan.
Én is telefonnal fényképezek és az első időben én sem tudtam a gépre feltenni a képeket, mert a Softwer hiányzott hozzá. Neked mi a problémád? Hátha valaki tud benne segíteni.
Nem bánom, ha hozzáírod a recepthez a módosításaimat, bár egyáltalán nem vagyok meggyőződve, hogy jobban sikerült, mint az eredeti...Igazság szerint én minden kalácshoz teszek rétes lisztet, mert úgy vettem észre, kicsit lazább lesz tőle a tészta, és a sok cukor egy részét is mindig édesítővel váltom fel. De minden elismerésem a recept kitalálójának, nagyon finom kalács! Sajnos digit gépem nincs, csak telefonnal tudok fényképezni, de azt még nem sikerült megfejtenem, hogy hogyan tudom a képeket gépre tenni. Így a fantáziátokra bízom a dolgot :-) De igyekszem megoldani a problémát, addig is gyűjtöm a telefonon a képeket! Jó éj Nektek!!!
Nagyon örülök, hogy finomra sikerült a kalácsod. Mit szólnál hozzá, ha a véleményedet és a módosításokat hozzáírnám a recepthez? Képet nem tudsz esetleg küldeni róla?
Kész az After eight! Nagyon szép és finom lett. Egy dolgot legközelebb másképp csinálok: kicsivel több mentát teszek bele mert a csoki íze dominál, elnyomja a mentát. De ez izlés kérdése! Fantáziadús kalács és nagyon finom! :-) kila
Örülök, hogy kipróbálod a banános sütit. A banánt a folyadékba számítottam a kalácsnál, de nagyon sűrű, tehát többet számolhatsz, mint a hígabb folyadékból.
Kíváncsi leszek a zsömlére is. Ha sikerült jól megcsinálni, akkor írd meg légyszíves a rossz tapasztalatodat is. Nem szégyen az (csak kellemetlen és bosszantó), ha nem sikerült, de mást esetleg meg tudsz kímélni ugyanattól a hibától.
Kenyérke, köszönöm az infót a kovászról!:-) Most 4 napos, holnap etetem még egy adag liszttel és vízzel, aztán 3 nap múlva talán használható lesz. Nagyon izgulok, teljesen amatőr vagyok kovász ügyben. Figyelek a kelesztésre, köszi:-)
Most sül az After eight :-) Kicsit módosítottam a recepten. Egész tojást tettem sárgája helyett, emiatt kicsit levettem a tejből. Az 55 dkg lisztből 15 dkg réteslisztet raktam, és persze sikért! Cukor helyett nagyrészt édesítőt. Friss borsmentát raktam bele, tejben áztatva és összevagdosva is. Gyönyörűen kel, szép, illatos!
Sziasztok! Margitka! Tegnap beszélgettünka sütőporos sütikről és elgondolkoztam. Nekem is van 2 hasonló sütőporos recim és nagyon szeretem őket. Ennek hatására átgondoltam és valszínűleg hozzáfogok nemsoká a karibi banánkenyérhez. Kérdés a banánpüré a szted folyadéknak vagy lisztnek számít??? A csokis túrós zsömlével próbálkoztam vlyik nap. Nem igazán sikerült. De azóta rájöttem mi lehet a gond. Kevés volt benne a sütőpor és nem tudott felfújódni rendesen. Nem szegte kedvemet újra próbálom majd több sütőporral.
Remélem még erre jársz. Ha nagyon szépen megkérlek, és időd engedi, írnál nekem a gépeidről összefoglalót? Olyan jó lenne, ha kicsit szaporodnának a leírások és Neked most több tapasztalatod is van.
A rozskovász 28 fok körüli jó meleget szeret. Akkor nagyon neki tud vadulni :-))
A kezdő kovász olyan 1 hetesen már jó eredményeket képes elérni csak türelmesen kell kivárnod a kelésnél azt a 2x-es volument ha tiszta kovásszal készíted a rozskenyeret. Én a rozskenyereimet csakis kovászosan készítem, mert az igazi rozskenyér zamat és állag csak igy tud kiteljesülni. A 20-30 %-os rozsos kenyereknél a búzaliszt a mérvadó, ezért élesztőt is lehet bele tenni és kevésbé "macerásabb" annak, aki a fehér és vegyes lisztes kenyerek sütését és ízét szokta meg.
Az After Eight kalácsot csoki darabokkal és igazi fodormentával én is megsütöttem. Fantasztikusan finom!
Semmi baj. Én is számtalan gépelési hibát vétek, ez előfordul.
Az After Eight kalács receptjét itt is megtalálod a Receptes fórum receptjei között. Nézd meg, hátha más változat, mint a Tied.
Örülök, hogy jól sikerült a kenyered. Abban teljesen igazad van, hogy mindenkinek be kell "lőni" a saját gépét, aztán már könnyebben megy a dolog.
A kovászról találsz két leírást a receptek között. Az egyik Kenyérkéé, Ő a klasszikus kovászolást írja le. Én a gyorskovászos indítással értem el ma már ugyanezt az eredményt. Már néhány hónapja használom a kovászomat, de csak az első alkalommal kellett az élesztős indítás hozzá. Olvasd el szerintem mindkettőt és ha kérdésed adódik, akkor válaszolunk. Kenyérke is szokott erre járni, biztos Ő is ír, ha olvassa a kérdésedet.
Jó sütögetést, kíváncsi vagyok a kalácsodra, üdv, Margit
Szép lett a kenyér, szerintem most tényleg eltaláltam a tésztát. Felvágva is jó, nincsenek a teteje alatti részben nagy lukacsok, viszonylag homogén. Szerintem nálam a 600 g-330 ml lesz a célravezető. Most kovásszal próbálkozom, kb. 4 napja "rohasztom" szegényt :-) (rozsliszt+víz) Szerinted hány napos kovásszal indíthatom a sütést? Találtam egy érdekes receptet, After eight kalács a neve. Mentás tej és csokidarabok vannak benne. Ma megpróbálom megsütni a gépben és beszámolok az eredményről. Szép napot mindenkinek! Kila
Margitka! Ne haragudj, nem türelmetlenségből kérdeztem. Csak tudod a multkor nem kaptál meg egy levelem. Kérlek jelezd,ha megszűnne a régi email címed.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit