Ma nagyon sok mindent kaptam, képket, recepteket és gépleírásokat. Nagyon örülök neki és mindenkinek köszönöm szépen a küldött anyagokat. Elrakosgattam a helyére mindet, kérlek nézzétek át, hogy rendben van-e.
Továbbra is kérnék mindenkit, hogy küldjön gépleírásokat!
Kérlek benneteket, hogy a 616-os hozzászólást olvassa el, aki még nem látta a felhívásomat.
Még egyszer köszönök mindenkinek mindent, üdv, Margit
Az e-maileket most nézegetem és teszem fel a kapott anyagokat. Rögtön a Tied is sorra kerül, csak Te még a régi e-mail címemre szoktál írni és most az újat nyitottam meg először :-))
A sütőporos sütemények szorosabbak, mint a kelt tészták. A németeknél nagy divat, egy csomó zsömlefélét is készítenek így. Én azért csináltam belőle a kalácsot, mert a banán ötlete tetszett, de a sütőporosra nem tudtam elszánni magamat. Igaz, hogy én most teljesen a kelt tészták világában élek :-)) A képen olyasmi az állaga, mint a tojásfehérjés gyümölcskenyereknek. Érdemes kipróbálni, ha szeretitek az ilyesmit.
Margitka! Megsütöttem a Kölni kalácsot, csak most gépben. Így is nagyon finom lett, majd küldök róla képet és oda tudod rakni a másik mellé. Emailt megkaptad???
Most sütöm a Te fehér kenyeredet. Illetve, akármennyire is elhatároztam, hogy nem nyúlok bele, muszáj volt :-) 600 g liszthez 340 ml vizet raktam első körben. Dagasztás közben még 2 evőkanál lisztet hozzáraktam, mert kicsit nedvesnek tűnt. Biztosan számít a párás idő, a liszt, stb. Nincs abszolút recept, ki kell, hogy alakuljon bennem az a tapasztalatokon alapuló érzék, hogy ránézésre, tapintásra "érezzem" a tésztát. Ezzel még vannak gondjaim. 3 perc múlva kész a kenyér, és így, gépben, nagyon guszta:-) Domború és keverésnyomok nem látszanak rajta, feltehetően jó lett a tészta. Köszönöm a segítséget! Jó éjt mindenkinek!
Örülök, hogy ilyen hamar megcsináltad a cipókat. Nálunk olyan sikere volt, hogy a család visszatapsolta, ma is ezt kellett sütnöm. Azért megvariáltam és ma egy kovászos változatot sütök belőle.
Ami rusztikus kenyér, péksütemény, azt én kimondottan lisztesen teszem a sütőbe és nem kenem le semmivel. Nekem sikerült szép színűre sütni. Lehet, hogy egy kicsit nagyobb hőfokon süthetted volna?
Örülök, hogy ízlett, mint írtam, nálunk is nagy sikere volt.
A gőzt én is egy, alulra tett tál vízzel érem el. Sok német receptben olvastam, hogy bespriccelik a sütőt vízzel, vagy egy alsó (forró) tepsibe vizet öntenek. Nekem a várható vízkő nem érte meg ezt kipróbálni.
Szia Margitka! Elolvastam a többi gép leírást, azokhoz képest lehetne az én leírásomat 1-2 dologgal kiegészíteni. Megírjam emailben, vagy hagyjuk így???
Szia! A gőzös sütőt pont úgy kell csinálni, ahogy leírtad. Én is így szoktam, csak annyi különbséggel, hogy a tepsi alá kell tenni a vizes edényt. Van ott elég hely, hogy feljöjjön a gőz. Megkented a tetejüket valamivel.? Mondjuk a tojástól lesz a legpirosabb. Ha csak vízzel, tejjel, esetleg semmivel se kened le akkor lassabban pirul. Több idő kell neki. Szia.
Megsütöttem Margitka rusztikus zsemle cipóját.Csak én egy kicsit kissebbekre csináltam őket.
Nem lettek szép pirosak,lehet hogy azért mert nem volt elég gőzös a sütő?
Igazából nem is tudom pontosan hogy hogy kell begőzösíteni a sütőt.Én úgy csináltam,hogy egy kis fazék vizet felforraltam,és betettem a tepsi fölé a rácsra.Azért nem alá,mert úgy gondoltam,hogy ha a gáztepsi alá rakom akkor csk alul lesz gőz,és mivel a gáztepsi pont akkora mint a sütő,nem fog feljönni a gőz.
De biztos nem így kell.De ha valaki elmondaná,hogy hogy kell azt megköszönném!
A cipó különben nagyon finom,gyorsan megkóstoltam egyet! :-))
Jó a leírás a gépről, köszönöm! Mikor vettem, csak ilyen típusú Delton volt. Mostanában láttam új kiadásút, de úgy tűnt, hogy csak külsőleg más egy picit, a programok hasonlóak.
Szia Margitka! Már küldtem is emailt. Hát persze, hogy segítünk neked ebben. Te is segítesz nekünk a recikben, akkor ez visszafelé is elvárható. Sztem. Nagyon jó ötletnek tartom, amit most kitaláltál. Tényleg nagyon szépen fejlődik az oldalad. Olyan jó ide benézni. Szép napot holnapra szia.
Az előző válaszom megírása közben jutott eszembe egy ötlet, amivel segíthetnénk azoknak, akik ezután szeretnének kenyérsütőgépet venni.
Csináltam a bal oldalon egy elérhetőséget, ahol a gépek ismertetőit tudnám közzétenni. Arra szeretnék kérni mindenkit, hogy a saját gépéről írja meg nekem e-mailben a tapasztalatait, akár jó, akár rossz legyen az. Az sem baj, ha már találtok a gépetekről leírást. Minél több vélemény van egy-egy géptípusról, annál jobb szerintem.
Remélem megértésre találok a kérésemmel és szántok egy kis időt arra, hogy a leendő házipékeknek segítséget tudjunk nyújtani.
Nem szívesen javasolok gépet, mert minden fajtából lehet hibás darabot kifogni.
Nekem két gépem van. Az egyik egy két dagasztólapátos Eta, a másik egy Panasonic. Ez utóbbi az Interneten rendelhető és igen drága, a család szavazta meg, amikor már sok mindent sütöttem megelégedésükre :-)) . Az Eta egy középáras gép. Én 16-e forintért vettem, de ennél olcsóbban is lehet ma már kapni. Jó kis traktor, de én nagyon szeretem. Jobban bírja a kemény, sütőben sütendő tészták dagasztását, mint a másik, igaz talán kíméletből sem abban szoktam ezeket a tésztákat dagasztani. Rengeteget megy, most már egy közel éve és nincsen baj vele. Sajnos hallottam már ebből a fajtából is egy hibás darabot, aminek csere lett a vége.
A gépvásárlásba ne félj belevágni, sok örömet lehet vele szerezni az egész családnak, köztük Magadnak is.
Jó válogatást és szerencsés döntést kívánok. Jelentkezzél majd az eredménnyel és szívesen segítünk az első nehézségek leküzdésében.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit