Köszönöm a receptet, lehet hogy ez volt vagy valami hasonló. Vajas-tejes jellegre emlékszik a férjem én pedig csak a formájára. Nagyon kicsi lehettem, amikor utoljára ettem. Beírom a receptes fórum ABC-be, hátha kipróbálja valaki, de lehet hogy én is :-))
Ahogy gondolod Margit! Annyi, hogy én csak BL 80-as lisztet használtam, mert a fiúk inkább ezt szeretik. Ha szükséges van kép is róla, az nlc-re tettem fel. üdv. Ilus
Kenyérke! Örülök, hogy a viziló" beadta a derekát," me látsd örömöd telik még benne!!
Nem erre a pacsnira gondolsz a mult héten találtam a neten.
PACSNI - 10 db-hoz 20 dkg liszt, kb. 0,8 dl tej, 1 dkg élesztő, 3 dkg kristálycukor, 5 dkg olvasztott vaj, 1/2 dl olaj, csipet só. A kevés cukros tejben megfuttatott élesztőből a liszttel, a sóval, a cukorral tésztát dagsztunk és fél óráig pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk és 10 db gyufás skatulyányi kockára vágjuk. A sütőlemezre egymástól távolra fektetjük és újból kelesztüj. Ezutána kezünket olvasztott vajba vagy az olajba mártva a kis kockákat középről a szélük felé 1012 cm hosszúra, pacsni formájúra kihúzzuk. Forró sütőben szép pirosra sütjük. Jó sütést mindenkinek, aki a gyerekkori ízekre szeretne a Pacsni által is emlékezni: Idus
Sziasztok!
Címezhetném Margitnak is, meg Jolinak is a mondandómat. Elkészült a kovászom! Ideális feltétele
a tejes, kovászos muffinzsömlének. Igenám, de már régóta készülök a langalló, azaz a kenyérlángos sütésére is. Gondoltam egy nagyot, bedagasztottam a tejes, kovászos muffinzsömlét, négy lángosnak valót elvettem belőle, a maradékből meg egy kis cipócskát készítettem, igaz a kenyérlángosnak krumplis, vagy fehérkenyér tésztát javasolt Joli, de nyugodt szívvel ajánlhatom ezt is, valami fenomenális ízt ad a foghagyma tejföl, kapor sajt kombinációja a kovászos tésztáéval. Kíváncsi vagyok a cipó ízére is még hűl, abbból már csak holnap lesz kóstolás, mert így estére úgy kikentük a lángossal hasunkat, hogy csak na, de ezért érdemes bevállalni egy álmatlan éjszakát! Köszi mindkettőtöknek.Üdv. Ilus
Kész lett a mai sütésem. Német recept alapján csináltam egy péksüteményt. Pacsninak neveztenel a formája alapján. A képeket és a receptet már feltettem.
A gesztenyemasszát direkt nem ízesítettem semmivel, mert kíváncsi voltam, hogy mennyire érződik az íze a tésztában. Nagyon jól lehetett érezni, de ha szeretitek lehet néhány csepp rumaromát bele tenni, vagy tetszés szerint bármivel ízesíteni. Gondoltam még arra is, hogy rumaromás vízbe áztatott mazsolát is lehetne szórni a reszelt gesztenyére, de tudom, hogy ezt sajnos Neked nem lehet.
Szia Margitka ! Azt szeretném még kérdezni, hogy a reszelt gesztenyemasszát csak naturan tetted bele illetve szórtad a tésztára vagy valamivel ízesítetted ? Üdv. Julika
Nagyon örülök, hogy tetszik a gesztenyés recept, majd meséld el, hogy sikerült. Nálunk nagy sikere volt.
A muffinformába feltekerve gondoltam beletenni, ugyanúgy, mint ahogy csigának sütöttem. Az egész adag kalácstészta szerintem lehet, hogy 3 x12 muffinra is elég, a legnagyobb formában. Illetve írom inkább úgy, hogy kettőbe nem biztos, hogy belefér.
Szia Margitka ! Én már ki is nyomtattam a gesztenyés csiga és kalácsreceptet. Hétvégén mindenképp kipróbálom. A muffin formában hogy gondoltad ? Ugyanúgy feltekerve mint a csigát vagy csak beletenni egy adagot ? Üdv.Julika
Tegnap a recepteket fordítgatva találkoztam a gesztenyés kenyérrel. Erről persze eszembe jutott valami :-)) Ebből lett ma Gesztenyés kalács és csiga. Ezt még reggel sütöttem, este valami gyors kenyérre volt szükségem. A Fehér kenyér alapján csináltam egy Tönkölybúzás gépi kenyeret. A recepteket és a képeket feltettem.
A gesztenyés dolgok nagyon finomak lettek, érdemes kipróbálni, ha valaki szereti a gesztenyepürét.
Neked is szorgos napod volt, gratulálok a sikereidhez
Éjjel nem voltak még itt a képek, ma pedig még nem néztem a e-mailjeimet, mert csak most tudtam a géphez jönni. Rövidesen megnézem, ha megjött, akkor fel is teszem őket.
Nem tudtam, hogy ez az a recept, amit Te már megsütöttél, ne haragudj. Ha gondolod átteszem a neveddel a receptes fórumba, de akkor írd meg, hogy Te hogy csináltad pontosan, vagy itt hagyjam és a recepthez hozzáírom a véleményedet?
Sajnos ma napközben nem tudtam a géphez jönni, így most tudok csak mindenkienek válaszolni.
Niki!
Köszöntelek a honlapomon és köszönöm a gratulációt. Látom Ilus már válaszolt. Én nem ismerek semmilyen lisztkeveréket, mert nem használok, így nem is tudok sajnos mondani róla semmit.
Ilus!
Köszi, hogy megnézted a képet. A leveledet elolvastam, köszönöm szépen. További jó sütögetést kívánok.
Kata!
Köszönöm a levelet, mindjárt megnézem és felteszem a képet és a véleményedet a receptről. Jó sokat sütöttél ma, csak így tovább :-))
Szép napot kívánok mindenkinek holnapra, üdv, Margit
Ui. Valamit azért sütöttem ma én is, rövidesen felteszem a képeket és a receptet.
Sziasztok! Margitka! Megsütöttem a kölni mazsolás túrós kalácsot, képet és véleményt emailbe küldtem. Egyébként nagyon finom lett a kalács, megérte belekezdeni. Ja és megsütöttem a pizzás csigát is. Nagyon nagyon finom lett, degeszre zabáltam magamat belőle. Köszi a recepteket. További szép estét szia.
Szia Tnikita! Szerintem finom-, és rétesliszt keverékét vetted sütőlisztként, de olvasd el, hogy nem "turbózták"-e fel még valamivel. Remélem lesz tőlem tájékozottabb ez ügyben aki több segítséggel szolgál. üdv.dundica
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit