Készen van a mai első zsömlém. Hajtott zsömle néven találtok róla receptet. Finom, könnyű péksütemény lett, érdemes kipróbálni.
Buzablans javaslatára ***ÚJ*** felirattal ill. jelzéssel láttam el a receptet, így biztos könnyebb lesz eligazodni azoknak is, akik csak az újdonságokat szeretnék megnézni.
Gondolom egy-két hét után ezeket a feliratokat, majd leveszem, hiszen addigra még újabbak kerülnek fel, reményeim szerint.
Nagyon örülök, hogy írtál. A dícséretet köszönöm szépen, a fiaidat üdvözlöm :-))
A javaslatodnak külön örülök és köszönöm. Estére megpróbálok valami megoldást kitalálni és a mai receptjeimet már így teszem fel. Egy új zsömle biztos lesz, ha dőm engedi, akkor kettő.
Örülnék, ha máskor is írnál, további szép napot kívánok, üdv, Margit
Ma ujra sütöttem borzas zsemlét, nagyon finom lett.Géppel dagasztattam, mivel kicsit még korán inditottam a programot csak dagasztás, kelesztés, még visszafeküdtem, és a program végére ébredtem fel. Tele lett az üst a tésztával, átgyúrtam formáztam kicsit kelesztettem megforgattam magokba és zacsiba sütöttem.Ropogós lett belül finom puha.
Már sikerült beindítanom a rozskovászomat, fogok majd sütni rozskovászos kenyeret.Majd beszámolok Róla.
Üdv. további szép napot Én megyek dolgozni. Jégkása
Szia Margitka!
Nagyon szuper az oldalad, sok receptet elkészítettem már, és kivétel nélkül mindegyik sikerült. Köszönet a finom receptekért, a fiaim a kézcsókjukat küldik :)))
Szinte naponta benézek az oldaladra, ezzel kapcsolatban lenne egy javaslatom. Mivel egyre több recept kerül fel (ami nagyon Jó!!!), kicsit nehézkes követni, hogy melyik az új recept. Ha esetleg meg tudod oldani, szerintem sok rendszeres látogató örömmel venné, ha megjelenne oz oldaladon pl. új receptek címszó alatt ezeknek a recepteknek a neve. (pl. ha mindig az utolsó 2-3 recept belekerül, akkor biztosan mindenki követni tudja.)
További szép napot.
Üdv.
Buzablans
Örülök, hogy ilyen lelkesen nekifogtál a kovászos kenyereknek. Mesélj majd, hogy sikerültek :-))
A kovász nem tud elromlani, ha jól megeteted, majd némi érési időt hagyva a hűtőbe teszed, akkor nagyon hosszú ideig eláll. Joli már 2 hét után is vette ki a hűtőből, az én rozskovászom utolsó pihenője sem volt sokkal rövidebb.
A rozskovász egészen másképp viselkedik, mint a búza, de ezt már biztos észrevetted Te is. Biztos az is meg fog kelni, csak még több időt kell neki hagyni.
Sajnálom, hogy nem látod a képeket. Nem értem, hogy mi lehet a probléma, de én akár bejelentkezve, akár enélkül is látom a képeket, igaz nekem csak Explorer van a gépemen.
A Mozzilát nem ismerem egyáltalán, nem lehet, hogy ez kavar be valamit a gépetekbe?
Ráadásul minden képet JPG formátumba átkonvertálva teszek fel, tehát az összes kép elméletileg egyformán kell, hogy viselkedjen. Tulajdonképpen azért is írom le ezeket a dolgokat, hátha valaki nálam okosabb is olvassa és segíteni tud. Előre is megköszönöm :-))
Szia Margitka!
Én látom a képeket, csak az ír burgonyás kenyerem első képét nem látom, ugyanúgy , mint Zsizsu. Mozillaval se meg explorerrel se. Nagyon aranyosak a kis briósok. Szép napot holnapra szia.
Szia Margit! Már sül a kovászos gépi kenyerem búzakovásszal, a rozskovászos meg még kel. a recepteket innen vettem. A búzakovászos kb 1 óra, a rozskovászs, meg még vagy két óra míg elkészül. Sajnos muszály voltam egyszerre készíteni, mert a rokonaim egymás után "támadnak" és nem tuddtam másként megoldani, nehogy a kovász tönkre menjen. Mostmár dolgozom a héten úgyhogy jobban be kell osztani az időmet! A búzakovászos szépen megkelt, remélem úgy is marad, a rozsos sokkal lassaban kel. Majd beszámolok az eredményről izgatottan várom én is. Addig is üdv. Ilus
Én is tartottam attól, hogy sok a burgonya abban a receptben, de nem az első ilyen, amivel találkoztam, ezért gondoltam, hogy érdemes lenne kipróbálni. Örülök, hogy jól sikerült.
Szia Margitka!
Köszi, h . feltetted.
A kenyér tényleg nagyon finom, bár egy kicsit tartottam, h. a burgonya mennyisége kicsit sok.
A képeket továbbra sem látom, de nem gond.
Köszi.Üdv. Zsizsu
Szia Margitka!
Kész lett a Thüringiai burgonyás kenyér
.
Nagyon finom lett, bár a teteje most nem lett olyan szép, kicsit kinyílt a bevágás mentén, de nem szépségversenyre készült.
Sokkal jobban ízlik, mint a tegnapi Ír kenyér.
Nagyon finom szaftos kenyér lett.
Hasonlít az íze a rusztikus burgonyás kenyérre.
Küldöm a képet és a változtatást E-mailben.
Kszi a recit . Üdv. Zsizsu
Ma brióst sütöttem. A szokásos kalácstésztámból csináltam, de most megcukroztam a tetejét, mert nem magunknak készült.
A képeket már feltettem róla, de egyelőre még a képek mappa legalján van, mert nincs időm a helyére tologatni. Az elkészítését még megpróbálom gyorsan megírni, aztán mennem kell.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit