Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Név nélkül, hogy senki ki ne maradjon. Mindenkinek gratulálok a sok szép munkátokhoz. Jaj de jó látni ilyen csodákat. Már csak azért is, mert én kalácsot gépben még soha sem mertem sütni :( Jégkása - ez a kalácsod fantasztikus. Meg kellene próbálnom. Nééne: (Gratulálok a picibabátokhoz és nagyon jó egészséget kivánok Nektek), a citromos habos csiga receptjét betennéd ha szépen megkérlek? - köszönöm szépen. Viki
Neene nagyon jól tette a családod , hogy pihenőidőt szabott neked.Nagyon szépek a sütéseid , én ilyen kis cserepeknek is örülnék. Gratulálok , egy háromgyermekes anyukának aztán igazán érdemes sütögetni , nem hiszem , hogy a család a cserepek nagyságát méregetné.
Ezek a holnap reggeli szendvicseink buciai , egyszerű fehérkenyér tésztából.
Először is engedd meg, hogy gratuláljak a gyermekeidhez! Csodaszépek, ennivalóan aranyosak!
A kenyérkéd is nagyon szép! Sztem azért nincsenek rajta nagy cserepek, mert tettél bele(ha jól látom) tk lisztet is. Az igazán nagy cserepek a teljesen fehér kenyérnél jönnek,valamint én azt tapasztaltam, hogy ha nagyon vizezem a kenyeret is meg a jenait is és nem sütöm fedetlenül legalább 10-15 percig, sütés után pedig a forró kenyeret nagyon megspriccelem vízzel , akkor lesz ilyen a felülete mint a tiédnek.
Én az utolsó fehér kenyeremet úgy csináltam, hogy a kenyérliszt mellé tettem 15dk fehér tönkölyt és csak a jénai tetejét vizeztem egy kicsit, a végén 15 percet sütöttem jó pirosra és a forró kenyeret is csak messziről épp csak lespricceltem egy kicsit.
Remélem segítettem. Jó babázást és sütögetést kívánok neked!!!
Nos, Kedves Régi és Új Péktársak, itt ismét Nééne jelentkezik... mivel lejárt a pihenőidőm, amit magamnak szabtam ( szabtak nekem féltésből kiscsaládom ), bevetettem magam tegnap a konyhába. Élveztem!! Nagyon!! És az élet a 3. gyerek után sem áéllt meg, sőt, igazán csak most indul a legteljesebb valójában, indítottam egy jól bevált tönkölyös kenyérrel. Lányok, mitől lesz NAGY cserepes??? Az enyém olyan túlontúl puha, szinte rongyos! Mi az oka????
Pdig finom, más hibáját nem látom.
Ez egy Moha-féle Riegel kenyérke, 1 kis adag, azaz a fele annak, amit Moha megadott. Remélem finom, még csak 3x készítettem ezt életemben.
Szombaton pedig Kereszteljük a Kicsi LÁnyt, és megindult a nagycsalád sütése, én csak egyetlen egyfélével járulok hozzá a szép naphoz, ez pedig a citromos-haboscsiga. Nagyon szeretem, igazi kis száraz aprósüti. Dobozban sokáig finoman eláll. Ha érdekel a recept vmelyikőtöket, szóljatok, beírom szívesn!
Nagyon gusztusos kenyereket, sütiket és egyéb "disznóságokat" hoztatok!! És nagy örömmel láttam Viki, h egyszerűen leserclized a kenyér végét, én is mindig így hívom...és fúrom be ( nálunk az a családanyáé, mindig :) )
Pannikám, ne csináld, mert látván ezt a sok csodás alkotást ugy elkezdett korogni a gyomrom, hogy azonnal ágyba kell bujni, mert félek, hogy megnézem a hütő ajtót belülről
Nem szeretnék Off lenni, de lányok annyi sok csodálatos kenyeret, péksüteményt hoztatok, hogy ma "kénytelen" voltam ezekhez a finomságokhoz késziteni egy másik finomságot Nálunk igy készül a füstölt csülök. Egyszerüen megfőzve, kicsontozva, préselve. Kinek a kenyeréből vághatok egy serclit hozzá ??
Csodálattal nézem ezt a sok cserepes kenyérkét , amit egyesek csak összedobnak mint például Majorkaj . Bezzeg én akármilyen gondosan próbálkozom cserepes sosem lesz , de azért finom.Ma végre megállt a lábán a kenyérkém ennek is örülök.A tetejét megszórtam kukoricadarával . bár nem polentás kenyér , de így nagyon finom a héja.
Nagyo nrégen hoztam képet, de ezt a kenyérkéemt most emgmutatom nektek, emrt szinte tényleg csak összedobtam és nem is szándékoztam fényképezni. Limara jól bevált fehér kenyér recije alapján készítettem, de tettem bele kevés tönkölylisztet. Nem volt itthon burgonyapelyhem így most az nem került bele. Formázni is kerekre szoktam, emrt kerek a jénaim, de gondoltam lesz ami lesz és feltekerem. Csak a kelés alatt volt rajta a jénai teteje. Sütésnél nem volt rajta tető és a sütő aljába tettem vizet. Amikor kivettem olyan hongosan beszélgetett a kenyér, hogy ezt még soha nem tapasztaltam. Íme:
Én biza Margitka helyett is gratulálok minden ügyes kis pékecskének! Ilyen gyönyörű szép kenyereket, kifliket, sütiket, és persze tortákat csak itt lehet látni! Minálunk!
Hát lányok úgy látszik a nagy meleg senkit nem tántorít el attól hogy sütögessen.Külömben is estére lehűl egy kicsit a levegő és ilyenkor már megenni is jólesik amit megsütöttünk!
Gratulációm mindenkinek !!!
Tegnap egyszerű fehér kenyeret, pizzát és pizzacsigákat sütöttem:
Sziasztok és szép jó reggelt mindenkinek. Zsula az olajamat általában húsok ízesítésére, akár sütőben sütve, akár grillen, de pácolni is szoktam vele. Na és a pirítos kenyérről már ne is beszéljünk, hogy milyen isteni amikor ezzel vékonyan megkenjük. Nagyon egyszerü elkészíteni és az ára sem megvetendő, összehasonlitva az üzletekben kapott olajárakhoz. (ajándékba is szoktam késziteni és eddig még mindig nagy örömet szereztem vele) Ilyenkor a lezárt üveg tetejére szabok egy kis zsákvásznat, raffiával átkötöm és tökéletes Hogyan készül? Ugy rakom üvegbe, (sorrendben, ahogy leirom) Egy nagy fej fokhagymát gerezdekre szedve (megtisztitva) az üveg aljára teszek. 10-15 szem szines vagy fekete bors (amilyen van otthon), 3 közepes vagy 2 nagyobb babérlevél, 2-3 piros százraz cseresznye, vagy csöves erős paprika (nekem most csöves volt) 2 hosszu szál rozmaring. Amikor ezeket üvegbe rakom, felöntöm (ujabban) napraforgó olajjal. (Régebben olivát használtam, de amikor összeérik már semmi különbség közöttük) Lezárom és kb 10-12 nap mulva már használható is. Kicsit csipős, ezért aki nem szereti a nagyon erőset csak pár csepp kell belőle. Remélem Neked is ízleni fog.
Mindenkinek gratulálok! Nagyon szép dolgokat készítettek. Barbett szép a kenyered. Brigitta a torták gyönyörűek. Noémi a dobosod ne keresd, megettem! Jégkása lekvárját is megdézsmáltam. Mary a kiflid nagyon guszta mint mindig. Viktória mihez használod a rozmaringos olajat és hogyan készül? Ha leírnád nagyon megköszönném, ugyanis nagyon jól néz ki és biztos nagyon finom is.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit