Köszönöm az emailt, holnap nézem már csak meg, mert már nagyon késő van. Felteszem a képet és a véleményedet is a recept mellé. Igyekszem minél hamarabb újabb receptekkel előrukkolni.
Sziasztok!
Margitka!
Mail ment.
Én nem osztom soeci véleménxét, ha megnézed a képeket meg fogsz érteni. Ott más lehetett a gond. Nekem egy lapátos Bomannom van, nekem úgy volt tökéletes a reci ahogy volt. Mailben bővebben írtam róla. Talán túl bőven is.
Jó éjt sziasztok.
Nagyon örülök. Remélem nem bánod, de a véleményedet és a folyadékkal kapcsolatos megjegyzésedet bemásolom a recept mellé, mert ebből okulnak mások. Ha mégis probléma lenne, akkor jelezd légyszíves, mert akkor törlöm.
Ha megcsinálod még máskor is és a technikusod is ébren lesz :-)), akkor szeretnék nagyon szépen kérni fényképet.
Milyen kenyérsütő géped van, amibe kevesebb folyadék kell?
Nekem az egyikbe több kell, mint a többi géphez, ez pedig a Panasonic. Nem szereti a kemény tésztát, elakadozik a dagasztólapátja. A sütőben sülő kenyérfélék tésztáját nem is ebben, hanem a kis "traktorom"-ban szoktam csinálni, az egy Eta.
Szép napot kívánok holnapra, meséld el, hogy ízlett a fiúknak a kalács, üdv, Margit
Citromos, mákos kalács nagyon finom! Mindenkinek ajánlom! Fényképpel most sajnos nem tudok hozzájárulni (a technikus alszik). Legközelebb én kevesebb folyadékkal fogom csinálni, mert kráteres lett sajna, de szerintem nem fogja a fiaimat zavarni reggel, mert olyan finom és illatos.Már sokszor tapasztaltam, hogy az én gépemnek kevesebb folyadék kell.Nagyon jó ötletnek tartom a kipróbálásra váró receptek ötletét! Várom az újabbakat, igaz szerintem most hetekig ezt kell sütnöm:-))!
A káposzta akkor jó, ha bezavarosodik a leve, mint az uborkának, hasonló az illata is és, ha megkóstolod, jó savanyú maga a káposzta.
Ha főzöl belőle, nem kell úgy kimosni, mint a téli savanyú káposztát, de nem csak a saját levével, hanem részben vízzel szoktam főzni a töltött káposztát. Hogy mennyit tudok a saját levéből felhasználni, az attól függ, hogy mennyire svanyszik meg a káposzta. Most állítólag még lesz napos idő, lehet hogy érdemes lesz nappalra kitenni, de szerintem 7-10 nap alatt akkor is jó lesz, ha az idő nem teljesen megfelelő neki. Kóstoltad már? Nem savanyszik valamennyire?
A kalácskoszorúd sikerének örülök, nézd meg a mai kalácsomat, az is finom és szerintem szép is lett.
Nekem is a Bio tönkölybúzalisztem van és bioboltban szoktam venni. Elég drága, de egy-egy kenyérbe csak keveset teszek belőle, így kitart az 1 kg egy darabig. Jó lenne valami olcsóbbat találni, de eddig nem sikerült.
"Feltekerni a tésztát" ez nálam annyit jelent, hogy mikor a gép megdagasztotta akkor kiveszem a kenyértésztát. Kinyújtom és feltekerem, mint a beiglit szokták. Ha igy felcsavarva tul hosszú lenne a tészta a gép üstjéhez, akkor még félbe lehet hajtani igy felcsavarva. Bocsánat, ha nem voltam elég érthető a leirásnál. Remélem mostmár érted, hogy mire gondoltam.
Sziasztok!
Margitka!
Köszi, hogy felraktad a képet és a dícséretet is köszönöm. Recept ellenőrízve, minden OK.
Ha hazaér a férjem készítek fotót a citromos mákos kalácsról és email-be elküldöm neked.
Jó éjt sziasztok.
Ma sütöttem megint valami jópofát. Rácsos kalács nevet adtam neki, a képeket és a receptet már feltettem róla.
A szavazás állása eléggé a gépi kenyerek felé húz el, ezért ma egy korábbi, sütőben készült kenyeremet megsütöttem gépben. Nagyon finom lett így is. Képeket erről is tettem fel és a recepthez is hozzáírtam a gépi változatot, Zabpelyhes kenyér néven találjátok.
Több receptben is olvastam a tönölybúza lisztet.Azt szeretném kérdezni,hogy te hol szerzed be és milyet?Mert én csak azt a bio lisztet láttam még edig.Vagy más nincs is?Te is azt használod?
Szia Kata 25! Köszönöm, akkor lemérem, csak azt hittem, hogy elírás, emrt a folyadéknak ugye nem ez a mértékegysége. De így világos. Majd jelentkezek. Üdv.Julika
Margitka ! Azt én is szeretném tudni, hogy mi van a káposztámmal. Ilyen hideg, napsütés nélküli időben kb. mikor lesz jó ? Honnan tudom hogy már jó ? Vasárnap reggel csináltam emg, akkor egész nap sütötte a nap azóta sem. tegnap óta a lakásban csücsül.
A kalácskoszorúm gyönyörű lett, most hült ki, nagyon finom lett megint. Sajnos csak egy sima fheér kenyeret sütök lenmaggal, napraforgómaggal és tökmaggal dúsítva. Most kezdett el sülni a gépben, de úgy látom mindjárt kilöki a gép tetejét. Üdv.Julika
Hát igen, ezek a férfiak :-)) Nekem is ők a korlátaim sok mindenben, nekem 4 is jutott :-) A nagyon rozsos dolgokat nekem is megmorogják, de szerencsére kisebb mértékben tudok rozs és teljes kiőrlésű liszteket is használni, így kimondottan szeretik. Joli feltette a tegnapi kenyerét, érdemes megnézni.
Örülök, hogy tetszik a kipróbálandó receptek ötlete, megpróbálom hamarosan sok recepttel feltölteni, hogy legyen miből válogatni.
Digitális fényképezőgépem nekem sincs. A legalább 4 éves telefonom cseréje vált aktuálissá, így már egy olyan telefont vettünk, aminek viszonylag jó minőségű a fényképezőgépe is. Ezzel szoktam a képeimet csinálni, bár én is szeretnék majd egyszer egy digitális gépet.
A képek felrakása akkor is aktuális lesz, ha a későbbiekben tudsz fotókat csinálni, csak szóljál.
Mi újság a káposztáddal?
Várom a beszámolót, hogy sikerült a kalács és meséld el majd, hogy milyen kenyeret sütsz, üdv, Margit
Szia Margitka ! Nagyon köszönöm, hogy ajánlottál kenyér reciket, de sajnos az a helyzet, hogy a párom nem igazán szereti a rozsos kenyereket és a teljes kiörlésű lisztből készülteket. Megeszi, megeszi, de mindig mondja, hgoy simát csináljak. És még van egy féle rozsos kenyérvarázsos lisztkeverékem és azt meg kell süssem, emrt a szavatossági ideje lejár hamarosan.Elfogadja a párom az újdonságokat pl. a zacsis krumplis kenyér is ízlett neki, a muffin zsömi is.... Most kel a csíkos kalácskoszorúm és lehet, hogy most egy sima gépi, magos kenyeret sütök, emrt estére már nincs itthon kenyerünk.
Nagyon jó ötletnek tartom a kipróbálásra váró reciket, majd átböngészem. Sajnos én még nem tudok képeket küldeni, emrt nincs digitális fényképezőgépem. Nagyon szeretnék, és már nézegetjük is, de nehéz a nagy választékban eldönteni, hgoy melyiket is vegyük. Remélem hamarosan tudok Neked képeket küldeni.Üdv.Julika
Örülök a kukoricás keynérkédnek. Meséld majd el, hogy milyen lett, ha már megkóstoltátok. Rozsosnak megsütöttem én is, az nagyon finom volt. Képed nincs a kenyeredről véletlenül?
A G-Portál, ha nem is kapott szárnyra, de valamivel gyorsabb lett. Éjjel csak bíztam benne, mert általában akkor jobban ment korábban is, de most nappal is jobb, mint volt.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit