Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Mivel rengeteg cukkini termett,tegnap 30 darabot gyalultunk le a fagyóba főzeléknek,gondoltam,ha kovászos uborka lehet,akkor miért ne lehetne kovászos cukkini is?Nagyon jó lett,ajánlom kipróbálásra.
Nahaat! Micsoda finomsagok ropkodnek itt korbe-korbe!
MARY: Egy kiskanalnyival csorikaztam a szulitortadbol.Nagyon fini volt!A kenyerkedbol reggelire hagyok, mert itt olyan meleg van, semmit nem ettem szinte mert nem kolll.Kitikkadunk most itt.Tegnap akkora felhoszakadas volt hogy NO! Ma reggel meg olyan egybefuggo suru kod volt, hogy talan 1-2m-re lattal csak, aztan lassan megszunt es duntsztolas van most.
HBKata, nem tudom miert nem vagy kibekulve a kalacskaddal, nekem nagyon tetszik!es akar haragszol-akar nem, de a crossantodat jool megdezsmaltam! NE tedd elem legkozelebb.hihi
LIMARAM:EZ jellemzo ram, ha sutsz.NEM kell itt irnom semmit akkor aztheszem. GRAFFYKA: Megneztem az ajanlott suteseket az oldaladon.Nagyon ugyi vagy!Micsoda otletes kalacskak, hallod eeee!
Lanyok, en ma gyumilevest es palacsittit keszitettem ebedre. Tegnap rakott karfiol volt. Du-tan DEDI titkos"" rumosmazsis kuglofjat keszitettem es Lemon-curdot. A kuglofreci uj reci , azt hiszem BELLY tette fel.Jol sikerult, de nalam a teszta higabb"" lett.Talan az itteni liszttol?? Amugy mindent kimertem nagyon lelkiismeretesen. Foto keszult, meg gyujtogetem, mert a ferjem ugyi lusta feltenni oket, anal inkabb enni ezeket a finom fotobodelleket!Majd dietara fogom. Szombatra kell egy munkatarsnak tortat keszitenem es ahhoz kellett a Lemon curd. Meg alakul hogy milyen is legyen a kontose"" . Mar jobban vagyok amugy.Veeegre.
RABINOM: Az oldalad csodaszep, es a kezed munkaja arany! Betettelek a favoritjaim koze hogy mindig megcsodallhassam.
A héten vendégeim voltak mazsolás csokilencsés kalácsot és Limara gyors croassonját sütöttem.Nagy sikere volt mindkettőnek.Igaz a kalács formázása nem éppen a legszebb.A croassont,ha nem fényképezem le még a tepsiben,azt meg sem tudnám Nektek mutatni.
Ime a sütő zacskók linkje: gportal.hu/gindex.php értelmezés is írva van hozzá. A nyanya receptnél láthatad Limara jénai-ban sűti a kenyeret azzal is lehet probálkozni igaz nekem nem sikerült szép kenyeret csinálnom!
Ha legközelebb kérdésed van akkor inkább az általánosban tedd fel ide inkább képeket teszek persze ha nem probléma!
Köszi a válaszokat! Azt hiszem, belevágok a dupla (tripla???)papíros muffinba. Eredetileg onnan jutott eszembe, hogy lehet kapni azokat az Oetker muffinporokat és azokhoz is csak papírt adnak, és a leírásban is csak abba kell tenni. Nem mintha ilyen műborzalmakkal élnék, csak ajándékba kaptunk egyszer egy olyan Lillyfee-s tündérest.
Az inkriminált zsemle receptje: 500g liszt, 2,5 dl. tej, 50g vaj, 1 tk cukor, só, 2,5g élesztő, 1 órát kel, formáz, újabb fél órát kel, 200 fokon 20 percet (valójában legalább 40-et...) sül.
Sütőzacskóm, nyanyám sosem volt, nem tudom, hogyan működnek. Elnézést a nagy tudatlanságért, de ugyebár egyszer mindenki elkezdi (A nicknév nem egészen fedi a korbeli valóságot, hehe)
Maryenne, ha jól értelmezem, neked volt szülinapod... Ha igen, ismeretlenül is jó egészséget, sok boldogságot kívánok!!!
A barátnőm úgy csináltta amuffint,amíg nem volt formája,hogy nagy papírformát vett és kettőt egymásba tett így elég stabil lett a papírforma.Egy biztos nem bírja el.
Köszönöm a válaszodat! :-)) Igazából a Príma konyha muffinos különkiadásában van egy feketeerdő muffin, csodafinomnak ígérkezik és első felindulásomban meg szerettem volna csinálni, de itt most nincsen fomám, papírt pedig tudnék venni bármelyik élelmiszerboltban is...
A kiflit kipróbálom! Tegnap készítettem egy zsemlét, de inkább pogácsához hasonlított a fizimiskája és az állaga is (tejjel, vajjal készült). Nem tudom, másoknak mitől lesz olyan laza, könnyű...
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit