Szeretettel köszöntelek nálunk,én rendszeres olvasód vagyok,gratulálok a blogodhoz!Kb 30 km-re lakok Tőled,mint ahogy itt egy páran.Mi is így kezdtük,ne aggódj,itt kötélidegzetű csapat van,és nagyon segítőkész mindenki.
Süssél velünk minél többet,szebbet,és olvasgass,nagyon sok jó tanácsot találsz,és kitűnő reciket,úgyhogy sütésre fel!!
Csengének hívnak, idén töltöm a 18-at. Sajnos betegség miatt szeptemberig nem járok suliba. Újszegedről írok, most regisztráltam az oldalon... Rendkívüli érdeklődést mutatok a péksütik iránt - megjegyzem, csak kétféle finomság elkészítésén vagyok túl... Nagyon kezdő vagyok, a legalapvetőbb fogalmakkal sem vagyok tisztában, szóval igazán sok gondot fogok jelenteni! :)) De a kezdeti sikereken felbuzdulva mertem regisztrálni, gyorsan tanulok és nagyon elhivatott vagyok!
Most nézem a receptet, nagyon elírtam ott...nem kevesebb, több víz kell! Mármint a joghúrt, és aludttej esetén. Tudod mit? Először csak a folyadékot emeld, kanalanként, amig ruganyos, -nem lágy-tésztát kapsz. Tudod a folyadék mennyisége a liszt minőségétől is függ.Nézzük meg így milyen a kenyér, s csak max ezután emeljük az élesztőt. Bár jobb lenne, ha öreg tésztát használnál az élesztő mellé.Itt az oldalon azt hiszem, Margika, és Limara is ír róla a recepteknél-nyanya néven keresd-.De csíphetsz ki minden dagasztáskor is egy kicsit kb. 10 dkg. Hűtőben elvan egy hétig is. Várom válaszod, és a képeket.
Igen, még javítani kell...Ha joghurtot használsz, mivel sűrűbb a víznél - szárazanyagtartalommal rendelkezik-ezért a folyadék menyiséget emelni kell.Mivel a teljes kiőrlésű liszt is több vizet igényel, te pedig azt használsz sokat ez is indokolja a víz emelését. Ügyelj arra, h. ha dagasztasz, -nézd a tésztát,- ha igéynli, kanalénként adagold bele a folyadékot. A tészta ruganyos, nem kemény,-rosszul fogalmaztam a receptnél,- csak a keltésztáknál a szárazanyagtartalma picit magasabb. Szerintem az élesztő is mehet 1/2-re. Nagyon ügyi vagy, már csak egy hajszál, és tiéd a siker!
süssünk...süssünkba majorkaj berakta a mai kenyerem képeit...lentebb írom, hogy hogyan csináltam....olvasd el és nézd meg!:) Eddigi legjobb kenyerem....de még mindig nem száz százalék, ugye??:)))))
A sussunkbe mar irtam par szot,de meg maradt ide is.
Szoval elsosorban nagyon gratulalok nektek,amiert minden nap ilyen ugyesek vagytok,Limaranak kulon a blog elinditasaert,persze azt is kovetem minden nap!
Vegre en is tudok beirni,mert eddig nem engedett be az oldal...
Lattam a szulinapi jokivansagaimat is,hihetetlenul jolesett,hogy meg ennyi ido utan is eszetekbe jutottam!Majdnem egyszerre van szulinapunk Amarillisz kislanyaval
A szuli- es nevnapoosknak kivanok sok szeretetet,egeszseget,utolag is|!
Kislányok a mai nappal megjött a régi számítógépem, megjavítva. 1.5 hónap várakozás után. A fiam csinálta, de alaplap gond és anyaghiány miatt húzodott el. Nem élt az emil címem.
Gyorsan átfutottam az emiljeim és válaszoltam, ha megkésve is.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit