Ma sütött kenyerem, az általad leírt teljes kiörlésű kenyér recept alapján!....Nekem az áélktalad adottnál picit több víz tűnt szükségesnek....450ml...mert nagyon száraz volt, darabos.....kevés joghúrt is volt ebben a folyadék mennyiségben, pontosabban a fele. ...és egyharmad élesztő.
Vannak képeim...nem tudom hogy kell ide beilleszteni???:(((((( S.O.S.!!!!!!
Julikám szívem: Ne parázz, miért kellene mindenkit egyenként felsorolni. Drágám. Véletlenül itt jártam, és ksz. Egyénbént nekem lelkiissmeeretfurdalásom van, mert olyan ritkán írok, hogy bizony sokaknak megfeletkezem a szüli vagy névnapjáról. Örülök, hogy éppen ma viszont itt jártam, s nem mulasztottam el a köszöntésed
Remélem, jól vagytok.Kicsit betegeskedtem,de lassan erőre kapok.Naná, hogy nem sütögettem mostanában. Csak Moha pogácsáját. Tegnap disznót vágtunk most folynak az utó-munkálatok. Persze a friss disznótoroshoz jobban illett volna a házi kenyér, de mit tegyünk, az egyszerűbb megoldást választottamPedig a multkoriban beszereztem egy állítható sütőformát, amiben kenyeret szerettem volna sütni. De miután nagy lelkesen megvásároltam a kiszemel darabot, megnyugodtam, hogy már ilyen konyhai eszközöm is van eltettem a helyére és azóta is csak várja, hogy felszenteljem.Kissé ellustultam, már ami a kenyérsütést illeti. Bezzeg nézegettem itt a feltett képeket, csodákat műveltetek. No és az új receptekre is kíváncsi vagyok. De hogy mikor követi tett is a szót, hát azt nem tudom.
Valaki a múltkor kérdezősködött nagyobb gép vásárlásáról. 18-tól a Corában,16.000,- ért lehet venni nagy 1100-1600 g-os kenyér sütésére alkalmas gépet! Hauser 820.
Úgy látom, a neten, hogy az eredeti ára 18.000.- és 21.000.- között mozog.
Le kell takarni, de csak lazán, a kovászt. Ha nem használja, akkor hűtőbe kell betenni, de hetente egyszer érdemes ott is átkeverni, még inkább megetetni, mert bepenészedhet sajnos. Érdekes, hogy 3 nap után már bepenészedett, de lehetséges. A kovászra figyelni kell, nem lehet vele mostohán bánni!
AMARILLISZEM, nem vagyok nagy kenyertudomanyos, de megprobalok neked valaszt adni a kovasz kerdesedre. En mindig letakarom a kovaszt HA van, mert a hutoben is es a levegoben is lehetnek peneszgombak. Sztem EZ tortenhetett a te kovaszkaddal, hogy belerepult vmi sporaja es "kiviragzott . Ha ugynevezett "steril"" volt az " oskovaszod"akkor nemszabad lett volna... ezert is gondolom meeeg hogy le kell takarni.Amugy en sem kevergetem ha a hutoben van.Csicsikazik. hihi
Majd azert jonnek a tudos peklanyok es bizti valaszolnak pontossabban neked. Gyere am tobbszor!!!!!!
sziasztok! ezt az emailt kaptam, ha tudtok légyszi segítsetek! (mert én anno nem készítettem kovászt, hanem úgy kaptam, azóta is azt szaporítom) ez az : Üdvözlet! Megcsináltam a kovászt, de a 3.napon ki is dobtam, mert bepenészedett. Kérdésem: le kell takarni az edényt, amiben tartom? Én nem kevergettem egyáltalán, ez lehet az oka, hogy penészes lett? előre is köszi!
Köszönöm a kedves fogadtatást! Elolvastam, hogy kell képeket feltenni, így csináltam egy albumot, ahonnan fel tudom rakni a képeket a Süssünk, süssünk-be. Mindjárt meg is csinálom, remélem sikerülni fog. .
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit