Budafoki élesztőt szoktam használni.40dkg lisztből van a kenyér ami fel lett téve.Nem idegenkedek a sütőben való sütéstől!Ha nem vagyok otthon jó lett volna csak a gépet használni!Hétvégén jobban tudnék a sütőben való sütésre koncentrálni. Olvastam,hogy nehezen szerezhető be nállatok is a kenyérliszt.Én sem mindig tudok venni,mert a pannon kenyérlisztet csak a teszkóban árulják az meg tőlem a város másikvégében található.Kocsink nincs,hogy bevásároljak belölle.Még van egy másik fajta amit a közelben meg tudnék venni de az most éppen elfogyott!Ha rétesliszttel keverem az nekem nem tetszik arról küldtam is képet limarának,pocsék lett.Tegnap megcsináltam a te recidet rétesliszt,liszt,fehér tönköly lisztből(csak ezek voltak itthon)na ez nem sikerül.Erről küldtem a képet Limarának.
Már egy ideje olvasgatom a honlapot, ill. a fórumot, de még csak most regisztráltam. Pár hónapja kaptam a gépemet a férjemtől. Az első pár kenyerem(amit a géphez adtak recepteket próbáltam ki), sajnos nem sikerült. Aztán elkezdtem a neten keresgélni és akkor találtam ide. Aminek azóta is nagyon örülök. Nagyon sok ötletet találtam itt. Elsőre a sima fehér 1kg-os kenyeret sütöttem, ami sajnos összeesett a sütés elött, de itt olvastam, hogy sok lehetett az élesztő. Következő alkalommal már nagyon szép lett.
A kedvencünk a sajtos kenyér lett. De sütöttem már kalácsot, kifliket is. Ha sikerül feltennem képeket, akkor meg is mutatnám majd.
Milyen élesztőt használsz? Láttam a képeket, és egyetértek Limarával, mintha keletlen lenne. Hány deka lisztből van ez a kenyér?Mert ha 50-60 dekából, akkor tényleg elbírja a vizet is. Mindig nézem dagasztás közben a tésztát, ugyanis én már csak a folyadékot mérem ki meg a sót, a többit szemre adom hozzá. A lisztet a tészta álagától függően adagolom. Mint írtam a receptemnél, ez nagyon liszt függő, és ezért nem lehet tartani a pontos liszt mennyiséget. A ruganyos tészta elérése a lényeg! A sütőben való sütésttől idegenkedsz? Javaslom, nézd meg a program táblázatodat. Mindenhol vissza dagaszt-e a géped.Légyszi válaszolj a kérdésekre, hogy segíteni tudjunk. A nyitott tetővel való dagasztást próbáltad?
Nem érdemes drágábbat venni, mert nekem az van, a gépnek semmi baja, de most fogom venni a 3-ik üstöt, mert olajoz. Múltkor megtudtam, hogy az üstre, amit pótlolag vettem, csak 3 hónap garancia van. aug.-ban vettem egy üstöt és tegnap már kente az olajat. Csak dagasztásra használom. A plusz pénzt inkább tartlékold majd az üst cserére és nézd meg, hogy mennyi garancia idő van a gépre.
Kedves Mosolyalbum! Én szívesen ajánlom a legolcsóbb kategóriából a TESCO-s gépet (nem az inoxot, hanem a fehéret), ami 7000 Ft volt, szóval nem sokat reszkírozol vele... nagyon szépen süt, főleg, amióta az öregtésztát is használom a receptjeimhez, valami isteni kenyereket sütök! Első gépem, és ha csak 1-2 évig használom, már megérte! (én is ki fogom próbálni a sütőben sütést, - dagasztani gyönyörűen dagaszt ez az egylapátos gép is)
Nagyon szívesen,csak azért ajánlottam a leírtakat,mert ott részletesen megtalálsz mindent.De természetesen kérdezz nyugodtan,ha tudunk segítünk.
Nekem egy nagyon régi tipusú gépem van,Regal a neve,de szerintem nem is lehet már kapni.Én az első pár hétben sütöttem vele,nekem is a kamrában porosodott .Akkor vettem elő,amikor meg találatam ezt a szuper oldalt.Nem is emlékszem rá,de nem sokat sütöttem benne,mert a lányok ösztönöztek a sütőben sütésre.Ma már csak ott sütök,kevés kivétellel.
Én mindenképpen olcsóbb árfekvésű gépet ajánlok,mert a drága sem tud semmivel többet.Olvasom,hogy nagy a család,tehát a kétlapátos nálatok szükséges.Figyeld a multikban,a múltkor a tescóban,vagy a lidl-ben éppen akciós volt,alig 10000-ért.Olyat szoktunk javasolni,amelyiken van külön dagasztás,és kelesztés,mert ha egyszer kipróbálod a sütőben sütést,a dagasztára megfelel a gép.Ha jól tudom sok lánynak van itt Hausmeister márkájú gépe,és nagyon dícsérik.Majd hátha ír még valaki ezzel kapcsolatba,érdemes több információt elolvasni.De azokról is találsz oldalt leírásokat,és véleményeket.
Köszönöm szépen az infót, már meg is találtam a kezdőknek rovatban a kérdésemre a választ! Legközelebb jobban körbenézek, csak friss vagyok itt.
Megkérdezhetem neked milyen kenyérsütőgéped van? Mennyire vagy megelégedve vele? Nem tom érdemes-e venni ilyen gépet, kiváncsi vagyok a véleményekre akinek már van, és használja is.
Egyik kolléganőmnek van, de mikor megkapta, akkor használta, ma már veszik a kenyeret a boltban, ott porosodik nála a gép.
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, remélem mástól is kapok valami segítdéget.
Megnéztem a honlapon a BM 820-as gépet. Nem ír róla rosszakat. Azt szeretném kérdezni, ha kisebb kenyeret akarok benne sütni, azt is nyugodtan megtehetem, nem muszáj mindig az 1 kg-sat sütni?
Nekem ez lesz az első kenyérsütőgépem, ezért vagyok ilyen értetlen!
2 lapátos Biffinet kenyérsütőm van.Az alap programon szoktam csinálni a kenyeret.Az időtartam 3:15 nagy kenyérnél.De mivel nem akarok sok kenyeret a kukában látni igy kis mennyiséget szoktam ami a lisztől is függ vagy 2:58,vagy 3:05 . Előmelegit amit sajna nem tudok kikapcsolni.Az első dagasztás 12-13p ,kelesztés 25p,3-5p dagasztás,30p kelesztés,és az utolsó kelesztés elött még beleteker 5p és 30p kelesztés,és a sütés 56-65p. Be szoktam tartani a hozzávalókat pontosan.Tészta állaga,Az elején nem szokott ragados lenni,hanem ruganyos jó állagú!A köztes dagasztásnál szokott ellágyulni,és az utolsó kelesztésnél a dagasztás özzsehepehupázza a kenyeret és a végeredmény olyan mint aki nem kel meg a tészta teteje dimbes dombos:(Nagyábol ennyit tudok leirni!Ezzel a géppel készitettem hokkaidó gépi katácsot sajna pocsék lett!Képet tennék fel de sajnos nekem nem sikerül!Nekem Picasa-m van.
Nekem 800-asom volt, nem jött be.Viszont a BM 820-as jó, azt most vettem , Isteni, puha héjú kenyereket süt, nagyobb is mint a 801, mert ez már 1,5 kg-os kenyeret is tud sütni. A családom szintén öt fős. A két keverő lapátos szerintem is jobb, bár ha naponta, v többszor használod, 2-3 évnél tovább nem bírja. Nézd a jótállási időt is, mert ki fogod használni, nagyigénybe vétel esetén. min. 2 év legyen! Nekem a tűzhelyem inox, és rossz tisztán tartani!De javaslom több véleményt hallgass meg, mielőtt döntesz! A műanyag borítás nem lesz csúnya, ha nem karcolod.
Most regisztráltam az oldalon, nagyon szuper, tetszik az oldal. Sajnálom, hogy nem előbb találtam rá, akkor tán előbb vettem volna. Nálunk a férjem a kenyeres, de sajna ő nem szereti, ha vastag a kenyér héja, ezért vacilálok mindig, hogy vegyek, ne vegyek. Szerintetek lehet géppel olyan kenyeret sütni, aminek puha a héjja?
Már évek óta tervezem egy kenyérsütőgép vételét, de hol akartam, hol nem. Most megint azon a ponton vagyok, hogy mégis jól jönne, hasznos lehet egy háztartásban. Nézegetem milyen gépet vegyek, egyenlőre a Hauser 801 gép tetszik. Van esetleg erről a gépről valami tapasztalat?
Mire figyeljek a gép vásárlása esetén? Mi 5-en vagyunk a családban, így azt már hallottam, hogy jobban járnék, ha két keverőlapátos mellett döntök. Tetszik az inox gép is, de azt nem nehéz tisztán tartani? Az egy idő után nem lesz csúnya a borítás?
Köszönöm a segítséget, minden info jól jöhet, nincs semmi tapasztalatom e téren!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit