E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Limara Előzmény | 2009.02.12. 14:27 - #40818

Andi!

Igen, nyugodtan tehetsz bele tejport!


Juc Előzmény | 2009.02.12. 13:06 - #40817

Szia Brigitta!

Köszönöm a kedves fogadtatást! Elolvastam, hogy kell képeket feltenni, így csináltam egy albumot, ahonnan fel tudom rakni a képeket a Süssünk, süssünk-be. Mindjárt meg is csinálom, remélem sikerülni fog. .

Juc


andrej Előzmény | 2009.02.12. 10:20 - #40816

Limara!

Az volnba a kérdésem,hogy szerinted a sajtos bagettben a burgonyapelyhet helyettesíthetem-e tejporral,mert elfogy a pelyhem,és Győrbe csak a jövőhéten jutok csak be.És mindennap sütnöm kell(ene) ezt a bagettet.


nogea Előzmény | 2009.02.11. 16:05 - #40815

Sziasztok Csajok!!!!!!!!!!!

Nagyon hiányoztok!!!!

Sütés most nuku! Vagyis a cukiba ahová át avanzsáltam már kinn van egy sütink és ez tök jó!!! A Kinder Buenó!! Megy is rendesen!

Itt szeretek lenni,bár meló az van,csak lenne fizu is rendesen.... de nem panaszkodok! ÁÉlek!!

Lánykám jól van!

Mindenkivigyázzon magára!!! Pusszancs! Nogea

BEZSA!!!! ÍRJ!!!!!!!!!!


zseby Előzmény | 2009.02.10. 14:47 - #40813

Anyuci!

Budafoki élesztőt szoktam használni.40dkg lisztből van a kenyér ami fel lett téve.Nem idegenkedek a sütőben való sütéstől!Ha nem vagyok otthon jó lett volna csak a gépet használni!Hétvégén jobban tudnék a sütőben való sütésre koncentrálni. Olvastam,hogy nehezen szerezhető be nállatok is a kenyérliszt.Én sem mindig tudok venni,mert a pannon kenyérlisztet csak a teszkóban árulják az meg tőlem a város másikvégében található.Kocsink nincs,hogy bevásároljak belölle.Még van egy másik fajta amit a közelben meg tudnék venni de az most éppen elfogyott!Ha rétesliszttel keverem az nekem nem tetszik arról küldtam is képet limarának,pocsék lett.Tegnap megcsináltam a te recidet rétesliszt,liszt,fehér tönköly lisztből(csak ezek voltak itthon)na ez nem sikerül.Erről küldtem a képet Limarának.


Brigitta Előzmény | 2009.02.10. 13:57 - #40812

Szia Juc!

Üdvözöllek köztünk,és örülök,hogy írtál!

Bizony,már sokszor beigazolódott,hogy a gépekhez adott receptek semmire sem jók,az viszont nagyon jó,hogy kipróbáltad az itt talált remek recepteket.

Nagyon szívesen látnánk a fotóidat,csak bátran hozd őket!

 


Juc Előzmény | 2009.02.10. 13:50 - #40811

Sziasztok!

Már egy ideje olvasgatom a honlapot, ill. a fórumot, de még csak most regisztráltam. Pár hónapja kaptam a gépemet a férjemtől. Az első pár kenyerem(amit a géphez adtak recepteket próbáltam ki), sajnos nem sikerült. Aztán elkezdtem a neten keresgélni és akkor találtam ide. Aminek azóta is nagyon örülök. Nagyon sok ötletet találtam itt. Elsőre a sima fehér 1kg-os kenyeret sütöttem, ami sajnos összeesett a sütés elött, de itt olvastam, hogy sok lehetett az élesztő. Következő alkalommal már nagyon szép lett. 

A kedvencünk a sajtos kenyér lett. De sütöttem már kalácsot, kifliket is. Ha sikerül feltennem képeket, akkor meg is mutatnám majd.

Egyenlőre ennyit szerettem volna!

Szép napot! Sziasztok.

Juc


anyuci Előzmény | 2009.02.10. 06:02 - #40810

Zsebykém!

Milyen élesztőt használsz? Láttam a képeket, és egyetértek Limarával, mintha keletlen lenne. Hány deka lisztből van ez a kenyér?Mert ha 50-60 dekából, akkor tényleg elbírja a vizet is. Mindig nézem dagasztás közben a tésztát, ugyanis én már csak a folyadékot mérem ki meg a sót, a többit szemre adom hozzá. A lisztet a tészta álagától függően adagolom. Mint írtam a receptemnél, ez nagyon liszt függő, és ezért nem lehet tartani a pontos liszt mennyiséget.  A ruganyos tészta elérése a lényeg!     A sütőben való sütésttől idegenkedsz? Javaslom, nézd meg a program táblázatodat. Mindenhol vissza dagaszt-e a géped.Légyszi válaszolj a kérdésekre, hogy segíteni tudjunk. A nyitott tetővel való dagasztást próbáltad?


bezsa Előzmény | 2009.02.09. 19:36 - #40809

Szia Mosolyka!

Nem érdemes drágábbat venni, mert nekem az van, a gépnek semmi baja, de most fogom venni a 3-ik üstöt, mert olajoz. Múltkor megtudtam, hogy az üstre, amit pótlolag vettem, csak 3 hónap garancia van. aug.-ban vettem egy üstöt és tegnap már kente az olajat. Csak dagasztásra használom. A plusz pénzt inkább tartlékold majd az üst cserére és nézd meg, hogy mennyi garancia idő van a gépre.


szaszazsu Előzmény | 2009.02.09. 14:42 - #40808

Kedves Mosolyalbum! Én szívesen ajánlom a legolcsóbb kategóriából a TESCO-s gépet (nem az inoxot, hanem a fehéret), ami 7000 Ft volt, szóval nem sokat reszkírozol vele... nagyon szépen süt, főleg, amióta az öregtésztát is használom a receptjeimhez, valami isteni kenyereket sütök! Első gépem, és ha csak 1-2 évig használom, már megérte! (én is ki fogom próbálni a sütőben sütést,  -  dagasztani gyönyörűen dagaszt ez az egylapátos gép is)


Biga Előzmény | 2009.02.09. 14:39 - #40807

Minden  szülinapost és névnapost köszöntök!

Sok bodogságot és minden jót kívánok Nektek!


Brigitta Előzmény | 2009.02.09. 12:48 - #40806

Nagyon szívesen,csak azért ajánlottam a leírtakat,mert ott részletesen megtalálsz mindent.De természetesen kérdezz nyugodtan,ha tudunk segítünk.

Nekem egy nagyon régi tipusú gépem van,Regal a neve,de szerintem nem is lehet már kapni.Én az első pár hétben sütöttem vele,nekem is a kamrában porosodott .Akkor vettem elő,amikor meg találatam ezt a szuper oldalt.Nem is emlékszem rá,de nem sokat sütöttem benne,mert a lányok ösztönöztek a sütőben sütésre.Ma már csak ott sütök,kevés kivétellel.

Én mindenképpen olcsóbb árfekvésű gépet ajánlok,mert a drága sem tud semmivel többet.Olvasom,hogy nagy a család,tehát a kétlapátos nálatok szükséges.Figyeld a multikban,a múltkor a tescóban,vagy a lidl-ben éppen akciós volt,alig 10000-ért.Olyat szoktunk javasolni,amelyiken van külön dagasztás,és kelesztés,mert ha egyszer kipróbálod a sütőben sütést,a dagasztára megfelel a gép.Ha jól tudom sok lánynak van itt Hausmeister márkájú gépe,és nagyon dícsérik.Majd hátha ír még valaki ezzel kapcsolatba,érdemes több információt elolvasni.De azokról is találsz oldalt leírásokat,és véleményeket.


mosolyalbum1 Előzmény | 2009.02.09. 12:35 - #40805

Szia Brigitta!

Köszönöm szépen az infót, már meg is találtam a kezdőknek rovatban a kérdésemre a választ! Legközelebb jobban körbenézek, csak friss vagyok itt.

Megkérdezhetem neked milyen kenyérsütőgéped van? Mennyire vagy megelégedve vele? Nem tom érdemes-e venni ilyen gépet, kiváncsi vagyok a véleményekre akinek már van, és használja is.

Egyik kolléganőmnek van, de mikor megkapta, akkor használta, ma már veszik a kenyeret a boltban, ott porosodik nála a gép.


Brigitta Előzmény | 2009.02.09. 12:27 - #40804

Az lemaradt,hogy az aszkorbint patikában ,vagy bioboltban találod.Nagyon sokáig elég kevés is mert egy késhegynyi kell álatlában belőle mindenhez.


Brigitta Előzmény | 2009.02.09. 12:26 - #40803

Szia Mosolyalbum!

Természeten süthetsz kisebb kenyeret is a gépedben.

Az aszkorbinsav gátolja a kenyér morzsálódását,és segíti a kelést.Lehet helyettesíteni,50 dkg lisztből készülő kenyérhez,1 evőkanál 10%-os ecettel.

Javaslom,hogy itt bal oldalon ha érdekel olvasgass,mert nagyon sok hasznos információt találsz.Néhány tanács...címmel.

 

 


mosolyalbum1 Előzmény | 2009.02.09. 12:16 - #40802

Sziasztok!

Elnézést a tudatlanásgomért, de mi az a aszkorbinsav? Hol lehet venni? Muszáj ezt beletenni a tésztába? Nem lehet valamivel helyettesíteni?

Köszönöm a segítséget előre is!


mosolyalbum1 Előzmény | 2009.02.09. 11:47 - #40801

Kedves Anyuci!

 

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, remélem mástól is kapok valami segítdéget.

Megnéztem a honlapon a BM 820-as gépet. Nem ír róla rosszakat. Azt szeretném kérdezni, ha kisebb kenyeret akarok benne sütni, azt is nyugodtan megtehetem, nem muszáj mindig az 1 kg-sat sütni?

Nekem ez lesz az első kenyérsütőgépem, ezért vagyok ilyen értetlen!

Köszi a segítséget!


Asma Előzmény | 2009.02.09. 09:55 - #40800

anyuci!

 

Köszönöm!!!!!


zseby Előzmény | 2009.02.09. 09:43 - #40799

Anyuci!

2 lapátos Biffinet kenyérsütőm van.Az alap programon szoktam csinálni a kenyeret.Az időtartam 3:15 nagy kenyérnél.De mivel nem akarok sok kenyeret a kukában látni igy kis mennyiséget szoktam ami a lisztől is függ vagy 2:58,vagy 3:05 . Előmelegit amit sajna nem tudok kikapcsolni.Az első dagasztás 12-13p ,kelesztés 25p,3-5p dagasztás,30p kelesztés,és az utolsó kelesztés elött még beleteker 5p és 30p kelesztés,és a sütés 56-65p. Be szoktam tartani a hozzávalókat pontosan.Tészta állaga,Az elején nem szokott ragados lenni,hanem ruganyos jó állagú!A köztes dagasztásnál szokott ellágyulni,és az utolsó kelesztésnél a dagasztás özzsehepehupázza a kenyeret és a végeredmény olyan mint aki nem kel meg a tészta teteje dimbes dombos:(Nagyábol ennyit tudok leirni!Ezzel a géppel készitettem hokkaidó gépi katácsot sajna pocsék lett!Képet tennék fel de sajnos nekem nem sikerül!Nekem Picasa-m van.


anyuci Előzmény | 2009.02.08. 21:20 - #40798

Kedves mosolyalbum!

Nekem 800-asom volt, nem jött be.Viszont a BM 820-as jó, azt most vettem , Isteni, puha héjú kenyereket süt, nagyobb is mint a 801, mert ez már 1,5 kg-os kenyeret is tud sütni. A családom szintén öt fős. A két keverő lapátos szerintem is jobb, bár ha naponta, v többszor használod, 2-3 évnél tovább nem bírja. Nézd a jótállási időt is, mert ki fogod használni, nagyigénybe vétel esetén. min. 2 év legyen! Nekem a tűzhelyem inox, és rossz tisztán tartani!De javaslom több véleményt hallgass meg, mielőtt döntesz! A műanyag borítás nem lesz csúnya, ha nem karcolod.


[Későbbi] [40877-40858] [40857-40838] [40837-40818] [40817-40798] [40797-40778] [40777-40758] [40757-40738] [40737-40718] [40717-40698] [40697-40678] [40677-40658] [40657-40638] [40637-40618] [40617-40598] [40597-40578] [40577-40558] [40557-40538] [40537-40518] [40517-40498] [40497-40478] [40477-40458] [40457-40438] [40437-40418] [40417-40398] [40397-40378] [40377-40358] [40357-40338] [40337-40318] [40317-40298] [40297-40278] [40277-40258] [40257-40238] [40237-40218] [40217-40198] [40197-40178] [40177-40158] [40157-40138] [40137-40118] [40117-40098] [40097-40078] [40077-40058] [40057-40038] [40037-40018] [40017-39998] [39997-39978] [39977-39958] [39957-39938] [39937-39918] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség    *****    Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ a konoha.hu -n. Nézzetek be! *** Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ!!!