Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Nézegetem az oldaladat és az lenne a kérdésem, hogy a zsemlénél ha nem teszek bele öregtésztát akkor növelnem kell az élesztő mennyiségét? És mennyivel? Nincs most öregtésztám de a zsemlét szeretném reggel megsütni. Nekem soha nem lesz ilyen szép cserepes a teteje, pedig teszek kistálba vizet a sütőbe és lespriccelem vizzel is, de az enyémeknek olyan kemény lesz a teteje. A belseje finom, de még a tetején kell alakitanom, hogy ilyen szépek legyenek mint amiket Te csinálsz. Sajna nekem eddig még nem jött össze, pedig nagyon igyekszem. Nem tudom mit csinálok rosszul hogy kemény lesz?
Első express croissanom limarától .Este formáztam reggelig a hűtőben várt a sütésre.Zseniális vasárnapi gyors reggeli.tejeskávé , házi baracklekvár.Mi kellmég egy ilye borongós reggelen ?
Hétvégei sütim egy kísérlet, a búvártúróst és a kráter szeletett gyúrtam össze, férjemnek nagyon ízlik, a gyerekek is eszegetik. Kicsit szottyosabb lett mint amire vártam, kb olyan Olasz rétes (Bólyi túrós) szerű az állaga de fincsi lett. Felét cukros tejföllel fedtem, másik felát eper lekvárral és csokiva. A puding is epres benne.
Mary ez a hamburger zsömle csodás . Ez margitka recije ?
Mindenki csodás dolgokat sütött , kár hogy csak nézhetem , meg is kóstolnám.Egy jó azért van a dologban , így legalább nem hízlal ,. bár már ebben sem vagyok biztos.
Igazi csigaul ment a mai csigaprodukciom. Kezdem azzal hogy az elesztom megint budos volt.Igy vettem ki a hutobol.Volt itthon porelesztom: azzal meg csigalassan es alig kelt meg.A toltelekbe 2 kanal lisztet is irt a reci es emiatt uuugy osszecsomosodott hogy nem tudtam kikenni a fahejas tolteleket a tesztan es eldobtam.Keszitettem csak b.cukor+vanilcuki+fahej es vaj egyveleget. Szepen ki is tudtam kenni a tesztara. Ennyi idoveszteseg utan, most kel csak a csiga 2xra felvagdosva mar. Remelem azert vmi kisul meg ma. Majd megirom.
Már nagyon rég jelentkeztem, de időnként megnézem, milyen szépeket sütöttetek :)
Ma hoztam én is képet, mert annyira örülök. Kipróbáltam a jénais sütést, Limara pollentés kenyerével. Most sütöttem másodszor, ez még szebb lett, remélem finom is. (Nem vágtam be a tetejét, mert gondoltam, előbb sikerüljön, aztán majd szépítjük. Az első finom lett) Ja, én nem mertem jénai nélkül, mert elég lágy lett. Több lisztet pedig már nem akartam hozzá tenni, amúgy mindent a recept szerint csináltam.
Kiskukta kérdésedre válaszolva én otthon egyáltalán nem tudom használni , csak a munkahelyemen. A gépemet most rakattam rendbe szerintem más a probléma.Az oldallal sem lehet baj , mert Győrben mindíg tökéletesen működik. Szerintem a környékünkön nem jó az internet szolgáltatás .kb. 1 hete otthon a tvn.-re sem tudok felmenni , visszadobja a jelszavamat..
A kenyérkém,amit általában 2-3 naponként sütök.Limara jól beváltja,csökkentett adaggal.Mintha klónoznám őket,szinte mindegyik egyforma,még a repedés is rajta
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit