E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

anyuci Előzmény | 2009.02.02. 17:06 - #40734

 Szia Asma!

Még annyit írj meg, hány perces a 8-as programod.A magokat nem kell elhagyni, mert (legalább is nekem minden gépem eddig) csipog  a dagasztás végén. Neked a normál programon v a röviden nem csipog? Én is szeretem a tk , és a magvas kenyeret, s mindig normálon sütöm.S még egy jó tanács sütés közben takard le a gépeden az üveg rész többfelé hajtott konyharuhával, jobban megsül a teteje!

A Tk kenyerem receptjét azért ajánlottam, mert ott tuti jó a víz, liszt, élesztő stb. arány.Remélem leírod az eredményt!


anyuci Előzmény | 2009.02.02. 16:15 - #40733

Zseby !

Bocsi kihagytam:A fehérkenyér receptemhez használhatsz világos rozslisztet,10-15 dkg-ot .(persze ennyivel kevessebb finomliszt kell) Ízesebb a kenyérke! De így is fehér lesz!!!!


anyuci Előzmény | 2009.02.02. 16:12 - #40732

Zseby!

Ha figyelmesen elolvasod a bármi .....Akkoor ott megtalálhatod a legvégén a receptnek.Ugyanis,a félbarna  egy alap recept, amit variálni lehet, számtalan módon. Csak a lisztek  mennyisége ua., csakösszetételét kell variálni. Folyadék, ízesítők stb ua mennyiségben kellenek.

Nálunk nehéz kenyérlisztet venni, ezért van kell rétesliszt hozzá.Bármilyen finomlisztet használhatsz, bio, nem bio.Kenyérliszhez(BM 80)-hoz nem kell rétesliszt.

Ha belemész Margitka receptjeibe, akkor a gépi sütésnél találod a  Fehér kenyér 1 kg-os kenyér receptjét, ezt próbáltam, nagyon jó. Az itt levő receptek akár Margitkáé., akár  Limaráé is tök jók.

A keménység alatt, ruganyos, nem puha tapadós tésztát értek, nem gyúrt tészta keménységűre gondoltam!

Sok sikert! Írd meg mire jutottál!

szia Rita


ILDIKO Előzmény | 2009.02.02. 14:47 - #40731

Sziasztok!

Blacksbead!

Itt van egy cim.Ezen meglehet rendelni. Nezzel korbe:  http://kurtoskalacs.uw.hu/ 

Itthon vagyok, mert a derekam meg mindig Sz@r. Se allni, ulni, mozogni, kitorles....  szoooval minden nehez a fajdalom vegett. Szerdan kene ujra mennem dolgozni, majd meglatjuk.....Addig is kuralom es fajdcsill szedek. Nagy nehezen, de a ferjemnek megis osszedobtam vmit a szulinapjara. Gizi szelet Margit 2 oldalarol. Foproba ma este lesz. Most vasalok majd meglatjuk mennyit sikerul.Majd kesobb meg fent leszek. Pusszantas.


nagymama Előzmény | 2009.02.02. 14:09 - #40730

Kedves Margit!

Örömmel  tanulmányozom az oldalt mivel kezdő gépi sütő vagyok. Sütőben rendszeresen sütök kenyeret. Az t szeretném kérdezni hogy friss kovásszal.felfuttatom az élesztőt és  megetetem .tudok a gépben sütni?    


zseby Előzmény | 2009.02.02. 13:56 - #40729

anyuci

szia!

Bármi amiben III.ban olvastam receptedet(kenyér) nincs jól bevált fehér kenyér recid?

Elörre is köszi válaszod!

zseby


blacksbeads Előzmény | 2009.02.02. 12:40 - #40728

Sziasztok!

Eddig inkább receptekért jártam erre, de most lenne egy praktikus kérdésem is :) Nem tudjátok esetleg, hogy hol lehet kürtős-sütő fát kapni? A nagyobb fajta parázson sütős verziót keresem, de nem igazán találok a neten...  Előre is nagyon köszönöm :)

 


Asma Előzmény | 2009.02.02. 10:09 - #40727

anyuci!

Szia!

Köszönöm a választ, megpróbálom kevesebb vízzel és csak negyed mennyiségű élesztővel sütni...hátha....ugyanezt a keverékemet.

A 8as gomb a magvas kenyér gombja...csipog a magok hozzáadásakor....magokat nem szeretnék elhagyni és amit még nem szeretnék, az a sütőben sütés....azért vettük a gépet...:(.......szeretném abban a jó kenyeret és továbbra is tk kenyerét.:(


Limara Előzmény | 2009.02.02. 09:57 - #40726

Szia Napene!

Nem baj, ha nincs a gépeden kalácsprogram, az enyémen van, de soha nem használtam. Vagy az alap program dagasztás-kelesztését használd, vagy ha van külön csak dagasztás-kelesztés program az a legjobb.

A kalácshoz fontos, hogy langyos hozzávalókkal dolgozz, mert a magasabb zsiradék és cukor miatt nem fog megkelni, ha hideg a tészta. Végig hagyod dolgozni a dagasztást, majd kelesztésnél figyelni kell, ha eléri az üst 2/3 magasságát, akkor át kell kapcsolni csak sütésre, mert a kalács sütés közben is emelkedni fog.


anyuci Előzmény | 2009.02.02. 09:43 - #40725

Amarilisz!

Isten éltessen, még nagyon- nagyon sokáig!

 


napene Előzmény | 2009.02.01. 22:24 - #40724

sziasztok
holnap szeretnék kalácsot a kenyérsütőgépben sütni , de nekem nincs kalácssütőprogram a gépemen, csak sütemény - (Bifinett) ezenkívül: normál, gyors, fehérkenyér, expressz, teljes körlésű, laza.

szerintetek?

előre is köszönöm, az eredményről majd beszámolok :)))


georgina Előzmény | 2009.02.01. 21:34 - #40723

Amarillisz!

Bocsi! De még kezdő vagyok,vedd figyelembe a jó szándékot!

Boldog Szülinapot!


georgina Előzmény | 2009.02.01. 21:07 - #40722

Boldog névnapot Amarillisz


Maryenne Előzmény | 2009.02.01. 19:26 - #40721

Kedves Amarillisz!
Sok boldog szülinapot!


kiskukta Előzmény | 2009.02.01. 19:02 - #40720

Amarillisz, én is kívánok neked nagyon sok-sok boldog szülinapot!


masala Előzmény | 2009.02.01. 18:21 - #40719

Bogi a hagyományos cigánykenyérben nincs krumpli. Ha tenni akarsz bele, akkor kb. 3 ek. pehely kell bele, de lehet akár 15-20 dkg főtt, áttört / én reszelni szoktam / krumplit is tenni bele.  Ebből csak egy lapos kenyeret csinálok. Nem kell túl bonyolítani és nem kell figyelni rá, hogy megtartsa a formáját.

Mi újság Nálatok? Mi van a kertetekkel és a sok növénnyel? Érdemes még foglalkozni vele? Jártok még piacra? Már nagyon régen nem írtál Magadról semmit! Jól vagy?


Limara Előzmény | 2009.02.01. 17:10 - #40718

Szia Szílvi!

Sajnos a gépet nem ismerem, nem tudok abban segíteni.

A tejtermékeket pedig egyszerűen cseréld le, bármelyik receptben. A tejet vízre, a vajat pedig olajra.


Limara Előzmény | 2009.02.01. 17:06 - #40717

Szia Eli!

Az ovális jénaiba szerintem nem fog elférni a kenyér sajnos. Minimum 5,5 l -es edény kell ekkora kenyérnek, azt teljesen kitölti, a 8 literes kacsasütőben kényelmesen elfér. Szóval semmiképpen ne tedd rá a tetőt, ha nincs ekkora űrtartalmú az edényed, inkább használj sütőzacskót, és azzal együtt tedd a jénai aljba.

Sütőzacskó ugyanúgy működik, mint a jénai, abban is bent reked a gőz. Csak arra kell figyelni, hogy mivel vékonyabb mint a jénai, a teteje hamarabb kezd barnulni, így 30 perc sütés után vissza kell venni a hőfokot 190-200 fokra.

1. Igen, tekerek, azaz lehajtom a tésztát, lenyomom, megint hajtok rajta, lenyomom. Itt van róla videó is:Videók

2. Igen, mikor bepermetezed a tetejét, ráfordítod, úgy keleszted. Ha sütőzacsit használsz, akkor nem kell a kelesztéshez permetezni, őszintén szólva mostanában a jénaiba se permetezek.

3. Sütéshez is a jénait spriccelem le, belűlről, mehet a tésztára és a tető belsejébe is. Kívülről nem kell, nincs szerepe a kinti gőznek.

Természetesen nem haragszom, kérdezz csak nyugodtan, amiben tudok, szívesen segítek!

Üdv, Limara


Eli Előzmény | 2009.02.01. 11:09 - #40716

Szia Mindenkinek!

Kedves Limara! A kenyérsütéssel kapcsolatban szeretnék kézdezni néhány dolgot tőled. Kenyérsütő gépet ritkán használok, inkább megmaradtam a kézidagasztásos-jénais megoldásnál. A  jénait  (nem a hagyományos tetőset-peremeset használtam eddig, hanem csak sima ovális alakú, tető nélkülit. Ki szeretném próbálni a "Limara jól bevált kenyere" (csodálatosak a képek)receptedet, de néhány dolgot nem értek benne.

1.bek.8.sor."minden tekerés után összenyomom a tésztát"  Egyet tekerek összenyomom, megint egyet, összenyomom és így tovább, vagy teljesen letekerem az egészet, és összenyomom?

2.bek. 1 sor. "a jénai tetejébe vizet permetezek és hagyom jó duplájára kelni" Amikor belepermeteztem a vizet a jénai tetejébe, akkor az ráfordítom a tésztára? 

3.bek. 1 sor. "Ekkor alaposan lespriccelem a tésztát, és körbe a jénait is."  Amiben a tészta van, azt a jénait spriccelem le? Kívülről? Vagy a jénai tetejét kívül-belül? És utána ráteszem a tetejét és úgy rakom be a sütőbe?

Kacsasütőm nincs, viszont ovális alakú jénaim tetővel van. A tetejébe tegyem a kenyeret és az alját borítsam rá, vagy az aljába és rendesen tegyem rá a tetejét? Nem fogom legyomni a tésztát vele? Na most aztán jól agyonbombáztalak a dillettáns kérdéseimmel. Kérlek ne haragudj érte, de számomra ezek nem világosak, viszont a kenyeret nagyon szeretném megsütni.   

                        Üdv. Eli 

 


Szilvi Előzmény | 2009.02.01. 09:54 - #40715

Rájöttem hogy rossz helyre írtam a hozzászólásom (konyhai eszközök)! így inkább ide is bemásolom :

Sziasztok!

Épp most regisztráltam erre az oldalra, mert kenyérsütő gép vásárlását tervezem.

Az a kérdésem hogy mi a véleményetek erről a gépről: Fagor PAN 850

Itt megtaláltam  a használati útmutatóját: http://www.cesky-navod.cz/file2.phtml/73740/PAN-850.pdf

A 64. oldalnál kezdődik a magyar leírás. Benne vannak a programok ideje is, próbáltam összehasoníltani azzal amit a Milyen gépet válassszak részben olvastam, de valahogy nem jutottam dülőre. Van valaki akinek ilyen gépe van?

A teljes kiörlésű lisztest, meg az alap kenyeret tervezem használni, de tejes hozzávalók nélkül. Főleg tejcukor és tejfehérje mentese kenyereket kell majd készítenem, ezzel kapcsolatos a másik kérdés. Olvasgattam itt a recepteket és nagyon sokban van valami tejtermék, tudtok mutatni olyan receptet amiben nincs? Vagy helyettesíthető valamivel a kenyérbe teendő tejtermék?

Köszönöm,

Szilvi

 


[Későbbi] [40874-40855] [40854-40835] [40834-40815] [40814-40795] [40794-40775] [40774-40755] [40754-40735] [40734-40715] [40714-40695] [40694-40675] [40674-40655] [40654-40635] [40634-40615] [40614-40595] [40594-40575] [40574-40555] [40554-40535] [40534-40515] [40514-40495] [40494-40475] [40474-40455] [40454-40435] [40434-40415] [40414-40395] [40394-40375] [40374-40355] [40354-40335] [40334-40315] [40314-40295] [40294-40275] [40274-40255] [40254-40235] [40234-40215] [40214-40195] [40194-40175] [40174-40155] [40154-40135] [40134-40115] [40114-40095] [40094-40075] [40074-40055] [40054-40035] [40034-40015] [40014-39995] [39994-39975] [39974-39955] [39954-39935] [39934-39915] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?