Még annyit írj meg, hány perces a 8-as programod.A magokat nem kell elhagyni, mert (legalább is nekem minden gépem eddig) csipog a dagasztás végén. Neked a normál programon v a röviden nem csipog? Én is szeretem a tk , és a magvas kenyeret, s mindig normálon sütöm.S még egy jó tanács sütés közben takard le a gépeden az üveg rész többfelé hajtott konyharuhával, jobban megsül a teteje!
A Tk kenyerem receptjét azért ajánlottam, mert ott tuti jó a víz, liszt, élesztő stb. arány.Remélem leírod az eredményt!
Bocsi kihagytam:A fehérkenyér receptemhez használhatsz világos rozslisztet,10-15 dkg-ot .(persze ennyivel kevessebb finomliszt kell) Ízesebb a kenyérke! De így is fehér lesz!!!!
Ha figyelmesen elolvasod a bármi .....Akkoor ott megtalálhatod a legvégén a receptnek.Ugyanis,a félbarna egy alap recept, amit variálni lehet, számtalan módon. Csak a lisztek mennyisége ua., csakösszetételét kell variálni. Folyadék, ízesítők stb ua mennyiségben kellenek.
Nálunk nehéz kenyérlisztet venni, ezért van kell rétesliszt hozzá.Bármilyen finomlisztet használhatsz, bio, nem bio.Kenyérliszhez(BM 80)-hoz nem kell rétesliszt.
Ha belemész Margitka receptjeibe, akkor a gépi sütésnél találod a Fehér kenyér 1 kg-os kenyér receptjét, ezt próbáltam, nagyon jó. Az itt levő receptek akár Margitkáé., akár Limaráé is tök jók.
A keménység alatt, ruganyos, nem puha tapadós tésztát értek, nem gyúrt tészta keménységűre gondoltam!
Itthon vagyok, mert a derekam meg mindig Sz@r. Se allni, ulni, mozogni, kitorles.... szoooval minden nehez a fajdalom vegett. Szerdan kene ujra mennem dolgozni, majd meglatjuk.....Addig is kuralom es fajdcsill szedek. Nagy nehezen, de a ferjemnek megis osszedobtam vmit a szulinapjara. Gizi szelet Margit 2 oldalarol. Foproba ma este lesz. Most vasalok majd meglatjuk mennyit sikerul.Majd kesobb meg fent leszek. Pusszantas.
Örömmel tanulmányozom az oldalt mivel kezdő gépi sütő vagyok. Sütőben rendszeresen sütök kenyeret. Az t szeretném kérdezni hogy friss kovásszal.felfuttatom az élesztőt és megetetem .tudok a gépben sütni?
Eddig inkább receptekért jártam erre, de most lenne egy praktikus kérdésem is :) Nem tudjátok esetleg, hogy hol lehet kürtős-sütő fát kapni? A nagyobb fajta parázson sütős verziót keresem, de nem igazán találok a neten... Előre is nagyon köszönöm :)
Köszönöm a választ, megpróbálom kevesebb vízzel és csak negyed mennyiségű élesztővel sütni...hátha....ugyanezt a keverékemet.
A 8as gomb a magvas kenyér gombja...csipog a magok hozzáadásakor....magokat nem szeretnék elhagyni és amit még nem szeretnék, az a sütőben sütés....azért vettük a gépet...:(.......szeretném abban a jó kenyeret és továbbra is tk kenyerét.:(
Nem baj, ha nincs a gépeden kalácsprogram, az enyémen van, de soha nem használtam. Vagy az alap program dagasztás-kelesztését használd, vagy ha van külön csak dagasztás-kelesztés program az a legjobb.
A kalácshoz fontos, hogy langyos hozzávalókkal dolgozz, mert a magasabb zsiradék és cukor miatt nem fog megkelni, ha hideg a tészta. Végig hagyod dolgozni a dagasztást, majd kelesztésnél figyelni kell, ha eléri az üst 2/3 magasságát, akkor át kell kapcsolni csak sütésre, mert a kalács sütés közben is emelkedni fog.
sziasztok
holnap szeretnék kalácsot a kenyérsütőgépben sütni , de nekem nincs kalácssütőprogram a gépemen, csak sütemény - (Bifinett) ezenkívül: normál, gyors, fehérkenyér, expressz, teljes körlésű, laza.
szerintetek?
előre is köszönöm, az eredményről majd beszámolok :)))
Bogi a hagyományos cigánykenyérben nincs krumpli. Ha tenni akarsz bele, akkor kb. 3 ek. pehely kell bele, de lehet akár 15-20 dkg főtt, áttört / én reszelni szoktam / krumplit is tenni bele. Ebből csak egy lapos kenyeret csinálok. Nem kell túl bonyolítani és nem kell figyelni rá, hogy megtartsa a formáját.
Mi újság Nálatok? Mi van a kertetekkel és a sok növénnyel? Érdemes még foglalkozni vele? Jártok még piacra? Már nagyon régen nem írtál Magadról semmit! Jól vagy?
Az ovális jénaiba szerintem nem fog elférni a kenyér sajnos. Minimum 5,5 l -es edény kell ekkora kenyérnek, azt teljesen kitölti, a 8 literes kacsasütőben kényelmesen elfér. Szóval semmiképpen ne tedd rá a tetőt, ha nincs ekkora űrtartalmú az edényed, inkább használj sütőzacskót, és azzal együtt tedd a jénai aljba.
Sütőzacskó ugyanúgy működik, mint a jénai, abban is bent reked a gőz. Csak arra kell figyelni, hogy mivel vékonyabb mint a jénai, a teteje hamarabb kezd barnulni, így 30 perc sütés után vissza kell venni a hőfokot 190-200 fokra.
1. Igen, tekerek, azaz lehajtom a tésztát, lenyomom, megint hajtok rajta, lenyomom. Itt van róla videó is:Videók
2. Igen, mikor bepermetezed a tetejét, ráfordítod, úgy keleszted. Ha sütőzacsit használsz, akkor nem kell a kelesztéshez permetezni, őszintén szólva mostanában a jénaiba se permetezek.
3. Sütéshez is a jénait spriccelem le, belűlről, mehet a tésztára és a tető belsejébe is. Kívülről nem kell, nincs szerepe a kinti gőznek.
Természetesen nem haragszom, kérdezz csak nyugodtan, amiben tudok, szívesen segítek!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit