Aki tud, kérem segítsen! Kaukázusi kefírből (saját kefírgombából) szeretnék Boursin jellegű sajtot készíteni, de nem tudom, hogyan kell. Ha valaki ismer ilyen receptet, kérem adja közre.
Régen nem jelentkeztem már. Sajnos csak 2-3 hetente tudom visszaolvasni a híreket, ezért mire reagálni szeretnék, már mindig lekések minden témáról. Most mégis írok pár sort az előző időszakról, talán ezek a megjegyzések még eléggé aktuálisak.
Először is szeretnék elnézést kérni mindenkitől, amiért a névnaposok és születésnaposok köszöntéséről rendszeresen lekések.
Másodszor nagyon szépen köszönöm a névnapi megemlékezéseket Limarának, Konczbeának, Nellynek, Ildikónak, Superkerinek, HBKatinak, és Jégkásának. Igazság szerint volt egy gyanúm, hogy ilyesmivel fogok itt találkozni, ezért "soronkívül" látogattam ide.
Moha! Fogadd részvétemet. Talán a megkönnyebbülés segíthet. Margitka! Tarts ki mindenképp! Valahogy ki kell bírnod, még ha kellemetlen is a mellékhatások miatt. Később már csak egy folt marad a helyén, ami nem okoz többet gondot. Anyunak is olyan van, és semmi gondja nincs vele. Fruzska! Nagyon vigyázz Magadra! Ez nem tréfa dolog.
Candida diéta ügyben: Nem tudom sajnos kinek lenne erre szüksége, de én úgy tudom nemcsak az élesztős kenyereket nem eheti az ilyen diéta során az ember, hanem a kovászosat se, mert ugyanolyan gombák működtetik, erjesztik. A Kenyérvarázs termékcsaládban van egy ilyen keverék, de nekem az nem ízlett, vagy a sütőporosat lehet kipróbálni.
Egyébként hetente 2-3-szor sütök cserepes kenyereket és szép kifliket, csak a zsömlével vagyok elátkozva. Majd ha lesz egy kis időm teszek fel képeket.
Puszilok mindenkit.
Eddig még minden kísérletem sikeres volt, igaz, nem is csoda, mert e.margitka csodás receptjeit próbálgatom. A fórumokat olvasgatva tudom, hogy az ő receptjei nagyon jók. Annyit szeretnék kérdezni, hogy a só mennyiségét max. meddig lehet emelni, mert a zuram szerint sótlanok a kenyerek, amiket sütök. Margitka azt írja, hogy 60 dkg liszthez 1,5 tk só kell, - vajon emelhetem ezt 2 tk-ra? Azt gondolom, ennyi kéne, hogy tökéletesnek érezzük a kenyeret. (bár tudom, h. a só egészségtelen...) Tegnap épp a kefírest sütöttem, és annyira finom meg szép lett, csak épp (nekünk) sótlan. Pegig sikért nem is raktam bele, mert nem tudok itt szerezni, de sztem így is nagyon jó. Köszi, ha vki válaszol!
Itt a cim amit emlitettem a tarsalgoba. //gportal.hu/gindex.php?pg=20057422 Itt nagyon szep es finom dolgok vannak.Gratola az ottani lanyoknak is! Ide sztem be kell jelentkeznetek. /?/
Nelly nagyon ügyes volt, talált neked 25.000 megoldást, azért leírom, én hogyan készítem.
Kevés olajat melegítek, erre öntöm a grízt, nem szoktam mérni, szemre, de kb. 2 dl-t. Addig pirítom folyton kevergetve, míg szép zsemleszínű lesz, vagy amilyen barnán szeretitek. Ekkor öntök rá kevés vizet, olyan fél decit. Vigyázat, nagyon nagy gőz csap fel, könnyen éget! Ezt a vizet elfőzöm róla, még mindig kevergetve. Ha úgy látom, hogy a szemek nem duzzadtak meg eléggé, akkor megint öntök rá egy kicsit, megint addig kevergetem,míg elfő róla a víz, azaz nem áll össze már nagyobb csomókba. És kész is, össze lehet keverni a kifőtt tésztával.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit