Én nemrég vettem egy gépet a mellettünk frissen nyílt Aldiban. 10 ezer volt, két lapátos magyar nyelvű, és 3 év cseregarancia van rá. A vásárláskor nagyon előzékenyek és korrektek voltak velem, már kezdtem kellemetlenül érezni magam miatta :-) Nem megszokott ez errefele :-)
Na de a lényeg, azóa gyűröm, és tuti. Eddig minden kenyerem sikerült, a férjem szerint nagyszerű befektetés volt. Naná, eddig szinte csak neki sütöttem kenyeret. A használati útmutató receptjeit is kipróbáltam, és mind jól sikerült.
A Limara által ajánlott "Milyen gépet válasszak" leírást valóban érdemes átolvasni, bár én is csak a vásárlás után olvastam. Te máris előnyben vagy, gépvásárlás előtt találtál rá erre az oldalra. :-)
Knetta, én még nem csinálta Kenyerke kovászát, de szerintem Margit kovászát is kipróbálhatod, abba is csak az elején kell egy kicsi élesztő, ha utána mindig csak szaporitod akkor szerintem kb az 5-6-ik etetés után már szerintem jelentéktelen élesztő mennyiség lesz benne.De ezt te tudod, érzed mit bír el a diétád. Amúgy én bio boltban láttam szárított kovászt.
Nézegettem a diétás recepteket, de teljesen egyik sem stimmel. Kitaláltam, hogy kovászt készítek.
Mivel a cél az élesztő kihagyása, Kenyérke receptjét választottam a kovász készítéséhez, de elvéreztem.
Ez nem kezdett el bugyborékolni és savanyodni sem, de büdösödni igen.
Valaki próbálta már? Van esetleg némi tapasztalat? Megköszönném, ha átadnátok a tapasztalataitokat, mert félek, feladom a kovászolást. Akkor viszont csak egyedül én nem tudok enni az általam sütött kenyerekből. :-(((
Nem lehet véletlen előre gyártott szárított kovászt venni valahol?
Ugye a folyékony anyagokat kell alulra tenni a gépre,utána a lisztet,és a szárazakat.A sót az egyik sarkába az üstnek,a cukrot átellenesen /én így szoktam/ és erre kell rámorzsolni az élesztőt.Inkább a cukorral érintkezzen,mint a sóval.
Most találtam rá erre az oldalra,és nagyon szeretném kipróbálni a fehér kenyér receptet.Viszont még sosem hasznéltam a gépembe friss élesztőt,azt szeretném megkérdezni,hogy ezt "mikor-hogyan-hova "kell tenni?
Szia MARGITOM! Nagyon hianyoltunk maaar! Orulok hogy bekukucsaltal es hirt adtal. Vigyazz magadra, foleg meg ahogy olvastam nalatok hogy jeges az ut is. Ha tudsz, gyere kozenk.
Köszönöm mindenkinek a bíztatást, nagyon aranyosak vagytok.
A helyzetem - legalábbis - rosszabb nem lett, és már ez is valami. Ma nem tudtam elmenni az ónos eső miatt,a holnap is még kérdőjeles. Jelentkezem ahogy tudok, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit