Kiskukta! Most írhatnám, hogy bezzeg az én időmben.... de ez már olyan elcsépelt! Ettől függetlenül nekem még nem voltak ilyen szuper lehetőségeim, mint Nektek. Nem ülhettem időnként a számítógép elé, hogy segítséget kérjek főzés ügyileg, vagy nem volt mobilom, hogy felhívjak valakit. A gyermekeimet pelenkáztam, és kifőztem a pelusokat, meg ilyesmi.... Szóval csak hallom, hogy a mai anyukáknak már milyen jó dolguk van, és micsoda lehetőségeik vannak a baba ápolás terén. Így aztán nem tudok mit szólni.... De azért figyelek, mert remélem, én is leszek valamikor majd csak nagymama, és meg kell ismerkednem az új lehetőségekkel.
Sziasztok! Nem vesztem el, sőt, minden nap olvaslak benneteket! Mivel hétköznap csak nagyritkán sütök, így azon kívül, hogy informálódok a fórumon történtekről, csak el vagyok. A társalgót is szoktam olvasgatni, de miután nekem már nincsenek kis gyermekeim, így nem tudok hozzászólni, amikor a fiatal anyukák osztják meg egymással tapasztalataikat. Csak mosolygok, és emlékezem. Ez az élet rendje. Jó sütögetést mindenkinek. Azért látom ám, hogy micsoda szépséges dolgok készülnek!
Gratulalok az uj gepedhez! Melyik az? Fem es fekete muanyag fekete szegejjel? Azt lattam en is itt. Vagy ez masfajta, mert volt az is.Feher muanyagos. Jol ki kell fogni az ilyet, mert nem mindegyik sut szepen, egyenletesen.
Írogattam a társalgóba,Mery,Emese,ésa többiek,Kata vagyok a kenyerem nagyon szép lett az új gépem nagyszerű örülök,hogy tegnap megvettem a Lidl-ben.Idáig villany sütőben sütöttem az is jó,csak ezt is szerettem volna kipróbálni.Holnap kalács köv.Aki most akar venni csak ajánlani tudom.Bifinet 3 év garanciával.
Szinte új vagyok itt. :-) Kb. egy hete olvasom a honlapot, annyi az információ.
Kenyérsütés ügyileg nem vagyok új, már több élesztős kenyeret sütöttem, egész jók lettek.
Viszont most át kell váltanom élesztőmentes és tönkölybúza kenyérre. A szülésem valami élesztő intoleranciát hozott (meg még ezen kívül vagy 30 féle ételallergiát) ezért kvázi candidásoknak való recepteket gyűjtök most.
Addig amíg ki nem növöm ezeket az allergiákat (remélem, nem körkerületben fogom kinőni) -mert állítólag ki lehet- addig igyekszem betartani a diétát.
A diétás kenyereknél látom sok a kovászos kenyér, de sajna egyik sem teljes kiörlésű tönköly. Tudtok olyan kenyérreceptet ajánlani, ami megfelel a kritériumnak? Azaz teljes kiörlésű tönköly, és kovászos vagy sütőporos. Ja, azt nem mondtam, hogy a rozslisztre is allergiás lettem. Az sem gond, ha átalakítható receptetek van, úgyis mindent átalakítok. Viszont a teljes kiörlésű liszt nem cserélhető sima lisztre, azt már tudom :-)
Cserébe egy sütőporos diétás recept -leginkább candidásoknak.
35 dkg tönköly liszt, 15 dkg durum liszt, 15 dkg főtt krumpli, 3 egész tojás, 5 dkg margarin, 1 tasak sütőpor, kevés só, és esetleg lenmag vagy szezámmag.
Nagyon jó,hogy regisztráltál,érezd jól magad köztünk!
Kezdő házipékeknek néhány jó tanács és ötlet cimszónál bal oldalon nagyon sok hasznos információt találsz.Olvasgassál,és ha van kérdésed itt nyugodtan írd le,mindig lesz aki válaszol!
Első sütéshez,és tapasztaláshoz Margitka fehér kenyerét szoktuk javasolni,ez mindenkinek sikert hoz.Találsz a receptekben aszikorbinsav nevű hv-ot.Nem kell megijedni,ha nincs,50 dkg-liszthez egy e.k.-nyi ecettel helyettesítheted. Patikából tudsz szerezni,vagy bioboltban.Idehozom a fehér kenyér linkjét,ezt próbáld meg .
Elég régóta nézegetem az oldalt és nagyon megtetszett,de most volt bátorságom regisztrálni!Nemrég kaptam egy kétlapátos kenyérsütő gépet a lidi-ből.Tanácsokat szeretnék kérni,hogy mivel és hogyan kezdjem el!
Hurrá! És köszi. Már egyszer próbáltam, de nem adott ilyen ablakot, ahol írhattam volna. Na, mindegy, fő, hogy most itt vagyok. Egészen újként és tapasztalatlanként, ami a fórumpzást illeti. Még fotót sem tudtam föltenni, mert mind túl nagy méretű volt...
Zita vagyok, Szegeden élek 3 kölykömmel meg a férjemmel, aki egy ezermester és mindent megcsinál, amire szükségünk van. Az elromlott 2 kenyérsütőből vagy háromból? összehozott egy jót, ezzel dagasztok és kelesztek most. a lukat alul betömte, ez volt az egyik hiba, amit a szervíz nem tudott megjavítani és készített egy szerkezetet, ami fölülről ereszti be a lapátot, nekem csak egy kart kell forgatnom. Sajnos, a teflon már elhasználódott és a méret is kicsi, nem elég az 1 kg-s kenyér, ami még belefér az üstbe.
Ha most veszünk egy kétlapátosat, akkor dupla a valószínűsége annak, hogy alul tönkremegy, plusz a teflonbevonathoz sincs nagy kedvem. De a dagasztógépektől is félek, hogy nem bírja a rendszeres megterhelést. A 450 Wattos gépem nem elég ehhez. Hiába szuper a profi gép, fél milliót nem tudunk rászánni. A Társalgó hozzászólásai is elbizonytalanítottak... nem tudom, milyen gépet szerezzek be, ami keményebb tésztákkal is elbír. ... mióta sütőben sütöm a kenyeret, sokkal szebb és jobb az állaga, nem szeretnék visszatérni a kenyérsütőben sütéshez... Van valaki, aki hagyományosan kézzel dagaszt? És hogy keleszti meg a tésztát? MOndjuk, anyukám így csinálja, de neki jó erős keze van és nem 2 kg-t dagaszt kétnaponta...
Moha, fogadd együttérzésemet! Nagyon tud fájni, ha szívünkhöz közelálló embereket veszítünk el s ez az érzés hol jobban, hol kevésbé előtörve mindvégig elkísér.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit