Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Gondoltam ma kirúgok a hámból, és sütök egy kenyeret! Na ez nem az a nap volt, amikor próbálkozni kellett volna. Élesztett nyanyásnak indult, hogy elhasználjam a maradék nyanyámat, mert hát egyre ritkábban van erőm sütni. A nyanyának már annyi volt, így kukába került. Jó akkor gondoltam Limara egyik bagettjét sütöm meg, nyanya hiányában természetesen az 1. változatot, de azt is jól átvariálva, mer kefír sem volt itthon. Na végre bedagasztottam a tésztát, és úgy elfelejtkeztem róla, mint a pinty. Kelt 9-10.15-ig. Mikor eszembe jutott, hogy ja, kenyér! Akkor gyors megformáztam, és megint elfeldkeztem róla. De úgy ám, hogy a sütőt időben begyújtottam, de a kenyérkét nem raktam be. 12-kor jutott eszembe! Voltak rajta bubik, nem nézett ki túlkeltnek, pedig 3 dkg élesztő volt benne. Semmiben nem voltam biztos, de azért beraktam sülni. És hát mégis úgy néz ki, hogy kenyér lett belőle, legalább is külsőre:
Ezen fáradalmak és izgalom után, aludtam is rá vagy 1,5 órát!
Mary, gyönyörűeket sütöttél, a croassanból vettem!
Emes, a te sajtosaidból is vettem, finom volt! Nagyon rendes a férjecskéd, de vigyázzon is rád!
Ma csináltam egy expresz gyors nyanyát, mert tegnap elaludtam altatás közben, ma meg kellett két kenyérkét is süssek, mert hétvégén vendégeim lesznek, már ma este jönnek, kell vacsira, na meg reggelire. Betettem a nyanyust a sütőbe, mértem 32 fokot csináltam neki, szűk 4 óra alatt meg is lett. Ilyen kenyérkék lettek vele, mondjuk hozzám a cserepezők nem szoktak jönni, ha jönnek is kevesen, de az íze számit már nekem, és az kifogástalan. Az igaz, hogy még most sincs jénaim, de ami késik....
Csak hogy tudjátok! Mire befejeztem az előző írást, addigra ért haza a Zuram, és hozott nekem egy 10 szálas narancssárga minigerbera csokrot! Hát nem rendes ember! Pedig tudja, hogy én az ilyesmit nem várom el!
El is megyünk ma és jól kirúgunk a hámból: moziba megyünk! Nekem most már csak ennyi futi az erőmből!
Hát azért hozok egy képet, ami húsvétkor készült. De most én csak szinte aszisztáltam. Mert én aszontam a Zuramnak: "Tibi"! Aki mellesleg akkor még nem, de ma/most/már 10 éve a Zuram,,hogy hát ugyan be kéne gyúrni egy tésztát, és ki is kéne nyújtani. Hát meg is csinálta, én csak megkentem feltekertem fagyóztam, felszeltem, és sütöttem. Ez Limara lapos csigatekercse, vagy hogy is híjják!? Ugyan ő azt mondta, hogy elég a fél adag, de ahogy sült vettem elő a rudakat a fagyóból, mire egyszer csak mint megsült! De kellett is, mert két nagy tányér lett belőle, de ebből az egyiket mi ettük meg! Nyami! A töltelékbe raktam pirosaranyat, hogy kicsit színesebb legyen, de úgy látszik nem lett elég bele, mert nem látszik rajta. Legközelebb 1 kg lisztből csinálok és bevágom a fagyóba a félét. És már kitaláltam neki több féle ízesítést is.
Raktam a kreatívba is képeket, kicsit megkésve ugyan, de...
Köszönöm a gratulációkat Mindenkinek. Kiskukta a csiga recijét beírom a bármitbe. Ildikó a hatlapos a hagyományos recept szerint készült. A citromos szelelt recijét szintén a bármitbe fogom beírni. Maryenne gyönyörű a kalácsod és a kiflik is. Kiskukta a mázas kiflik nagyon szépek, gondolom volt keletje az oviban, és a töltött kiflik is guszták.
Tudom, régen írtam, de majd minden nap megcsodáltam a remekműveiteket! Kicsit irígykedtem is, hogy én most kényszer pihin vagyok, de nagyon csorgattam a nyálamat a sok fincsiség láttán! Ez egy kicsit vigasztalt azért! Mindenkinek nagy gratula!
ZSULUSKA: OOOOOoooo! Micsoda pompas talalas. MI az hogy BOCS??? AZERT van ez az oldal hogy betegyuk a fotokat meg foleg a varazslatainbol! NALAM mindig johetsz. hihi
Esetleg a fotokat probald meg legkozelemm egymasbmelle tenni. Akkor nem vesz el hosszaban annyit az oldalbol, de vigyazz hogy a fotok igy szepen lekicsnyitve legyenek, mert maskent szethuzza az oldalt szelteben es Limaraenkat kell megkerni hogy szervizelje, mert mi nem tudjuk.Csodanlatosak tenyleg! Huu de megkostolnak kapasbol 1-2-ot /??/ a sutikbol! A HATLAPOSOD a hagyomanyos uton keszult vagy csaladi recept ereklye? A CITROMOS cake recijet hol talalom? KOSZI!
KUKSIKA: Kifli szezon megint felutotte itt a fejet! Nagyon fincsik lehetnek.
No, megyek is tovabb mert tenger a munka. Most jottem haza . Pusszantas kesobb.
Sziasztok, pár napig nem voltunk itthon, most meg csak gyönyörkögöm a szép sütéseitekben, nagyon ügyik voltatok, nem emlitek neveket, mert félő, hogy kihagynék valakit!
Én ma vacsira Limara tejfölös kifliét töltöttem meg, fini lett.
MOLDIKA: Beirtam azt a Browni recit a barmibe amit elkeszitettem Van meg legalabb 4-5 fajtam.Ezeket meg nem probaltam ki. Guszta volt a multkori sutikezesed. Nyammi!
GEORGINA: Majd jonnek a nagyok, Ok majd tanacsot adnak az also felso sutessel. Nekem csak egyutt van, vagy legkeveres es grill stb. Nincs tapasztalatom vele. Nagyon szepeket sutottel!! GRATULA!!
A NAGY pekek sutogetesei is szepek!
LIMARAM: Nekem is voltak a multban hasonlo tapasztalataim szombathelyen es Koszegen. Jokat rotyogtem, no NEM a TE megprobaltatasodon am!! Csak hogy MIK vannak manapsag!No ODA kellett volna a Gordon R. Azt hiszem nem maradt volna semmi a sutotokokbol. DEE a nyers husert azert maan szivesen kihivtam volna az illetekeseket. AZT a.. akar joo betegek is lehettetek volna tole.
Olvastam , hogy a töredezős lapokkal nehezen bántok. Én speciel ilyenkor azt szoktam csinálni , hogy sötőpapíron sodrom el a lapot és úgy tekerem a sodrófára papírostól. Azután a tepsibe úgy görgetem le , hogy a papír felülre kerüljön és így le tudom húzni róla . Bármilyen nehezen kezelhető lapnál tutira beválik.
Nagyon szépeket sütöttetek. Ezen a mélyhűtős dolgon én is gondolkodtam már , de nem tudtam hogy lehetne megoldani.Kösz az ötletet , ezzel én is élni fogok.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit