Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Két kérést hozok a vendégkönyvből, ha valaki tud, akkor legyen kedves segíteni!
Orsié:
Egy kis segítségre lenne szükségem. Kaptunk a párom szüleitől egy régi kenyérsütőt. Talán háromszor használták és évek óta a pincében "porosodott". Sajnos a leírása nincs meg! Ha valaki tudna küldeni, nagyon megköszönném! A kenyérsütő típusa: Huser BM-891!
Noémié:
Elővettem a rég nem használt Funai FAB-200-as kenyérsütő gépemet, de sajna a műszaki leírását sehol sem találom. Ha valakinek megvan, megköszönném ha fénymásolatban el tudná küldeni, vagy tudja hogy a neten hol találom.Segítségeteket előre is köszönöm.
Most jutottam el oda, hogy végre a pár napi "termést" megnézzem. Le a kalappal mindenki előtt!!! Ezek a torták, hihetetlen! Mind:)
Móni: nekem is ilyen gépem van, mi a tapasztalatod vele? Kíváncsi vagyok, mire rétetted, hogy más, mint az eddigi gépeid. (esetleg a dagasztások száma?? ) nekem ugyan nincs viszonyítási alapom, de én meg vagyok vele elégedve.
Ma sütöttem benne burgonyapelyhes kenyeret, és nagyon szép, magas, finom lett, bár nekem továbbra is jobban ízlik a roszos zsömlekenyér(ezt itt találtam a recik közt), de megvariáltam kicsit, tettem bele magokat és TK lisztet.
Valaki árulja el, mi az az élesztett nyanyás kenyér, köszi!
Gina! A te kalácsok is csodás lett! Meg is kóstolnám csokilencséstől!
Erika! Nagyon szépek a tortáid! Ügyes vagy!
Mary! Mint mondtam, a pizza lenne most nekem a befutó, de ez nem azt jelenti, hogy a kalácska ne lenne szépséges, és a kókuszos tekercs meg ínycsiklandozó!
Gratulálok mindenkinek, gyönyörűeket alkottatok! Nem felejtettelek el benneteket, csak nem tudok mostanság annyit jönni. Ügyeskedjetek, pusz mindenkinek.
Nem hiszem el ,hogy csak pár órára hagyom el ezt az oldalt , de mire visszajövök mindíg jobbnál jobb dolgok vannak .Moldvan ezt látva már engem is izgat a csíkoskalács.Limara megint gyönyörűt alkottál.Ma láttam a krokodilodat és dobtam egy hátast.Gyűjtök néhány hónap tapasztalatot és okvetlenül megpróbálom.
Ma adtam még egy esélyt a Hokkaidóban a Hullala tejszínnek. Mert a múltkor nagyon ragadós, de kemény tésztát kaptam, és nem akart megkelni, ill. nem is kelt meg rendesen. Azért tuti, ami fix alapon kevesebb tejszínt, és több tejet tettem bele. Most is elfeleztem a tésztát, és az egyikből sima fonott kalács lett (most sül), a másik felét megint kis csíkosakra csináltam. Csak most a kétszíű hurkákat összecsavartam, és feltekertem briós formára. Így sokkal könnyebb ezekkel a kicsi csíkokkal dolgozni, mint megfonni négyes fonással.
Ez már az új szilikonos lapon sült, de még így is jobban megpirult az alja, mint kellett volna.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit