Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Emese: megint sütöttem ilyen rozsos kenyeret, most magokat is tettem bele, nagyon finom lett, és hatalmasra megkelt, de nem kelt túl. Nem tudom, hogy ez valóban kenyérhiba-e, de ezzel is így jártam. Olvasgattam itt, és Margit valahol említit, hogy ha hőmérséklet nem egyenletes végig, a kenyér készítésénél, akkor szokott repedni. JA igen, ezt a jénaisnál írta. Teljesen nem értettem, de annyira nem zavar az a repedés a kenyéren:)
Ancsi54: 2 db szilikonos ecset van egy csomagban, egy kicsi, meg egy nagy. 799 volt. Én eddig csak drágábban láttam. Szerintem jó. Ma kipróbáltam, és sokkal jobban lehet használni, mint az ecseteket. Nekem mindig hullott a szőrük, ami eléggé kiakasztott, főleg, ha már csak a kész sütin, egyében díszelgett. szerintem megérte.
A zsemlék kiindulópontja a jól bevált kenyér -Limara- recije volt. Én 4 dl vízzel , 2dkg élesztővel és 15-20dkg friss rozskovásszal és csak vízzel , meg egy kis vajjal dagasztottam. Lágy a tészta és 14 db péksüti jön ki a tésztából. Mindig így csinálom, vagy megélesztem a nyanyust és a többi hozzávaló ua. Dagasztás közben ha szükséges teszek bele még lisztet,vagy vizet .Ja a liszt mennyisége 60 dkg. Cserepes ,ropogós zsömik lesznek és nagyon jó a szerkezete.
Még jó, h nem kepja meg a kutyus!! Ilyen gyönyörűűűűűűűűűű kenyeret!!!
Nálunk tegnap ismét Jól bevált készült, de most fehér tönköllyel, nagyon szépen megnőtt!! Meg túrópogácsát sütöttem, mert mára már lejárt voltna a túró, kár lett volna érte!!
Nagyon szépséges dolgok kerültek megint ki a kezeitek alól, gratulálok mindenkinek!
Én tegnap Limara jól beváltját készítettem, de elnéztem az első kelesztési időt, hatalmasra nőtt mire észrevettem, gondolkodtam, hogy legyen-e nyanya az egészből, de végül megsütöttem, gondoltam a kutyának majd jó lesz, de nagyon szép lett, nem kapja meg a kutya.
Limara! Ez a torta egy remekmű! Én még papírra se tudnék ilyet rajzolni, nem hogy tortára pakolni marcipánból! A cukkinis kenyeredre meg már nem is tudok mit mondani. Nagyon jól néz ki azzal a ropis héjával!
Nelly! Végre itt egy kép! És ez épp az üki! Nagyon szép lett!
Magdi! Csuda szépek a kiflik, a riegelek és a croik is! (Tegnap beszéltem Virággal, mondam neki, hogy milyen szépeket sütsz!)
Zsula! Nagyon szépek lettek a bagettek, és a Hokkaido is!
Babi! Ez aztán a cserepes zsömi/kifli!
Dóri! Nem tudom akkor mi lehet az oka, de hátha valaki tudja. Nézted a tipikus kenyérhibáknál a bal oldalon?
Én is vettem szilikon lapot tegnap a Lidlben. Az egyik tepsimbe pont jó, a másikba egy kicsit keskeny, de nem baj, már nagyon ki akarom próbálni, hátha fog a péksüti aljának égetéséből. Viszont megnéztem a püspökkenyér formát, de az nem akkora és olyan volt, mint a képen, hanem kisebb, és másfajta. Azért remélem jó lesz valakinek, mert az ára viszont nagyon jó.
Doori! A kenyeret nem szoktuk bekenni semmivel sem. A sütés előtt lespricceljük vízzel, és amikor kisül, utána is lehet, bár én nem szoktam. De sokan a lányok közül így csinálják. Szóval ez már mindegy. A lényeg, hogy önmagában szép a drágám....
Jesszusom micsoda sürgés-forgás, sütögetés és micsoda felhozatal lett már megint itt 2 nap alatt. Ne is várjátok el tőlem most, hogy felsorolást tartsak. Most tényleg csak egy össznapi nagy-nagy gratulációt tudok nektek küldeni a gyönyörű remekművekhez !
Ja, még valami, hátha érdekel valakit: Lidl akció: vettünk egy szilikonos lapot, szerintem jó, én nem találtam vékonynak sem, 38x30-as, eddig csak a tescomából láttam nagyobbat, amúgy eléggé hasonlít rá, ezen is lehet sütni, de nekem elsősorban gyúrásra kell, ha nem igényel nagy helyet a tészta.
Vettünk még szilikonos ecsetet (2db-os), erre már rég vágytam, illetve azt a fekete sütőfóliát. És az Uram azt mondta, akkor most már legyen egy normális konyhamérlegünk is:) bevásároltunk. szerintem jók, de majd a használat során kiderül.
Emese: kivettem a lapátot ezúttal, így nem az volt a gond. Megformáztam, és ahogy kelt, megrepedt. Pedig nem hagytam, csak duplájára.
Inkább azt nem tudom, hogy a kenyereket mivel lehet bekenni, hogy fényesek legyenek? Kalácsra a tojást írta Zsula, meg Margitnál is ezt találtam pár reciben. És a kenyér?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit