A gépbe először,mint a kenyérnél mindig a folyékony anyagokat tesszük,így a toját is a folyadékhoz adjuk,kicsit elkeverve.Ezek után jöhetnek a száraz anyagok.Ez minden péksütinél,kalácsnál,kenyérnél így van.Ha van a gépeden külön dagasztó,és sütő program,érdemes úgy sütni,hogy a dag.programon hagyod kelni,és a mikor elérte az üst 3/4-ed részét a tészta,átkapcsolsz a sütésre,így biztos jó lesz,mert a kalács sütés közben nagyot szokott még nőni.
Remélem tudtam segíteni,sok sikert,és ha segítség kell,csak írj bátran!
Holnap válaszolok mindenm kérdésedre a kenyérsütővel kapcsolatban.Ha sikerül egy fényképezőgépet szereznem,még a vele készült kenyeret is megmutatom Neked.Ne haragudj,de most eléggé fáradt vagyok,és a fejem és a torkom is fáj.Nem tudom mi van velem,csak nem kap el valami vírusos nyavalya!
Vasárnap kaptam meg életem első kenyérsütő gépét.Sikeresen túl vagyok két kenyér sütésen.Szeretnék egy kalácsot sütni.A kérdésem,hogy a tojást a folyadékba kell tenni,vagy a lisztre?Segítségeteket előre is köszönöm!
HBKati, jól emlékszem, hogy te vettél mostanában Tescos márkájú kenyérsütőt? Meg vagy még elégedve vele? A másik kérdésem az lenne, hogy 60 dkg liszt + 20 dkg nyanyát be tud-e dagasztani, vagy az már túl sok neki? Ha neked van ilyen géped akkor kérlek válaszolj, előre is köszi.
Ma elmentem vadászni,meglőttem,de egy kóbor kutya arra járt,és hazavitte,mind megette! Így hát kacsa helyett egy kenyeret sütöttem,de a sok dolgom miatt majdnem túlkelesztettem!
Azért megmutatom jó? Itt még forró volt,a cserepezők csak később jöttek.
Várusunkban betlehemet állítottak,és a főtér kivilágítását is megmutatom.
Mohácska Tudod,-ügyes télapók járnak errefelé,nem csak a kacsasütőt gyömölszölte,hanem a süti evés után még ő is visszabújt a kéménybe,de ráadásul még ki is fért rajta...- telihassal...
Köszi a választ, és a felajánlást, örömmel elfogadom. Kérlek utánvéttel küld, a postai költséget természetesen én fizetem. Ha még van egy kis időd így ünnepek előtt, akkor kérlek mellékelj egy "használati utasítást" is, mert nem tudom pontosan mit kell tennem ezzel a kefírgombával, és mennyi ideig kell-lehet fogyasztani. Vannak-e valami előírások, javaslatok. Ha csak januárban lesz minderre időd, az sem gond, kivárom. Azt sajnos nem tudom, hogyan tudnánk felvenni a kapcsolatot, talán e-mail címmel?? Várom válaszod, addig is jó sütés-főzést kívánok Mindenkinek.
és ha azt kérdezném, hogy ha dagasztani is szeretnék és gépben sütni is, finom, ilatozó fehér és tönköly kenyeret, akkor melyik gépet, gépeket ajánlanád? (kivéve a szupersztár Panasonic) Kicsi gyerekkel vagyok itthon időm nulla, de már nagyon unom az E-ket, aromákat, és atöbbit...
Leírom itt, hogy nagyon ügyes volt Ádikám, végül kivették mindkét manduláját. Egy kis hős volt!!!Már másnap szépen evett-ivott. Annyi volt a gond, hogy hazavittünk egy jó kis szájfertőzést, ami miatt már tudott enni, inni egy pár napig..:( de mostmár helyrejött belőle, és hétfőn suliba is mehet.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit