Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Deákné! Én csak kísérőnek szoktam zabkorpát rakni a kenyérbe. De mindig más tésztába teszem, ahogy a kedvem tartja. Pl. ebben a bagettban is van egy kicsi. De gondolom te nem ilyet szeretnél, hanem amiben rendesen van korpa. Nem tudom, hogy milyen arányban lehet lecserélni a lisztet korpára. Remélem jön valaki, és ad valamilyen ötletet.
Gina! Nagyon fini volt a pizzás bagett, köszönöm szépen!
Kati! Már nem azért, de te sem mondhatod komolyan azt, hogy ez a kifli csokító! Én pont ilyet vettem ma reggel a boltban(csak mert nem volt elég a tegnapi bagettkenyér reggelire), és ez a kedvenc kifliformám!
Ma megint bagettkenyeret sütöttem, de ez most már elég messze járt Limaráétól. Mert hogy nem volt itthon se kefír/joghurt, ezért tej ment bele helyette. És szégyen szemre nem volt itthon elég élesztőm sem, ezért rozskovász is jutott bele. Az hogy még nyanyám se volt, az már nem is zavart. Ráadásul, még vendégünk is volt, aki kicsit bekavart a kelési időbe. De mivel ha valami sikerülni akar, az akkor is jó lesz, ha nincs meg hozzá minden. Egyszóval jobb lett, mint a tegnapi.
Elég régen voltam itt,de úgy látom mindenki serényen sütöget!:)
Én is szoktam sütkérezni,csak nem vagyok elég gyors,hogy lefotózzam,mert rögtön nekiesünk a sokszor még meleg finomságoknak és akkor már nem a fotózás jár az eszemben....:)
Töki pompost csináltam szombaton ebédre,csak egy kis tojásosleves volt előtte,de az az igazság hogy a levesből senki sem evett!Aztán még estére vendéget vártam és Limara tejfölös kiflijét is bedagasztottam,de a vendég előbb jött mint ígérte és a kiflit is nekünk kellett megenni!
Nem panaszkodott sem a férjem,sem a lányom!
Most segítséget kérnék,korpás kenyeret szeretnék sütni.Valami jó tanács nagyon jól jönne!!
Doori! Igen 45 dkg lisztbő készült a hokkaidó kalács. Nekem egy lapátos gépem van és azt üst teljesen tele lett, sőt feljött az ablakig. Próbálom mindig egyformán elosztani, de valahogy egyik jobban megnől amit látni is a képen.
Ma reggel megültem egy kicsit, mint akinek nincs dolga, aztán eszembe jutott, hogy hoppá, a kenyér nem fog magától elkészülni! Ezért valami gyorsabbat választottam. Limara sajtosbagett tésztáját sütöttem csavart kenyérnenek. Hát mire a Zemberem hazaért még langyos volt, de meg lehetett vágni!
Kicsit olyan lett, mint a Mecsek, de annak is a szép lankás tájait kedveljük!
Emes: köszi! ezt már olvastam, de nekem valahogy nem esett le, hogy ezzel Margit azt (is) akarta mondani, hogy tulajdonképpen akkor sokszor inkább ne használjunk sikért... majd csak belejövök egyszer én is!
Ne szomorítson el , hogy kezdő vagy. Én két hónapig csak olvasgattam a hozzászólásokat és recepteket, mire megértettem mindent. És utána sem sikerült minden úgy ahogy gondoltam.
Sokáig csak géppel sütöttem.Aztán rátaláltam erre az oldalra, azóta csak sütőben sütök mindent. Össze se lehet hasonlítani a gépi kenyérrel. Nem tudom te miben akarsz sütni gépben,vagy sütőben. A receptekben van némi eltérés a gépi és a sütőben sült kenyerek között.
Ezen az oldalon Margitka receptjei közül válogathatsz, ajánlom rágd át magad minden oldalon, mert nagyon hasznos tanácsokat kapsz. A kovászt én Margitka módszerével csinálom és attól friss, hogy a kovász egynaposan került a kenyérbe, tehát igencsak aktív volt. Én inkább öregtésztával szeretek sütni ,mert az kiszámíthatóbb , általában nem kel túl.De a kovászosnak is megvan a maga finomsága.
Limara receptjeit gyakran használom (szintén oldalt megtalálod), vagy a Limara péksége blogon olvashatod szintén a jó recepteket és a jó tanácsokat.
Leggyakrabban Limara jól bevált kenyerét sütöm, ami készülhet kovásszal és öregtésztával is (recept oldalt).
Bátran kérdezz mindent meg, segítünk, ha kell! A képtárban lévő sütések mind Margitka , Limara receptjei alapján és az oldalon található receptekből készültek.
Majacsa! Láttam, hogy a társalgóban a lányok már válaszoltak, de azért ide is leírom, mert nem tudom, mikor jössz vissza a válaszért, és a társalgóban 24 óra múlva eltűnik az előző napi hozzászólás. Szóval: Bal oldalon találod a Receptek feliratot. Ott böngészhetsz bőven. Az ABC-ben szereplők pedig az a válogatás, amit a Bármi.....felirat alatti gyűjtőben ( receptek ) szoktunk alkalmankánt beírogatni, és utána rendezik a lányok egy összesítőbe. Most Limara az ügyeletes főnökasszonyunk, így szokta pátyolgatni ezt is. De már több ABC-s recepttár is van, tehát érdemes mind átnézni.
Dóri! Megtaláltam! A sikér új elméletéről a "...tipikus kenyérhibák elhárításához" című rész második felében olvashatsz! Bal oldalt, a "...kezdőknek" alatt.
Én még kezdő vagyok a kenyér sütés terén. Ha lehetséges lenne, akkor szeretném elkérni a friss kovászos kenyér receptjét. É szeretném kérdezni, hogy a képtárban található péksütemények, sütemények receptjét hol tudnám elolvasni?
Tegnap Csináltam kovászt, ma nem használtam még belőle. Ha nem használom, akkor hogyan kell etetni? Mennyi időnként? Liszt, víz?
Zsula: Láttam a Hokkaido kalácsod, nagyon megtetszett, így kakaósan. 45 dkg lisztből csináltad? Mekkora lett a kész kalács? szeretnék én is csinálni majd, egyelőre gépben próbálnám meg.
Ilus! Nagyon szívesen. Örülök, hogy tudtam segíteni.
Edo-bedó a hokkaidó Limara receptje alapján készült, csak elfeleztem és kakaót kicsi vízzel elkevertem és a géppel beledolgoztattam. Alul fehér rá a kakaós és feltekertem. Gépbe kelesztettem és 50 perc alatt sütöttem.
Moldvanm nagyon szép a kenyered!
Nildia Neked is csak gratulálni tudok a szép kenyérhez.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit