Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Szia Nelly! Aranyos vagy hogy válaszoltál, nagyon szépen köszönöm. Csupa jókat irtál teljesen feldobódtam és megveszem amit kinéztem, csak kiváncsi voltam egy tapasztalt véleményre is. Köszi: Anikó
Ancsi54! Itt sokkal hamarabb kapsz választ a kérdésedre, mint ahova írtál. És a téma itt is aktuális. Én legtöbbször szilikonos sütőt használok. Már csak nagy ritkán veszem elő a teflonos sütőimet. Első használat előtt elmostam, azóta csak vizes szivaccsal időnként áttörlöm, ha van benne egy-két morzsa lerakódás. Nem kell semmivel kikenni, semmit nem kell beletenni sem. Papírra gondolok itt. Csak a tésztát tedd bele, és süss sokat. Nagyon jó eszköz. Én akkor vásároltam be belőle, amikor akciós volt. Hogy milyet érdemes venni? Ez megint jó kérdés. Nekem van több színű, de a legolcsóbb is megteszi. Már régóta nyűvöm pl a kék színű muffin sütőmet. Semmi bajom vele. Persze jóval 1000.ft alatt volt az ára. Lehet kapni 2500.-ft körüli áron is, de én annyit nem adok érte. Szóval nekem bevált az olcsóbb változat is. Van szilikon lapom is, ezt a lapos tepsibe teszem zsírpapir, és zsírozás helyett. Ez is bevált. Sőt, vettem nagyobb méretben is, ezen szoktam nyújtani a tésztát.
Pedig tegnapelőtt végre sikerült a gépben megsütni az "alap fehér kenyeret" úgy, ahogy akartam. Szép lett, finom lett... íme (ha jól gondolom, ez jónak mondható, ugye?...):
Ja, a recept, ami alapján csináltam, ez (Félbarna kenyér gépi/ Anyuci) volt: //gportal.hu/gindex.php?pg=28831072&nid=4912795 , annyi, hogy arányosan csökkentettem mindent, és a folyadék fele teje, fele víz volt.
ez lett elsőre:
ekkor gondoltam, hogy biztos, sok volt a víz (tettem hozzá bőven, mert olyan furcsának tűnt, míg dagasztotta...). A kelesztés alatt olyan gyönyörű volt, aztán összeesett.
A mostani (ebbe jóval kevesebb plusz vizet tettem, 3 ek.-t) , ami meg sül, most ilyen állapotban van, nincs is értelme továbbsütnöm...
Nelly: köszi, egyelőre nagyon kezdő vagyok, még kovászt nem gyártottam, látom, ehhez kell. majd megpróbálom megcsinálni, elmentettem a receptet.
Szaszazsu: Neked is köszi! Fura, néztem Margit receptjeit, most is átnéztem, de én ezt íGY nem találom. egyelőre még öregtésztám sincs (majd lesz ), de kipróbálom elsőként ezt.
egyébként kerestem az ABC-sorrendben lévő receptek közt egyet, és azt csináltam meg, katasztrófalett Majd mindjárt teszek fel képet, kinek milyen ötlete van, mi lehetett a gond. Nekem volt egy elgondolásom, így újra nekiálltam, módosítva picit, most sül, és belelestem, ez is így fog járni. Most sírni volna kedvem, mert nem értem...
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit