Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Ginny! Ha nem tudsz valamit, akkor nyugodtan kérdezz! Ha nem is azonnal, de mindig lesz itt valaki, aki tud válaszolni. Aztán persze majd szeretnénk hallani a beszámolót a szép kenyérről!!!
Bocsánat, Margitka, előbb is megnézhettem volna! Ez a Te rozsos kenyér recepted fél adagja, amit az imént doorinak ajánlottam..(annyi különbséggel, hogy a margarin helyett olívaolajjal szoktam csinálni)
Szóval, Doori - az alább írt recept e.margittól van, és mint az összes tőle kipróbált recept, garantáltan bevált!
Doori! Én ezt a rozsos kenyér recit szoktam sütni -és bocsánatot kérek az eredeti recept szerzőjétől, már nem tudom, hol találtam a neten... - de gépben (tescos csoda!!!) szoktam sütni és nagyon fincsi:
1,3 dl langyos víz és egy 150 gr-os langyos joghurt
1 kismérő cukor
madnem 2 kismérő só
1 púpos evőkanál főtt, tört krumpli
1 evőkanál olívaolaj
25 dkg BL 80-as liszt
12,5 dkg VitaMill teljes kiőrlésű rozsliszt
késhegynyi aszkorbinsav
öklömnyi öregtészta (több se rontja el!)
1,25 dkg friss élesztő
Amíg ki nem próbáltam az öregtésztás sütést, akkor is jól sikerült öregtészta nélkül ugyanez a recept, de picit több élesztő kellett hozzá, már nem tudom, mennyi, mert mindig öregtésztával sütök!
Ja, első dagasztás után elveszek egy adag tésztát öregtésztának a következő kenyérhez. A fenti adagból csak egy kis kenyér lesz, de nekünk az is két napra elég.
Limara nem emlékszem ki csinálta meg ezt a "tökéles kenyeret" egy olasz recept. régóta meg szerettem volna csinálni. dagasztásmentes kenyér, olyan az állaga mint a nokedli. úgy kapartam bele a jénay formába. de szépen feljött, szép lett a kérge. még nem vágtam meg. kiváncsi leszek. Mondjuk engem zavara bögrés mérés, mert nem tudom neki mennyi egy bögre és mennyi az én bögrém. de azt írja, hogy finom szaftos kenyér.
Doori! Én Kenyérke rozsos kenyerét szoktam sütni, igaz, már nem gépben, hanem jénaiban. Maga a recept viszont megvan kenyérsütő gépben süthető változatban is. Az íze nagyon finom, és kihűlve nagyon klasszul lehet vágni egész vékony szeletekre, ahogy egy igazi rozskenyérnek illik.
Zsula! Ha megtalálod a receptet, akkor inkább a Bármi, amit érdemes.... itt bal oldalt, szóval oda írd be lécci. Tudod, ott gyűjtjük a recepteket. Ott keressük mindannyian. Egyébként bocs az üres hozzászólásért, de nem én voltam a ludas. Egyszerűen csak írni akartam, és nem jött be semmi, csak az OK. szó. Valami baj lehet a portállal? Nem tom.
Gondoltam beteszem ezt a képet, a keresztlányom szülinapjára kreáltam, ha érdekel valakit, beírom az elkészítési módját, igen egyszerű. Az eredetinek nincs talapzata, de így kiadósabb volt. Forrás: VSZ (vasutas szakszervezet) által kiadott Receptgyűjtemény I. része.
Valaki nem emlékszik, az őskorban(20-25 évvel ezelőtt) egy Barátnő c. újságban leírt márványtorta receptjére?
Két kakaós tortalap közé tekercselve a csokikrémmel töltött fehér piskótacsíkok,a máz valami citromos, csokival márványozva. Egyszer megcsináltam nagyon finom volt, de azóta sem találom, csak hasonlókat.
Kislányok! Mindenki olyan szépeket sütögetett, hogy nem is tudnék neveket felsorolni, nehogy valakit kihagyjak. Igaz, már régen is írtam ez ügyben, de azért mindig gyönyörködöm a kalácskákban, kenyerekben, sütikben. Olyan jó dolog látni, hogy mindig van sürgő-forgó pékleány. Persze ez így is a helyes. Én mostanában nem nagyon ügyködöm, mert ketten vagyunk a férjecskémmel, és nagyon kevés fogy mindenből. De majd szaporodik a család nemsokára, májusban jönnek a fiamék, aztán csak győzzem majd a sütést, főzést. Addig pihenek, és tanulok. Szóval gratulálok minden szorgalmas leánynak!
Kérdések: szeretnék valamelyik nap rozskenyeret sütni, egyelőre gépben. Néztem Margit rozskenyérreceptjét, és kell bele többek közt rozskovász por. Enélkül is meg lehetne csinálni? Hogyan, mennyi élesztővel? (kb. kövessem azt az arányt, amit Ancsi követett a azsemlekenyérnél?)
mennyire fontos bele a zabkorpa és a búzacsíra? csak tápértéke miatt?
Vagy ha valakinek van másik, bevált rozs(os) kenyér receptje, ami gépben megsüthető, azt is szívesen fogadnám.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit