Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Limara zsemlekenyerét szeretném megsütni délután és két kérdésem lenne. Az egyik hogy ha kovász nélkül csinálom, akkor több élesztő kell bele? Ha igen akkor mennyi?
A másik pedig hogy sütőzacsi nékül is lehet csak simán formában? Nincs itthon jelenleg és most nincs időm boltba menni mert főzök, de viszont szeretném most elkezdeni összeállitani. Kétszer próbálkoztam a sütőzacsival, de nekem hozzáragadt a tésztához és inkább nem kisérleteznék vele ha egy mód van rá. Ezt a fajta zsemlekenyeret még nem csináltam, most akadtam rá Limara blogján és nagyon megtetszett.
Sajnos nagyon ritkán tudok csak jönni és a hétköznapi hibernált kenyereken már nincs mit fotózni!
Remélem hétvégén több időm lesz és végre sütögethetek kedvemre.
Nagyon szépeket sütött mindenki!!!!! ( név nélkül, mert véletlenül kihagynék valakit!)
Annyi sok újdonság született , hogy lesz mit kipróbálni!
Egy két kérdés: Van nekem egy baleset következtében széttört omlós linzerlapom, darabokban ehhez keresnék valami recept félét.
Aztán még régebben próbáltam a príma konyhából házi vajkaramellát készíteni, de olyan kemény lett, hogy apjuk baltával sem tudná széttörni, talán ha újra felolvasztanám? ( cukor , víz,tejszín, vaj az alap) ,most a fagyóban csücsül.
Ha volna ötletetek az imént felsorolt két elhibázott alkotórészhez szívesen fogadom őket!!!!!!!
Üdv! Mindenkinek, további jó sütögetést! Én is szavaztam ám!!!
Mivel nagyon megtévesztőre sikerült a Zoéanyu nevem, ezért utólagos engedelmetekkel, újraregisztráltam magam, a saját nevemmel: Dóri. Többet ilyet nem csinálok, remélem nem haragszotok érte.
Limara: köszi, hogy írtál. Igen, az íze is sós lett, úgyhogy legközelebb másképp próbálom. Most megint 75 dekásat sütök, okulva az előző kettőből. Remélem, sikerül.
Emese: igen, az alakja nem tetszett de jó ötlet, amit mondasz. Majd kipróbálom. Köszi!
Remélem, nem baj, hogy mint kezdő, itt a sima fehér kenyérrel nyaggatlka Titeket... de annyira megszerettem ezt a fórumot és az oldalt, olyan ügyi itt mindenki, micsoda kalácsok!!! Briósok!!! gyönyörűek!
Tegnap beleszerettem Limara új kalácsába,és meg is sütöttem még este. Jól tettem,mert ma reggelre kitört rajtam az influenza,elkaptam a férjemtől,most jobbra balra dőlünk. Így viszont a kalácska lett a mai második fogás a maradék leves után. És szégyenszemre vetettem 10 kiflit a fiammal,mert lázasan nem vagyok képes sütni ma már.
Tényleg kevés volt a folyadék, kicsit emeljél rajta! A sót viszont soknak találom, 30 dkg liszthez bőven elég egy szűk teáskanálnyi. Ez is gátolhatta a kelést.
Néne! Nagyon szép a polentás kenyered, a kalácod, és a zsömik is!
Magdi! Látom te sem tétlenkedtél! Lopiztam a Lalákból, és a bagettet is lemeóztam, a többi már nem fért!
Dóri! Én így hirtelen nem látom, hogy mi a hibája ennek a kenyérkének. De ha az alakjára gondolsz, akkor én ki szoktam a dagasztás végén venni a tésztát, és egy kicsit megformázom, és úgy rakom vissza kelni és sütni.
Noémi! Remélem nem lankad a fotozós kedved! Nagyon jól néz ki ez a rozskenyérke is!
Szaszazsu! Nálunk is nagy kedvenc a tescos tökmagos, ezért is sütöttem meg itthon. Kirakom neked ide az eredeti recept linkjét, és mellé írom, hogy én mit változtattam rajta: Tökmagos aljú csavart zsömle Én a tejfölt kefírre, a margarint olajra cseréltem. A liszt csak BL 80-as volt. (Régebben tettem bele a tescos alapján kukoricalisztet is, de nekem nagyon gyorsan kiszáradt tőle.) És burgonyapelyhet is tettem bele kicsit. A tekerés előtt pedig megkentem a kinyújtott tésztát nagyon vékonyan margarinnal. És mivel sajt ment a tetejére, én nem kentem meg tojással, csak lespricceltem vízzel, hogy jobban tapadjon.
Pékecskék, annyi szépséget sütöttetek most, hogy nem is sorolom a neveket, nehogy valakot kihagyjak, de mindenkinek szívből gratulálok!
Én most megint hoztam képet, tegnapelőtti rozskenyerem belölről. Bocsi hogy ennyi képet hozok mostanában, de nagyon örülök, hogy szép képeket tudok készíteni, ezért mindent fotózok, de majd csak alábhagy a lelkesedésem, és akkor nem szavarlak mindennel titeket annyit.
Tegnapelőtti, első gépi kenyerem, 750g-os, Margit fehér kenyér receptje alapján:
Ma sütöttem fél kg-osat (valójában csak bő 40dkg lett), és ez volt az eredmény:
Mi volt a gond a másodikkel? Kevés víz?
Ez volt a recept: 30 dkg liszt (20 rétes, 10 sima), 1-1 dl kefír és víz, fél ek. olaj, szűk 1 ek. só, szűk 1 ek. cukor, "fél-késhegynyi" aszkorbinsav, 0,7 dkg élesztő.
Tudtok segíteni? Egyébként ez a kics finomabb lett, mint a nagy.
Kedves Emes! örömmel fedeztem föl, hogy Te már sikeresen kidolgoztad a tesco-s tökmagvas buci receptjét!
Az én férjemnek is ez a kedvenc bóti péksütije, és régóta tervezem, hogy megpróbálom megsütni. Kérlek, tedd fel a receptjét, hogy megússzam a kísérletezés esetleges kudarcát - azt látom, hogy a Tiéd gyönyörűen sikerült! És gratula!
Teljesen egyet értek Magdival!!Én mostanában nemnagyon sütöttem,csak egy kis magvas kenyeret,teljes kiörlésű lisztekből,vegyesen.Tk.tönköly,rozs és búzalisztből.
De..........holnap egy hokkaidó kalácsot fogok sütni,megyünk Katikámékhoz és azt nagyon szeretik.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit