E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

Limara Előzmény | 2009.03.20. 14:15 - #5167

Ancsi!

Tegyél bele 2,5-2,7 dkg élesztőt, úgy is jó lesz. Sütheted zacsi nélkül, de gőzösítsd a sütőt akkor!


ancsi54 Előzmény | 2009.03.20. 11:51 - #5166

Limara zsemlekenyerét szeretném megsütni délután és két kérdésem lenne. Az egyik hogy ha kovász nélkül csinálom, akkor több élesztő kell bele? Ha igen akkor mennyi?

A másik pedig hogy sütőzacsi nékül is lehet csak simán formában? Nincs itthon jelenleg és most nincs időm boltba menni mert főzök, de viszont szeretném most elkezdeni összeállitani. Kétszer próbálkoztam a sütőzacsival, de nekem hozzáragadt a tésztához és inkább nem kisérleteznék vele ha egy mód van rá. Ezt a fajta zsemlekenyeret még nem csináltam, most akadtam rá Limara blogján és nagyon megtetszett.

Gondoltam jó lesz vacsira, na persze ha sikerül. 

Üdv: Anikó


kiskukta Előzmény | 2009.03.20. 08:54 - #5165

Emes, nagyon jó lett ez a hibernált briós!

Moha, neked is gyönyörüséges a klácskád! Gyógyulj meg minnél hamarabb!

Nekem készen van hétvégére a sütim, hatlapos, mi ezt dobosnak hívtuk (torta nélkül)

 

 


georgina Előzmény | 2009.03.19. 20:50 - #5164

Sziasztok!

Ismét csodálatos a felhozatal.Nagyon-nagy dicséret illet mindenkit!

Én változtlanul Limara kenyerét sütöm,kiflit,bagettet,Lalát,a jól begyakoroltakat.Ha valami újdonságom lesz,megmutatom.

Mindenkinek nagy Gratula!


superkeri Előzmény | 2009.03.19. 19:40 - #5163

               Sziasztok!

Lányok! ismét pazar a felhozatal!

Kiskukta!gyönyörű az Ukrán rozsosod és igen kívánatosak a csiguk is 

Konczbea! nagyon szép a kenyered és a zsömik is, és és azok a sütik! 

Limara! a kifogyhatatlan receptgyáros micsoda kalács!!! 

Emes! igen kívánatos a Calzoned , és tökéletesek a briósok is!

Neene!  kmagdi ! gyönyörűek a sütéseitek!

Moha! szupi a kalácsod!  Gyors gyógyulást kívánok!

Doori! kitartás! a következő már jó és szebb lesz


barbette Előzmény | 2009.03.19. 19:15 - #5162

Sziasztok Lányok !

Sajnos nagyon ritkán tudok csak jönni és a hétköznapi hibernált kenyereken már nincs mit fotózni!

Remélem hétvégén több időm lesz és végre sütögethetek kedvemre.

Nagyon szépeket sütött mindenki!!!!! ( név nélkül, mert véletlenül kihagynék valakit!)

Annyi sok újdonság született , hogy lesz mit kipróbálni!

Egy két kérdés: Van nekem egy baleset következtében széttört omlós linzerlapom, darabokban ehhez keresnék valami recept félét.

Aztán még régebben próbáltam a príma konyhából házi vajkaramellát készíteni, de olyan kemény lett, hogy apjuk baltával sem tudná széttörni, talán ha újra felolvasztanám? ( cukor , víz,tejszín, vaj az alap) ,most a fagyóban csücsül.

Ha volna ötletetek az imént felsorolt két elhibázott alkotórészhez szívesen fogadom őket!!!!!!!

Üdv! Mindenkinek, további jó sütögetést! Én is szavaztam ám!!!


Doori Előzmény | 2009.03.19. 18:41 - #5161

sziasztok!

Mivel nagyon megtévesztőre sikerült a Zoéanyu nevem, ezért utólagos engedelmetekkel, újraregisztráltam magam, a saját nevemmel: Dóri. Többet ilyet nem csinálok, remélem nem haragszotok érte.

Limara: köszi, hogy írtál. Igen, az íze is sós lett, úgyhogy legközelebb másképp próbálom. Most megint 75 dekásat sütök, okulva az előző kettőből. Remélem, sikerül.

Emese: igen, az alakja nem tetszett de jó ötlet, amit mondasz. Majd kipróbálom. Köszi!

Remélem, nem baj, hogy mint kezdő, itt a sima fehér kenyérrel nyaggatlka Titeket... de annyira megszerettem ezt a fórumot és az oldalt, olyan ügyi itt mindenki, micsoda kalácsok!!! Briósok!!!  gyönyörűek!


Moha Előzmény | 2009.03.19. 18:03 - #5160

Limara köszi a receptet! És mindenkinek jár egy nagy taps,azért gyorsan végignéztem a felhozatalt!


Moha Előzmény | 2009.03.19. 17:58 - #5159

Sziasztok!

Tegnap beleszerettem Limara új kalácsába,és meg is sütöttem még este. Jól tettem,mert ma reggelre kitört rajtam az influenza,elkaptam a férjemtől,most jobbra balra dőlünk. Így viszont a kalácska lett a mai második fogás a maradék leves után. És szégyenszemre vetettem 10 kiflit a fiammal,mert lázasan nem vagyok képes sütni ma már.

mzas-meggyes-kalcs.jpg Mázas meggyes kalács picture by Mohapekseg

Most megyek is tovább fekvészni,pusz mindenkinek!


Limara Előzmény | 2009.03.19. 14:42 - #5158

Zoeanyu!

Tényleg kevés volt a folyadék, kicsit emeljél rajta! A sót viszont soknak találom, 30 dkg liszthez bőven elég egy szűk teáskanálnyi. Ez is gátolhatta a kelést.


Limara Előzmény | 2009.03.19. 14:40 - #5157

Mennyi szépség! Gratulálok mindenkinek!


emes Előzmény | 2009.03.19. 13:44 - #5156

Na nézzük! A TVN-ről még nem hoztam képet. Remélem nem lesz túl nagy, ha igen előre is bocsánat!

Ma reggel hibernált brióst sütöttem ajándékba, mert mentem az ikres barátnőmhöz, akinek 1,5 évesek a fiai, és már kalácsoznak. Nagyon ízlett nekik. 


emes Előzmény | 2009.03.19. 13:26 - #5155

Néne! Nagyon szép a polentás kenyered, a kalácod, és a zsömik is!

Magdi! Látom te sem tétlenkedtél! Lopiztam a Lalákból, és a bagettet is lemeóztam, a többi már nem fért!

Dóri! Én így hirtelen nem látom, hogy mi a hibája ennek a kenyérkének. De ha az alakjára gondolsz, akkor én ki szoktam a dagasztás végén venni a tésztát, és egy kicsit megformázom, és úgy rakom vissza kelni és sütni.

Noémi! Remélem nem lankad a fotozós kedved! Nagyon jól néz ki ez a rozskenyérke is!

Szaszazsu! Nálunk is nagy kedvenc a tescos tökmagos, ezért is sütöttem meg itthon. Kirakom neked ide az eredeti recept linkjét, és mellé írom, hogy én mit változtattam rajta: Tökmagos aljú csavart zsömle Én a tejfölt kefírre, a margarint olajra cseréltem. A liszt csak BL 80-as volt. (Régebben tettem bele a tescos alapján kukoricalisztet is, de nekem nagyon gyorsan kiszáradt tőle.) És burgonyapelyhet is tettem bele kicsit. A tekerés előtt pedig megkentem a kinyújtott tésztát nagyon vékonyan  margarinnal. És mivel sajt ment a tetejére, én nem kentem meg tojással, csak lespricceltem vízzel, hogy jobban tapadjon.

 


kiskukta Előzmény | 2009.03.19. 08:13 - #5154

Pékecskék, annyi szépséget sütöttetek most, hogy nem is sorolom a neveket, nehogy valakot kihagyjak, de mindenkinek szívből gratulálok!

Én most megint hoztam képet, tegnapelőtti rozskenyerem belölről. Bocsi hogy ennyi képet hozok mostanában, de nagyon örülök, hogy szép képeket tudok készíteni, ezért mindent fotózok, de majd csak alábhagy a lelkesedésem, és akkor nem szavarlak mindennel titeket annyit.

 


Zoeanyu Előzmény | 2009.03.18. 22:24 - #5153

Tegnapelőtti, első gépi kenyerem, 750g-os, Margit fehér kenyér receptje alapján:

 

Ma sütöttem fél kg-osat (valójában csak bő 40dkg lett), és ez volt az eredmény:

Mi volt a gond a másodikkel? Kevés víz?

Ez volt a recept: 30 dkg liszt (20 rétes, 10 sima), 1-1 dl kefír és víz, fél ek. olaj, szűk 1 ek. só, szűk 1 ek. cukor, "fél-késhegynyi" aszkorbinsav, 0,7 dkg élesztő.

Tudtok segíteni? Egyébként ez a kics finomabb lett, mint a nagy.


Zoeanyu Előzmény | 2009.03.18. 21:50 - #5152

Sziasztok!

Próbálnék ide képet beilleszteni, de nem megy...

 


szaszazsu Előzmény | 2009.03.18. 21:17 - #5150

Kedves Emes! örömmel fedeztem föl, hogy Te már sikeresen kidolgoztad a tesco-s tökmagvas buci receptjét!

Az én férjemnek is ez a kedvenc bóti péksütije, és régóta tervezem, hogy megpróbálom megsütni. Kérlek, tedd fel a receptjét, hogy megússzam a kísérletezés esetleges kudarcát - azt látom, hogy a Tiéd gyönyörűen sikerült!  És gratula!


zsula Előzmény | 2009.03.18. 20:24 - #5149

Magdi! Nagyon szép dolgokat sütöttél. Csak gratulálni tudok!

 


kmagdi Előzmény | 2009.03.18. 19:28 - #5148

Lalák sajtos-túrós és vajas változatban

Tejfölös Limara kifli

Hokkaidó kalácsok, kihúzható forma híján csak két kisebb edényben tudtam megsütni.Így legalább két ízesítésűt tudtam csinálni.Mazsisat és narancsosat.

Túrós bagett, amit a desszert eun találtam.Fincsi!

Szóval Katika, ezeket sütöttem.


HBKati Előzmény | 2009.03.18. 18:52 - #5147

Teljesen egyet értek Magdival!!Én mostanában nemnagyon sütöttem,csak egy kis magvas kenyeret,teljes kiörlésű lisztekből,vegyesen.Tk.tönköly,rozs és búzalisztből.

De..........holnap egy hokkaidó kalácsot fogok sütni,megyünk Katikámékhoz és azt nagyon szeretik.

Mindenkinek gratulálok a remekművekhez!!


[Későbbi] [5834-5815] [5814-5795] [5794-5775] [5774-5755] [5754-5735] [5734-5715] [5714-5695] [5694-5675] [5674-5655] [5654-5635] [5634-5615] [5614-5595] [5594-5575] [5574-5555] [5554-5535] [5534-5515] [5514-5495] [5494-5475] [5474-5455] [5454-5435] [5434-5415] [5414-5395] [5394-5375] [5374-5355] [5354-5335] [5334-5315] [5314-5295] [5294-5275] [5274-5255] [5254-5235] [5234-5215] [5214-5195] [5194-5175] [5174-5155] [5154-5135] [5134-5115] [5114-5095] [5094-5075] [5074-5055] [5054-5035] [5034-5015] [5014-4995] [4994-4975] [4974-4955] [4954-4935] [4934-4915] [4914-4895] [4894-4875] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?