Limara! Ez nekem is eszembe jutott és valószinü, hogy igazad lehet. Nagyon kiszáradt talán, ez lehetett a baj, mert mindent betartottam. Akkor ezek szerint puha, foszlósnak kell lenni a tésztájának? Na majd legközelebb ujra próbálom. Köszi a segitséget.
Lanyok, kesz a Szabolcsi receptes kavessuti. Nagyon finom."Termeszetesen"megcifraztam extrakkal. Sajna a mazat a tetejere elpancseroltam! Friss kavet foztem le hozza.Meleg volt a maz, IGY tul folyekony es igy mindenfele folyt amerre nem akartam es a tetejen nem maradt szep.Haaat igy jar aki nemcsipeszeli le az orrat a finom sutik sutesenel es siet ill. elsieti! Mert isteni volt az illata sutes kozben is.
Megjegyzes: En nem tettem bele daralt mogyit a tesztajaba, mert nem volt itthon.IGY diot daraltam, 1 extra zacsi vanilcukit tettem bele es 1- 2 ek daralt kavet is es volt itthon meg Mokka izu pasztam , igy az is ment bele 1 kkanalnyi. NEM ajanlom gyerekeknek a coffein tartalma vegett!! Gondoljatok ra amikor keszititek!
A sutesnel figyeljetek, mert nalam hosszabbitani kelett. DE gondolj ra!: minden suto mashogy sut. Tetejet elore letakartam sutopapirral hogy megne egjen esetleg. Tuvel kontrol hogy atsult e.
Én is hasonló gondokkal küzdök, csak nekem nem a zsemle hanem a diós pillangó okozott gondot ma. Először csináltam a diós pillangót / nem tudom kinek a recije / de innen van az bizti. A külseje tök kemény lett, belül egész jó. Pedig a leirás szerint jártam el: forró sütő, tojásfehérje a tetejére. Vajon mit ronthattam el ennyire? SOS aki már többször sütötte, vagy ennek ilyen keménynek kell lenni? Szerintem nem, csak én hibázhattam.
Limara, nagyon sajnálom ami Veled / gépeddel / történt. Talán jobban jársz ha veszel egy másikat, mert a levesek nem igazán tesznek jót az ilyen gépeknek
LIMARAM , jajj de sajnallak! Milyen a geped??-marka v. szeriszam? Lehet javittatni? Talan ugy ahogy NELLYM is mondta, talan ha kiszarad egy kicsit akkor a memokartyat kilehet menteni. Tok nelkul esett bele? Mert ez is szamit, mivel igy kevesebb folyadekot kapott, igy tobb a remeny hogy "".....
Hááát Limarám ez nagy baj! Gondolom garancia már nincs rajta, és ha lenne se javítanák meg, mert nem rendeltetésszerűen (Ne haragudj, de ennél a szónál azért mosolyognom kell!) használtad! Azért kérdezd meg, hogy mennyiért javítják, de szerintem az már nem éri meg.
Zsemlén gondolkoztam, és csak a nem megfelelő hőfok jut eszembe, amitől rágóssá válhat a külseje. Bár az az igazság, hogy a zsemlék miután kihülnek, és elveszítik ropogósságukat egyébként is kissé szívósak lesznek. Szóval 220 fokon kellene sütni, ennél alacsonyabb hőfok száríthatja a tésztát. Nem tudom, ez segít-e?
Nagy szomorúság ért ma. Leültünk ebédelni, és sótlannak találtam a levest. Erre a férjem felnyúlt a feje fölött lévő polcra a sótartóért, és azzal a lendülettel le is verte a fényképezőgépemet, ami szépen landolt a levesben (nem nevetni!!). Így nincs gépem, azóta se kép, se hang rajta. nem tudom lehet-e javítani, de mostanában biztosan nem tudok hozni képeket pedig ma is akartam sokat hozni, sütöttem, főztem egésznap.
NE haragudjatok mar, DE "megint"bakit kovettem el a sussunkbe bemasolt reciknel.HA beszeretnem rakni akkor oke esha az okera klikkelek akkor lehagy dolgokat es osszevissza kodot is berak. Worbol masoltam at.Neeem megy ez sem nekem. Kitudnatok javitani hogy jo legyen mert igy nem nez ki jol. KOSZONOM!-es elnezest!
Ide is beköszönök,sziasztok,szep hetveget.Örömmel olvasom,hogy Margitka jó hirekkel tudtál jönni.Minden jót kivánok neked.Limara drága.Az a gyönyörüseges kalács..hát nem tudok mit mondani,viszont kerdeznek.Hál nektek már en is szinte nap,mint nap süzök valamit.Többe levesbe sikerrel.A kerdesem a kovetkezo lenne,Mitől rágós a zsömlem külseje.Belül semmi gond,szepen megkel,csak kivülről nem stimmel.Nagy puszi nektek,majd jövök.
Ne haragudj, csak most vettem észre az írásodat. Nem baj, hogy hagyad végig menni a dagasztás-kelesztés programot, az öregtésztának jól meg kell kelnie, sőt túl is kell kelnie. Ezután beteheted hidegre, tökéletes lesz.
Nagyon régen voltam már itt és most egy kicsit beleolvasgattam a hozzászólásokba. Örülök, hogy jó híreket hoztál. Én is a Te tanácsaid és segítőkészséged alapján sütögetek. Most már nincs szükségem a napi konzultációra, de azért ötletekért be szoktam ide nézni. Mostanában napi rendszerességgel sütöm a kenyereket és a finom sütiket. A családom fellázad, ha néha napján bolti kenyeret veszek.
Nagyon köszönöm a kezdeti támogatást és kívánok neked mielőbbi gyógyulást és a közelgő névnapod alkalmával nagyon sok boldogságot és egészséget.
Mióta Nelly beírta a receptesbe az Ő variációját én tavasszal és ősszel szoktam csinálni belőle egy kúrát. Nekem ízlik, nem rossz ízű. Szerintem ízesíteni lehet, emrt ezek is természetes anyagok.
MArgitka! Én is szoktam cékla, sárgarépa, és zeller variációjával csinálni levet, de teszek bele egy kis mézet és citromlevet is. Így viszont nagyon fincsi lesz, én nagyon szeretem. És tényleg egészséges. Nem tudom, Neked lehet-e ezeket beletenni, mert akkor nagyobb kedvvel ihatnád.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit