Köszönöm Limara, hogy írtál!!!!!!!!!!!!!!!!!! Akkor megpróbálom megvenni a gépet valahol, ahol netán olcsóbb.....majd utána kell néznem. Imádok a konyhában tevékenykedni :)))...így bővülhet a kör!
A birsalmás csirke Chili&vanília receptje, itt találod.
Legközelebb egy kicsit módosítani fogok rajta. csirkemell helyett kifilézett csirke felsőcombokból fogom csinálni, az szaftosabb lesz. Vagy marad a csirkemell, de a bírs főzővizéből teszek alá egy keveset a sütés végén, majd egy pici étkezési keményítővel besűrítem. Nem sokat, csak éppen annyit, hogy a húsfalatokat körbe vonja egy kevés ízes szaft.
"Az állományjavító aszkorbinsav gyógyszertárakban szerezhetõ be, 10 grammos egységcsomagolásban. Ha nem mûanyag flakonban kapjuk, hanem kimérve, akkor a papírzacskóból rakjuk át polietilénzacskóba, mivel a nedves levegõ hatására megbarnul. Ennek a sikértartalomnövelõ adalékanyagnak a mennyiségére nagyon ügyeljünk, mert ha az elõírtnál többet teszünk bele, akkor foszlósabb lesz ugyan a kenyér illetve a zsemle, de elveszíti a házikenyérre emlékeztetõ ízét, és a korpás kenyerekre jellemzõ zamatát. Egyébként ez az anyag alkalmas zöldségek és gyümölcsök konzerválására is. Miután az aszkorbinsav vegyi úton elõállított tömény C vitamin, így a szalicillal, nátriumbenzoáttal vagy borkõsavval ellentétben nem károsítja az egészséget, az ára viszont a hagyományos tartósítószereknél jóval magasabb. Elkerülhetetlen azonban a használata gõzöléses tartósítás esetén, ha a tárolásra szolgáló üveg csak celofánnal vagy parafadugóval zárható le." Ezt találtam az aszkorbinsavról.
Szia Ilus! Üdvözlünk nálunk! Aszkorbinsavat a gyógyszertárban veszünk, nem sok kell belőle, tehát sokáig elég. Tk= teljes kiörlésű. Kérdezz nyugodtan....
Üdv. én is új vagyok itt. Minden tiszteletem és csodálatom a mestereké. Még nem próbáltam ki a kenyereket, de ki fogom hamarosan. Ismerkedek a módszerrel. Kérdéseim volnának: aszkorbinsav miért és honnan szerzitek be? (gyógyszertárból?) Van kenyér recept, aminél Tk rövidítés van, mit értünk alatta. Elnézést, ha olyat kérdeztem, ami figyelmemet kerülte el csupán.
Udvozlet az ujjonan erkezetteknek! Sussetek szepeket es finomakat. Az eleszto szelleme legyen mindig veletek! /Joda/
Nagyon szeretem az ananaszt! Csinjaval kostolgassatok, mert ha nagyon edes is, magas az enzim-savtartalma. Nekem belul mindig lemarja a "pofalemezem"hihi ezert utanna siramkozas van.
KI ker rakottkrumplit, mert nemreg lett kesz. Most gesztenyet sutok.Nem tudom milyen ize lesz, . A torok uzletbe vettem.Jo nagyok. Itt 5 Euroert vettem /kg. Majd holnap megirom milyen lett.
FRUZSI , latom tornado volt, mert a haz az oldalara fekudt. Kuldok nektek FUJI almat. Naggyon leves puha de rosszanos megis. A jo Istenke tudja hogy hol termesztik??A masik a NASI-korte-alma. HA leforditom szo szerint. Ez ugyanijen allagu es finom aromas. Ezek a gyumik /db szivacshaloba van burkolva, mertha leejtened akkor uuugy ahogy mondom szetrobbanna. Ez azert van mert NAGY a viztartalma. KI evett mar ilyet? Mi szeretjuk. 2-2 db-ot vettem mert nem olcso./Sztem kinai??/
Szeretettel köszöntünk az oldalon! Sajnos Margit magánéleti problémái miatt keveset tud jönni közénk mostanában, csak néha beköszön. Jól tudod, Hauser gépe van, tudomásom szerint elégedett vele. Hauser BM 830 (programtábla és használati utasítás)
Ha tudunk segíteni bármiben, akkor kérdezz, szívesen megtesszük.
Sziasztok pékecskék, hoztam képet mai szerzeményemről: A hátér miat bocsi, de sötétben itt a leggjobb a fényviszony.
Az Aldiba vettem őket, 89ft!!!! darabáron. Lemértem őket, egyik 998 gr, a másik 1103 gr. A szombatig akciós az Aldiba, az igaz 179 ft/db áron, de ma még az akciós ára is le volt akciózva. Én még nem láttam ilyen áron ananászt, ezértírom ide, hát ha mást is érdekelne. Azt hiszem, holnap az egyikből édes- savanyú mártás lesz
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit