Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Megszületett a nagydíjas krumplikrokett!!! Kiindulás Limara krumplifánkja,de menet közben alakítottam a dolgon,szokás szerint
Mivel tele a fagyó fehérjével így egész tojás ment bele, a krumplit nem héjában főztem,hanem hámozva, kockázva,ezért a folyadékot óvatosan adagoltam hozzá, a liszten emelni kellett egy kicsit, az élesztőt csökkentettem. Így lett olyan állagú a tészta,amilyenre gondoltam. Kisütöttem, pont olyan lett,mint a vágyott! Betettem nyersen néhány darabot a fagyasztóba,holnap kisütöm,kíváncsi leszek,az hogy fog szuperálni. Receptet beírom a bármitbe.
Mary,Bea,Anyuci,ez fantasztikus felhozatal!Az a suti,azok a fankok,a kenyerek,kiflik,pogik....meg ha felsorolom is csorog a nyalam.Gratulalok ugyesek vagytok mint mindig.Nekem ez most nagy kinzas,mert matol dietazomde azert jovok gyakran s megnezem a fincsiket,ugyhogy szorgoskodjatok!
Westi ! Csak úgy tudunk segíteni bármiben is ha leírod pontosan a receptet és ahogy te csináltad.
Magdi ! A hibernáláshoz mindenképp bele kell húzni a tepsit egy zacsiba, szoktunk reklámszatyrot is alkalmazni erre a célra. Természetesen azt levesszük sütés előtt. A zsömle, kenyér a gőztől lesz igazán cserepes (jénai, zacsi,2 tepsi között) és nem csak attól, hogy kirakod a hidegre, ez csak rásegít esetleg. A sütőzacsit meg kell nézni hány fokig bírja, mert tudomásom szerint valamelyik csak 180 fokig bírja a hőt. és az bizony ráolvad.
Mindenkinek gratulálok, megint remekeltetek Pékecskék !
Szia Anyuci!
Mi még nem találkoztunk, én most léptem a második hetembe. Ezek a ropogós, piros kenyereid lenyűgözőek. Milyen recept alapján van és van-e valami apró trükköd, hogy nekem is ilyen legyen.
Csoda ügyes vagy!Gratulálok!
Egyébként itt ez az ügyes-szorgos kezek klubja, mindenkinek őszinte elismerésem!
A hetvegen nem voltam itthon,csak ma csodalhattam meg azokat a csodakat amiket a hetvegen keszotettek,hat...szohoz sem jutokSokfele a valasztek,van minde,egyik szebb a masiknal,csal az a baj,hogy egyiket sem kostolhatom meg
Nev nelkul mindneki elott emelem kalapom!
Erdon kirandultunk,sutottem egy nagy tepsi alams pitet,ami isteni,es egy pudingos kuglofot,az egyik baratunk ketszeri nekiindulassal mind eltuntette,imadja,direkt neki keszult.Valamilyen retest tervezek,azt hiszme olyant,amit Moni sutott utobb.
A zsemlék az első hibernáltjaim. Az este beraktam formázás után 9 órakor a tepsin a hűtőbe, amit maxra feltekerjem, hogy hideg legyen benne.Fél kettőkor , mivel velük álmodtam, hogy kis szerencsétlenek lettek, felkeltem megnézni, mit csinálnak.Semmi rendkívüli nem volt. 4 ó 10 kor kivettem a hűtőből aklimatizálni őket,majd 5 ó 20 kor betettem a tepsit sülni. Már tudom, hogy hiba volt, hogy nem takartam le a tepsit a hűtőben semmivel. Aztán hideg sütőbe tettem sülni. És fénytelen kis laposak lettek, ropogós héj nélkül, persze cserepecskék sem lettek rajta, pedig kitettem a hajnali hidegre sülés után. A kifliket már tepsistől raktam sütőzacsiba, az meg szétolvadt, de kissé fényesebb lett, és keltebb.És abba vizet is spricceltem kelés előtt és sütés előtt is. Az utolsó
Ha a teteje nem sül meg, tegyél az üveges részre hajtogatott konyharuhát, a sülési idő végéig.Én a budafoki friss élesztőt használom. Olyan, mintha keletlen lenne a kenyérkéd. Ahoz, hogy segíteni tudjunk, írd meg; Milyen programon sütötted,- hány perces-, milyen recept szerint.
Kaptam egy kenyérsütő gépet és kiis probáltam de valmi nem stimmelt vele.Igaz ez már a második kenyér első jobb lett,de jó lenne némi tanács!A teteje meg se pirul de belülről jól megvan sülve,és az ize is jó.Milyen élesztőt ajánlotok?Remélem a képeken látszik minden!Elöre is köszönöm!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit