E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Diétás kenyerek, sütik és péksütemények Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.10.21. 22:01 -

Sziasztok!

Többször találkoztam vele, hogy valaki élesztő- vagy gluténmentes kenyérféle receptjét kereste. Arra gondoltam, hogy ilyen recepteknek adhatna otthont ez a fórum. Esetleg más diétába illeszthető recept is helyet kaphatna, a lényeg, hogy diétás legyen. Megkérném, hogy a receptek beírásakor jelezzétek, hogy milyen diétába illeszthető a kenyérféle.

Gondolom, hogy viszonylag kevés ilyen recept forog közkézen, de remélem ebből is kialakul előbb-utóbb egy kis gyűjtemény.

Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget, üdv, Margit

Kiegészítés (Batka): ebbe a fórumba írjátok a candida, lisztérzékeny, diabétesz (cukorbeteg) stb. recepteket. Hasznos oldalak:

Glutén-, laktóz-, tejfehérje-, tojásmentes ételek:
http://candida.lap.hu/

Wikikönyvek: Candida receptek

http://www.taplalekallergiacentrum.hu/index.php?owpn=22 Gluténmentes receptek (Limrara)

EmMargit Előzmény | 2006.03.15. 14:04 - #16

Kenyérke:

Tökös–pölyhös rozskenyér

1750 g kisülve

 

300 g tökpüré

300 g búzapehely (vásárolt)

60 ml langyos víz

 

350 g rozsliszt (teljes kiőrlésű)

350 g kenyérliszt

400 g rozskovász (világos rozslisztből)

2 kk. köménymag

1 1/2 kk. só

200 ml langyos víz (szükség szerint több/kevesebb)

 

A tökpürét előző nap összekevertem a búzapehellyel és a 60 ml langyos vízzel s egy éjszakára puhulni hagytam.

 

Másnap a többi hozzávalóval jól összedolgozom. A tésztát lefedve, kb. 30 percig pihentettem. Ezután jól átgyúrtam, kivajazott formába tettem s a sütő villanylámpáját bekapcsolva a sütőben több órán át kelesztettem. A tészta tetejét vízporlasztóval nedvesen tartottam.

Amikor a tészta jól megkelt: bő 2-szeresre és a tetején eléggé lyukacsos lett, bőven megszórtam szezámmaggal.

230 fokra felmelegített gőzős sütőbe tettem, ahová 5 percenként vizet porlasztottam a sütő 2 oldalfalára 4-5 alkalommal.

10 perc múlva 200 fokra kapcsoltam a sütőt s további 55 percig sütöttem a kenyeret.

A délelőtt sütött kenyeret este szeleteltem.

 

Finom, ropogós héjú, enyhén fűszerezett szaftos belsejű kenyér lett, ami felvágottakhoz, sajtokhoz, dzsemekhez, levesekhez, főzelékekhez stb. egyaránt nagyon finom és laktató.

 

Tökös-pölyhös rozskenyérTökös–pölyhös rozskenyérTökös–pölyhös rozskenyérTökös–pölyhös rozskenyér

 


EmMargit Előzmény | 2006.03.15. 13:55 - #15

Sziasztok!

Én elnézést kérek Rititől és Hennától is, itt viszonylag ritkán szoktam körülnézni, megígérem ezután figyelmesebb leszek. Henna szerencsére tegnap kérdezett a bezsélgetős fórumban, így neki már tudtam válaszolni.

Riti! Megkérlek, ha olvasol, írjál még egyszer az általános bezsélgetős fórumban. Írd meg, hogy melyik receptet próbáltad, milyen és mennyi élesztővel és mikor esik vissza a kenyér teteje. Tehát kicsit bővebben a problémádról, szerintem biztos megtaláljuk a megoldást rá. Nem hiszem, hogy a gépeddel lenne a baj.

Várom jelentkezésedet, üdv, Margit


henna Előzmény | 2006.03.13. 11:23 - #14

Szia Margitka!

A segítségedre lenne szükségem! A barátnőméknek szoktam vinni az általam sütött finomságokból, a gyerekei is nagyon szívesen fogyasztják. Sajnos kiderült , hogy a kisebbik (valószínű) allergiás a tojásra és a tejre. Annyira szeretnék neki továbbra is finom kaláccsal kedveskedni, de magamtól nem tudok ilyet, ezek nélkül alkotni. Kérlek ha van ilyen recepted, vagy kedved ilyet kitalálni, osztd meg velem.

Segítségedet előre is köszönöm!!

Henna


Riti Előzmény | 2006.03.09. 19:05 - #13

Sziasztok! Egy csomó nagyon jó gépi kenyérreceptet olvastam itt, nekem viszont sehogy sem akar sikerülni... Mindent pontosan úgy csinálok, ahogyan leírtátok, egy zsák különböző lisztem van, és mégsem jó. Az állaga tökéletes, az íze mennyei, de ahogy kinéz...! Akármit teszek, a közepe 'bekráteresedik'.Próbáltam kevesebb vízzel, sikérrel, aszkorbinnal. Most ott tartok, hogy a gépemmel van valami baj. Bomann CB 594-esem van, két keverőlapátos. Tud valaki segíteni? Köszönöm!! Riti

pkatica Előzmény | 2006.03.03. 12:57 - #12

Szia Andi!

Köszönöm a recepteket, ennek alapján megcsináltam a diétás kenyeret. Kenyérsütőgépben is tökéletes, picit több folyadék kellett hozzá. Nagyon finom lett. Mégegyszer köszi: Kati


Andi Előzmény | 2006.02.26. 21:50 - #11

A 3 kenyerem, és a fokozatosságot szem előtt tartva, az első egy sima fehér kenyér volt, a 2. grahamlisztes kenyér a 3 pedig rozsos-grahamlisztes kovászos és élesztős kenyér.

10 dkg rétesliszt

20 dkg rozsliszt (világos)

20 dkg grahamliszt

1 ek sikér

1 ek ecet (aszkorbinsavat még nem tudtam beszerezni)

1kk só

3 dl tej (a cukor hiányában tejben futtatom az élesztőt)

1 zacskó száraz élesztő

ca 10 dkg búzakovász

kevés joghurt

A lisztet, sikért, sót összekevertem, a kovászt és a tejben megfuttatott élesztőt a keverék közepébe öntöttem, majd befedtem a lisztkeverékkel, és kb 1/2 órát hagytam meleg helyen kelni.

Ezután a többi hozzávalót is belekevertem, majd kézzel addig dagasztottam, míg a tál szép tiszta nem lett, a tészta pedig ruganyos.

Majd kelesztés, dagasztás, kelesztés, dagasztás, formázás, egy kis kelesztés és ca 180 fokon 1 órát sütöttem. Közben megkentem vizzel higitott tojással.

Nagyon jól állaga lett, képet is próbáltam küldeni, de talán holnap sikerül.

Az igazat megmondva a margarint kifejeltettem, de enélkül is nagyon finom lett.

Szerintem ezen mennyiségekkel gépben is meg lehet csinálni, de lehet, hogy kevesebb folyadék is elég hozzá, bár ehhez nem értek.

Andi


pkatica Előzmény | 2006.02.26. 10:56 - #10

Sziasztok! Most találtam ezt az oldalt, a segítségetekre lenne szükségem. Keresek diabetikus kenyér receptet, amit gépben tudok sütni. A készen kapható kenyéren rajta van az összetétel, csak a mennyiségek nincsenek és nagyon kevés helyen lehet beszerezni. Ha valakinek van ilyen recept, nagyon megköszönném. Üdv.: Kati

EmMargit Előzmény | 2006.02.18. 20:58 - #9

Andi

Muffin (cukormentes)

A hozzávalók:

  • 2 kanál sima liszt
  • 2 kanál búzakorpa
  • 2 kanál zabkorpa
  • 15 dkg zabpehely kevés margarinon megpiritva
  • 2 kanál búzacsíra
  • fél sütőpor

    ezeket szárazon összekevertem, majd
  • kb 1 kanál túrót
  • 2 dl joghurtot és
  • édesítőszert (Süssina-t)hozzákevertem,
  • majd pedig 5 tojás  fehérjét keményre vert habját óvatosan belekevertem.

    Muffinsütőbe adagoltam, és kb 20 perc alatt 200 fokon készre sütöttem.

Muffin (cukormentes) Muffin (cukormentes)


EmMargit Előzmény | 2006.02.15. 21:39 - #8

Szia Andi!

Bár itt nem szoktam válszolni, de most megköszönöm, hogy beírtad a receptet, áttettem az ABC-s részbe is. Majd nézd meg, ott van még 1-2 cukormentes recept, hátha megfelel Neked is.

Várom a további recepteidet is, üdv, Margit


Andi Előzmény | 2006.02.13. 22:28 - #7

Cukormentes Zsúrkenyér

  • 500 dkg liszt (32dkg rétesliszt, 18dkg BL-55 sima fehér liszt)
  • 2 dkg élesztő
  • 2dkg vaj
  • 2dl tej
  • 1kk só
  • 1ek ecet
  • kefír

Az élesztőt a 2 dl tejben hagytam felfútni, természetesen a cukor hiányában nem igazán látványos, inkább a tej tetején úszkáló barna foltoknak lehetne nevezni a látványt. A lisztet elkevertem a sóval, majd az 1 ek 10 %-os ecetet belecsurgattam. Az élesztős tej kb 2/3-át a liszthez öntöttem, a maradék tejben megolvasztottam a vajat, és ezt is a liszthez öntöttem. Eddig volt az alaprecept, amit ezen honlapon találtam. De mivel túl keménynek véltem a tésztát, tettem hozzá kefírt, amit előzőleg kicsit meglangyosítottam. Kb 2 dl használtam, de ezt nem tudom pontosan. Majd jól kidagasztottam (hólyagos és sima lett a teteje, a tál oldalától elvált), kelesztettem 1 1/2 órát, majd átdagasztottam, ismét kelesztés, kb 3/4 órát, majd kicsi dagasztás, beletettem a formába és ott még hagytam kb 20 percet kelni. Légkeveréses villanysütőben 200 fokon 10 percig, majd 160-170fokon jó 1 órát sütöttem. Közben egyszer megkentem a tetejét sima vizzel.


EmMargit Előzmény | 2006.01.02. 00:41 - #6

Kenyérke reeceptje

Sárgarépás 4-gabonamagvas rozskenyér

 

660 g rozskovász 
165 g rozs-búza-zab-gersli keverék (teljes szemek)
165 g tönkölyliszt (teljes kiőrlésű)
165 g rozsliszt (teljes kiőrlésű)
165 g búzaliszt (teljes kiőrlésű)
2 sárgarépa reszelve
2 tk só
1 tk barnacukor

víz

 

1) A gabonamagvakat a sütést megelőző este leforrázzuk annyi forrásban lévő vízzel, amennyi éppen ellepi.

 

2) Az anyagokat jól összekeverjük, meggyúrjuk s 30 percig pihentetjük. Az összeállításnál szükség szerint egy kis vizet adjunk a tésztához, hogy az anyag kellően összeálljon.

 

3) A tésztát ismét jól átgyúrjuk, formázzuk s egy kb. 30 cm hosszú kizsírozott formatepsibe tesszük, majd meleg helyen legalább a duplájára kelesszük.

 

A kovász aktivitásától függően min. 2 óra szükséges. De több is lehet. Ha hosszabb ideig kell keleszteni, akkor terítsünk a tepsiben lévő kenyérre langyos vizesruhát, melyet időnként frissítünk, hogy a tészta felületét ne hűthesse le.

 
4) 230 fokra előmelegített bőven gőzölt sütőben kezdjük meg a sütést l5 percig.

Ezután állítsuk a sütőt 180 fokra s 60 percig süssük a kenyeret, miközben a felületét és a sütőfalát vízzel gyakran befecskendezzük.

A 60 perc elteltével vegyük ki a kenyeret a formából, és a rácson süssük további 15 percig.

 

A sütőből kivett kenyeret ismét kellően permetezzük be, majd takarjuk le, s hagyjuk a szeleteléshez kihűlni.

Ha a kenyerünk héja túlsülne, kérges kemény lenne, akkor sokat segít a többszöri langyos vizesruhába csavarás.

 

Kb. 1500 g-os kenyér lesz.

Sárgarépás 4-gabonamagvas rozskenyérSárgarépás 4-gabonamagvas rozskenyérSárgarépás 4-gabonamagvas rozskenyér

Sárgarépás 4-gabonamagvas rozskenyérSárgarépás 4-gabonamagvas rozskenyérSárgarépás 4-gabonamagvas rozskenyér

 


tysonbaba Előzmény | 2005.11.16. 10:43 - #5

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy a fiamnak fehér kenyeret szeretnék sütni, de ő tejfehérje-allergiás. Nagyon kevés a kenyérreceptem, így most bajban vagyok újdonságok készítésével, egy kalácsot tudok sütni, a narancsosat, mást sajnos nem. Ha tudtok nekem segíteni ebben nagyon megköszönném. Kérek szépen kenyér- és kalácsreceptet. köszönöm szépen !

tysonbaba

 


EmMargit Előzmény | 2005.10.26. 00:48 - #4

Kenyérke receptje

Ukrán rozskenyér
(élesztőmentes)

333     g        teljes örlésű rozsliszt

333     g        kenyérliszt
366     g        rozskovász

2        Tk.    

2        Tk.     barna cukor

2        Tk.     őrölt kömény
400     ml       víz (langyos)

 

Az összetevőket megfeleztem 2 gépre, mert az én gépeim 600-700 g mennyiséget tudnak jól megdagasztani, viszont az új zománcos sütőformám 1,2 -1,5 kg kézi dagasztásu mennyiséggel nyújt optimális (max. 10 cm) magas rozskenyeret.

 

A keményebb tésztákat a géppel addig dagasztattam, amíg azok a kovász hatására sűrű krémszerűvé nem váltak.

 

Ekkor kivettem a ragacsos tésztát a két gépből és egy nagy gombóccá formálva a sütőformába tettem. Vizes kézzel a felületét elsimítottam, majd hideg sütőben addig kelesztettem, amíg az edény tele nem lett, de a felület szép egyenletes maradt (4,5 ó).

 

*(Kézzel dagasztva közepesen kemény jól dadasztható tésztát kapunk. 10 perc dagasztás az összeállatás után. 20 perc pihentetés után jön a formázás és az edénybe készítés, kelesztés).*

 

Ekkor az edényt a kenyérrel kivettem a sütőből  és a sütőt 230 fokra felfűtöttem. Indításkor egy kis fémtálban forró vizet tettem alulra a gőzöléshez. Amikor a hőmérséklet elérte a 230 fokot, a kenyeret a formában betettem a középső állásban lévő rácsra és külön erre a célra vásárolt vízporlasztóval meleg vizet bőven bemermeteztem a sütőtérbe a kenyér felülete felé.

 

10 perc múlva 200 fokra tekertem a kapcsolót és ismét bepermeteztem a sütőtérbe a kenyér felülete felé.

 

10 perc elteltével 170 fokra kapcsoltam  a hőmérsékletet és a permetezést megismételtem.

 

Ezután a kenyeret 50 percig sütöttem, majd óvatosan kivettem a sütőformából s még 10 percig sütöttem.

 

A sütés befejezése után rácsta tettem s egy vékony kenyérkendővel letakarva tartottam  a szeletelésig.

Javasolom a 24 órás várakozást az íz és az állag ekkorra érik össze. A korán megszelt kenyér morzsásan ragacsos, ízetlen.   

 
Megjegyzés: A dizájn ukrán, a beltartalom egy kedves CK-Fórumtárs házi receptje erős megváltoztatással. Mindkét kenyérhez képest ez egy fűszeresebb, karakteresebb kenyér.

Az eredeti ukrán kenyér egy nagyon jó minőségű tömegkenyér. Kicsit világosabb.

Ukrán rozskenyér Ukrán rozskenyér

Ukrán rozskenyér Ukrán rozskenyér Ukrán rozskenyér


EmMargit Előzmény | 2005.10.22. 01:15 - #3

Kenyérke receptje

Kovászos fehérkenyér
(Élesztőmentes)

400 g kenyérliszt

200 g  kovász (búzalisztből készítettem) 
  25 g  vaj

270 ml.kaukázusi kefír

    1 tk.

    1 tk. cukor

 

A fent felsorolt hozzávalókból a kenyérsütő gép dagasztó programjával este  tésztát készítettem, majd a program lefutása után a gépet kikapcsoltam s megvártam hogy a tészta több órán keresztül bő kétszeresére kelljen.

 

Ezután a sütőprogrammal megsütöttem s kb. 20 percig még a gépben hagytam a kész kenyeret, hogy szép pirosra süljön és az üstből könnyedén kipottyanjon.

 

A kenyér tetejét vizes tojással a sütés elindítása előtt óvatosan le lehet kenni, hogy szebb legyen és ne morzsálódjon olyan szárazan a szeletelésnél.

 

Megjegyzés: A kovász készítéséhez 5-7 nap szükséges. Javaslom, hogy az első kovászból mindig tegyünk el két kanálnyit a következő sütéshez kis befőttes üvegben, melyet aztán minden egyes sütésnél 3 nap alatt fokozatosan szaporítsunk fel 200 g-ra + 2 kanálnyira.

kovászos fehérkenyér (élesztőmentes) kovászos fehérkenyér (élesztőmentes)

 


EmMargit Előzmény | 2005.10.22. 00:07 - #2

Cukormentes kalács

Diabetikus kalács (kb 1 kg-os):

60 dkg BL 80-as liszt (vagy 40 dkg finomliszt +20 dkg rétesliszt)
1 dl tej
2 dl kefír v. joghurt
2 egész tojás
5 dkg margarin
1/2 kk. só
2 kk. folyékony édesítőszer (én Süssinát használok), ha édesebben szeretitek, lehet picit többet is tenni bele
késhegynyi aszkorbinsav
1/4 friss élesztő

Ez a tészta egy alapreceptnek tekinthető, ebből mindenféle kalácstészta alapú süteményt meg lehet sütni.


EmMargit Előzmény | 2005.10.21. 22:01 - #1

Sziasztok!

Többször találkoztam vele, hogy valaki élesztő- vagy gluténmentes kenyérféle receptjét kereste. Arra gondoltam, hogy ilyen recepteknek adhatna otthont ez a fórum. Esetleg más diétába illeszthető recept is helyet kaphatna, a lényeg, hogy diétás legyen. Megkérném, hogy a receptek beírásakor jelezzétek, hogy milyen diétába illeszthető a kenyérféle.

Gondolom, hogy viszonylag kevés ilyen recept forog közkézen, de remélem ebből is kialakul előbb-utóbb egy kis gyűjtemény.

Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget, üdv, Margit

Kiegészítés (Batka): ebbe a fórumba írjátok a candida, lisztérzékeny, diabétesz (cukorbeteg) stb. recepteket. Hasznos oldalak:

Glutén-, laktóz-, tejfehérje-, tojásmentes ételek:
http://candida.lap.hu/

Wikikönyvek: Candida receptek

http://www.taplalekallergiacentrum.hu/index.php?owpn=22 Gluténmentes receptek (Limrara)


[76-57] [56-37] [36-17] [16-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?