Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Én amikor gépeben sütöttem,és még a mai napig is szoktam figyelni,a tésztát dagasztás közben.Ha nagyon egyenetlen akkor nagyon óvatosan kézzel szoktam kicsit a felületét símítani ahogy keveri a gép.Amikor leállt a dagasztás gyorsan,hogy ne hűljön ki a tészta kivettem az üstből,és kicsit megformáztam,ezután a lapátokat,ahogy Limara is írja mindig kivettem én is.Gyorsan vissza a tészta,és ment tovább minden.
Zseby küldött nekünk képeket. A segítségünket kéri, sajnos nem sikerülnek a gépi kenyerei, szeretné, ha tanácsot adnánk neki!
Zseby azt írta, hogy szobahőmérsékletű hozzávalókkal dolgozik és 1,5 dkg élesztőt használt.
Én első ránézésre azt írtam neki, hogy keletlen a kenyér, bár a másfél deka élesztővel nem szabadna. Egy-két evőkanál folyadékot is elbírt volna még szerintem. A lapátok miatt pedig féloldalas, sajnos az ejtés csúnyán belekavart a tésztába, az is lehet, hogy emiatt nem tudott már megkelni mégegyszer. Mindenképpen ki kell venni a lapátokat a daagsztás végén!
Sziasztok pékecskék, annyi finomságot hoztatok, hogy nem sorolom a neveket, mert félő, hogy kihagynék valakit, de mindenki nagyon ügyi votl, gratulálok mindőtöknek!
Én ma megint Limara tejfölös kifliét készítettem, most tettem bele fehérrozs lisztet is, nagyon finom lett így is, most 12-be osztottam, mert kislányaimnak így is elég.
Én is probálkoztam ,igaz nem lett szép de elsőre türhető és az íze az jó lett!Szerettem volna feltenni de nem tudtam.Olvastam Brigittánál hogy tudna meghívót küldeni,azt én is megköszönném,vagy ha bárki másnak van az is nagyon jó lenne.Előre is köszönöm!
Hát lányok! Ez a hétvégi termés, ez nem semmi! 3 oldalnyi nyálcsorgatás!!! Hát van nektek szívetek! És pont most, mikor nincs itthon semmi édesség, és én pedig bármit be tudnék most falni! Egyszóval nagyon ügyesek vagytok mind egy szálig!
Ha van képtárad,akkor könnyebben megy,ha nincs,tudunk meghívót küldeni.Elküldheted Limarának is a képet levélben,jobbra lent van a címe,elfoglaltságától függően tudja idehozni a képeket.
A nővérem jóvoltából hozzájutottam egy kenyérsütő géphez és beleszerettem. A kalácsom nagyon finom lett és bíztos ismeritek azt az érzést,hogy muszály világgá kiabálni milyen ügyes vagyok...:):)
450gfinomliszt
15g szárított élesztő
1,25g cukor
fél üveg vanília aroma
csipet só
2 tojás és még egynek a fehérje
250ml tej
Ezeket gépbe tettem és 20 percig dagasztottam.Tálba borítottam és jól megkelesztettem.Amikor jól feljött átgyúrtam,majd 2/3-1/3 arányban elosztottam a tésztát.A nagyobb darabot háromfele vágtam hurkát sodortam belőle,majd megfontam.Sütőpapiros tepsibe tettem,megkentem egy tojássárgája és egy kanál tej keverékével.A kisebb darab tésztát is megfontam majd a nagy tetejére tettem és azt is megkentem.Kicsit rákelesztettem még,aztán forró sütőben megsütöttem.Nagyon finom lett!!!
Látom még el voltam addig sem pihentetek. Szépeket sütöttetek.
Maradt még nyanyám sé nem hagyott nyugodni Limara sajtosa és megsütöttem még egy adagot azokat már sikerült kisebbre formázni! Nagyon isteni finom! Köszönet érte Limarának!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit