E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Piroska Előzmény | 2008.08.22. 18:07 - #39535

Sziasztok!

Na folytatom. Egy ideje szeretném megtudakolni hogyan működik mostanában a képfelrakás az oldalon. Egyszer mintha azt olvastam volna, hogy Bezsa már nem tudja gondozni az oldalt. Kinek lehet e-mailben elküldeni a fotókat? Nekem ugyanis még nincs képtáram. Igazából nem is tudom szeretnék-e.

Emes! nekem a nagyobbik fiam volt kicsi mikor a Balatonnál nyaraltunk. Állandóan ordított ha a vízbe akartuk vinni. Egyedül a kis csónakjában ült meg egy darabig. Én zt gyanítom az volt az oka, hogy lépcsőn kellett bemenni, és neki rögtön legalább derékig ért a hideg víz. Viszont a Tisza parton, ahol homokos volt a part és fokozatosan mélyült a víz imádott fürdeni. Erőltetni nincs értelme.

Neene! Kérdezted ki milyen lisztet használ. Én sima finomlisztet és réteslisztet szoktam összekeverni. Nagyrészt Hajdú lisztet, mert itt azt lehet kapni leginkább. Nekem nem volt vele gondom, bár a Tóthkomlósi liszttel szebbeket sütöttem amikor kaptam a kispékektől. Egyszer vettem TESCÓs BL80-ast, annak szürke színe volt, ami a kenyéren is meglátszott. Azóta se vettem belőle.

Moldvam! A borban pácolt csirkéhez milyen bor kell? Fehér vagy vörös?

Magamról is szólnék pár szót. Mostanában is sütögetek folyamatosan, bár nem nagy mennyiségeket. Ennek az az oka, hogy a fiúk állítják, az én kenyeremtől híznak. :(( Ezért szakaszosan egyáltalán nem esznek ilyesmit. A másik gondom az, hogy egyszer frissen megeszik amit sütök, de másnap már húzzák a szájukat, a maradékot pedig ehetem penészedésig. Ezért mostanában frissen lefagyasztom kis adagokban a kiflit, mert úgy friss marad. Ma próbálom ki a kenyeret a fagyasztóból kivéve. Pedig amúgy gyakran sikerülnek szép cserepesre a kenyereim, és szerintem nagyon finomak. Fotókat majd küldök (a sütéseimről és a nyaralásról is) ha megtudom hová küldhetem.

Most elköszönök Tőletek, remélem sűrűbben is tudok jelentkezni.
Üdv mindenkinek:Piroska

 


Piroska Előzmény | 2008.08.22. 17:52 - #39534

Sziasztok!
Szia Margitka!

A kenyérfesztivállal kapcsolatban szeretnék először pár szót hozzátenni a történethez a másik oldalról, a szemlélődő látogatók oldaláról. Az alapötlet jó volt, de az embernek olyan érzése volt mintha az egész Kossuth téri rendezvénysorozat szervezése alábecsülte volna a tömeget. A történelmi játszóháznál és a kenyérfesztiválnál egyaránt. Iszonyatos sorbanállások árán lehetett bármit is megközelíteni. A kenyérfesztiválnál én kicsit csalódtam, mert a Ti standotok és az utolsó stand kivételével semmit sem lehetett látni, csak vásárolni. Én azt hittem mindenütt gyakorlati bemutató lesz, recepteket és tippeket lehet kapni. Egy helyen kóstoltam lekvárt, egy helyen pedig perecet vettünk. Állítólag különlegesen készül azért volt 300 forint darabja. Szerintem ehetetlenül rossz volt. Túlságosan kereskedelmi jellege lett az egész "bazársornak".

Üdítő kivétel volt ez a kis csapat, akik önzetlenül, nem nyereségvágyból sültek - főttek ott a hőségben. Dicséret illeti a csapat minden tagját.

A Príma Konyhát én is láttam ma a postán. Tényleg benne van a helyreigazítás korrekt módon.

Majd még jelentkezek, csak ezt elküldöm nehogy elszálljon a semmibe. Na meg rendet teszek a gyerkőcök közt.

Üdv: Piroska


iriszi Előzmény | 2008.08.22. 17:25 - #39533

GRATULA LÁNYOK A HEJTÁLÁSÉRT ÉS AZ OLDAL JÓ HIRÉNEK  ÖREGBITÉSÉÉRT!!

 

Margitka a Prima konyhában benne van a hejesbités,ma vettem meg!


HBKati Előzmény | 2008.08.22. 16:48 - #39532

Kedves Margitka,Limara,Nelly és Majorkaj!

Nagyon sok szeretettel gratulálok!Nem volt könnyű ebben a nagy melegben.Büszke vagyok rá,hogy ismerhetlek Benneteket,és hogy amit a kenyérsütésről tudok,azt mind Tőletek tanultam,tanulhattam!Köszönöm!!


DeKa Előzmény | 2008.08.22. 12:54 - #39531

Kedves Moha!

Nagyon köszönöm a segitséget, ki fogom próbálni  

Mégegyszer köszönöm mindenkinek a segitséget, nagyon jó ez az oldal, sokat segitettetek már azzal is, hogy éltetitek

 

Üdvözlettel,

DeKa


Moha Előzmény | 2008.08.22. 12:36 - #39530

Sziasztok!

Deka ezekhez a kenyerekhez,péksütikhez én a felesben tk.lisztes öregtésztát használom,ettől sokkal könnyebb lesz a tésztaszerkezet és a végeredmény. Kovásszal nem kell bajlódnod,ez az öregtészta eláll a hűtőben egy műanyag dobozban, kb.80 dkg lesz,így ezt 4 sütéshez használhatod fel 20 dkg-ként.

Öregtészta:  25 dkg teljesőrlésű búzaliszt, 25 dkg BL 80 kenyérliszt, 1 kk.cukor, 1 púpos tk.só, 1 dkg friss élesztő, 350 ml víz.

Ezeket megdagasztani a géppel, majd egy magasfalú edényben egy nylonzacsival letakarva a lakás egy hűvös pontján hagyni túlkelni. Ez nekem kb. 6-8 óra alatt lezajlik,ekkor átforgatom egy lapáttal gombóccá a tésztát és egy dobozban megy a hűtőbe.Ekkor már lehet vele sütni.

Ahogy látod a receptekben kb. 20 dkg megy egy sütéshez,ezt pici élesztővel és az egyebekkel elkeverjük,aztán a továbbiak szerint dolgozunk vele.

Próbáld ki,érdemes!


DeKa Előzmény | 2008.08.22. 08:39 - #39529

Kedves Moha!

A kérdéseimet már alább irtam, ami az lenne, hogy a diétás barna kenyérhez, és a rozs- és grahamlisztes kenyérhez mindenképpen kell-e kovászt késziteni, vagy lehet análkül is?

Köszönöm az eddigi válaszokat


dulifuli13 Előzmény | 2008.08.21. 22:30 - #39528

Sziasztok Pékecskék!

GRATULÁLOK A BEMUTATÓHOZ. Nagyon sajnálom, hogy csak kedden este láttam a meghívot, mert szívesen megnéztem volna, s talán tudtam volna kicsit segíteni. De vendégséget vártunk  (kerti muri) és nem mondhattam le az utolsó pillanatban.

Szerintem meg lehetett volna hívni annak a bizonyos lopós lapnak a szerkesztőit is, győzödjenek meg a nyanyás kenyérről és annak névadóiról/ alkotóiról.  

Remélem mindenki jól van, akik mostanában ünnepelték név- és szülinapjukat, azoknak sok boldogságot.

Pusszatás , majd jövök.


Moha Előzmény | 2008.08.21. 20:57 - #39527

Kedves DeKa !

Valóban szoktam szénhidrátra kiszámolt zsemlét,kenyeret sütni. Limara már betette neked a diétás kenyeres címét,ott nézelődj,és ha konkrét kérdésed van szívesen segítek! Cristina receptjei is nagyon jók,ő is mindent kiszámol,mert cukros.

Én már régen nem sütök a gépben,csak dagasztásra használom. A kisebb ch tartalmú kenyérfélék nagyobb részben tartalmaznak teljesőrlésű lisztet,ezért ezek szerintem gépben túl tömörek lennének. Ha beszerzel két hosszúkás dobozformát,azokban nagyon jól lehet sütni ilyen kenyereket. Van nagyméretű sütőzacskó,azt ráhúzva a tészta nem szárad ki sütés közben és a kenyér is lazább lesz.

Azt hiszem a legutolsó recept is így készült,Cristina írta be. Ezeket a kenyereket érdemes formában sütni,így lágyabbra hagyható a tészta és a végeredményt a család többi tagja is szívesen megeszi.


Limara Előzmény | 2008.08.21. 20:19 - #39526

Julika! Nagyon jók a képek, köszönjük


majorkaj Előzmény | 2008.08.21. 20:15 - #39525

Sziasztok !

Újabb képek a Kenyérfesztiválról:

http://majorkaj.xfree.hu/123956

Jó nézelődést !


emes Előzmény | 2008.08.21. 19:48 - #39524

Margitka, Limara, Julika, Nelly!

Nagy élvezettel olvastam a beszámolókat, és néztem a képeket! Le a kalappal előtettek! Elhárítottatok minden akadályt és helyt álltatok! Hát nem is tudom, mit mondjak! Gratulálok! Szerintem ti nyertétek a kenyérsütő olimpiát, négyes számban!


DeKa Előzmény | 2008.08.21. 17:28 - #39523

Kedves Limara!

Köszönöm a választ, kipróbálom a recepteket kovász nélkül, aztán meglátom

De természetesen kiváncsian várom a többiek válaszát is a kérdésemre, Leginkább Moháét, ha erre jár


majorkaj Előzmény | 2008.08.21. 17:27 - #39522

Sziasztok !

Péktársaim akik a Kenyér fesztiválon részt vettek már előttem mindent elmeséltek. Én csak ismételni tudnám Őket. Ma feltöltöm én is a képeket és jelentkezem velük. De azért annyit még is megismétlek, hog fantasztikus volt és én is remélem, hogy egyre többen leszünk itt a fórumon és a fesztiválnak köszönhetően sokan megismerik ezt a szuper kis csipet-csapatot.

Igazán köszönjük a szervezőknek, hogy ránk is gondoltak és így meg tudtunk mutatni az otthoni kenyérsütés rejtelmeiből egy kis morzsányit.


EmMargit Előzmény | 2008.08.21. 16:15 - #39521

Sziasztok!

Nagyon régen fordult már utoljára elő, hogy új receptet hoztam, most a fesztivál jó hatással volt rám és egyből hármat is beírtam. Régi szokásom szerint itt is megmutatom:

Riegel-kenyér (gépi)

Baileys-es kalács

Cherry brandy-s kalács

Képek sajnos nincsenek, de egy szokványosan sikerült gépi kenyér és kalács képét már mindenki ismeri, az ízeket pedig úgyis csak akkor érzitek, ha kipróbáljátok ;)

További szép napot kívánok, üdv, Margit


virag Előzmény | 2008.08.21. 15:14 - #39520

Margitka, LImara, Julika, Nelly!!!

Szívből GRATULÁLOK!!!

Nagyon ügyesek vagytok! Nem volt könnyú dolgotok ebben a nagy melegben, de biztosan jó érzés volt, hogy olyan sok volt az érdeklődő.


Limara Előzmény | 2008.08.21. 15:08 - #39519

Szia DeKa!

Üdvözöllek az oldalon, gratulálok a sikeres sütésekhez.

Sajnos én nem igazán vagyok otthon a diétás kenyerekben, de kovászt nem fontos használnod, nyugodtan kihagyhatod. Ha jól emlékszem Moha szokott olyan kenyereket készíteni, aminek kiszámolta a szénhidrát mennyiségét. Ha jön, egészen biztosan segíteni fog. Diétás kenyerek, sütik és és péksütemények  itt azért érdemes addig is szétnézned.

Üdv


Ili49 Előzmény | 2008.08.21. 14:12 - #39518

Minden elismerésem Margitka Limara Nelly és Juliáé. Tegnap én is megnéztem munkálkodásukat. Állandó kérdések és közben nemcsak válaszoltak de a kezük is járt. Borzalmasan meleg is volt.

Ügyesek voltatok.


DeKa Előzmény | 2008.08.21. 12:10 - #39517

Kedves Fórumozók!

Szeretnék kérni egy kis segitséget. Nemrégiben vásároltam egy kenyérsütő gépet, mert már nem igazán birtuk ezeket a magas árakat. Szeretnék diétás kenyeret késziteni, amiben nagyon kevés szénhidrát van. Meg is találtam két receptet, amit szeretnék kipróbálni, de kicsit elakadtam. Egyébként normál kenyeret már elég ügyesen készitek, hála ennek az oldalnak. Nagyon jó recepteket találtam, köszönöm mindennkinek

Tehát, amiben a segitséget kérem, az az, hogy a rozs- és grahamlisztes kenyeret, valamint a diétás barna kenyeret hogyan tudom elkésziteni kenyérsütő gépben. Az elakadásomat a kovász okozta. A kenyérsütőbe is kell olyat készitenem? Nem lehet ezt kovász nélkül késziteni? Vagy esetleg tudtok más olyan kenyér receptet ajánlani nekem, amivel tudom tartani a szénhidrát diétámat? Eddig a Norbi update 1-es kenyeret vásároltam, de már nem igazán birjuk anyagilag, igy remélni merem, hogy van olcsóbb megoldás is

A válaszokat előre is köszönöm.

Üdvözlettel,

DeKa


EmMargit Előzmény | 2008.08.21. 11:57 - #39516

Sziasztok!

Hát Limara olyan jól leírt mindent, hogy sokat nem tudok hozzáfűzni. Talán annyit, hogy minden sütésünknek osztatlan és nagy sikere volt. Az itthoni, sütőben sült dolgokra sokan csak ámuldoztak, gyönyörű kenyereket, kalácsokat hozott mindenki és akármennyit is panaszkodtunk előző nap, elrontott bizony nem volt közte (kivéve az én hepehupás kalácsomat). 
Az ottani gépi sütéseink - mint ahogy Limara írta is - kicsit zűrösek voltak. Elég nehéz egyszerrre több emberrel beszélgetni, kérdésekre válaszolni és közben odafigyelni, hogy minden alkotóelem pontosan kerüljön az üstbe, hát ez nem is mindig sikerült. Korrigáltunk tésztát, amivel még nem is volt baj, de a 2. sütéssorozatra az összes hozzávaló - liszt, víz, tojás, tej - annyira felmelegedett, hogy a frissen összerakott és dagasztott tésztánk kelés helyett szinte azonnal elkovászolódni kezdett. Igen nehéz volt eltalálni, hogy mikor kezdjük sütni, hisz sok még nem volt eléggé megkelve, de látszottak rajta már a túlérés jelei. A nyanyusunk a végére gyaakorlatilag meghalt, pedig azt is előző nap, frissen csináltam.
A szomszédos pékeknek volt hűtőjük, ők nem is panaszkodtak a szervező hölgynek. Ha jövőre is kapunk meghívást, akkor nekünk is valami ilyen megoldásra lesz szükség, hogy legalább a hozzávalók egy részét abban lehessen tartani.

Az érdeklődés hatalmas volt, én teljesen megdöbbentem, nem gondoltam volna, hogy ilyen sokan lesznek kíváncsiak ránk. Örülök, mert úgy érzem én is, hogy sok embernek tudtunk élőszóban tanáccsal és talán majd a későbbiekben itt is segíteni.

Szeretném én is megköszönni mindenkinek a segítségét, megint bebizonyosodott, hogy milyen fantasztikusan jó csapat vagyunk mi itt együtt.

                                                      


[Későbbi] [39915-39896] [39895-39876] [39875-39856] [39855-39836] [39835-39816] [39815-39796] [39795-39776] [39775-39756] [39755-39736] [39735-39716] [39715-39696] [39695-39676] [39675-39656] [39655-39636] [39635-39616] [39615-39596] [39595-39576] [39575-39556] [39555-39536] [39535-39516] [39515-39496] [39495-39476] [39475-39456] [39455-39436] [39435-39416] [39415-39396] [39395-39376] [39375-39356] [39355-39336] [39335-39316] [39315-39296] [39295-39276] [39275-39256] [39255-39236] [39235-39216] [39215-39196] [39195-39176] [39175-39156] [39155-39136] [39135-39116] [39115-39096] [39095-39076] [39075-39056] [39055-39036] [39035-39016] [39015-38996] [38995-38976] [38975-38956] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints