Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Móni ! A hibernálás mester, micsoda kakaós csigák.
Limara ! Hmmm, gofri. Én is nagyon régen ettem.
Georgina ! Már tényleg sokkal szebb a kenyérkéd, csak így tovább !
Emese ! Ezért kár volt parázni, nagyon szép szalagos lett a fánk. És tényleg pihe-puha. Mindjárt én is dagasztok egy fél adaggal.
Tegnap Limara sajtos bagettjét látva összefutott a nyál a számban. Azon nyomban kinyomtattam a receptet, siettem haza és sütöttem is fél adaggal. Nem szeretek sütőzacskóban sütni, de azért még volt itthon egy egyszer használt. Gondoltam adok még egy esélyt a zacskós sütésnek. Nem bántam meg. Nagyon finom illatok terjengtek a lakásban már sülés közben is. És tényelg nagyon finom, pihe-puha és igazán hasonlít a Sparos bagettre. Mindenkinek melegen ajánlom, hogy próbálja ki. Azt hiszem a Szendvicskenéyr (bucis) mellett ez is a nagy kedvencek közé fog tartozni. Ráadásul a formázás is sikerült elsőre. Oly annyira, hgoy már dagad egy másik fél adag.
Megboldogult gyermekkoromban ettem utoljára gofrit! Nekem a csokis-tejszínhabos volt a kedvencem! Még a retros habszifonból nyomták rá a Vedres utcán (tudod Limara, közel a sulihoz) egy kis büfében egy 10 emeletes aljában. Azok a régi szép idők!
Gina! Gratulálok! Láltod, megy ez neked! Csak így tovább!
Ma volt a napja, hogy megsütöttem Limara farsangi fánkját. Nagyon paráztam, mert nekem eddig minden zsírban sült tészta megszívta magát, és meg is égett néha. De ezután nem félek majd. Nagyon könnyű laza lett, és a sütés sem volt nagyon ördöngös. Habár az elején hőmérőt akartam az olajba tenni! De aztán a fele után már belejöttem, és a hőfok is tökéletes lett. Természetesen nektek csak a 2. szakaszban készülteket mutatom be! Hi-hi!
Elkészités:Tegyük a vadrizst 1 kisebb lábasba sozzuk meg majd annyi vizzel öntsük fel amennyi éppen ellepje.Lassu lángon kb.30-40 perc alatt fözzük puhára.Akkor jok a szemek ha már szétnyilnak.Szürjük le majd csepegtessük le.
Tegyük 1 dagaszto edénybe a kétféle lisztet,a zabpelyhet a kukoricadarát,a megfözött vadrozst a száritott élesztőt,majd csurgassuk rá a mézet és az olivaolajat.
Kapcsoljuk kis fokozatra a keverőt majd öntsük hozzá a langyos tejet.Dagasszuk addig amig a tészta el nem válik az edény falátol.Majd takarjuk le 1 konyharuhával és kelesszük 2x-resére.
Majd a megkelt tésztát boritsuk ki 1 liszttel jol megszort deszkára és jol gyurjuk át majd osszuk el 10 egyforma darabra.Sodorjuk a tésztadarabokat ovális formára és tegyük a darabokat egy olajjal kikent tortaformába körkörösen lerakva.
Kelesszük még 15 pecig majd 170fokos sütőben süssük kb.30-45 percig.
Elkészithetjük más gabonafélékből is hajdinábol árpagyöngyből akár kölesből is.
Westi, mogyorókrémes lala recept külön nics, talán egyszere Móni hozzászólásában olvastam, hogy ő van amikor a sós margarin helyett mogyorókrémmel keni meg (de ha más említette akkor bocsi), és gondoltam megpróbálom így is. Nagyon fincsi lett, máskor is fogom csinálni. A Lala kifli recit pedig a receptes I -ben találod.
Este bedagasztom, kelesztem, formázom és egy tepsin be a hűtőbe. Ráhúzok egy nylon táskát, hogy ki ne száradjon. Nemcsak az időmegtakarítás a fontos, hanem hogy friss reggel. Hiszen tudjuk, hogy a keltek azért úgy a legfinomabbak. Mindíg hideg hozzávalókkal dolgozom, hűtőből veszem a tejet, tojást ki. Tojással lekenni viszont csak közvetlenül sütés előtt szoktam.
A hűtőmben a legfelső polcra teszem, a fagyasztó alá. 3-4 fok van ott. Nagyon ritkán fordult elő túlkelés.
Móni, tudod, h fantasztikus vagy a hibernálásaiddal? Kérlek oszd meg velünk hogyan csinálod, sztem erre vár itt mindenki! Olyan idilli elképzelni az életeteket, h reggelente friss pékneműhöz ültök le! Mit rövidítesz le? Min múlik, h ennyire szép lesz Neked minden, ami a "hűtőből" való!? Teljesen hideg hozzávalókkal dolgozol? Vagy mi a titka?? csodállak, nagyon!!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit