Julika!Nagyon szépen köszönöm Neked Neene email címét!Bocsi,hogy eddig nem válaszoltam a leveledre,de az utóbbi két napban mégcsak nem is láttam számítógépet Hétvégén mindkét nap reggeltől estig a lányoméknál voltunk.Ház felújításban vannak,ott segítkezünk amit tudunk.
A kenyérsütőm alakulófélben van,még egyelőre nem tudom sikerül-e megjavítani.
Most számoltam kedveskéim, hogy 13 kistesója van az aloe verámnak. Mind-mind elviszem a talira. Aki pedig nem lesz ott, és kér, annak egy pici kis dobozban elküldöm, mert borítékban nem élné túl a posta fáradalmait. Nordica! Összehozzuk a küldést, jó???
Brigikém, köszi igen, erről van/volt szó..Nelly hathatós segítségével kiderült, melyik áruházlánc boltjaiban lehet ókor-ókor rábukkanni..Egyébként ez a rucija már egy jó ideje
A paradicsomlébe nem kell tartósítót tenni, mert nagyszerűen eláll.Én a Bokor Katalin receptje szerint csínálom. Először gyümölcscentrifugán átnyomom, utána még paradicsomdarálón átpasszírozom 2x mivel sok lé marad a héjában.Azután fölforralom és a forrástól számítva 2 percig főzöm.Utána üvegekbe és száraz dunsztba rakom.Leves helyett ívóléként fogyasztjuk. Eddig a héjat és magokat kidobtuk, de most olvastam valakitől hogy ő kiterítve megszárítja, zacskóba teszi és télen ételeket ízesít vele. Legközelebb én is kipróbálom, de sajnos sem tavaly, sem az idén nem jött be nálunk a paradicsom. Üdv. mindenkinek, Berkenye
Köszönöm Virág! A paradicsom ivólét mi is így csináljuk, de a sürített paradicsomszószt még jobban be kellene süríteni. Majd kipróbálom, mennyire lehet főzni?!!!
A paradicsomot én mindig jól besűrítem, s azt használom a főzéshez. Először a feldarabolt paradicsomot felfőzöm, paszírozom, s azután sűrítem. A főzés végén teszek bele egy kis tartósítót. Forrón teszem az üvegekbe, és száraz dunsztba teszem.
Arra lennék kíváncsi, hogy van-e valakinek ötlete a paradicsom szósz készítésére. Ugyanis az anyukámnak nagyon sok paradicsomja lesz, és még tavalyról, tavalyelőttről is maradt ki paradicsom ivóléje, tehát ez már biztos nem kell.Viszont sürített paradicsom szószt sokszor veszek a főzéshez, ezért arra gondoltam, hogy ezt kellene csinálnom belőle. Talán úgy lehetne elkészíteni mint az ivólevet, csak addig főzni, míg be nem sűrűsödik?? Vagy mit tanácsolnátok???
Szia, Kati! Itt vagyok, mi a baj? Tudom, tudom, nem tudsz jönni a találkozóra, írtad, SAJNÁLOM!! De ezért nem zargattalak ismét a liszt miatt, mert akkor úgyis tárgytalan! vagy látjuk egymást, mégis??
Ma teljesen véletlenül rátaláltam erre a zacsira,nálunk narancs,és eper ízben van.Nem nagyon szoktam boltba járni ide,de ez egy sima CBA nálunk.A csomagolás is megváltozott,én még amikor utoljára láttam nem ebben a ruciban volt.Lehet,hogy ezért nem is találtam?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit