Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Na, most kezdem megint! Kidobott ez a dög, pedig most jelentkeztem be, még nem is telt el olyan sok idő, és nem is írtam sokat. Úgy látszik, neki ez is elég volt! Tehát nagyon szépeket sütöttetek megint kislányok! Szépek a kenyerek, kalácsok, sütik! Ügyik vagytok! Brigi! Istenke éltesse a kislányod! Nagyon szép lett ez a tortád is! Most már cukrásznak is elmehetnél, nem csak péknek!
Bocsi, hogy most válaszolok.....A csigák receptje a 3983-3964-es oldalon (alul) megtalálod, kalács-pudingos csiga változatok koncbea76 alatt.A Moha féle változatot készítettem el.Nagyon jó recept, bár a tésztáját én fejből, sacra csinálom.
A kenyér receptje sajátom. Amennyiben érdekel,írsz, s leírom.
Móni, a rongyosság miatt ne aggódj, így is gyönyörű a kenyérkéd.
Noémi! Látom van segítség! Majd szorítok kedden, de biztos sikerülni fog! Mert aki nem adja fel a kenyérsütést az első kudarc után, az kitartó ember, s az bármit megcsinál!
Mary, csinos a kalácsod, s a croassanok. Lopiztam....
.Kenyérkéim:
kakaós kalács, megpróbáltam a zsemléket is, de még nem tökéletes, nem elég magasak.
Hú nagyon régen sütöttem kenyeret, időhiány miatt. Tegnapim ment is a kukába, teljesen elkovászolódott. Ez a mai, valamiért ronygyoska lett. Szóval igaz az állítás, hogy a gyakorlat teszi a mestert. Ha nem gyakorlom így járok. Újra bele kell lendülnöm.
Sziasztok pékecskék, fantasztikusak vagytok, de ezt tudjátok, mindenkinek jár a 5*-ös!
Megmutatom, hogy ma milyen komoly segítségem volt a konyhában:
Éppen az élesztőt morzsolja a mai kenyerünkhöz, olyan koncentrálásal csinálta, hogy gondoltam lefotózom,fele igaz mellé lett morzsolva, de nem lényeg, javítottuk a hibát.A végeredményt nem fotóztam, el is felejtettem, mostanában csak táblázatokba és képletekbe tudok gondolkodni, kedden lesz vizsgám belőle, addig ritkábban jövök, be majd utánna bepótolom.
Lanyok, aki nem szereti vagy eheti a zselatint, itt egy reci
Az agar-agar használata A folyadék tömegének kb. 1%-át használjuk a porból. A port először hideg vízbe kell áztatni, majd a folyadék egyharmadával felmelegíteni. Ekkor adjuk hozzá a többi folyadékot, s hagyjuk kihűlni, míg meg nem dermed (38şC) Ezután már akár 85şC-ig is szilárd marad Forras: http://buvosszakacs.blog.hu/2008/09/04/jonnie_boer#more648282
Nahat! Micsoda remseges finomakat tudtok ide buveszkedni. Ma nem vmi szuperul voltam.Lementem vasarolni aztan orultem hogy hazaertem mert a szivem rendetlenkedett./sztem?/
Aztan most ide bekukkoltam es miiiindjart jobban is lettem. Talaltam valami szemet gyonyorkodteto oldalt, noha mar elmultak a "mezes hetek ".\
Olyan régen hoztam már kenyeret, megmutatom a mait. A szokásos jól bevált.
Jó ideje próbálok rájönni, hogy mi okozhatja időnként a csúnya repedéseket a kelésben lévő kenyértészta tetején. Hát nem tudom, hogy megtaláltam-e az igazi okot, de egyet úgy gondolom, igen. A dagasztás és kelesztés hőmérsékletét kezdtem el figyelni és azt tapasztaltam, ha megpróbálom a dagasztás, kelesztés, majd a formázott kelesztés alatt is ugyanazt a hőmérsékletet tartani, akkor nem lesz a tésztán repedés. Hűtőből veszem ki a nyanyát, hideg vizet teszek a gépbe, végig nyitott tetővel dagasztatok, kicsit lágyabbra hagyom a tésztát. Hideg kelesztőtálba teszem, majd kb. 20-22 fokon kelesztem másfél órán át. Ezután formázom, sütőpapírral kibélelt kelesztőtálba teszem a tésztát, nem teszem jénaiba, így kelesztem megint másfél-két órán keresztül. Hogy biztosan egyenletes legyen a hő a kelesztőtálat a mikróba szoktam tenni, majd a formázott tésztát is oda dugom vissza. Bevágáskor bekapcsolom a sütőt, mire felforrósodik jó a tészta is. Csak ekkor emelem át óvatosan a sütőpapírral a tésztát a jénaiba. A jénai tetőbe spriccelek vizet. Forró, 230 fokos sütőben sütöm jó ideje a kenyereket, majd 20-30 perc után visszaveszem 200 fokra. kiveszem és szokás szerint lespriccelem.
Kipróbáltam minap, dagasztás után langyos helyre (épp leállt a mosogatógép, annak a tetejére) tettem a kelesztőtálat, kissé átmelegedett a tészta. Formázás után ment a kelesztőtálba, hamarosan szét is repedt a teteje.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit