Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Bau! Köszönöm az elismerést! Azért igazán nem kell irigykedned, hisz a kalácsod csodás. Nagyon jó az állaga. Nos én meg a kalácsra irigykedem, de nagyon! Gratula!
Barbette, én szoktam csinálni a Margitka sütős kenyerei közzül a főt burgonyásat, volt hogy már krumplipürével csináltam jó lett nagyon azzal is, folyadékkot kevesebbet tettem bele.
Rita, jövő héten remélem sikerül elküldenem a receptet a desszert.eu-hoz, ott majd elolvashatod, most időhiányban szenvedek, ide nem írnám be, ha nem gond.
Barbette! Pergős lesz, de nem száraz, hanem szaftos. Bármilyen jó fajta rizs jó hozzá.
Szerintem maradék burg.pürét nyugodtan felhasználhatod kenyérbe, de inkább formakenyérnek gondolnám. Bármelyik recepthez teheted, olyan 10-15 dkg pürét tennék első nekifutásra, a folyadékból tartanék kicsit vissza. Ha püréből készíteném, azt csak a dagasztás végén tenném hozzá, hogy ne folyósítsa el a tésztát. De hátha van valakinek kész receptje!
Név nélküli gratuláció mindenkinek! Mikor végignézem az oldalakat már attól jóllakok !!!Sajnos az én hétköznapjaim megint nagyon zsúfoltak voltak,ezért csak hűtős kenyereket sütöttem.(de azt már nagyon!!!!)
Egy kérdésem lenne hozzátok, tudom sokan szívesen válaszoltok, ezért írtam ide. Sokféle kenyeret próbáltam már, de burgonyásat csak a kenyérsütő gépembe. Jó krumplis kenyér reci kellene, sütőben süthető, amibe a maradék krumplipüré is jó. A válaszokat előre is köszönöm!
Limara! Tőled azt szeretném megtudakolni, hogy a tejszínes sült rizsed pergős vagy inkább" ragadós" lesz-e? ,és fontos -e a rizs márkája, vagy elég, hogy hosszúszemű? Köszönöm a válaszodat előre is!
Nem találtam sehol a neten kukoricapelyhes kenyeret pedig nagyon finom! Elküldöm a receptet hogy megosszátok az olvasókkal, hátha másnak is elnyeri a tetszését!
Kukoricapelyhes kenyér
3 dkg élesztő
80 dkg kenyérlisz
10 dkg kukoricapehely (összetörve apróra vagy ledarálva)
5 dl víz
2 kk olaj
3 kk só
2 kk cukor
Az élesztőt 1 dl cukros vazben felfuttattam, majd a lisztes kukoricapelyhes olajos keverékhez öntöttem, majd összegyúrtam, 1,5 órát meleg helyen (radiátoron) kelesztettem, majd újból összegyúrtam, formáztam és egy ovális jénaiba tettem. Itt újabb 1,5 órát kelesztettem, majd mielőtt sütőbe tettem, megkentem melegvízzel. 1 óra alatt készre sült. Sütőből kivétel után még néhányszor átkentem vízzel.
EZ egy uzenet HA reggel olvassatok majd kikerekedik a szemetek tole, mert elcsortam minden finomsagot a tanyerjaitokrol.Aldott pillanat ez amikor csucsulni mentetek es EEEn vegre falatozhattam! hihihi VICCELTEM am!! GRATTTULA mindenkinek Isteni izuk volt! Nagyon ugyesek vagytok!! Most jool tele a "BendoBandom"igy, megyek is aludni! Puszika holnap este.
Itt aztán lehet ámúlni és nagyokat nyelni! Anyuci, Bau, HBKati és Mindenki minden nagyon szép és biztosan finom is. Limara egyszer már írtam Téged nem lehet felülmúlni, most megismétlem! Gratulálok Mindenkinek!!!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit