Szokimoki, de jó, hogy jelentkeztél. Örülök, hogy veled minden rendben van. Gyere gyakrabban ha tudsz. Szoktál sütögetni mostanában ? Nekem is sokszor eszembe jutsz és hiányollak.
Én egy kicsit elvesztem tőletek, de vagytok az eszembe!!
Annyi újdonságot tudtam mutatni az új m.helyen, amit tőletek tanultam!!Az az igazság, hogy amióta dolgozó nő lettem ismét,az állandó rohanásból állok ki.Állandó egyeztetés megy, hogy ki viszi a gyerekekt, ki megy értük az oviba!De nektek ezt nem kell bemutatni...
Télen egy nappal hamarabb is kiveheted, nehezebben fog beindulni, ez persze attól is függ, milyen meleg van nálatok. Én, mivel többször is sütök vele egy héten, télen be sem teszem a hűtőbe, szinte mindig kint van.
Köszi az újabb segítséget, próbálkozom. A kovásszal kapcsolatban még egy kérdés: Télen akkor már sütés előtti este kiveszed a hűtőből és megeteted, hogy reggel tudjál sütni vele?
A kelesztés ideje a legnagyobb probléma eleinte, de késöbb már ránézésre is tudni fogod, hogy rendesen meg kelt-e a kenyered. Formázás után kb. jó kétszeresére kell keleszteni, a sütőben is fog még kicsit emelkedni.
Kovásznál normális, hogy kicsit visszaesett, el kezdett csendesedni. Most már nyugodtan süthetsz vele. Ha kiveszel belőle, utána érdemes megetetni, akkor aktivizálódik, majd visszaesik, elcsendesedik. Hőmérséklettől függő, télen 2-3 nap is lehet, ilyenkor meg 2-3 óra. Etetés után ha nem akarsz sütni vele, akkor 1x-2x érdemes visszakeverni, amikor jó aktív, majd ha már nem fut fel, mehet a hűtőbe. Sütés előt ismét kiveszed, megeteted, és ha aktív süthetsz is vele.
Gratula az uj sikerekhez! A lanyok sztem kesobb feljonnek es segitenek akkor majd Neked a tanacsokkal kapcsban. en magam nemigen vagyok nyero a kenyerek teren. /Ps: akarat AZ megvan, dehat../
Múltkori jelentkezésem óta megsütöttem a Margit-féle Csavart kenyeret. Nagyon finom lett, bár így utólag lehet, hogy egy kicsit tovább is keleszthettem volna. Ti hogy nézitek meg, hogy jó-e már? Formában sütöttem, így azt, hogy mennyire rezeg nem lehetett olyan jól látni.
Az este bekevertem a Margitnál leírt gyorskovászt. Reggelre látszott, hogy feljött, de vissza is esett. Ez így normális? Milyen állapotúnak kell lennie a sütéshez? Etetés után a recept szerint előbb aktivizálódik, majd elcsendesedik, s ez akár több napig is tarthat. Mikor lehet vele újra sütni? Mikor kell hűtőbe tenni?
már veszprémből jelentkezem! kicsit ócska ez a gép, amin írok, de azért elmegy...láttam szépeket sütöttetek, mi csak a hasunkat süttetjük, mivel alig vagyunk a szálllóban, csak megyünk, megyünk..... majd hozok képeket is, ha hazaértünk.
Sziasztok kedves fórumozók! Nagyon-nagyon jó ez az oldal, csak gratulálni tudok Margitnak! Annyi jó recept van, hogy azt sem tudom melyiket próbáljam ki először.
Masala megnéztem a gépem papírját ( Lidlben vette a férjem, Bifinett márkanevű kétlapátos) ez a Hornos kft. vállalta rá a garanciát! Akkor ez tényleg egy jó lelőhely, mert az új gépet is azért vette a férjem mérgében, mert a Hauserhez az üst két lapáttal horror áron lett volna. Ez a gép meg nem volt 10.000 Ft.
Virág mielőtt gépet cserélnél kérdezz rá erre a kis tartópöcökre is, nekem a férjem már 4 ilyet cserélt a gépemben. Megvette a szervízben,aztán becsavarozta a helyére.
Köszi az infót! Az üstömet már ki kellett volna cserélni, de most már sajnos gépcsere is kell,mert letört az egyik kis kar, ami az üstöt tartja. Azóta csk úgy csörög, csattog a gép.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit