Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Ma reggeli hibernált kenyerem 10! órát pihent a hűtőben este fél 8-tól reggel fél 6-ig.
Nagyon finom lett, nyanyával, tönkölyliszttel és magokkal készült. a nyanyám nagyon friss volt, vszinű ezért repedt meg a teteje hosszában. Héj ropogós, bélezet puha. Hűtőzés kérdése megoldódott.
Köszönöm mindenkinek a sok jó tanácsot!
Talán a dobozt egy kicsit szét húzhattam volna jobban.
Limara még vasárnap sütöttem kelt csigát, Sthal után, ezt mutatta be vasárnap délelőtt. majd felteszem a képet, nagyon finom lett.
Viszont csináltam egy kifi-zsemle varriációt, feléből kifli másik feléből zsemle. képet délután teszek fel. amikor a tészta összeállt, akkor nagyon szuper volt. nehezen kelt meg, pedig nem hideg a lakás. első nap 4 kifilit csináltam, nagyon guszta szép volt, és a belseje is elment, bár már volt jobb is.
a másik felét hütőbe tettem és másnap csináltam 4 zsemlét. hát ez már alig akart kellni mikor még tovább kelesztettem és nagyon tömör nehéz lett a zsemle.
Csak gyorsan bekukk , "mondanam"" DE miket latok itt ujra!Ezt nem lehet nyeles nelkul birni. hihiMicsoda kenyer-buci- es sutisohw!
EMES , EZ csiga??? Ez kerem egy sultrozsacsokor koltemeny!! Nagyon tetszik! A Picasso ehhez kepest-i csak kutyafityikre hasonlitott. EZ az alkotas ilyent meg festenisem tud!
Jelentem: kocsonya kimerve, nagyon jol sikerult. Finom lett, mert meg melegiben" megkoosta aztan csttintettem egyet a nyelvemmel is. Most kint van az erkelyen, nehogy a cicek is kostoljak eshogy megfagyjon"" idezojelben. Pizza is finom lett!
SUPERKERI nagyon aranyos szivecske vagy!! MARCSI:
Jo ejt minden pekecskenek! Almodjatok szep kalacsokrol es sutikrol. Puszka!
Szia Limara! Már megint olyant alkottál amit úgy érzem ki kell próbálom. Gratulálok!, de az a helyzet, ha naponta jövök és ilyen szépségeket látok mi lesz a 6 kiló feleslegemmel??? Nem fogom tudni leadni, hisz mindennap sütök már valamit és még az ünnepek kilóit sem hevertem ki.
Jajjj! Hat a leeenyeg meg lemaradt mint a borravalo!
SZia:))Nagyon szivesen, annal is inkabb, mert nekem is grammban van meg a recept:)
Itt svedorszagban altalaban grammban adjak meg a recepteket, esetleg hektogrammban / 1 hg= 10dkg/ Kardamomos-marcipanos tekercs, vagy koszoru Hozzavalok:125gr margarin, 5dl tej, 50gr elesztö, 1,5dl kristalycukor, 13dl liszt, 2tk örölt kardamom´, 250gr nyers, vagy szinezett marcipan. A Fahejas valtozathoz: 50gr olvasztott margarin, 1dl kristalycukor, 1ek örölt fahej. A lekeneshez: 1db elhabart tojas.
A tetejere: 2ek szorocukor, vagy jegcukor
Elkeszites:A tesztahoz valokat a szokott modon bedagasztjuk, hagyjuk ketszeresere kelni, majd ketszer visszadagasztjuk. Ettöl extra könnyu lesz a sutemeny. Ha harmadszor is megkelt, kisodorjuk ugy 0,5cm vastagra. a marcipant rareszeljuk, majd a szokott modon szepen feltekerjuk a tesztat. Egy sutölapot kibelelunk sutöpapirral, a szep nagy tekercsunket elfelezzuk, majd a sutöpapirral belelt tepsire fektetjuk. Egy eles kessel elkezdjuk bevagdalni ugy, mintha piskotatekercseket vagnank, de csak a haromnegyedeig vagjuk at a tesztat. A szeletkeket pedig kicsit oldalra kihuzkodjuk. Egyet jobbra, egyet balra stb... Nem kell teljesen kulönallniuk, kicsit fedjenek egymasra. lekenjuk felvert tojassal, majd megszorjuk szorocukorral. 20 percet langyos helyen pihentetjuk.
A sutöt közben elömelegitjuk 200Cfokra, es ha a teszta szepen megkelt, a sutöbe tesszuk. 15-20 perc alatt szep pirosra sutjuk.
Ha koszorut csinĺlsz, akkor tulajdonkeppen ugyanigy jarsz el, csak nem vagod kette a rudat, hanem a majdnem levagott szeletkekböl köralakot formalsz. A többi ugyanaz itt is. En szoktam a tesztaba keverni 0,05gr safranyt is. Nem csak szuper szint, hanem isteni izt is ad neki.
Köszönöm szépen a dícsérő szavakat! A recept innen való! :) Ma gyümölcs napom van úgyhogy Brigitta ne haragudj, de vágtam egy virtuális szeletet a kenyeredből! :D:D
Nekem nem engedi megnyitni a receptet. Az átváltásokat én sem nagyon tudom, jókat bosszankodom ha csészés receptekkel találkozom. Ezt találtam az átváltásokra:
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit