Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Köszönöm szépen Zsula! A lidl-be vett kihuzhatos formában és sütőzacskóban sütöttem! Limara-Petra féle zsemlekenyér nem "bucinak" hanem kenyérnek formázva!
Világos rozslisztet a Tesco-ban lehet kapni, én másutt még nem nagyon láttam sajnos, esetleg talán a DM-ben.
Abban a formában egy fél adag kenyér fér el kényelmesen.
Érdemes lenne sütőre írt recepttel próbálkoznod. A 10 dkg kovász kevés a sütős kenyerekhez, persze lehet így is sütni, de lazább lesz, ha 15-20 dkg-ot tezsel bele. Ezt nem értem: 10 dkg élesztő+ 3 g élesztő? 10 dkg kovász és 3 g élesztő lehet? ha így van, a 3 g élesztő nagyon kevés a 10 dkg kovászhoz. 1 dekagramm élesztő a sütős keyérhez is kell mindenképpen. Persze lehet élesztő nélkül is kenyeret sütni, de az egy másik fejezet.
Én mindenképpen javaslom, hogy öregtésztás kenyeret próbálj ki, igazán laza kenyér abból lesz. Van itt több recept Margitnál is, és másutt is.
A képfelrakásról: Nem tudom, akkor miért tölti be lassan a képeket? Mert ennek jó méretnek kellene lennie. valószínűleg akkor a képfeltöltés.hu miatt lehet, mert ha jól emlékszem Erricca képei is onnan vannak, és az övét is lassan tölti be. Bocsi!
Köszi Lányok! Dehát titeket felülmúlni lehetetelen! Látva azokat a gyönyörű magas, könnyű kenyereket, kifliket....másról nem is beszélve...
Mindenki! Hol szoktatok világos rozslisztet beszerezni? Én eddig ha találtam, az inkább teljes kiőrlésű volt.
Még egy kérdés. Egyelőre nekem csak egy kis sütőformám van. Majdnem olyan, mint a Fleckermanos csak ez 25 cm hosszú és nem 30 (11 cm széles, 7 cm magas). Aki esetleg ilyenben süt mi a tapasztalata, mennyi lisztből készült kenyér fér bele?
Limara! A Margitka féle fehér kenyérrel próbálkozom a tapasztalt rókák tanácsához híven, hogy a jó tésztaállagot, kelést megtapasztaljam csak annyi átalakítással, hogy 10 dkg élesztőt+3 g élesztőt használok és a kovász és a "lábon állás" miatt csökkentettem a lisztet és a folyadékot. Ha kovásszal sütök az nem fújja fel annyira a kenyeret, mintha csak élesztőt használnék vagy csak a kelési időt befolyásolja és a végeredmény lehet ugyanaz? Milyen receptet tudsz ajánlani, amitől olyan igazi óriás, de nagyon könnyű kenyerem lenne? Mi befolyásolja a kenyér levegősségét?
A képeket a képfeltöltés.hu-ról töltöttem fel, úgyhogy olyan saját albumom nincs. 640*480-ra lett lekicsinyítve első alkalommal másodjára pedig 500*?. Akkor ez is még nagy? Mekkora felbontással próbálkozzam? 300*? -ral?
lányok, micsoda felhozatal! nem fogok neveket írni, mert már annyi szép sütés történt a 2 napban, de mindenkinek gratulálok! nagyon szépségesek a sütések!
Nelly! Arról nem tudok nyilatkozni, mert én a "végtelent" használom. De ha túl forró a sütő akkor nekem is volt már hogy ráragadt a rácsra. De a mostani zacsimmal ez nem fordult elő. Viszont nem tudom milyen a márkája. A Corában vettem, laposra volt hajtogatva a 3 méter, viszont tegnap nem volt ott sem. Remélem csak ki vannak fogyva, és lesz később.
Én is ugyan ezt tapasztaltam a zacsival kapcsolatban.Egy sütés és lehet kidobni,pedig én nem is a formát teszem bele,hanem a tésztát és úgy teszem a "dobozba".Teljes minőség romlás,mert én a "métereset" használom,és az is csak egy sütést bír.
Még mindig én folyok: Szóval mostanában azt vettem észre, hogy ezek a fránya sütőzacsik nem bírnak ki csak egy sütést. A sarkuk azonnal szétmállik, amikor kiveszem a sütőformát belőle. Ti is így jártok vele? Én az extra zacsit használom. Ez nem 3 m-es, hanem darabokra vágott.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit