Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Köszönöm Limara! Megszokott méretre álitott rácsra tettem erre ugy megnött, hogy kicsit nekiment a sütő tetejének! Nagyon örültünk, hogy ilyen szép lett!
Igen, az aszkorbintól magasabbra kel a kenyér, illetve kevésbé morzsálódik. Azt azért nem hiszem, hogy a egyedül ennek a hiánya okozta volna, amiről írtál. Bár.... ha nincs aszkorbinod, kicsi ecetet tehetsz bele, persze csak a 10%-osat! Gyógyszertárban kaphatsz, ha port nem akarnak adni, akkor a béres tablettája is jó, az nincs bevonva cukormázzal. Abból összetörsz egyet és használhatod is.
Limara, beleolvastam még az este a nlc-topikba, és ott írtad vkinek, h aszkorbin hiányában nem kel olyan magasra a kenyér. Hát akkor lehetséges, h közösen megfejtettük a bibit nálam, és semmi köze a graham liszthez... bő egy 7e elfogyott az aszkorbinom, ma pedig az egyetlen nyitvatartó patikában nem kaptam... th csak hétfőn tudok venni... ugye, ezt másutt nem kapok, csak gyógyszertárban?
köszönöm, Limara, meg fogom próbálni emelve kicsit az élesztő, ill. folyadék adagot. Szeretnék jól bánni vele, mert finom. Szinte mindig csak tönkölyt használok a sima mellé plusszban, de szívesen ennénk a graham-et is!
A graham liszt abban különbözik a síma liszttől, hogy a búzaszemek héja, azaz a korpa is benne van. Talán kicsit több folyadékot, esetleg kicsit több élesztőt kíván. Bár ilyen kis mennyiségben, amit írsz, nem okozhatna ilyet
A tk. kiörlésű tönköly bár az egész búzaszemet tartalmazza, mégis magasabb a fehérjetartalma, azaz sikérben gazdagabb, azért kel meg szebben és lesz lazább.
Halihó Kedves Pékecskék! Idei első bejelentkezésemen máris egy kérdés vetek Felétek! Kérlek Benneteket, segítsetek nekem, mert már teljesen elkettyentem. Miben más a graham liszt, mint pl. a tk. tönköly búza? Az utóbbi időben, amibe tettem egy kevés, és tényleg kevés ( pl 50 dkg-ból max 5-6 dkg ) graham-et, mind ehetetlenül nehéz lett. Kicsit keletlenre emlékeztet. Készítettem így zsemléket ( persze zsemlemorzsaként végeztek... ), vagy kenyeret, amit már 2. nap nem lehetett megenni. Mit kell tudnom erről a lisztről, amiért nem sikerül belőle szinte semmi? Mire lehet akkor használni, olyan finom íze volna, de annyiszor felsültem már vele!
Köszönöm, ha adtok tanácsot - biztos vagyok benne!!
Sziasztok!
Sikerült egy egyedi vendégváró sütit sütnöm. Attól egyedi, hogy az alapanyagok kimérésénél a szakácskönyvben hol egyik receptet néztem, hol a másikat. Tiszta zizzent voltam, de a végeredmény jó lett, a vendégeknek ízlett. Leírom, mielőtt elfelejteném, ha valakinek van kedve, be is írhatja a receptek közé.
Diós kevert ala vogii
Hozzávalók: 20 dkg cukor, 6 tojás, 10 dkg ráma, 15 dkg darált dió, 15 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 vaníliás cukor, meggy, szeletelt mandula.
A tojássárgákat kikeverem a rámával, cukorral és vaníiliás cukorral. A tojásfehérjéket keményre felverem. A darált diót összekeverem a liszttel és a sütőporral. A tojássárgás masszához először a tojásfehérje habot keverem óvatosan, majd kanalanként adom hozzá a diós keveréket. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, meggyel és szeletelt mandulával megszórom, előmelegített sütőben 20-30 perc alatt megsütöm.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit