E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

superkeri Előzmény | 2008.05.21. 17:04 - #38837

          Sziasztok!

 Masala! szívből gratulálok, rendkívül sokat dolgoztál a családodért, de űgy látom, megérte a fáradozást.

 Iriszi! hol kell ilyen sokat dolgoznod?

Amarillisz! gyógyítgasd a kislányodat és készíts sok finomságot! Jó érzés, mikor tudjuk, hogy "sikerült megfertőzni" valakit az otthoni  kenyérsütés "vírusával"


hokagi Előzmény | 2008.05.21. 10:33 - #38836

Nagyon köszönöm a segítséget! Akkor szerintem megpróbálom. Majd beszámolok az eredményről. A kalácsot másnap hideg sütőbe teszed? Gondolom nem szabad sokkolni a tésztát, csak szép lassan emelni a hőmérsékletet. Vagy hagyjam szobahőmérsékleten, hogy felmelegedjen és keljen még egy kicsit? (Lehet hogy nagy butaságot kérdeztem, bocsánat).

Ági


moldvanm Előzmény | 2008.05.21. 10:08 - #38835

Szia Ági!

Én kalácsot is szoktam "hibernálni", este megdagasztom, kicsit kelesztem, mejd átgyúrom és megfonom. Így teszem a hűtőbe, csak reggel sütés előtt kenem meg tojássárgájával.


hokagi Előzmény | 2008.05.21. 09:08 - #38834

Sziasztok! Jó reggelt mindenkinek!

Képzeljétek, tegnap megcsináltam a sajtos kifliket, isteni finom lett. Kézzel dagasztottam (mert nincs gépem), de így is nagyon finom lett. A férjem szerint egy kicsit sótlan, de neki minden az. Neki majd csinálok külön sós kiflit (vagy kiflis sót). A kislányom is imádta (pedig alig akarja úgy általában megenni a bolti kenyeret), neki csináltam egész pici darabokat, abból hármat bevágott vacsira. Csak a méreteket nem találtam el tökéletesen, némelyik kicsire sikerült, majd legközelebb...

Masala: Nagyon gyönyörű az a torta! Micsoda jó ötlet! Én is láttam már ilyen megoldásokat, de lehet, hogy én is megcsinálom majd a férjecskémnek, úgyis júniusban lesz a szülinapja! És az a menü, amit összecsaptál! Én már csak az olvasásától is elfáradtam. Ezeket a recepteket innen a fórumról vetted? Azt hiszem nekem is sűrűbben kell majd látogatnom a süssünk fórumot.

Lenne egy kérdésem: szeretnék szombatra csíkos kalácsot csinálni. Ha pénteken begyúrom a tésztát (vagy esetleg meg is fonom a kalácsot), akkor azt másnap reggel süthetem? Mert ahogy olvastam ez működik a kenyérnél. Vagy frissen kell reggel? Esetleg a hűtős  megoldásnál módosul a recept? Lécci segítsetek.

Köszönöm és szép napot Nektek!
Ági


Amarillisz Előzmény | 2008.05.21. 08:13 - #38833

sziasztok!

rég jelentkeztem, de hát ugye a munka, plusz a kert, stb............ma azért vagyok, mert ismét beteg a lányzóm

egyébként sütöttem ám mindenfélét, majd hozok képeket a süssünkbe

ja, igen és a húgom is "megfertőztem" ám, már ő is otthon süti a kenyeret, zsemlét, miegymást


moldvanm Előzmény | 2008.05.21. 06:27 - #38832

Kartika!

Ha a legnagyobb méretű tepsiben sütöm, akkor beleteszem a zacskót a tepsibe, és belepakolom a zsemléket, 9 db fér el nekem kényelmesen benne, úgy 7-8 dkg-os darabonként. A kisebb tepsimre meg ráhúzom a zacskót. Extra méretű, 35X45-ös zacskó. De egyszerűbb, ha belefekteted a zacskót a tepsibe és a végét visszahajtod.


Kartika Előzmény | 2008.05.20. 22:11 - #38831

Masala le a kalappal. Gratulálok


Kartika Előzmény | 2008.05.20. 22:05 - #38830

Moldvanm szia, mekkora az a sütőzacskó hogy belefér a tepsi? hány zsömit tudsz egy sütőzacskó alatt sütni?


moldvanm Előzmény | 2008.05.20. 20:08 - #38829

Masala!

Én is szeretném annak az újkrumplinak a receptjét.

Iriszi!

Időhiány miatt én szinte mindent hűtős technikával csinálok. Este bedagasztom, 1-szer kelesztem, átgyúrom, formázom és berakom jénaistól a hűtőbe a kenyeret. Ha formában sütöm, akkor ráhúzok egy nagy sütőzacsit. Ha zsemlét, kiflit csinálok, akkor a tepsit beleteszem egy sütőzacsiba. Én reggel azonnal a hűtőből a hideg sütőbe teszem, nincs időm szobahőmérsékleten várakoztatni. Eddig még mindíg nagyon jól sikerült. Ma 9 zsemlét csináltam így, 5-kor bedugtam a sütőbe, visszahevertem egy picit, kb 40 perc alatt  megsült.


masala Előzmény | 2008.05.20. 19:48 - #38828

Iriszi sajnálom, én ebben nem tudok neked segíteni! Még nem sütöttem így, mert nem mertem. Miért kell így dolgoznod? Már nem vagy / vagy nem is voltál / fő állású anya?


masala Előzmény | 2008.05.20. 19:46 - #38827

Megcsináltam megint a Sportszeletet. Most lazább lett a massza és nagyon finom volt.  A csicseriborsó tagine most is jól sikerült. Lassan lesznek jól bevált ételeim, amit egy összejött családnak el lehet készíteni. Nem ízlik mindenkinek egyformán, de a fél társaság díjazza.

Főztem egy Ír marharagut és csináltam hozzá egy nagyon finom, könnyű, laza kenyeret! Annyira örültem, olyan jól sikerült!

Sütöttem bőrös sertést ötfűszer keverékkel ízesítve. Volt mellé tzatzikis krumplisaláta, lilahagymás majonézes kukorica. Rozmaringos újkrumpli.

Csináltam nyúlból húspástétomot, ami zsályával volt ízesítve és aszalt barack volt benne. Mellé focaccia / így kell írni?/ szerű lepény volt és hummusz meg padlizsánkrém mártogatósnak. A pástétom mellé a nemrég eltett narancs dzsem és diabet. ribizli lekvár is volt.

Sütöttem egy diabetikus tortát, ami jó és szép is lett, de  igazi kép nem készült róla. Meg fogom sütni mégegyszer, mert tetszett, hogy sikerült. Kakaós kerek piskóta volt és eperpudingos krémmel  kentem meg sárga piskóta lapot, amit csíkokra vágtam és feltekergettem a kakaós lapra. Beborítottam a másik kakaós piskótával, bekentem kívül is és telenyomtam pirított mandula szeletekkel. Amikor felvágtuk, nagyon gusztosos, szép színes,csíkos szeletek voltak.

Jégkrémet és fagyit már nem volt kedvem csinálniezt megvettem!!!!

Nagyon elfáradtam, de igazán megérte! Ezt és ilyet kifizetni sem és megrendelni sem lehetett volna. A szervezést sem biztos, hogy csinálnám főállásban. Vagy esetleg, abban csak!


iriszi Előzmény | 2008.05.20. 19:38 - #38826

Sziasztok lányok!

 

Nagyon sajnálom,hogy csak összel találkozunk már nagyon vártam a juniust!

Sokat dolgozom vannak olyan napok amikor 11órázom 9-20ig ezért nem jövök.Hétvégén ugy elhavaz a háztartás idöm nincs semire.

Segitséget kérnék nem tudom mikor süssek kenyeret.Felkéne elevenitenem a hütöben tartot kenyér sütését.Melyik a jó recept,mikor rakjam hütöbe mennyi ideig kell melegednie sütés elött stb.!Kérem valaki irja le nekem a folyamatot.Elöre is köszönöm!


masala Előzmény | 2008.05.20. 19:28 - #38825

Resize of 70.születésnapo Ez csak egy pillanatkép a Férjem születésnapjáról. A torta olyan csodaszép volt, hogy mindenkinek elakadt a szava. Lehet, hogy Ti láttatok már ilyen számítógépes csodát, de én most láttam először. Én állítottam össze a tortára való képeket és egy remek Ember megcsinálta, egy Remek cukrász hihetetlenül finom piskótát sütött a tortának. Esténként leveleztem a Fiatalemberrel és titkoltam a Férjem előtt és kértem, hogy ne féltékenykedjen. Nézzétek meg!http://miday.xfree.hu/61092


masala Előzmény | 2008.05.20. 19:22 - #38824

Szia! Nem tettem alá vizet, mert olaj volt alatta és az újkrumpli is elég lédús. Alufóliával volt letakarva az első félidőben.


dulifuli13 Előzmény | 2008.05.20. 18:58 - #38823

Jut eszembe: láttátok mennyi hirdetés van a vendégkönyvben? Én valahogy nem szeretem. Miért nem hirdetnek máshol?


dulifuli13 Előzmény | 2008.05.20. 18:54 - #38822

Masalám szívem, de jó hogy itt vagy. Azért egy csepp vizet tettél alá?


masala Előzmény | 2008.05.20. 18:53 - #38821

Szia Dulifuli!!!!

Kitartás, nemsokára vége! Nem is tudom, ki várja jobban az év végét, a diákok vagy a tanárok? Most a csevegés is ritkult, amint látod, de azért mindenki bejelentkezik időnként, hogy legalább olvas, ha nem is ír. / vagy spanyol? hi,hi.../

A krumpli tényleg finom, nálunk sem élte meg a másnapot.


dulifuli13 Előzmény | 2008.05.20. 18:41 - #38820

Mindenek előtt elnézést kére, nagyon régen jártam erre.

Köszöntöm az új pékecskéket, legyen sok örömötök a sütésben , no és az itteni csevegésekben is.

Tanévvégi hajrá van, így kevesebbet sütögetek, ám a multkoriban láttam masala tepsis újkrumplijár. Mit mondjak, nagyobb sikere volt mint a husinak amit készítettem mellé, holott az is ízlet, de ...

Sajnálom, hogy nem találkozunk, de majd megllátjuk, ősszel hátha többen ráérnek.

Megyek megcsodálni a süsünk rovatot. Pusziiiii


superkeri Előzmény | 2008.05.20. 11:58 - #38819

   Szia Ildingo!

 Üdvözöllek az oldalon! Gyere gyakran és számolj be a sütésekről! Olvasom, hogy gép vásárlás előtt állsz!  Olvasd át B.o.-on a  Kenyérsütőgépek című fejezete! Hasznos tudnivalókat találsz ott!

Nekem 4-5 éve van Hausmeisterem, heti 2-3 alkalommal használom, jó ideje már csak dagasztásra és kelesztésre. Maximálisan elégedett vagyok vele. Kb egy éve volt vele probléma, elkopott egy zárógyűrű az üst és a  tengely találkozásánál, de javítható volt.( általában legtöbb gépnél ez a hiba szokott előfordulni)


ildingo Előzmény | 2008.05.20. 07:14 - #38818

Sziasztok!

Nagy örömömre megtaláltam ezt az oldalt. Eddig is sütöttem kenyeret, kelt tésztát, de csak sütőben. A terveim között van, hogy veszek egy kenyérsötőt. Érdeklődnék, hogy a Hausmeister HM 1000 típusú kenyérsütőgép hosszútávon hogy vált be? 

Mindenkinek szép napot kívánok! (Bár nálunk zuhog az eső!)

Ildikó


[Későbbi] [38957-38938] [38937-38918] [38917-38898] [38897-38878] [38877-38858] [38857-38838] [38837-38818] [38817-38798] [38797-38778] [38777-38758] [38757-38738] [38737-38718] [38717-38698] [38697-38678] [38677-38658] [38657-38638] [38637-38618] [38617-38598] [38597-38578] [38577-38558] [38557-38538] [38537-38518] [38517-38498] [38497-38478] [38477-38458] [38457-38438] [38437-38418] [38417-38398] [38397-38378] [38377-38358] [38357-38338] [38337-38318] [38317-38298] [38297-38278] [38277-38258] [38257-38238] [38237-38218] [38217-38198] [38197-38178] [38177-38158] [38157-38138] [38137-38118] [38117-38098] [38097-38078] [38077-38058] [38057-38038] [38037-38018] [38017-37998] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség